Velika Britanija želi da Pakistan primi natrag tisuće migranata koji su prekoračili boravišne vize

Pakistanska djeca
10 komentara

Britanska vlada zatražila je od Pakistana da potpiše sporazum kojim bi se omogućilo da se tisuće pakistanskih migranata s ukinutim vizama iz Ujedinjenog Kraljevstva vrate u svoju domovinu, kaže pakistanski ministar vanjskih poslova Shah Mahmood Qureshi.

Qureshi je kazao kako je nedavno razgovarao o sporazumu s britanskim ministrom unutarnjih poslova Sajidom Javidom, te je izgleda podržao tu mjeru, dodajući kako bi to moglo biti korisno za Pakistance s vizama koji žele ostati u Velikoj Britaniji.

“Pokrenuli smo dijalog o tome”, izjavio je Qureshi na konferenciji za novinare u pakistanskom Visokom povjerenstvu u utorak u Londonu. “To će pomoći onima koji su pravi podnositelji zahtjeva za vizu. To će pomoći Pakistanu.“

Qureshi je istaknuo kako je potreban i sporazum o izručenju između Pakistana i Britanije, koji je, kako je kazao, jedna od “najvećih prepreka” za dvije zemlje. Naglasio je potrebu da doradi sporazum o zamjeni zatvorenika koji već postoji.

Napetosti s Pakistanom rasplamsale su se tijekom ljeta 2018. godine, kada je Britanija, pozivajući se na nedostatak ugovora o izručenju, odbila deportirati bivšeg pakistanskog ministra financija Ishaq Dar natrag u njegovu domovinu.

Iako su pouzdane procjene poznate kao teško dostupne za ilegalne imigrantske populacije, studija London School of Economics iz 2007. procjenjuje da je u Velikoj Britaniji bilo oko 533.000 “neregularnih” ili nedokumentiranih imigranata. Zemlja također ima najveću pakistansku populaciju iseljenika u Europi, ukupno oko 1,2 milijuna legalnih stanovnika, ali nije jasno koliko ih trenutno živi u Velikoj Britaniji bez viza.

PakistanSporazumVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Džugašvili
4 godine prije

Dali će i onaj gradonačelnik Londona, koji je inače Pakistanac morati da napusti Vel. Britaniju!?

Trubadur
4 godine prije

Pa siguran, sam, da če Englezi povratiti sve što su u istoriji pokrali Pakistanu, tako, da neče biti problema sa povratkom..

samo tako
4 godine prije

UK i dalje misli da je kolonijalna sila. Pokradi miljarde, donesi ih u London i nečeš biti izručen.
Plavokrvci, kad nastupa buđenje ?

dulebg
4 godine prije

Da je sreće, ne bi nikad ni dolazili, već živeli u svojim državama srećno, bogato, bezbedno i dostojanstveno. Nego im uzmeš sve, pa se pitaš: otkud vi kod nas?

NSU
4 godine prije

Hahaha i ja bi Nicole Kidman, pa??

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI