Trudeau popustio kada mu je zbog kanadskog smeća na Filipinima, Duterte zaprijetio ratom!

Justin Trudeau
13 komentara

Nakon što je službena Ottawa čula zahtjeve filipinskog predsjednika Rodriga Dutertea, Kanada je izrazila spremnost da preuzme svoje smeće koje godinama stoji odloženo na Filipinima, javlja Fox News. Prema voditelju Tuckeru Carlsonu, Kanađani su popustili nakon što im je Duterte prijetio ratom.

“Prošlog tjedna je filipinski predsjednik Rodrigo Duterte obećao je da će objaviti rat protiv Kanade ako ne prestane bacati smeće na Filipine. Nećemo se pretvarati da smo nepristrani u ovom sukobu, prošli tjedan smo objasnili da u slučaju rata u potpunosti podržavamo Filipine. Šokiran sam što kanadski premijer Justin Trudeau šalje svoje smeće na Filipine. Da li zemlja u nevolji iz Trećeg svijeta treba i kanadsko smeće? Izgleda tako neosjetljivo… Izgleda kao, … ne znam,… oblik kolonijalizma. Kolonijalizam smeća”, rekao je Tucker Carlson u uvodu priloga kanala Fox News.

Stephen LeDrew, bivši predsjednik Liberalne stranke Kanade: Ne mislim da je poanta neosjetljivost. Znaš, Tucker, naš premijer je vrlo, vrlo osjetljiv. On će zahtijevati da se ovaj problem riješi.

Tucker Carlson: Zašto onda šalje boce s gelom za kosu bacate u Manilu? Sve mi se čini kao privilegija bijelaca! Sada se razbacujem riječima. (…) Dakle, čini se da su prijetnje Dutertea radile. Kanadski veleposlanik izjavio je kako je njegova zemlja žurno dogovorila povratak boca Trudeauovog gela za kosu.

John Holmes, veleposlanik Kanade na Filipinima: Već smo jasno stavili do znanja da smo spremni vratiti to smeće. To je pitanje na kojem obje vlade moraju raditi i koje se moraju zajednički rješavati. To je sve što mogu reći u ovom trenutku.

Da, ali rokovi za vladu…

John Holmes: Radimo što brže možemo.

Tucker Carlson: Nema rokova?

John Holmes: Radimo što je brže moguće.

Tucker Carlson: Tako je Kanada kapitulirala pred Filipinima?!

Mark Stayn, kanadski konzervativni publicist: Oh ne, ovo je strašno, Tucker! Riječ je o korištenim pelenama za odrasle, koje Kanada… Kada idemo u rat, shvaćamo to ozbiljno. Ovo je kanadska verzija “Shock and Awe”, ostaviti rabljene pelene za odrasle na dokovima Manile. I nepravedno ste optužili Justina Trudeaua za ovo. Ovo su pelene za odrasle, a on još uvijek nosi one za bebe! Dakle, ako nas vi, Tucker, nastavljate provocirati, zveckanjem oružjem prema Kanadi… Na kraju krajeva, čitamo ove stihove u podnožju Kipa slobode, o “nesretnom ološu vaših prenapučenih obala”. Ovo je najveća količina otpada na najvećoj obali u povijesti! A ako ne zaustavite zveckanje oružjem protiv Kanade, bacit ćemo ga u luku u New Yorku!

Tucker Carlson: (Smijeh) Ako se to dogodi, ne bismo trebali kršiti tradicije borbi s jastucima. Ali želim reći, vi ste Kanađanin, mislite li da nacionalni ponos, koje većina Kanađana osjeća, duboko pati od svega ovoga?

Mark Stayn: Zapravo, mislim da je ovo lijepo. Zato što je to ponovna uporaba otpada u akciji. Ranije smo samo bacali pelene za odrasle… Ja sam osobno dao svoju Zakladi Clinton, jer sam na taj način dobio poreznu olakšicu. Ali ranije smo ih bacali na odlagalište i one su pokopane. A sada kažemo: “Moramo spasiti planet! Dakle, pošaljite ih na Filipine i pustite ih da leže na dokovima šest godina.”

Tucker Carlson: Vrlo pametno! Znate li zašto? Zato što je sve to u redu zbog klime! Hvala vam što ste se obratili i uputili apel za zaštitu klime!

Mark Stayn: Da, to je spas planeta! Pelene za pelene, Tucker!

Tucker Carlson: Pelene za pelene, bez obzira koliko ih uzmu! Za klimu! Mi ćemo to riješiti! Drago mi je što te vidim, Mark! Hvala vam!

justin trudeauMark StaynRodrigo DuterteTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
5 godine prije

Ispravak netočnog navoda. Trudeau, kao istaknuti svjetski neoliberalni feminist, u znak PR podrške ne nosi pelene nego – tampone.

Laki Topalović
5 godine prije

Nije ovo novost od naših bajnih “ekologa” . Zemlje tzv trećeg svijeta su pune zapadnog smeća. No, nekoć mi je jedan naš pomorac pričao da su ih u lukama znali angažirati na jedan ili dva dana , da odvedu satru krntiju i ostave da pluta u međunarodnim vodama, a vratili bi ih gliserima na obalu i nastavili bi ploviti na svom brodu, dalje, normalno. veli da su dobro plaćali i nije se znalo što je na krntiji, a brod nije imao zastave. Dobro on je radio ’80-ih, ne znam jel to danas moguće, ali je ovo s Filipinima slično.

AJeTo
5 godine prije

Momci koji javno kazu bobu bob, a popu pop.

mane
5 godine prije

Kako je to sme e dospelo do filipina?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI