fbpx

Moskva izražava zabrinutost zbog akcija usmjerenih na ruske medije u Turskoj

Dmitri Peskov mediji

Kao odgovor na napad i uhićenje nekoliko novinara Sputnika Turske u Ankari, Moskva je izrazila zabrinutost zbog akcija koje ciljaju ruske medije u Turskoj, izjavio je Dmitri Peskov. Rusija se nada da njeni novinari više neće biti u takvim situacijama, dodao je.

Rusija izražava zabrinutost zbog akcija usmjerenih na ruske medije u Turskoj, izjavio je 2. ožujka glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov. Osim toga, Rusija se nada da svi ruski mediji, uključujući novinare Sputnika, neće imati ograničenja u Turskoj.

“Znate da je ruska strana izrazila preko Ministarstva vanjskih poslova izuzetno izraženu zabrinutost zbog takvih postupaka protiv predstavnika medija. Zato se odlučno nadamo da rad predstavnika medija, posebno onih koji rade za ruske medije poput Sputnika, neće doživjeti nikakva ograničenja i neće biti suočen s ovakvim situacijama, kao što se dogodilo dan prije”, izjavio je gospodin Peskov.

Napad na novinare Sputnika

Izjava je uslijedila nakon što su novinari Sputnika Turska napadnuti u Ankari. Zlikovci su pokušali ući u njihove stanove, upućujući prijetnje i tražeći da prestanu s profesionalnim aktivnostima. Potom su se zaposlenici ruske agencije žalili policiji i bili su nedostupni nekoliko sati.

Sputnik je 1. ožujka saznao da su neki njegovi novinari uhićeni. Pušteni su zbog nedostatka elemenata za progon, nakon što ih je saslušao tužitelj. Istog dana, turska policija posjetila je ured Sputnika u Istanbulu zahtijevajući sastanak s njegovom upravom. Tada je Sputnik Turska objavio da je njegov urednik Mahir Boztepe uhićen. Kasnije je pušten.


Stanje u turskom uredu Sputnika u Istanbulu nakon pretresa turske policije

 

19
Ostavite komentar

avatar
10000
 
11 Grupirani komentari
8 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
19 Komentatori
Novi BalowMinus CollectorJanošrom45nije bitno tko Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Alen
Gost
Alen

Emotivni novinari napisali nepotreban članak u kritično vrijeme , emotivna gomila reagovala na emotivni članak od emotivnih novinara i to je sva mudrost !
Opet od muhe pravi se slon !

mirko
Gost
mirko

Ajde?

Kocki
Gost
Kocki

Iza slona se krije zastrasivanje

shumadinac
Gost
shumadinac

“Pušteni su zbog nedostatka elemenata za progon” – u Turskoj?!? 🙂

Kgfjč
Gost
Kgfjč

Imaju sreće što nisu poslani na razgovor u SA ambasadu.

eks
Gost
eks

Trebalo bi u Rusiji uhapsiti turske novinare, pa da vidimo reakciju novinarskih udruženja u svetu. Kada se hapse ruski novinari, nema reakcije. Tipično za antirusku demokratiju . U Turskoj je dozvoljeno pisati samo ono što Erdogan dozvoli . Istina , koja ne odgovara Erdoganu , ne sme se objavljivati. Pitam se šta bi bilo da se u Turskoj razotkrije prevara sa propagandnim filmovima o “ogromnom uspehu” turske vojske .

hecc
Gost
hecc

Izrazili su zabrinutost? Wow, zbilja oštar odgovor… Turci se us*ali…
Ma sve je to ista cionistička žgadija…

Arkaj
Gost
Arkaj

Odgovoriti istom mjerom bilo bi kontraproduktivno u ovom slučaju. Ruski protest je primjeren odgovor i vjerojatno će proizvest željeni učinak – a to je da se novinarima omogući slobodan profesionalni rad.

hecc
Gost
hecc

Teško da će Erdogan izražavanje zabrinutosti shvatiti ozbiljno kad niti bombardiranje svoje okupatorske vojske ne doživljava na način da promijeni stav. Ali ajde, vrijedi probat.
Btw sve sam više uvjeren da svi glavni akteri igraju za isti tim samo su u svrhu obmanjivanja javnosti kao fol podijeljeni u nekoliko timova.

Micika
Gost
Micika

Zato su Logicari anonimni

Janoš
Gost
Janoš

Vjerovatno zato što su onda iskreniji u odgovorima i komentarima. Pa i vrapci na grani znaju da se na internetu prikupljaju podaci i prave arhive. Što bi trebali napisati, Ime prezime, adresu i broj mobitela.

Za turske medije
Gost
Za turske medije

Ne treba ruske medije u Turski

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

Ne treba Turčina u Siriji…….

basso
Gost
basso

Erdogan je zreo za nuklearno bombardovanje.

rom45
Gost
rom45

I na kraju sve lepo zaorati.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

Turci su varvari i divljaci. Rusi jim spalili konvoje oružja, a oni odoše da se svete ruskim novinarima…..
Ološ je to……

Novi Balow
Gost
Novi Balow

Pi..da…..a kao ovi iz zapadne Evrope dobri…i Rusi,pa pokrali su sve sto je moguce!

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

Mora neko Turcima dati po nosu za 600 godina unazad. Žgadija pokvarena…….

Minus Collector
Gost
Minus Collector

Ono kad se Rusi brinu za novinare. Nema dalje.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik