Uprava u ime Trumpa priznala uplitanje Rusije američke predsjedničke izbore

Trump ruska marioneta
13 komentara

Uoči predstojećeg sastanka s Vladimirom Putinom u Helsinkiju, predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump je navodno rekao kako vjeruje da se Rusija miješala u predsjedničke izbore 2016. godine, na kojima je pobijedio.

To je novinarima rekao glasnogovornik Bijele kuće Hogan Gidley, komentirajući izvješće Specijalnog obavještajnog odbora američkog Senata u kojem su senatori podržali zaključke američkih obavještajnih službi o utjecaju Rusije na izbore u Sjedinjenim Državama.

“Predsjednik je bio jasan. Rekao je mnogo puta kako vjeruje da se Rusija miješala u naše izbore”, istaknuo je Hogan Gidley, podsjetivši na Trumpove riječi kako “ruski predsjednik Vladimir Putin brani svoj stav”.

Teško je reći da se ovo događa slučajno. Naime, 3. srpnja su članovi Specijalnog obavještajnog odbora američkog Senata priopćili kako podržavaju izvješća američkih obavještajnih agencija o uplitanju Rusije na izbore 2016. godine.

Trump i njegovi najbliži suradnici su više puta odbacili sve optužbe o nezakonitim kontaktima s ruskim dužnosnicima tijekom predizborne kampanje.

Moskva je više puta navodne pokušaje da utječe na tijek predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Državama nazvala neutemeljenim tvrdnjama.

Od Hogana Gidleya je također zatraženo da komentira Trumpov stav o Krimu.

“Ne priznajemo pokušaj Ruske aneksije Krima”, ponovio je Gidley riječi svoje pretpostavljene, glasnogovornice Bijele kuće Sare Sanders koja je 2. srpnja točno tako odgovorila na isto pitanje.

Podsjetimo, 16. srpnja će se u Helsinkiju održati summit američkog i ruskog predsjednika Donalda Trumpa i Vladimira Putina, a kako se bliži dan sastanka, ovakvih pitanja, vjerojatno i izravnijih, bit će sve više.

Naravno, kako je susret već dogovoren i u tom se smislu nije moglo učiniti ništa, određeni politički krugovi iz američkog Kongresa, čak i izvan državnih institucija u Sjedinjenim Državama, pokušat će minirati bilo kakvu mogućnost približavanja stavova Washingtona i Moskve o gorućim svjetskim problemima.

Bijela kućaNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
5 godine prije

Čoveče!!! Pa Tramp je ruski čovek a oni ga puštaju kod Putina – ko zna šta će sve da dogovore protiv Amerike!

tedi
5 godine prije

Ako je tako onda ce Putin biti svijetski Car.Spasio Erdogana,Asada i izabrao Trampa za predsjednika SADe.Apropo ,sto ne sreduje vec jednom EU i Balkan?
Mozda je komentar,Iza_horzonta na to mislio?

wetzer maja
5 godine prije

sve je dokazao FiSA dokument. ovo ostalo je samo bla, bla….

tuf
5 godine prije

Izvješće Specijalnog obavještajnog odbora američkog Senata se u najvećoj mjeri referencira na izvještavanje RT-a koje je navodno utjecalo na američke birače, što je ravno optužbi da australska televizija utječe na izbore u Švedskoj.
Cijela konstrukcija ima za cilj stvaranje podloge za ucjenu.

Protudemokratska obrana
5 godine prije

Luda kuća.

stadion_karampuh
5 godine prije

Volio bih da imam akcijsku figuru Donalda Trumpa.

Darko
5 godine prije

Stvarno mi ide na zivce to konstantno ponavljanje da se Rusija petljala u izbore, valjda po Goebbelsovoj maniri, vec skoro dvije godine to ponavljaju, vise je preslo gornju granicu podnosljivosti, nemojte tome uopce obracat paznju, niti pisat o tome, samo ignorirajte.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI