Sve više dokaza da Covid cjepiva uzrokuju ozlijede očiju

Cjepiva uzrokuju ozljede ociju
39 komentara

Injekcije Covid-19 uzrokuju ozbiljna oštećenja oka. Znanstvenici ne znaju zašto. Molimo vas da nam pomognete u širenju riječi i o učinkovitim tretmanima.

Napomena urednika: Čitateljica Substacka pristala mi je dopustiti da podijelim osobnu priču njenog supruga o ozljedi pod uvjetom da ona i njezin suprug ostanu anonimni.

Bill je softverski inženjer za veliku obrambenu firmu u Los Angelesu. Kao i mnogim radnicima u SAD-u, prošle jeseni njegova mu je tvrtka postavila ultimatum: cijepi se ili izađi. Billova supruga, Beth, bila je odlučno protiv. Nije željela eksperimentalni ubod za sebe ili svog muža. Pokušala ga je razuvjeriti. “Otišla sam s njim u centar za cjepivo i do zadnjeg trenutka govorila sam: “Ne moraš to raditi”, rekla je.

Beth nije mogla odgovoriti svog muža da se ne cijepi. Osjećao je pritisak da se prilagodi sa svih strana, uključujući ne samo svog poslodavca nego i obitelji i prijatelja. Zajedno s većinom svojih kolega, Bill je odlučio prihvatiti ubod umjesto da izgubi posao.

Unutar osam sati nakon prve doze Pfizerovog cjepiva protiv Covida-19, Bill je doživio dvostruki vid na desno oko.
Nadao se da bi to moglo biti privremeno. Prvih nekoliko dana snašao se najbolje što je mogao, pokrivajući oko ili ga zatvarajući dok je radio i vozio.

Nažalost, to nije bilo privremeno. Pet dana kasnije njegov vidni poremećaj bio je toliko jak da je završio na hitnoj.

Oftalmolog u bolnici Kaiser Permanente dijagnosticirao je njegovo stanje kao paralizu živca. Liječnica mu je rekla da ne sumnja da je stanje uzrokovano cjepivom. Rekla je da je vidjela puno paralize živaca od uvođenja programa cjepiva protiv Covida-19, iako obično nakon druge doze, a ne prve.

Liječnik je Billu savjetovao da ne prima više doze cjepiva protiv Covida-19. Pristala je napisati pismo njegovom poslodavcu da ga oslobodi od daljnjih injekcija. Također je naložila Billu da tri mjeseca nosi flaster preko zahvaćenog oka, za koje je vrijeme očekivala da će oko zacijeliti.

To je bilo prije šest mjeseci. Bill je nosio flaster prema uputama, a njegovo se oko poboljšalo.
Zatim mu se u veljači vratio dvostruki vid. Od toga pati do danas.

U međuvremenu, Bill je bio prisiljen boriti se za svoje medicinsko izuzeće. Oftalmolog koji je dijagnosticirao njegovo stanje i pristao da mu napiše izuzeće brzo se predomislio. Očito je njezin menadžer u Kaiseru rekao da, budući da je paraliza živaca poznata nuspojava cjepiva i nije opasna po život, liječnicima u tvrtki nije bilo dopušteno pisati izuzeća od daljnjih vakcinacija za pacijente s ovom ozljedom.

Bill se žalio na odluku, a Kaiser je na kraju popustio. Tvrtka je rekla da bi Bill mogao dobiti izuzeće, ali samo na tri mjeseca dok mu oko zacjeljuje. Tada bi se morao podvrgnuti drugoj dozi, dobro znajući da će se živčana paraliza vjerojatno vratiti i da je moguća još ozbiljnija reakcija.

Kaiser nikada nije slijedio ovo ograničeno izuzeće. Srećom, Bill je na kraju dobio potpuno izuzeće od liječnika izvan Kaisera. Ovaj puta nije imao vremensko ograničenje.

(Moji pokušaji da od Kaisera Permanentea iz Los Angelesa dobijem pojašnjenje u vezi s njihovom politikom izuzeća od cjepiva bili su neuspješni. Predstavnik Kaisera prihvatio je moj poziv i saslušao moja pitanja. Bolnica je obećala da će mi se javiti s odgovorima, ali nikad nije.)

Bill nije dobio drugu dozu i nije izgubio posao. Njegova tvrtka odobrila mu je izuzeće pod uvjetom da na poslu nosi masku i da se podvrgne tjednom testiranju na SARS-CoV-2.

No prognoza za njegovo desno oko sada je neizvjesna. Budući da oko nije zacijelilo u očekivanom vremenskom okviru, nitko mu ne može reći kada će se i čak hoće li mu se vid vratiti u normalu.

Bill nije sam. Odrasli i djeca u SAD-u i diljem svijeta koji su uzimali ove eksperimentalne injekcije pretrpjeli su duboke smetnje u vidu. Znanstvenici još nisu u stanju točno odrediti mehanizam, iako neki pretpostavljaju da su te ozljede autoimuno posredovane.

Pfizer, Moderna ili Johnson & Johnson nisu upozorili da bi cjepiva protiv Covida-19 mogla uzrokovati ozbiljna oštećenja oka. Ipak, dokumentirane ozljede oka od ovih cjepiva od njihova uvođenja bile su brojne i raznolike. Osim paralize živaca, oni uključuju:

  • Tromboza gornje oftalmološke vene: normalno rijetko stanje koje može biti opasno po život. Uzrokuje ga venska kongestija i može uključivati ​​bolne izbočene oči, natečene kapke, poremećaj motiliteta i gubitak vida.
  • Akutni prednji uveitis: upala oka koja zahvaća srednji sloj tkiva očne stijenke jednog ili oba oka. Znakovi upozorenja često se pojavljuju iznenada i brzo se pogoršavaju. Oni uključuju crvenilo očiju, bol i zamagljen vid.
  • Akutna makularna neuroretinopatija: normalno rijedak poremećaj karakteriziran iznenadnom pojavom jednostranog ili dvostranog otoka, relativnog ili apsolutnog gubitka vida unutar 10 stupnjeva fiksacije. Često je karakterizirana klinastim makularnim lezijama. Nema liječenja, a vizualna prognoza je promjenjiva.
  • Centralna serozna retinopatija: degenerativno stanje oka u kojem se tekućina nakuplja ispod mrežnice, što dovodi do potencijalnih problema s vidom i sljepoće. Optički neuritis: upalno, demijelinizirajuće stanje koje uzrokuje akutni gubitak vida, obično na jednom oku. Stanje je obično povezano s multiplom sklerozom, ali se sada pojavljuje kod ljudi koji su primili cjepivo Covid-19.

Neki znanstvenici koji su pregledali studije slučaja ovih ozljeda oka uzrokovanih cjepivom inzistiraju da su rijetke. Također napominju da cjepiva za druge viruse mogu uzrokovati oštećenje oka. Na primjer, uveitis je dokumentiran s cjepivima za hepatitis B, HPV, gripu, BCG, ospice, zaušnjake i rubeolu (MMR) i vodene kozice. Osim toga, poznato je da mnogi virusi, uključujući SARS-CoV-2, sami uzrokuju probleme s vidom u nekim podskupinama pacijenata.

Rizik naspram koristi

Činjenica da druga cjepiva mogu uzrokovati oštećenje oka teško da je dobar marketing za cjepiva protiv Covida-19. Ja osobno ne bih bio spreman uzeti bilo koje cjepivo za koje sam znao da nosi čak i najmanji rizik od ozljeda mojih očiju. Moja vizija mi je toliko važna. Pretpostavljam da mnogi drugi osjećaju isto. Naši životi i sredstva za život ovise o našoj viziji. Radije bismo se oslonili na antivirusne lijekove poput HCQ ili ivermektina za smanjenje rizika od virusnih komplikacija nego na cjepivo koje bi moglo uzrokovati iste komplikacije.

Štoviše, pretraga ključnih pojmova u CDC-ovom sustavu za izvješćivanje o nuspojavama cjepiva (VAERS) sugerira da broj ozljeda oka od cjepiva Covid-19 daleko premašuje broj bilo kojeg drugog cjepiva. Otprilike polovica do dvije trećine svih ozljeda oka zabilježenih u VAERS-u otkako e sustav pokrenut 1990. godine može biti povezano s cjepivom Covid-19. U nekim slučajevima je udio čak i veći. Na primjer, iz OpenVAERS-a:

  • pretraga za “uveitis” otkriva 932 slučaja za cjepiva protiv Covid-19 od 1360 za sva cjepiva zajedno od 1990. Primjer:

Vaers

  • potraga za “trombozom oftalmološke vene” pronalazi 139 slučajeva za cjepiva protiv Covid-19 od 142 za sva cjepiva u kombinaciji od 1990. Primjer:

  • pretraga ključne riječi “slijepo” rezultira 1963 slučaja za cjepiva protiv Covida-19 od 2193 za sva cjepiva zajedno od 1990. Primjer:

Studija koju je proveo Harvard Pilgrim Health Care pokazala je da, daleko od toga da je precijenjena nuspojava cjepiva, VAERS sustav bilježi samo jedan posto svih ozljeda. Mnogi liječnici i službenici javnog zdravstva, ne pozivajući se na dokaze, osporili su ovaj nalaz. Podatke VAERS-a odbacuju kao nepouzdane jer je sustav dobrovoljan i pacijenti često prijavljuju vlastite ozljede.

Međutim, protivnici VAERS-a nikada nisu ponudili nikakvu alternativu. Ne postoji, na primjer, centralizirana baza podataka u kojoj se bilježe i prate sve ozljede oka od cjepiva. Niti su istraživači objavili bilo kakve studije koje pokušavaju kvantificirati ove ozljede. Pomalo ironično, Kaiser Permanente Northwest je u prosincu 2021. objavio veliku studiju miokarditisa izazvanog cjepivom i otkrio da je mnogo češći kod mladih muškaraca nego što je CDC procjenjivao. Kaiser još nije objavio nijednu veliku studiju o ozljedama oka od cjepiva protiv Covid-19, iako poriče izuzeća za pacijente koji pate od tih ozljeda.

Bez pouzdanog načina praćenja ozljeda od cjepiva, javnost nema načina da sazna koliko se ozljeda oka događa, koliko su te ozljede teške ili u kojoj mjeri reagiraju na liječenje. Nemamo priliku vagati stvarne rizike cijepljenja u odnosu na bilo koju zatraženu korist. Informirani pristanak nije moguć u ovoj situaciji.

Iz tih razloga, cjepiva protiv Covida-19 trebala su biti povučena s tržišta prije mnogo mjeseci. Da etika još uvijek igra ulogu u javnom zdravstvu, program bi bio zaustavljen na prvi znak da primatelji cjepiva trpe ozbiljne ozljede koje nisu označene u kliničkim ispitivanjima.

Premalo prekasno

Sa zakašnjenjem, znanstvenici sada planiraju multicentrično istraživanje oštećenja oka cjepivima. Također namjeravaju razmotriti potencijalne biomarkere.

Iz “Oftalmologije i terapije”: “Implementacija namjenskog oftalmološkog registra ili uspostavljanje oftalmološkog odjela postojećih registara za sastavljanje i profiliranje slučajeva dodatno će produbiti naše razumijevanje komorbiditeta povezanih s infekcijom oka COVID-19 i cijepljenjem.”

U međuvremenu, Amerikanci nastavljaju igrati ruski rulet svojim, ali i vidom svoje djece. Svaka doza povećava rizik od ozbiljne ozljede.

Beth, koja je ostala necijepljena, ne može vjerovati kroz što su ona i njezin suprug prošli.

“Toliko sam se trudila s Billom”, rekla je. “Njegova obitelj ga je pritiskala. Prijatelji su ga nazivali nemoralnim. Voli svoj posao i ne želi ga izgubiti. Ja također da se pomiri da ima pravo donijeti vlastitu odluku.”

Nastavila je: “Ponekad se osjećam kao da živim u ovom čudnom snu i ne mogu se probuditi… Neki od mojih susjeda sada prelaze ulicu kada me vide. Drugi mi kažu da me vole, ali moram nositi masku oko njih… Pokušavam ukazati na paralele s onim što se dogodilo u prošlosti, a oni to jednostavno ne mogu vidjeti. Kao da je došlo do masovnog ispiranja mozga… Osjećam se vrlo napuštenom od onih s ljevice koji bi se trebali boriti protiv toga i umjesto toga to potiču. Ali mislim da nas ima puno više nego što znamo.”

Izvor: darbyshaw.substack.com

CjepivaCOVID-19Nuspojave
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Postoji li vaxerska histerija? Velika većina ovde (uključujući i mene) će reći da postoji. A postoji li antivaxerska histerija? Gotovo svi ovde neće direktno negirati već će pokušati da nađu opravdanje za „radikalan otpor prema vakcinama“.

 

Oba ova narativa su sasvim realna i gotovo svi su se opredelili za neki od njih ne shvatajući da su oba nastala u istoj kuhinji… sa ciljem podsticanja konfrontacije među nama – kako ne bi bili sposobni da se ujedinimo oko zajdničkog cilja! Kao uostalom i gomila drugih narativa. Sve dok ovo ne shvatimo i prihvatimo, moći će da nas vuku za nos kako i kad god hoće. Sve dok ova misao ne postane temelj našeg razmišljanja lutaćemo kao guske u magli ne primećujući da u stvari tonemo u živo blato…

nepoželjni
1 godina prije

Naravno da (SVA) “cjepiva” ozljeđuju, jer sadrže čestice proteina (i druge čestice) koje imaju antigene nepoznate našem imunosnom sustavu, pa potiču stvaranje antitijela kojima naš imuni sustav aglutinira te patogene na samoj površini stanice što prouzroči smetnje u dovodu hrane i kisika u stanicu pa ta stanica u najmanju ruku djeluje otežano ili odumire…. i što je koncentracija patogena iz “cjepiva” veća ima više i nuspojava. najprije se nuspojave osijete na složenijim organima kao što je u ovom primjeru – oko.

PS: …i da, nije mi jasno zašto “znanstvenici ne znaju zašto” …?

1 godina prije zadnji put uredio dzabaludin
Osam Šezdeset
1 godina prije

Prijatelj mi se cijepio s dvije doze fajzera, i kaže da mu se strahovito pogoršao vid, a ima samo 40 god. Z treću kaže – no chance!

mrdo
1 godina prije

“Ponekad se osjećam kao da živim u ovom čudnom snu i ne mogu se probuditi…
———————-

I ja isto. Ne mogu da vjerujem da je tako velika masa ovaca popušila bajku o kovidu (obična gripa) i da se dobrovoljno truju s tim smećem. Mislim, već je proslo preko dvije i po godine, a ovce još nisu shvatile da ih ‘ebu u mozak.

1 godina prije

znaci ovi sto su se navukli na iglu imaju 3D vid ,,ne trebaju im one 3D naocale u kinu,

1 godina prije

vezano za vid, nevezano za kovid nevid.
vjezbajte oci isto kao misice. kad imate priliku gledajte u nebo, oblake, daljinu. skicnite na sunce. nastojte vidjeti daleki oblak, blago mijenjajte fokus, gledajte u sire.
prva stvar nakon budjenja da vam ne bude gledanje u blizo nego kroz prozor, “window not windows”. kad hodate ne gledajte u fon. ne citajte dok hodate. nezdravo za oci kad se dva okolisa smjenju brzo. maknite naocale dok vjezbate oci.
za hranu znate.

łedeno doba
1 godina prije

lani u ožujku sam ovde objavio vijest o tadašnjem izvještaju o nuspojavama nakon cjepljenja u Velikoj Britaniji.
Gdje je među nuspojavama bilo registrirano i 978 oboljenja i oštećenja očiju, a devetoro od toga su oslijepili!!
To je biloo službeni izvještaj MHRA- državnog ureda za odobravanje lijekova i cjepiva. To je britanski HALMED.

evo link još jednom:
legitim.ch/post/schock-bericht-aus-england-mrna-impfstoff-verursacht-978-neue-augenerkrankungen-und-173-tote

kao i službeni link MHRA-a, pdf fajl:
assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/962405/COVID-19_mRNA_Pfizer-_BioNTech_Vaccine_Analysis_Print.pdf

ovo je dakle bilo još na početku cjepljenja… tek nakon nepuna 3 mjeseca od početka cjepanja,

dfgrtzuii
1 godina prije

mogu potvrditi osobno.prijatelj nakon preboljenja (bez lijekova) pa prve doze ,ima znatno oštećen vid.magli mu se pred očima.analize iz njemačke su polučile nekakvu autoimunu bolest.

Max
1 godina prije

Nedužni ljudi.

RoPe
1 godina prije

Ovo je istina. Jedna moja poznanica je osljepila par dana nakon cijepljenja.

Biće bolje
1 godina prije

Pročitao sam danas u jednoj stranoj novini da su prema istraživanju UKHSA(UK health security agency) ljudi u šezdesetim godinama cijepljeni sa tri doze za 391% izloženiji infekciji kovidom od necijepljenih.
Zanimljivo.

John Wick
1 godina prije

Iz prve ruke, kolegica, boosterirana, u roku dva mjeseca prvo na jednom a onda i na drugom oku leća joj se djelomično “odlijepila”. Mislim, da se tako nešto dogodi na jednom oku je rijetkost, ali na oba u roku mjesec, dva, slučaj? Ne bih rekao.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI