Rusija razočarana curenjem “tajne prepiske” s američkom vojskom

Sirijska vojska izbila na granicu
22 komentara

Iako sam po sebi dokument nema veliku važnost, Rusija je ogorčena ponašanjem Sjedinjenih Država koje su dozvolile da u medije procuri dokument koji je mogao biti objavljen samo uz suglasnost obiju strana.

Rusija je žestoko kritizirala SAD zbog objave prijedloga Moskve Washingtonu o mogućim načinima suradnje u rekonstrukciji Sirije.

Razočarani smo zbog nesposobnosti američke strane da poštuje sporazume o objavljivanju sadržaja naših kontakata koji se mogu objaviti samo uz suglasnost obiju strana, izjavilo je u subotu rusko Ministarstvo obrane.

Ruska ponuda se prenosi putem povjerljivih bilateralnih vojnih komunikacijskih kanala i na kraju je izvorni dokument objavio Reuters, nakon čega je agencija objavila i memorandum američke vlade u tom pitanju, prenosi ruski televizijski kanal RT.

Ruska strana je u svojoj izjavi potvrdila da je načelnik ruskog Glavnog stožera, general Valerij Gerasimov, prijedlog posebnim kanalom poslao načelniku Združenog stožera američke vojske, generalu Josephu Dunfordu.

Rusija se obvezala obnoviti sirijske telekomunikacije

Ministar komunikacija Rusije, Nikolaj Nikiforov, izjavio je u četvrtak da će njegova zemlja surađivati u obnovi i izgradnji telekomunikacija u Siriji, koje su oštećene ratom koji je ušao u sedmu godinu.

Međutim, Moskva ponovno naglašava važnost sigurnog komunikacijskog kanala s Washingtonom o Siriji, rekavši da je on nužan za sprečavanje incidenata između dviju vojski i za pronalaženje obostrano prihvatljivih rješenja, uzimajući u obzir interese obiju zemalja.

Sirija je od ožujka 2011. u ratu sukob u kojem se vladine snage, uz rusku i podršku drugih saveznika, bore protiv terorističkih skupina.

Unutarnja kriza je izazvala masovni bijeg Sirijaca u susjedne zemlje i Europsku uniju i njihov je povratak prioritet za Damask i Rusiju, koji su svjesni vrijednosti ljudskog potencijala u obnovi zemlje.

U poruci generala Gersaimova američkom generalu Dunfordu naglasak se daje na povratak izbjeglica, ali je navedeno “kako Damask trenutno nema opremu, gorivo, materijale i sredstva potrebna za obnovu zemlje kako bi prihvatio njihov povratak”. Barem ne masovni i u vrlo kratko vrijeme.

Odgovor Washingtona je bio “kako ću Sjedinjene Države podržati povratak izbjeglica samo ako je siguran, dobrovoljan i dostojanstven”, nakon čega nisu zaboravile optužiti “Assadov režim za razaranja i krvoproliće proteklih sedam godina”.

Prema javnim podacima, gotovo 6,9 milijuna registriranih sirijskih izbjeglica je rasuto u 45 zemalja diljem svijeta.

Reuters / RT

NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
5 godine prije

“Politicka korektnost americkog tipa”….fukare.

Jole
5 godine prije

Jedan u nizu dokaza o paralelnom centru moći u SAD.Objavili su isključivo da Trumpu vežu ruke.

Jole
5 godine prije

BTW,objavio Reuters,agencija u vlasništvu Rothschilda.Nek se zna tko je gazda.

....
5 godine prije

Rusija diskreditira USA na svim područjima, sad su počeli i u medijima preuzimat inicijativu. Polako ali sigurno.

Potpuffer
5 godine prije

Ma teli amerikanci so govna!!!

ZigAtmann
5 godine prije

Tako sam ja od vlastitog brata “izdan” vise puta. A fino ga zamolim da ne prica zeni nista jer ova odmah mojoj sve isprica. I tako ja uvijek posran izadem. A njemu nista iako smo oba u kurslusu bili.

John
5 godine prije

Mozda su hakeri

maskirani
5 godine prije

Rusi se dogovaraju sa otvoreno-neprijateljskom vojskom koja je ilegalno u Siriji?

Laki Topalović
5 godine prije

Dogovor je glupost, jer moraju surađivati oko nekih pitanja, kao i povratka izbjeglica, što je nama u EU u interesu, be se Trumpu za tu temu.

Riddick
5 godine prije

Koliko vidim Idlib će morati da oslobadjaju vojno.
Nisam iznenadjen , posto oružane formacije u idlibu ne mogu da se drže ni jednog dogovora međusobno a kamoli sa vladom u Damasku.

Majk Majers
5 godine prije

Eno na, oni su razočarani. Drugi put nemojte tajno šurovat sa “neprijateljem” pa neće bit ni štufavanja

Kolega 105
5 godine prije

Amrikenjci su pretili zato iza njih i od njih uvijek velika hrpa go*ana.

Wasbewill
5 godine prije

Ne razumijem samo ovoliku zapjenjenost rusofila, prave besmislene teorije zavjere da bi objasnili očitu prljavu igru Rusije izmedju ostalog. Eto oni došli u Siriju da brane slobodni svijet od imperijalističke Amerike, a obje sile trguju međusobno kako kome odgovara samo su napravili privid da obje brane neke svoje vrijednosti pa gdje se ko pronađe, bitno je da je narod u stalno nekoj zavadi. Šta su to Rusi učinili za Libiju ili 20 ostalih zemalja koje su pale na samim njenim granicama, zar nisu i oni izvršili invaziju na Afganistan itd? Šta čekaju sa jbnom isporukom S400 ili bar S300 Siriji ili Iranu godinama unazad i to baš kad im treba ko nikad? Gamad obična, ali ovi rusofili sanjaju o nekom sveopćem bratskom nebeskom carstvu, osjećaju da pripadaju nečem veće od sebe..jeb vas vaši kompleksi, gledajte malo realnost.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI