Velika Britanija želi da Pakistan primi natrag tisuće migranata koji su prekoračili boravišne vize

Pakistanska djeca

Britanska vlada zatražila je od Pakistana da potpiše sporazum kojim bi se omogućilo da se tisuće pakistanskih migranata s ukinutim vizama iz Ujedinjenog Kraljevstva vrate u svoju domovinu, kaže pakistanski ministar vanjskih poslova Shah Mahmood Qureshi.

Qureshi je kazao kako je nedavno razgovarao o sporazumu s britanskim ministrom unutarnjih poslova Sajidom Javidom, te je izgleda podržao tu mjeru, dodajući kako bi to moglo biti korisno za Pakistance s vizama koji žele ostati u Velikoj Britaniji.

“Pokrenuli smo dijalog o tome”, izjavio je Qureshi na konferenciji za novinare u pakistanskom Visokom povjerenstvu u utorak u Londonu. “To će pomoći onima koji su pravi podnositelji zahtjeva za vizu. To će pomoći Pakistanu.“

Qureshi je istaknuo kako je potreban i sporazum o izručenju između Pakistana i Britanije, koji je, kako je kazao, jedna od “najvećih prepreka” za dvije zemlje. Naglasio je potrebu da doradi sporazum o zamjeni zatvorenika koji već postoji.

Napetosti s Pakistanom rasplamsale su se tijekom ljeta 2018. godine, kada je Britanija, pozivajući se na nedostatak ugovora o izručenju, odbila deportirati bivšeg pakistanskog ministra financija Ishaq Dar natrag u njegovu domovinu.

Iako su pouzdane procjene poznate kao teško dostupne za ilegalne imigrantske populacije, studija London School of Economics iz 2007. procjenjuje da je u Velikoj Britaniji bilo oko 533.000 “neregularnih” ili nedokumentiranih imigranata. Zemlja također ima najveću pakistansku populaciju iseljenika u Europi, ukupno oko 1,2 milijuna legalnih stanovnika, ali nije jasno koliko ih trenutno živi u Velikoj Britaniji bez viza.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Trubadur
Gost
Trubadur

Pa siguran, sam, da če Englezi povratiti sve što su u istoriji pokrali Pakistanu, tako, da neče biti problema sa povratkom..

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Da je samo Pakistan, ništa lakše. Šta da radi ostatak svijeta??

samo tako
Gost
samo tako

Ti bi Tadmure da isprazne British Museum ?
Banke, knjižnice,…… ?

Sarka
Gost
Sarka

A ako ne mogu povratit?
Neka gurnu dva prsta @

Džugašvili
Gost
Džugašvili

Dali će i onaj gradonačelnik Londona, koji je inače Pakistanac morati da napusti Vel. Britaniju!?

Moreno
Gost
Moreno

Džugašvili Možda je on dobija dozvolu za stalni boravak, a vjerojatno ima i radnu dozvolu ☺

Džugašvili
Gost
Džugašvili

On bi mogao ostati bez svoje biračke baze, pa bi i on trebao zajedno s njima natrag kući!

dulebg
Gost
dulebg

Da je sreće, ne bi nikad ni dolazili, već živeli u svojim državama srećno, bogato, bezbedno i dostojanstveno. Nego im uzmeš sve, pa se pitaš: otkud vi kod nas?

samo tako
Gost
samo tako

UK i dalje misli da je kolonijalna sila. Pokradi miljarde, donesi ih u London i nečeš biti izručen.
Plavokrvci, kad nastupa buđenje ?

NSU
Gost
NSU

Hahaha i ja bi Nicole Kidman, pa??

POVEZANE VIJESTI

Izbornik