Moskva izražava zabrinutost zbog akcija usmjerenih na ruske medije u Turskoj

Dmitri Peskov mediji
19 komentara

Kao odgovor na napad i uhićenje nekoliko novinara Sputnika Turske u Ankari, Moskva je izrazila zabrinutost zbog akcija koje ciljaju ruske medije u Turskoj, izjavio je Dmitri Peskov. Rusija se nada da njeni novinari više neće biti u takvim situacijama, dodao je.

Rusija izražava zabrinutost zbog akcija usmjerenih na ruske medije u Turskoj, izjavio je 2. ožujka glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov. Osim toga, Rusija se nada da svi ruski mediji, uključujući novinare Sputnika, neće imati ograničenja u Turskoj.

“Znate da je ruska strana izrazila preko Ministarstva vanjskih poslova izuzetno izraženu zabrinutost zbog takvih postupaka protiv predstavnika medija. Zato se odlučno nadamo da rad predstavnika medija, posebno onih koji rade za ruske medije poput Sputnika, neće doživjeti nikakva ograničenja i neće biti suočen s ovakvim situacijama, kao što se dogodilo dan prije”, izjavio je gospodin Peskov.

Napad na novinare Sputnika

Izjava je uslijedila nakon što su novinari Sputnika Turska napadnuti u Ankari. Zlikovci su pokušali ući u njihove stanove, upućujući prijetnje i tražeći da prestanu s profesionalnim aktivnostima. Potom su se zaposlenici ruske agencije žalili policiji i bili su nedostupni nekoliko sati.

Sputnik je 1. ožujka saznao da su neki njegovi novinari uhićeni. Pušteni su zbog nedostatka elemenata za progon, nakon što ih je saslušao tužitelj. Istog dana, turska policija posjetila je ured Sputnika u Istanbulu zahtijevajući sastanak s njegovom upravom. Tada je Sputnik Turska objavio da je njegov urednik Mahir Boztepe uhićen. Kasnije je pušten.


Stanje u turskom uredu Sputnika u Istanbulu nakon pretresa turske policije

 

pritisakSputnik Turskaturskauhićenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
4 godine prije

Emotivni novinari napisali nepotreban članak u kritično vrijeme , emotivna gomila reagovala na emotivni članak od emotivnih novinara i to je sva mudrost !
Opet od muhe pravi se slon !

shumadinac
4 godine prije

“Pušteni su zbog nedostatka elemenata za progon” – u Turskoj?!? 🙂

Kgfjč
4 godine prije

Imaju sreće što nisu poslani na razgovor u SA ambasadu.

eks
4 godine prije

Trebalo bi u Rusiji uhapsiti turske novinare, pa da vidimo reakciju novinarskih udruženja u svetu. Kada se hapse ruski novinari, nema reakcije. Tipično za antirusku demokratiju . U Turskoj je dozvoljeno pisati samo ono što Erdogan dozvoli . Istina , koja ne odgovara Erdoganu , ne sme se objavljivati. Pitam se šta bi bilo da se u Turskoj razotkrije prevara sa propagandnim filmovima o “ogromnom uspehu” turske vojske .

hecc
4 godine prije

Izrazili su zabrinutost? Wow, zbilja oštar odgovor… Turci se us*ali…
Ma sve je to ista cionistička žgadija…

Micika
4 godine prije

Zato su Logicari anonimni

Za turske medije
4 godine prije

Ne treba ruske medije u Turski

basso
4 godine prije

Erdogan je zreo za nuklearno bombardovanje.

nije bitno tko
4 godine prije

Turci su varvari i divljaci. Rusi jim spalili konvoje oružja, a oni odoše da se svete ruskim novinarima…..
Ološ je to……

nije bitno tko
4 godine prije

Mora neko Turcima dati po nosu za 600 godina unazad. Žgadija pokvarena…….

Minus Collector
4 godine prije

Ono kad se Rusi brinu za novinare. Nema dalje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI