Sirija odbila “izraelski raketni napad” – IDF pokušao ometati sirijske radare

PVO-sistem-Buk-M2E-TELAR
102 komentara

Sustavi protuzračne obrane dejstvovali su radi odbijanja raketnog napada oko Tel al-Haraha u južnoj Siriji, u blizini granice s Izraelom. Napad su provele izraelske snage, prenosi državna tiskovna agencija SANA.

Usred napada na strateško planinsko područje u provinciji Daraa, Izraelske obrambene snage su navodno ometale radare sirijske vojske, istaknuo je izvor SANA-e.

Napadnute položaje  su zauzele vladine snage od terorista Al-Nusra Fronta u srpnju 2018. godine, a prema izvješćima, trenutno služe kao ključni položaj protuzračne obrane.

Nisu zabilježene žrtve napada koji je uzrokovao materijalnu štetu, izvještava agencija, navodeći vojne izvore koji su za agresiju okrivili Izrael.

Izraelske obrambene snage nisu komentirale navodni napad. Izrael rijetko komentariše svoje prekogranične napade na Siriju, te je u više navrata izjavio kako zadržava pravo obrane svoje “nacionalne sigurnosti” svim potrebnim sredstvima. U posljednjih nekoliko tjedana, Tel Aviv je proveo napade na više ciljeva sirijske vojske, kao osvetu za porast napetosti oko Golanske visoravni.

Damask smatra kako su izraelski upadi očigledno kršenje suvereniteta i kaže da oni podižu moral preostalih terorista u zemlji. Sirija je u više navrata pozvala UN da okonča izraelske napade i intervenira kako bi zaustavila te povrede.

RT

EIPEDIDFIZRAELIzraelska vojskaNapadsirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
102 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Trubadur
4 godine prije

Naravno, da 13. pleme malo komentira te svoje jalove napade, jer su u glavnom za unutrašnju upotrebu….Inače, sakrivati se iza civilnih aviona, gađati napačenu zemlju izvan njenog vazdušnog prostora i u glavnom pogažati ništa i nije nešto, da bi se neko previše hvalio….

Pajo
4 godine prije

IDF malo po malo isprobava taktiku kako zaobici Iranski pzo. Naravno zna sa sa cijim know how. A price kako nisu unistili nista OSIM postrojenja za kojekakve projektile koje Iran radi na licu mjesta jer ih ne stigne dopremiti iz matice su zanimljive

cogo
4 godine prije

kad je izrael napao egipat i unistio sve ljetalice na zemlji su sirijci podvili rep ,,da su imali tada muda i pomogli egiptu danes ti židovi ne bi srali po siriji ,,e kako se jim kukavčiluk vratio,,,sada neče imati nikad mira od tih cionista ,,

Mile
4 godine prije

ja mislio da Rusi brane Siriju,a ono postavljaju mete gdje Izrael može nesmetano gadjati .

burt
4 godine prije

da bi popunili gubitke oko Hame SAA mobilizira lokalne milicije uglavnom Sunite ljude iz trećeg poziva većinom od 50 godina, Rusija nije zadovoljna kvalitetom lokalnih milicija a oni bi se trebali suprotstavit najokorjelijim islamistima i udruženim pobunjeničkim skupinama, od zadanog cilja osvajanje zapadne Hame i spajanje s Latakijom u Jisr al Shughuru nema ništa, vodi se teška poziciona bitka oko napuštenih i zaraslih u travu sela, u Latakiji SAA nisu uspjeli potisnuti Ujgure, Čečene, Dagestance, Uzbeke itd. Netanyahu izvodi povremene zračne napade da bi skrenuo pozornost sa Idliba a Erdogan je skinuo dio jedinica prema Kurdima i poslao ih u Idlib jer je front prema Kurdima sada sporedan

Pajo
4 godine prije

Idlib ima svoju avijaciju – 3 na svijetu, 1. Po iskustvu. Ovo je bio i ostao rat Izraela protiv Irana na proxy tlu sa proxy cizmom. A sire gledano SAD vodi rat na 2 fronte sa zutima i kijevljanima A gledano iz jos vece visine rat za premoc u megaklaster metakorporaciji sa Trumpom, Putinom, Netanjahuom, mulama sultanima, kraljevima, monarsima i barsunastom dekadentnom europskom elitom zajedno u nadzornom odboru protiv ipak uvijek nadmocnijeg protivnika koji to u biti i nije. Samo oni toga nisu svjesni. Jer stvorena je umjetna tvorevina koja svojom inercijom melje i ne pita za bdp, vojne proracune i ljudske planove. AI vec postoji ali rijetko tko je toga svjestan. Bitka je odavno izgubljena za sve narode i nacije. Ostaje samo privid sukoba medusobnih dok se pravog problema trenutno nem svijesti za spoznati a kamoli nuditi rijesenja na globalnom nivou. Ovi u nadzornom odboru tek natucaju o cemu… Čitaj više »

Slovenac
4 godine prije

Sirijci nisu glupi vreme radi za njih i za sve ostale arape za.20 godina nece biti nikoga tamo vise nego arapa ili ce zivjeti v get kao gaza danas niso tako glupi arapi kao sto i.mislite

Max
4 godine prije

Ti Izraečski napadi ne mogu ništa osim nanijeti materijalnu štetu SAA i minimalne gubitke svi su napadi odbijeni većina raketa uništtena. a SAA čini jedino što u ovom trenutku može aktivno se brani od nelegalne agresije na svoj državni teritorij ) i koliko vidim uspješno( ne prihvaćajući izazivanje na rat. Jer izraelska strana baš to i želi izazvati. Sirijska vlada mora prvo ovladati cijelim sirijskim teritorijem i poraziti teroriste, Potpuno obnoviti državu i vojsku opremiti najmodernijm sustavima. onda napada više neće biti

Čudo jedno
4 godine prije

Kad se oslobodi Idlib, nećete vidjeti izraelce više kako gnjave sirijce.. Ali vidjet će te sirijce…

Mateja
4 godine prije

Kdo bo zaustavil zločinske ZDA? Petelin na vrhu zvonika (Putin), Hello Kitty (Assad) in piškotek (Ši Džinping) že ne.
Bo treba počakati, da zraste Indija. Da Shakti in Šiva oziroma Enki in Nina končno Saturna zapreta v pekel kamor spada.

PHP
4 godine prije

Velika tajna superiorne vojne sile izasrane dtzave u odnosu na susjedne drzave lezi u odlicnom radu tajnih sluzbi, krtica, dousnika i spijuna na terenu susjednih dtzava, pomoci SAD- a u svakom obliku i potpunoj nesvjesti svih drzava ucesnica ISPROVOCIRANIH ratova. Od boga izasrani su znali sve informacije vezane za oruzje, zapovjedni kadar, vojsku i sl. puno prije sukoba i preko domacih izdajnika su kreirali njihove akcije i u srazu ” POKAZALI I DOKAZALI ” svoju vojnu nadmoc i snagu, nestou slicno kao danasnj moderni lovci opremljeni kamerama senzorima optikom satelitima pa slavodobitno pokazuju lovinu kao posljdicu njihove lovacke vjestine. Medutim mitomanska bajka o izasranoj vojsci i njenoj superiornosti je pukla u sukobu sa libanonom 2007 kada su dobili po nosu upravo zbog toga sto nisu imali nista od gore navefenog i tada se pokazalo pravo stanje te MITOMANIJE koja je podvila rep i vratila se u svoju jazbinu. Zakljucak je… Čitaj više »

Aco
4 godine prije

Ma pricajte sto vam volja, oni ce i danas i sutra i kad god to pozele bombardovat, i tako u nedogled, ali ako neko u moskvi kaze a sad je dosta bit ce kraj svih nevolja za neduzni siriski naroda i tacka

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI