Putinov utjecaj? – Za propali prevrat u Venezueli Trump optužio Johna Boltona

Donald Trump John Bolton
25 komentara

Trump je javno napadao svog savjetnika za sigurnost  Johna Boltona, propitujući njegovu metodu i strategiju u napadu na Venezuelu. Duboko ukorijenjena atlantistička propaganda The Washington Posta je 8. svibnja objavila ključni članak u kojem se navodi da je američki predsjednik Donald Trump bio duboko frustriran rezultatima kampanje koju je John Bolton izveo protiv vlade predsjednika Nicolasa Madura.

The Washington Post bilježi kako je Donald Trump izrazio razočarenje zbog tako neuspjelog pokušaja državnog udara, optužujući svog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona za katastrofalni rezultat propalog vojnog udara .

S druge strane, američki mediji su rekli da je izvor blizak predsjedniku Trumpu, sastavljen od konzultanata iz Bijele kuće, uvjeren da je Trump bio glavna smetnja u kršenju Boltonovog obećanja da će zbaciti Nicolas Madura.

U međuvremenu je The Washington Post ispitao stav Donalda Trumpa koji je rekao da se požalio na intervenciju Johna Boltona i njegove navodne namjere da ga nagovori na rat protiv Venezuele.

Trump se nakon toga o tom pitanju konzultirao s predsjednikom Putinom, te se udaljio sa sastanka, a mediji su kasnije naveli da je kao razlog vjerojatno bila spoznaja ili čak sporazum s Putinovom o obavještajnoj procjeni situacije u Venezueli.

Atlantistički mediji, ali i tisak ne baš naklonjen Washingtonu, tvrdili su da je Putin objasnio Trumpu kako napori da se silom svrgne Maduro neće uroditi plodom iz “određenih razloga”.

30. travnja je oporbeni zastupnik Juan Guaidó napao venecuelansku demokraciju s namjerom da izvrši državni udar protiv predsjednika Nicolasa Madura, što je učinio uz izravnu potporu Washingtona. Prevrat je neutraliziran od strane Bolivarskih nacionalnih oružanih snaga (FANB), nakon čega su otvoreni kazneni postupci protiv glavnih vođa i aktera napada na vojnu bazu La Carlotta u istočnom Caracasu, od kojih su mnogi pobjegli u strana veleposlanstva, niži časnici i vojnici su se predali ili su uhićeni.

Donald TrumpFANBJohn BoltonJuan Gerardo Guaidónicolas madurovenezuela
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
4 godine prije

…trump mora po svaku cijenu napasti venecuelu jer će mu izmaknuti nobelova nagrada za mir.

Siniša
4 godine prije

Oni nikako da shvate da više ni sami Amerikanci u Ameriku ne gledaju kao u svetinju, i oni su sami duboko razočarani u američki san.
Elem, još bisera nije na odmet…
“Na sajtu ukrajinskog predsednika Petra Porošenka pojavila se interesantna inicijativa kojom se predlaže da Kijev sa Vašingtonom zaključi sporazum o cesiji, čiji predmet će biti grad-luka Sevastopolj na Krimu.

„Predlažemo da se zaključi međunarodni sporazum o predaji Sjedinjenim Američkim Državama teritorije grada Sevastopolja u najam prema uzajamnom dogovoru država (cesija), na vremenski period ne duži od 49 godina“, piše u peticiji.”

Perun
4 godine prije

Neka Bolton zajedno sa Trumpom pogleda film …Tarantinov film ..,,Od sumraka do zore”
From Dusk Till Dawn, 1996., SAD,…..Mozda izvuku pouku iz filma…

2 mg mozga
4 godine prije

Blize se izbori pa pocinju i spin igre. Treba povratiti izgubljene glasove. Bas me zanima koliko ce se do izbora Trump transformirati u mirotvorca.
Let the games begin??

fbslo
4 godine prije

He, amaterji..

Odin
4 godine prije

Vodi Guaida maricona loco i neka vam dize revolucije po Americi. Viva Venezuela liberta

politicki nekorektan
4 godine prije

..vesna iz pustinje trci u djunglu…i tamo ima neke prijatelje…aaa, zaludne babe …

Tomaz
4 godine prije

Stae sad to vec drugi napad na tankere americkih vazala ! Neki false flag da se optuzi Iran il sta , pa nisu vala ameri tolki retardi da krenu ns Iran , toe prosto nemoguce…

Kažun
4 godine prije

Nije samo Vesna prodavala,bilo je u Siriji i stvarčica iz Srbije i BiH.Bila je ova tema na meniju.Pogledati pod
Dilijana Gajtandžijeva/ili engleski Dilyana Gaytandzhieva.

Ivi.tz
4 godine prije

Nagradno pitanje za večeras na koje životinje liče ova dva ljepotana….ali moram vam otkriti odgovor. Dikobraz i morž…uz izvinjenje ovim životinjama sa kim ih poredim.

nekoime
4 godine prije

Juan Guaidó bi mogao otići na duže zimovanje. U Sibiru.

politicki nekorektan
4 godine prije

….zika gnjida..

Zorule
4 godine prije

Ne znam ali imam osjecaj da je Trump znao cijelo vrijeme da ce to sve nikako zavrsiti i da je namjerno ostavio jastrebove deep statea da se zabiju u zid.

Red Dog
4 godine prije

Hvala bogu. Sad bi trebalo otkazce, jer ih odavno nije bilo. Bolton je najludi medju njima.
Pompeo je ludi pas bez ikakvog morala, ali slusa gazdu. Boltonova percepcija stvarnosti nije s ovog sveta. On je autenticno lud.

Kolega 105
4 godine prije

Citam na jednom portalu kako Trump voli Orbana jer je tvrd, i moj je tvrd, neka Trump posalje Melaniju da se uvijeri.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI