Snimke borbi u sirijskom gradu Al-Bukamalu

Destrukcija Sirije
15 komentara

Nakon niz proturječnih izvješća i nimalo dokaza s bojišta konačno su objavljene snimke borbi u Al-Bukamalu, koja potvrđuju da su vladine snage u gradu i da se vode žestoke borbe gotovo za svaku kuću.

Prethodno je rusko strateško zrakoplovstvo provelo još jedan val zračnih udara, a nakon toga su ruski borbeni zrakoplovi uništavali doslovno i najmanje uporište terorista “Islamske države” u samom gradu.

Situaciju kompliciraju pojačanja koja teroristima pristižu iz Iraka i sjeverno od Eufrata, kao i mreža podzemnih tunela i utvrda kojima se militanti služe za premještanje iz jedne četvrti u drugu, a bombaši samoubojice kako bi došli do vladinih položaja i tamo se raznijeli.

Trenutno je teško reći koliko je gradskih i prigradskih četvrti Al-Bukamala očišćeno od prisutnosti ISIL-a, ali barem imamo prve dokaze da je sirijska vojska u gradu, što znači da je pitanje vremena kada će biti slobodan.

Al Bukemal
FOTO – Situacija u području Al-Bukamala

VIDEO – Topnička i priprema zračnim udarima i borbe u Al-Bukamalu

https://www.youtube.com/watch?v=D0T0Q9zWKl4

https://www.youtube.com/watch?v=dxR7gesDl6M

https://www.youtube.com/watch?v=68LZ3h5ZC2Q

Al-BukamalHezbollahISILIslamska državaKalifat
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

..nikad kraja ratovima;…izgubiš glavu da bi na tvojim kostima arapski ili kurdski al – todorićadi izgradio carstvo za svoje mladunce koje čuva u sefu;…ma hebeš to…

fri13
6 godine prije

Lako je iz zraka bacati bombe, koje čine čuda, zahvaljujući Rusima.
Ali noge na zemlji su najizloženije pogibelji. ZATO svaka čast hrabrim sirijskim vojnicima, koji doslovno kuću po kuću oslobađaju grad. Bili oni iz SAA, Irana ili Hezbolaha. Ili iz neke lokalne provladine milicije.
BRAVO MOMCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

čitalac
6 godine prije

Jedna stvar me “žulja” cijelo vrijeme: na ovim snimcima koje Rusi puštaju se vidi da više puta bomba ne pogodi cilj, padne manje više blizu cilja (kao na primjer druga bomba na prvom snimku). Amerikanci kada objavljuje snimke na njima su pogoci “holywoodski”. Poznajem razliku između nevođenih i vođenih bombi ali svejedno, Ameri znaju izrežirati stvari. Znam da Rusi troše stare nevođene bombe koje su “oplemenjene” novim sustavima za točno ciljanje jer su navođene rakete odviše skupe. O otme je pisao i ovaj portal, kako su Rusi u stvari smislili jeftinije riješenje da naprave stare gravitacione bombe preciznima nego Amerikanci.

Tadmur Palmirovic
6 godine prije

Za sada oko polovine grada oslobodjeno.Spajanjem Tigrova sa sjevera iovih koji okruzuju grad sa jugozapada kalifat u siriji nestaje.Ostat ce samo pustinjski gotovo nenaseljeni dio sjeverno od T2 i istocno od Palmire.Podrucje oko Sadadija t.j sjeverno öd Eufrata netreba racunati , tu je * bratska* podjela izmedju bradatih i zutih.

bobrock
6 godine prije

Hvala Bogu da ide ISIL kraju!
Mislim da bi nakon sloma ISIL-a trebalo ići ka čišćenju enklava a ne na Idlib ili prema YPG!
Dosta je zajebancije iz istočne Gute ili iz Suwayde ili Dare. Treba očistiti prvo sjeverni Homs a onda dalje!

elijah magnier
6 godine prije

One of #ISIS leaders known as Abu Talhat al Mohajer agreed to hand over #Shaitat #الشعيطات area to #SDF on condition of ensuring the safety of the people of the region.
He means safety of ISIS members ofcourse!

Zvrk
6 godine prije

hm da, moglo je još prošli tjedan biti riješeno da nije bilo novog kontingenta crnih koji su stigli kroz žuto područje. tako da se odužilo čitav tjedan, a morali su letjeti strateški bombarderi. mislim da je ovo daleko od nekog od brojnih okršaja kroz godine i da su bili u sukob uključeni mnogo opakiji akteri. iskreno, ne bi me čudilo ako za 30-50 godina u deklasificiranim dokumentima otkrijemo da su crne predstavljali raznorazni konglomerati bivših specijalaca i agenata iz brojnih zemalja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI