Velike tehnološke kompanije zalaze u ”priče iz bajki” o klimatskim promjenama, a svatko tko ne bude vjerovao u njihove bajke bit će ušutkan

GLobalno zagrijavanje
23 komentara

Gina McCarthy, nacionalna savjetnica za klimu Bidenovog režima, poziva društvene mreže poput Facebooka i Twittera da počnu cenzurirati kritičare kulta klimatskih promjena i njihovih divljih doktrina globalnog zatopljenja.

Iako je Facebook to već pokušao prije nekoliko godina privlačeći “provjeru činjenica” trećih strana, kako bi pregledavao objave i komentare o klimi, demokrati u Senatu nisu bili zadovoljni zbog “rupe” ostavljene za izražavanje mišljenja. Facebook je odgovorio primjenom preklapanja “provjera činjenica” na objave u tekstu, ali to još uvijek nije bilo dovoljno.

McCarthy i drugi “progresivni” ljevičari žele da se objave i komentari, koji su u suprotnosti s dogmama o klimatskim promjenama, u potpunosti uklone. Sve što dovodi u pitanje forsiranje “zelene” energije, smatra ona, mora biti ušutkano i eliminirano iz javnosti.

“No ne radi se toliko o poricanju problema”, izjavila je McCarthy tijekom nedavnog intervjua za Axios. “Ono što industrija sada radi je sijanje sumnje u troškove povezane sa [zelenom energijom] kao i to funkcioniraju li one ili ne”.

Osvrćući se na jednotjedni nestanak struje, koji se dogodio u Teksasu početkom 2021., McCarthy se požalila da su prva stvar koju ljudi krive za nestanak struje bile vjetroturbine.

“To je postala mantra”, tvrdi McCarthy, unatoč činjenici da je većina medijskih kuća pod kontrolom korporacija zapravo okrivljavala fosilna goriva i same klimatske promjene. “Bili smo među rijetkima koji su istaknuli da je energija vjetra pala kako su temperature padale, a turbine su se smrzavale”, izvijestio je uredništvo The Wall Street Journala.

“Plinske elektrane nisu mogle nadoknaditi nedostatak vjetra unatoč tome što su bile potpuno iscrpljene, a onda su se i neke pokvarile. Gospođa McCarthy ne želi priznati nezgodnu istinu da obnovljivi izvori energije čine mrežu sve manje pouzdanom.”

McCarthy uspoređuje pouzdane dobavljače energije iz fosilnih goriva s “Big Tobacco”

McCarthy je nastavila u svojoj razuzdanoj priči, kukajući o činjenici da klimatski fanatici poput nje nisu bili u stanju uspješno ocrniti industriju fosilnih goriva do te mjere da ona propada.

Ipak je pokušala uspoređujući pouzdane dobavljače energije s “Big Tobacco”. Također ih je optužila da prihvaćaju “crni novac” kojim se “zavarava” javnost o “koristima čiste energije”; čiste u ovom kontekstu, misleći na velike plantaže vjetroturbina i solarnih panela.

“Trebamo da tehnološke tvrtke stvarno uskoče u priču”, nastavila je McCarthy, sugerirajući da je cenzura Big Techa ili velikih tehnoloških tvrtki jedini način da se fosilna goriva eliminiraju iz jednadžbe.

Ističući da je “zelena” energija skupa i neučinkovita se ne može dopustiti, dodala je, jer je to “jednako opasno za poricanje, jer moramo djelovati brzo” kako bismo sve prebacili na vjetar i na korištenje sunčeve energije.

Čak i samo ukazivanje na tehnička ograničenja litij-ionskih baterija ili nevjerojatnu količinu otpada i onečišćenja, do kojih dolazi kako bi se iskopavali minerali rijetkih zemalja potrebnih za njihovu proizvodnju, predstavlja “dezinformaciju”, smatra McCarthy.

Na pitanje jesu li takve “dezinformacije” prijetnja javnom zdravstvu, McCarthy je nestrpljivo odgovorila sa “apsolutno”, dok je urnebesno utvrdila da se “Biden ne usredotočuje, a ni ja na uništavanje tvrtki za fosilna goriva”.

Novinar s Axiosa se smiješio za vrijeme razgovora i kimao glavom sve vrijeme dok je McCarthy davala ove i druge smiješne izjave, sugerirajući punu podršku beskrajnoj propagandi režima.

“Neki konzervativni znanstvenici tvrde da bi se Big Tech tvrtke moglo tužiti, zbog toga što su bile u funkciji države i zbog kršenja slobode govora korisnika, odnosno Prvog amandmana kada cenzuriraju sadržaj po nalogu državnih dužnosnika”, zaključilo je uredništvo WSJ-a o ovom smiješnom spektaklu.

“Gospođa McCarthy doprinosi ovome“.

CenzuraGina McCarthyklimatske promjene
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Edo
1 godina prije

Zapadnjaci ce prestati i jesti meso da spase Zemlju 😅

Max
1 godina prije

Odsad svi moraju biti kao Greta Thunberg

Azra
1 godina prije

O sigurno, možeš istinu ušutkat, možeš jedno vrijeme.

hope
1 godina prije

A kako bi bilo da mi njih zauvijek usutkamo?

DEDA
1 godina prije

VJERNICI SVE GLUPOSTI OVOG SVIJETA SU ZBOG VAS I VAŠEG VJEROVANJA.GENITE SE 21 STOLJEĆE JE I NEMATE PRAVO BIT DEBILI.

Davko
1 godina prije

Jedino tako laž uopće može preživjeti kao i sve ostale laži

Osam Šezdeset
1 godina prije

Tko vjeruje u bajku o trećem kamenčiću što “rotira oko sunca”, popušit će i ovu i sve ostale bajke. Sve grane “znanosti” danas samo su bajke, a želite li razriješiti najveću od svih zabluda pogledajte yt kanal “Vibes of Cosmos”.

Aspano
1 godina prije

Doktrina globalnog zatupljenja!

čudila se aman ja
1 godina prije

… prije neki dan, svrnem pogled sa lonca na štednjaku na tv ekran, da vidim ko to može toliko pričati kad ono Vakula- klimatske promjene…desetak puta u minuti izgovoreno, pomislim kako će taj sigurno biti u klimaktološkom ili kako već stožeru, nešto kao Capak u ovom…

goran
1 godina prije

ma koji normalan čovjek sluša ovakve nebuloze od ovakvih idiota hahahahaha

dulebg
1 godina prije

Bemti – kako ćemo: kad se džungle rašire do Mediterana i Teksasa i preko cele Australije, Sibir i Kanada postanu žitnice, a Arktik – turistički raj? Crći ćemo od banana i papaja (( Ja mislim da se iselim za Norvešku, to sam i ranije nešto planirao, samo da to otopljenje ne okasni ??

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI