Rusija: U Njemačkoj su zaboravili tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu

Hitlerove snage
106 komentara

Rusija kaže da Njemačka ne bi smjela zaboraviti tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu i upozorava da razgovor s Moskvom s pozicije sile nije dobra ideja.

“Nakon svega što je Njemačka učinila s našom zemljom u Drugom svjetskom ratu, mislim da bi trebala šutjeti još 200 godina (…). Pitajte svoje djedove i bake o njihovom iskustvu razgovora s Rusijom s pozicije sile. Vjerojatno će im reći što se dogodilo”, rekao je ruski ministar obrane, general Sergej Šojgu.

Ovim je riječima general Šojgu odgovorio na nedavne komentare njemačke “kolegice”, ministrice obrane Ursule von der Leyen, koja je u Berlinu rekla “kako je za razgovore s Moskvom samo iz pozicije sile”. Ruski ministar obrane je to rekao u ekskluzivnom intervjuu za rusku televiziju Rusija24.

Ruski ministar je podsjetio njemačku “kolegicu” da Moskva traži mir, ali u isto vrijeme ne podnose nikakvu prisilu.

Također je prigovorio “da NATO, koji uključuje Njemačku, ne želi prihvatiti činjenicu da se Rusija vratila na međunarodnu scenu kao samostalan akter i moćna vojska”.

“Iako Rusija ne prijeti nikome i ne počinje rat ni s kim, obnavlja i modernizira svoju vojsku”, rekao je general Šojgu i je dodao “kako su prošla vremena za svoju vojsku”.

Međutim, ruski ministar obrane je izrazio spremnost Kremlja da održi “normalnu suradnju” s Njemačkom, koja nije u situaciji da s Rusijom razgovara s “pozicije sile”.

Rusija i Zapad još uvijek ne uspijevaju prevladati napetosti do kojih je došlo nakon krize u Ukrajini i ujedinjenja Krima s Rusijom 2014. godine, a stanje se pogoršalo s naknadnom militarizacijom Europi od strane NATO pakta na čelu s Washingtonom.

Moskva je u više navrata upozoravala NATO da će njegova rastuća vojna nazočnost u blizini njezinih granica, navodno kako bi se suprotstavio ruskoj prijetnji, samo destabilizirati regiju, dovesti do porasta napetost i u konačnici će ugroziti nacionalnu sigurnost Rusije, što neće proći bez odgovora.

VIDEO – Odgovor generala Šojgua njemačkoj “kolegici” Ursuli von der Leyen (17:58)

 

NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
106 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Arch
5 godine prije

Liberalne blentače – europske ministrice obrane, koje rado zaboravljaju da razgovaraju s vojnikom!

krivA
5 godine prije

…zaboravili oni i od koga su kancelarskim aktom jos uvik pod okupacijom i to do 2099 god…!

maskirani
5 godine prije

Na kraju će Rusi biti krivi za rat.

put in
5 godine prije

kao da je mene pitao. njemačka ministrica ima lošu naobrazbu iz povijesti. ruska vojska je 5 puta vraćala njemačku vojsku s teritorije rusije u njemačku jer njemačka vojska može biti samo iz njemačke nikako iz rusije

Zadranin
5 godine prije

Bit će im amerokenjci i povijesne knjige pišu, kad im već sve drugo u državi diktiraju.

Hej njemačka ranka, da bi pričala s nekim s pozicije sile, trebala bi imati neki svoj suverenitet, a tvoja zemlja je suverena samo na papiru. Pitaj onih 30 i nešto tisuća amerokenjskih vojnika na svojoj zemlji imate li pravo odlučivati o svojoj sudbini i budućnosti kako god vi Njemci poželite.

Pljuc.

Eto ga.

....
5 godine prije

Hahahhahaha i ha, kako budalasti ljudi sebi daju za pravo da daju takve izjave samo da dobiju malo mediske pozornosti i da se dodvore ….. I dobila je jako lijep odgovor, i to jos od adekvatnog covjeka .

Fidel
5 godine prije

Ne zamjerit dragoj Ursuli, ona to čula oda engleza i kauboja, mislm da i ne kuži ono o čemu priča,tj.blebeće gluposti….

Njemačka obrana
5 godine prije

Kao prvo, ne zna se tko je kriv za rat i tko je bio bolja strana. Kao drugo, ruski komunisti su ubili koliko točno ljudi, pa bi možda po tome Rusija trebala šutjeti sto godina? Kao treće, rat je bio prije 70+ godina, Možda je Šojgu taj koji bi trebao prestati pričati o lanjskom snijegu.

Picaškandal
5 godine prije

Gospoja vjerojatno ima ruske krvi u obitelji nakon 1945,ali joj niko to nije rekla.
To je bila velika sramota za noble njemce iz tog razdoblja.

Ante
5 godine prije

U drugom svjetskom ratu kao zaštita Njemačke u sjeni stajali su amerikanci, koji su čekali poraz rusije. Kada se to nije dogodilo, onda su napali Njemačku. Danas je ista situacija, zato je njemačkoj porasla ” hrabrost”

viktor
5 godine prije

Politika se nije promenila od Karla Velikog do danas. ”Zapadni partneri”, ”demokratski dijalog”, ”normalna suradnja”, ”zapadna kolegica”, budalashtine za malu decu. Pusta, pusta slovenska naivnost

Kajzer Soze
5 godine prije

Ko ne nauči lekciju iz toga da je nekoliko puta dobio po pi*ci iz kurčenja sa Rusijom zaslužuje da mu se to ponovo dogodi,od liberalnog smeća drugačije gluposti i ne možeš očekivati !

Iza_horizonta
5 godine prije

Bivši “gospodari svijeta” na sve načine pokušavaju da počnu rat sa Rusijom, jer imaju neku fantaziju da se tako mogu spasiti.

ventilator
5 godine prije

Ne bih želio dočekati da bukne neki novi svijetski rat, jer sam mišljenja da nitko ne može zamisliti kakve bi sve posljedice nastale za čovječanstvo. Međutim u jedno sam uvjeren da ukoliko bi se NJemačka našla nasuprot Rusa da bi preživjeli dio Rusa od NJemačke (a pretpostavljam s obzirom na ogromno prostranstvo da bi imali najviše šanse da ih najviše preživi) tada zaista napravili KRUMPIRILIŠTE, jer bi to i zaslužili.

Tom
5 godine prije

Rusi su se dobro ukopali svaki veci grad ima podzemnu zeljeznicu hocu rec da rusija treba napraviti preventivni udar na amerku englesku i izrael i to svim raspolozivim arsenalom ako ovi uspiju sta vratit pocistit sa pzo i to je to

rodoljub
5 godine prije

Stariji Nemci nisu zaboravili ko je pobedio u II sv.r. , ali ovi mladji, rodjeni nakon 1980. godine, nemaju sta zaboraviti, nego sticu spoznaju slusajuci CIA propagandu putem “Radija Slobodna Evropa” . Na zapadu postoji konstantna i perfidna propaganda o tome da je SSSR (citaj Rusija) imao minornu i perifernu ulogu u pobedi nad fasizmom, a da je USA glavni i neprikosnoveni – apsolutni pobednik . Odluku o ubrzanom iskrcavanju u Normandiju doneli su Ameri (ukljucujuci i Cercila) onog momenta kada su uvideli da Rusi krecu u kontranapad i da je hitlerova vojska u Rusiji pretrpela fijasko. Zurili su da stignu prvi do Berlina, ali nisu uspeli. Postoji plan revizije istorije i uklanjanje cinjenica o tome kolike zrtve je podneo ruski narod i kakve pobede je ostvarila Crvena armija. Moze se to nekome ne dopadati, ali cinjenice i istina se ne mogu brisati ni sa stotinu “Radija Slobodna Evropa” .

Majk Majers
5 godine prije

Nisu zaboravili. Zato pojedini ridikuli i pune gaće na spomen Rusije a to rezultira komentarima poput ove tuke iz teksta

101
5 godine prije

Cijela Evropa a ne samo Njemacka nesmiju zaboraviti da bez Rusije niakda nebi bili osobodjeni od nacizma i fashizma. Rusija se prema nikome na postavlja sa pozcije diktatora ili osvajaca.

cicos
5 godine prije

Da je Sojgu jos dodao “Rajhstag je vec jednom gorio ako bude jos jednom gorio necete ga vise obnoviti”,
to bi razumjeli zasigurno.
Nisu Rusi zalud pravili repliku zgrade rajhstaga.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Njemačka sa neće nikada,ama baš nikada odreći ekspanzije.Nikada .Kraj.Sloveni su za njih niža rasa ,roblje,tako je oduvijek samo sada imaju ” rusku prijetnju” i ujka semove skute iza kojih se kriju i misle da je ponovo došlo vrijeme za novi pokušaj.Oni se nikada nisu prestali sliniti za ” životnim prostorom” samo do sada nisu mogli ovako glasno galamiti i jasno pokazati svoje namjere.Porobili su i opljačkali Evropu ,jedino oni napreduju ,svi ostali stagniraju ili propadaju i misle da su ponovo dovoljno jaki uz američki pomoć da krenu lomiti ruse jer su u Evropi posao završili.Uvijek su spremni ponoviti isto bez obzira što se i danas u ruskim stepama izoravaju njihove kosti.Hebao ih drug gruzijac ,umjesto da zmiji razmrska glavu on je izgleda smo nagniječio rep.

Gale
5 godine prije

Zbog cega je hitan sastanak Angele i Putina u subotu i to u letnjikovcu. Severni tok nije sigurno. Mozda okretanje Nemacke ka istoku. Ursula je ovo izjavila bez znanja Merkelove.

Georgij Žukov
5 godine prije

Ursule von der Leyen moze laprdati sto joj je volja , na kraju krajeva to je samo jos jedna lajava politicarka , ova tema i komentari mogu se i te kako oplemeniti i to na nacin da si mi balkanci postavimo jedno skroz jednostavno pitanje. Tko je dozivio katarzu i pokajao se za pocinjene zlocine u drugom svjetskom ratu , odnosno tko je to uspjesnije ucinio , mi ili Nijemci?

Martin G.
5 godine prije

Fino zvuci Njemci gube na dvije fronte,sa Rusima i Amerima.Izgledaju jednako za “Hitlera”
(Bormann).
Mozda bi Hitler trebao reci, bolje izgubiti od Amera nego od Rusa i sve dati na istocni front.Mozda i nije vazno on je zavrsio u Juznoj Americi.

pažanin
5 godine prije

e moj putko vladimire vladimiroviču…..ako još nisi shvatio da ste sjebali njemačku u ratu a ona sjebala vas industrijski poslije rata onda si još veći idiot nego štao sam mislio da jesi..

Perica
5 godine prije

Kaže Rus da švaba treba ćutati 200 godina! Pa taj Rus neka bude mudonja i prizna da mu je tako nešto i odgovaralo, kako bi drugačije držao pola Evrope pod čizmom skoro pola veka, na osnovu čega bi pobio milione građana Rusije koji bi mu smetali kasnije…dakle da prizna da to bez Hitlerove Nemačke ne bi mogao! Nemačka je iskorišćena za oba svetska rata…i opet će čini se

Jesam li jedini razuman i ovdje?
5 godine prije

A koji su k**ac i Rusi i Nijemci, koju p**ku ma**rinu uvijek ratujete imbecili? Niste dovoljno inteligentni da riješite razgovorom? I koju pm uvijek ratujete po našim zemljama?!?!?! Idite svi u tri krasne pm s jebenim ratovanjem i klanjem i sranjima i nuklearkama, Niste odrastali u okruženju s puno ljubavi, ako i uopće. Da vas je++la klanja više p vam m priglupa!

Jesam li jedini razuman i ovdje?
5 godine prije

Većina Europljana su blentave ovce, topovsko meso za klanje. Samo naprijed ovce! Slijepo i poslušno na klanje!

Marko
5 godine prije

S pozicije ekonomske i gospodarske sile itekako moze pričati. Nikada vi Rusi nebi došli u Berlin da vam nije bilo partnerstva sa amerikom i engleskom.

faust
5 godine prije

Jedini pravi pobjednik 2. svj. rata je USA.Da se nisu upetljali u Europi Hitler bi dobio rat.A usput im je ekonomija ojačala zbog narudžbi iz Europe i SSSR-a kako nikad ne bi da nije bilo 2. svj. rata.Tehnočoški su napravili kvantni skok a politički su povećali svoju moć neusporedivo.Još žive od blagodati koji je za njih stvorio 2. svj. rat.

Dub Miroslav
5 godine prije

Negdje sam davno pročitao da je njemačkoj rusija obznanila da u slučaju novog napada na SSSR ( danas Rusiju )od njemačke neće ostati niti kamen na kamenu. Mižda bi ih trebalo na to podsjetiti. Ne za.ebavaju se svi s politikom kao njemačka s politikom izbjeglica!

OBICNOSAMOCITAM
5 godine prije

Nisu Nijemci nista zaboravili ali se Nijemce nista i ne pita. Njemacka niti ima svoju vanjsku politiku niti pravu vojsku. Izjave te ministrice ili bilo koga u Njemackoj su samo za domacu upotrebu da bi Njemacki narod zivio u iluziji da se njih nesto pita i da oni o necem odlucuju. Gruba stvarnost je da je Njemacka vazalna tvorevina pod potpunom kontrolom USA. Nista Nijemci ne mogu samostalno ni u unutrasnjoj politici a kamo li u vanjskoj. Pa oni vec godinama pokusavaju smanjit broj americkih vojnika pa ne mogu nista. Godinama pokusavaju povuci zlato iz amerike pa ni to ne mogu.Dok su dobri i poslusni dobivaju od amera dozvolu za neke stvari koje su u njihovom ekonomskom interesu. Cim neko od Nijemaca skrene sa zadanog kursa slijedi im kazna. Ove nove sankcije koje se uvode protiv Turske,Irana i Rusije nisu samo sankcije za te drzave nego kazna i za Njemacku… Čitaj više »

jetflash
5 godine prije

ne postoji jedan razlog zašto bi njemačka i rusija trebali biti neprijatelji. povijest je to dokazala. njihov sukob uvijek je bio uvezen izvana.

Janko
5 godine prije

Nes ti rusa silovali su di su došli primitivci (PIČKE)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI