SZO zahtijeva vraćanje Covid maski

SZO - Vracanje Covid maski
74 komentara

S obzirom da broj slučajeva Covid-19 raste u svijetu, generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus pozvao je u utorak vlasti da vrate maskiranje, ventilaciju i socijalno distanciranje.

Govoreći tokom sedmičnog brifinga, Tedros je izjavio da “virus slobodno prolazi, a zemlje ne efikasno upravljaju bolešću”. S obzirom na to da je SZO prošle sedmice zaključila da virus ostaje ”hitna situacija za javno zdravlje od međunarodne brige”, Tedros je ustvrdio da pandemija nije ni blizu kraja.

Tokom sedmice od 4. do 10. jula 2022. godine, prijavljeno je više od 5,7 miliona novih slučajeva Covid-19, što je povećanje od 6 % u odnosu na prethodnu sedmicu. Smrtni slučajevi su, međutim, ostali relativno jednaki tokom ovog ljeta, sa nešto više od 9.800 prijavljenih u sedmici koja je prethodila 4. julu, pet puta manje nego u istoj sedmici prošle godine.

Tedros je pozvao nacionalne vlasti da pojačaju svoje napore u “saopštavanju rizika” javnosti i pozvao na povratak “socijalnih mjera javnog zdravlja poput maskiranja, distanciranja i ventilacije”.

Mandati nošenja maski i zahtjevi o socijalnom distanciranju uglavnom su napušteni ranije ove godine, iako su neke zemlje – među kojima su Kina i Južna Koreja – i dalje zahtijevaju maske za lice u većini javnih ustanova.

CovidmaskeSZO
Pretplatiti se
Obavijesti o
74 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
1 godina prije

Di su oni koji su pisali kako su gotovi, kako nemogu vise nista, kako je narod progledao, kako nikome nije do zore gorila pa nece ni njima i sl. nebuloze?

Jednostavno receno
1 godina prije

Za koji dan vlade će imati važnine brige od ko vidi. Kada dođe krčmar da se svode računi tek tada sljedi party. Do tada mogu oni mlatiti treba ovo treba ono….

Covid19(84)
1 godina prije

Curtona “zurka”, kako stvari, jos nije gotova. Posle malo predaha “sou”-om “geopolitike” opet se putem mas medija najvaljuje “sirenje” i “opasnost” od virtuelnog “virusa” i izvjestava o broju “slucajeva” “utvrdjenih” papya testom. Ali, ovaj put ce to ici teze jer je laz dosta prozirna i ogoljena, a moze biti da se svjesno sa tim ide na pobunu naroda uporedo sa ratovima, hiper inflacijom, nestasicama, energetskom krizom, namjernim izazivanjem gladi, kontroliranog kaosa kako bi se na poslijetku nametnulo i “rjesenje” za sve nase “probleme”.

nekoime
1 godina prije

Dr. PSIHOLOGIJE tvrdi…

Mauz
1 godina prije

Raste broj masketirsa u Tržnim centrima…

Dejan
1 godina prije

Dr. Gebresius je doktor ekonomije a ne medicine. Institucija na cijem je celu nas navodi da mislimo da poznaje mesicinu, ali ne, to nije tacno

Smokva
1 godina prije

Počelo je

pero
1 godina prije

Smeća bolesna, neće ići!

łedeno doba
1 godina prije

stara pjesma Dine merlina…

nek neka padaju ćuskije…
neka me sevdah opije..

kada po ovom kriminalnom ghovnetu i ostalim ghovnima budu padale ćuskije.. na glavu
tek onda će nam biti sevdah

dakle, ljudi da bi imalio sevdah
samo nas ćuskije spašavaju

tihobl
1 godina prije

Kod mene maske odavno nisu obavezne, ali koliko vidim u mnogim zdravstvenim ustanovama ih koriste. Pomislio sam da je birokratski nemar, i buntovan kakav jesam zapucao sam da postavljam pitanja odgovornima. I dobio sam odgovor – broj svih bolnickih infekcija je prepolovljen i zbog toga drze korona mjere – maske, rukavice, redovna dezinfekcija i sve ostalo. Kazu: MRSA i rezistentni sojevi su nam uvijek bili veci problem od korone i gripa. Nismo ludi da odustanemo od mjera koje daju dobre rezultate.

Lucija kad dodje neka vam objasni zasto su ove stvari gore od “korone” i kako je tesko rijesiti se bolnickih infekcija. U svakom slucaju: svako zlo imai nesto dobro.

Jon
1 godina prije

ma mrsu3pm

JA,ja
1 godina prije

Taj smrad moze pusiti q…c !Nisam ni ove dvije godine nosio a tako ce biti i u buduce!🖕🖕🖕🖕🖕

Max
1 godina prije

Je… i SZO i tog terorista.

petar schroder
1 godina prije

Ja bi distanc od ovoga covjeka.Covjek je zlo zlo, kojeg placaju Bill Gatis i farma, Pusti nas vise na miru; NA MIRU, jer nam ne zelis dobro, nego zlo

Tina
1 godina prije

Užas

Otpornik
1 godina prije

Zašto više nitko “maske” ne zove pravim imenom, brnjice. One možda izgledaju kao maske, ali imaju funkciju brnjice. Imaju funkciju da čovjeka, pokore, pripitome, porobe, da ne može “ugristi” (figurativno), da ne može govoriti i da se čovjeku ne vidi lice, da bi se otuđio čovjek od čovjeka. Brnjice su uvedene da bi ostale trajno, s manjim pauzama. Mjere, pa tako i brnjice su privremeno ukinute kad su počeli veliki prosvjedi protiv mjera i cijepljenja iz straha ds se prosvjedi ne otmu kontroli. Sad ponovo pomalo pripremaju teren za ponovno uvođenje mjera za pokoravanje ljudi. Dolje brnjice! Nikad robom!

Lux
1 godina prije

Samo je bilo pitanje dana kada će krenuti. Očekivala sam polovinom kolovoza, a oni nestrpljivi. Nemam namjeru biti pokorna.

hope
1 godina prije

A da mi njima platimo da nas ne ubijaju?ionako je sve u zaradi.

Tupko Glupko
1 godina prije

Izašao članak 11.srpnja 2022. na N1 portalu, naziva “Capak: Varijanta BA.4 i BA.5 je dominantna, maske ne bi puno pomogle u širenju”, lako ga pronađete na netu.Najzanimljiviji Capakovi citati: “…ali u ovom trenutku je ova varijanta toliko zarazna da ni maske ne bi tu puno pomogle u širenju i zbog toga smatramo da u ovome trenutku ne trebamo uvoditi epidemiološke mjere.” “Rekao je i da je u ovom trenutku vrlo teško reći što će se dalje događati s cijepljenjem, dodajući da će Europska agencija za lijekove za nekoliko dana vjerojatno registrirati Pfizerovo cjepivo koje sadržava varijantu omikron. “U ovom trenutku znamo da ćemo najesen krenuti s cijepljenjem s novim varijantama”, rekao je Capak.” Na portalu 24sata izašao je članak 13. srpnja 2022. naziva “Svijetom se sad širi kentaur, opet drukčiji omikron koji je pod povećalom stručnjaka”, lako ga pronađete na netu. Najzanimljivije što je Zlatko Trobonjača rekao u ovom tekstu:… Čitaj više »

goran
1 godina prije

thedrose masovni ubojico,uzmi tu brnjicu i stavi je na svoju guzicu da te ne vidimo,jer si i ovako ružan ko štakor

Pravednik
1 godina prije

Nisam se cijepio, nisam nosio masku, ulazio sam u trgovine bez maske i nitko me ništa nije upozoravao jer su me vidjeli(crvene oči kao u vraga,….pijanoga;))

Ico
1 godina prije

Tedros je fašist!

tihobl
1 godina prije

Бразил поклања Украјини пет милиона доза вакцина против ковид 19 којима ускоро истиче рок, пишу бразилски медији

BijeliLukSkywalker
1 godina prije

Crni babun i dalje napada…

ivi.tz
1 godina prije

Stara brkata pacovčina🐀 nastavlja.fujjj neznam kad bi se sreo sa njim šta bi se desilo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI