fbpx

Wayne Madsen: Trump je obični mafijaški iznuđivač koji posao vodi iz Bijele kuće

Donald Trump Bijela kuca

Donald Trump vjeruje da je poduzetnik, ali njegova vanjska i ekonomska politika više liče onima običnog mafijaškog iznuđivača. Minutu prije ponoći 10. svibnja je Trump podigao carine s 10 na 25 posto na 200 milijardi kineskog uvoza i čak zaprijetio carinom od 25 posto na ostatak 325 milijardi uvoza iz Kine.

Trump očito nema problema samo s matematikom, već i engleskim jezikom. Naime, lažno je objavio da će kineske carine biti plaćene izravno američki proračun. Ta je tvrdnja tragikomično pogrešna. Svako povećanje američkih carina na inozemnu robu se naplaćuje uvozniku, koji povećane troškove prebacuje na američke potrošače. Trump je, kako bi potaknuo svoj trgovinski rat s Kinom, odlučili uzeti američke potrošače kao taoce i povećati im troškove roba i usluga.

Kineska odmazda protiv američkih proizvoda šteti američkim farmerima, koji su već teško pogođeni prethodnim carinama nametnutim Europskoj uniji, Kanadi, Meksiku i Kini, koje su dobile odgovor.

Trumpovo obećanje o financijskoj pomoći američkim proizvođačima soje, govedine i svinjetine, kukuruza i peradi bila je puka retorika nesretnog predsjednika koji ne mari za ekonomsku sigurnost američkih radnika, poljoprivrednika ili uvoznika. U istom tjednu u kojem je Trump uveo kaznene sankcije potrošačima kineske robe, najavio je carine od 17,5% na meksičke rajčice. To znači da će rajčice u supermarketu poskupiti 40 do 85 posto. Trumpov „porez na rajčice“ je posljedica jednostranog raskida sporazuma o suspenziji carina na rajčice između Sjedinjenih Država i Meksika, koji je trajao 22 godine i ukinuo je carine na uvoz rajčica iz Meksika.

Američka udruga za proizvodnju svježih proizvoda je izjavila da će cijena rajčica u vrlo kratkom roku porasti za američke potrošače. Trumpove carine na uvoz poljoprivrednih proizvoda su predodređene da pogode urbana područja u sjevernom dijelu zemlje, gdje je Trump nepopularan. Za razliku od ruralnih područja, gradovi i metropole nemaju izravne i jeftine opskrbne lance za isporuku svježih proizvoda.

Trump južnu granicu Sjedinjenih Država drži kao taoca s prijetnjama da će zatvoriti svaku ulaznu točku, što će SAD koštati 2 milijarde dolara izgubljene trgovine svakoga dana. Trump je također zaprijetio slanjem američkih vojnika na granicu i izvan granica Sjedinjenih Država i Meksika. Uz potporu neokonzervativnog tima savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona, specijalnog savjetnika Stephena Millera i specijalnog izaslanika za Venezuelu Elliotta Abramsa, Trumpovi odnosi s meksičkim predsjednikom Andrésom Manuelom Lópezom Obradorom su se doslovno ohladili. Razlog su pitanja granice, trgovine, ali i Kube i Venezuele.

López Obrador je iritirao Trumpovu nekonzervativnu svitu kada je na svoju inauguraciju 1. prosinca 2018. u Mexico Cityu pozvao dva cilja neokonzervativnog državnog udara, predsjednika Nicolasa Madura i predsjednika Kube Miguela Díaza-Canela. Još je iritantnija za Trumpove neokonzervativce u glavnom gradu Meksika bila prisutnost još dva cilja Trumpove administracije, predsjednika Daniela Ortege i bivšeg zapovjednika kolumbijskih revolucionarnih FARC snaga Rodriga Londoña.

Kina uvodi carine Sjedinjenim Državama

Prosvjedi koje očigledno organizirala CIA u Mexico Cityu su prisilili su Ortegu i Londoña na otkazivanje sudjelovanja u inauguraciji.

Trump je također pokrenuo iznuđivačku kampanju sa sankcijama protiv ciljanih zemalja kao što su Iran, Venezuela, Nikaragva, Kuba, Rusija, Kina, Sirija i Sjeverna Koreja. Svijet se više sit Trumpa koji se smije do te mjere da je narušio međunarodni poredak. Trumpove sekundarne sankcije protiv zemalja koje imaju komercijalne odnose s Iranom su usmjerene protiv Turske, Grčke, Italije, Indije, Pakistana, Južne Koreje, Kine, Japana, Tajlanda i drugih zemalja.

Američki predsjednik je također zaprijetio tvrtkama koje su nastavile poslovati s Iranom i Kubom, a u slučaju Kube je Trumpova administracija nastavila s odredbama starog Helms-Burtonovog zakona, kojeg su osmislila dva člana ekstremno desničarskog krila Kongresa, senator Jesse Helms i zastupnik Dan Burton. Ovaj zakon dopušta Kubancima, uglavnom stanovnicima Floride, da tuže strane tvrtke za korištenje njihove imovine na Kubi koju je nakon revolucije nacionalizirala vlada Fidela Castra.

Kanadske i španjolske tvrtke su posebno bile meta Boltonove klike u Bijeloj kući. Trump je također pokrenuo sankcije protiv zemalja koje su se pridružile mehanizmu INSTEX Europske unije, posebnog sredstva koje će omogućiti razmjenu između europskih tvrtki i Irana rođenog nakon što je Trump povukao Sjedinjene Države iz nuklearnog sporazuma s Iranom.

Trumpov pokušaj iznuđivanja novca iz EU i iz drugih zemalja režimom sankcija protiv Irana, čime se krši nuklearni sporazum, naveo je EU da ponovno uspostavi regulaciju blokade iz 1996. godine, koja omogućuje tvrtkama i entitetima iz EU da se oporave od sankcija Sjedinjenih Država tako što će procesuirati “ljude koji ih uzrokuju”. Uredba o blokiranju također ukida svaku presudu stranih sudova koja uključuje američke sankcije koje pogađaju EU.

Za Trumpove prijatelje poput Wilbura Rossa i ministra financija Mnuchina, dva “financijska genija” koji su osmislili američke sankcije, ideja da ih se može tužiti, te mogućnost da njihova inozemna imovina sudskom kaznom može biti oduzeta, poslala je poruku Bijeloj kući da će njih dvojica imati poteškoća.

U svakom slučaju, Trump i njegova svita i dalje uvode sankcije protiv drugih nacija samo zato što su propali razni pregovori.

Američka zapljena sjevernokorejskog teretnog broda “Wise Honest” zbog kršenja sankcija prodajom ugljena u inozemstvu potpuno je pokopala pregovore o proizvodnji nuklearnog oružja. “Wise Honest” je isplovio iz Indonezije u američku Samou, teritorij Sjedinjenih Država, koji je, poput Portorika, američkih Djevičanskih otoka, Guama i sjevernih Marijanskih otoka, žrtva američke financijske pomoći i Trumpovog prezira prema američkim kolonijama i tamošnjem stanovništvu.

Trump - Netanyahu

Najnesretnija žrtva Trumpove politike iznude je palestinski narod. Trump je odgovornost za politiku na Bliskom istoku prenio na trojicu čvrstih pristaša ekstremne desnice i ekspanzionističke vlade izraelskog premijera Binyamina Netanyahua. Trumpovi guverneri za Bliski istok su njegov “posebni savjetnik” i zet Jared Kushner, posebni izaslanik za Bliski istok Jason Greenblatt i bivši stečajni odvjetnik Trumpa i veleposlanik u Izraelu David Friedman. Oni su prvi  objavili da je Trump američko veleposlanstvo iz Tel Aviva premjestio u Jeruzalem, priznajući Jeruzalem kao “vječnu prijestolnicu” Izraela, te priznajući suverenitet Izraela nad sirijskom Golanskom visoravni. Uz sve to, odbacio je rješenje s “dvije države” i sada se zalaže za palestinsko-jordansku “konfederaciju” s većim dijelom Zapadne obale koji bi bio priključen Izraelu.

Značajan fenomen Trumpove ere je podrška njegovoj vanjskoj politici iz određenih “progresivnih lijevih skupina”. Naime, iako je to prošlost, ovi pojedinci i skupine su više zabrinuti zbog politike koju bi vodila Hillary Clinton da je postala predsjednica, od onoga što Trump sada čini Palestincima i masama ljudi u Središnjoj Americi, autohtonih naroda koje zlostavljaju lokalni desničarski režimi, ali i onih u samim Sjedinjenim Državama. U svojoj revnosti da ostanu na alternativnom kursu u povijesti, ovi takozvani progresivci su se odrekli Palestinaca, Portorikanaca, američkih Indijanaca i drugih autohtonih naroda i skoro tri godine nakon izbora 2016. još uvijek raspravljaju što bi učinila Hillary Clinton da je postala predsjednica.

Indijanske plemenske nacije su doslovno napadnute su od strane Trumpovog ministarstva unutarnjih poslova, koji su odlučni u naumu da prekrše ugovore između američkih autohtonih plemena i savezne vlade. Trumpova politika o naftovodima i plinovodima, južnoj granici i zdravstvenoj skrbi ozbiljno je ugrozila prava autohtonih “Amerikanaca”. Ali to je samo još jedan od sporazuma kojeg je Trump raskinuo u svojoj politici “mafijaškog iznuđivača”, kako ga je u  kolumni za portal Strategic Culture Foundation nazvao Wayne Madsen.

Strategic Culture Foundation

 

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
21 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Brainstorm
Gost
Brainstorm
1 godina prije

kaze …” carine od 17,5% na meksičke rajčice. To znači da će rajčice u supermarketu poskupiti 40 do 85 posto.”
kako carine od 17.5% mogu povecati prodajnu cijenu za 40 do 80%?
ako su rajcice bile 100 u prodaji a 30 u nabavi onda su troskovi veci za: 30X17.%% +100 = 105.25. carine se racunaju samo na nabavnu cijenu.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Na povećanu cijenu idu i razni porezi, pa se nakupi. Npr, kod nas bi na tu cijenu povećanu za 17% platio i Pdv, koji bi u postotku bio isti, a u iznosu osjetno veći. Pa svi ostali prirezi i porezi koji to prate. Povećanje od 40% na prodajnu cijenu je izvjesno.

šeronja
Gost
šeronja
1 godina prije

ne mlati praznu slamu, šteta truda

ribar
Gost
ribar
1 godina prije

stara dobra škola tenisa
reket ovdje, reket tamo
najslađi novci
ništa ne radiš
a lova samo curi
nikad bolje zabave

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

@Ivo:
PriReza pa proReza Pahlavi,
a pas rezi?
Slab penisač,
pa se sveti politikom?

udav
Gost
udav
1 godina prije

tekst je nebulozan komplet, na primer kukuruz – bas citam da nije posejan ni pola, a u neikim state-ovima ni deseti deo, i to zbog poplava, zemlja je pod vodom
rajcice, pom,paradajz, jes tvarno meksicki neki cherry/mini, ali sam bolji jeo americki organski, neka farma sa srednjeg zapada; uostalom mogu opet da imam svoj, sta sve uspeva, a nece paradajz, eno menta od prosle godine, mozda i paradajz nikne sto me mrziilo da berem taj sitni, nisam mexa;]

a sto se tice onog bolida i naduvenka, najurice ih tramp – gde moze neka budala da pocne rat, a da nije pitala predsednika – jedino ako bude nastavak drzavnog udara, drugi cin druge americke revolucije.

igi
Gost
igi
1 godina prije

…dobro je ovo..vrlo dobro…kina je igrala kurvanjsku igru te je uvijek isturila rusiju kada je trebalo braniti neke međunarodne principe gledajući uvijek samo svoje uske interese…e sada…voda je došla do grla…žuti se moraju aktivnije uključiti u igranku pa kom opanci kom obojci.

Muppet shou
Gost
Muppet shou
1 godina prije

Al Capone je bio mala beba za ove kamatare.

Sexy
Gost
Sexy
1 godina prije

Najpošteniji od svih do sada.Jedini koji radi javno, što su predhodnici činili tajno.

tabula
Gost
tabula
1 godina prije

Oni koji uništavaju tajno su nepošteni, a oni koji uništavaju javno su pošteni?

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Rugala se sova sjenici!

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije

A ovi prije njega su kao bili bolji.

poaefvnaeufvruafvrbzzutiztz
Gost
poaefvnaeufvruafvrbzzutiztz
1 godina prije

Svaki sljedeći cionistički namjesnik u čemerici kojeg oslovljavaju sa prezidente još brutalnije obavlja poslove za gazde varane.

Zax
Gost
Zax
1 godina prije

A kako drugacije da Trump vrati radna mjesta u ameriku? Ili ovako ili da americki radnici pristanu da rade za meksicku ili filipinsku satnicu. Ovo cvile tajkuni i uvoznici koji su se enormno obogatili kad su proizvodnju svega prebacili u zemlje s jeftinom radnom snagom. Americki su ostali bez posla ili na minimalnim satnicama u usluznom sektoru.

Duki
Gost
Duki
1 godina prije

U povijesti SAD-a mislim da nije bilo predsjednika koji se više trudio da bude.ne samo najomraženiji predsjednik već i kao čovjek je prevršio svaku mjeru ! Kako postupcima, manirima izjavama,pa do budala kojima se okružio !
Zna da gubi izbore zna da će u predekanu pa želiostaviti što veći kaos !
Sramota!a još će na Kini i Iranu i čvalje slomiti !
Primjer Rusija !!????

Perun
Gost
Perun
1 godina prije

Vazalima daju kredite u dolarskim iznosima i sugeriraju sto da kupe od tih pozajmljenih para od americkih kreditnih instituta(citaj MMF I Svjetska banka )…Zastarjelu vojnu opremu i zakonska rjesenja za demokratske procese
(citaj tranziciju i privatizaciju ili modernizaciju oruzanih snaga ) a za bonus dobiju pristup ratistima diljem bivsih britanskih i francuskih kolonija ….Trump je cedo mafije i njegove metode su gangsterske tj.mafijaske …Pogledati gdje se pojavljuje kapital bez ,,prezimena ” u Evropi..Reketarenje u stilu Chikago gangova ….Pa spajanje Fiata i Chryslera….Pola nevidljivog F35 aeroplana proizvode Italijani ,pa zato ta kanta koja leti kosta miljarde dolara …A oruzane snage zemalja EU slijepo slijede tu sumanutu politiku USA

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

“Wayne Madsen: Trump je obični mafijaški iznuđivač koji posao vodi iz Bijele kuće”

Alan Ford: Trump nije mafijaški iznuđivač, već cirkuski medo, koji nema nikakvu vlast i kojega su ciohazarski “neokonzervativci”, privezali na lanac, i on mora igrati, kako oni sviraju.
ma stalno ovdje govorim: Trump nema vlast u SAD, ciohazarski fašistički “neokonzervativci” ( to ime su sami sebi nadjenuki da bi prirkrili svoje stvarne namjere), drže Trumpa na lancu, kao ciganskog medu na vašaru. A medo mora igrati kako ciohazari sviraju. Pa ljudi, vidite, da se Trump uopće ne miče nigdje iz Washingtona. Pompeo i Bolton, dvojica mafijaških konsiljera u službi ciohazarskih nekonosa, faktički vode cijelu vanjsku politiku. Oni putuju po svijetu, mute po Venecueli, mute po Iraku itd.. i očito pripremaju rat protiv Irana, što krvoločni ciohazari priželjkuju odavno, oni svršavaju u gaće od pohote na taj rat.
ali neka ciohazari samo udare na Iran, jedva čekam, pa neka konačno dobiju po pički…jer ta zločinačka gamad se drugačije neće dozvati pameti, inače se ništa neće promijeniti…
Podsjećam što je pokojni njemački književnik, nobelovac, Guenther Grass rekao 2012.: “Izrael je najveća prijetnja svjetskom miru”.

Ovaj Wayne Madsen iznosi niz nebuloza. Glavna i temeljna greška ovog Madsena, je da on vjeruje da Trump ima vlast u SAD-u, a svatko razuman vidi da je nema.
Pored toga , ovaj Madsen još robuje davno prevaziđenim ideološkim pojmovima “ljevica” i “desnica”, iako je svaklom razumnom, tko prati NWO i globalističku mafiju, jasno da su to isprazne etikete za naivce. U SAD-u i “ljevica” i “desnica”, rade za ciohazarske gospodare SAD-a. Da citiram izvadak iz jedne Balaševićeve pjesme: “princip je isti, sve su ostalo nijanse”. Dakle, princip i “ljevice” i “desnice” u SAD-u je isti: služenje ciohazarskoj mafiji. Sve ostalo su nijanse za naivce.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

citat: “Trumpovi guverneri za Bliski istok su njegov “posebni savjetnik” i zet Jared Kushner, posebni izaslanik za Bliski istok Jason Greenblatt i bivši stečajni odvjetnik Trumpa i veleposlanik u Izraelu David Friedman. ”
———
Kushner, Greenblatt i Friedman, sva trojica ciohazari.

citat: “Indijanske plemenske nacije su doslovno napadnute su od strane Trumpovog ministarstva unutarnjih poslova, koji su odlučni u naumu da prekrše ugovore između američkih autohtonih plemena i savezne vlade.”
————
ma koje indijanske plemenske nacije, koji hurac? Gdje i u kakvim ružičastim oblacima živi ovaj Madsen? I koju marihuanu on puši?
Indijanaci su istrijebljeni, ima ih još ukupno manje od 1% u SAD-u, to su bijedni ostaci ostataka, u rezervatima, koji propadaju od alkoholizma i bijede. I to se zna oduvijek da je tako.. Kvazi ljevica u SAD-u grmi na Trumpa, kao da je on neki rasist i nešto grozni grubi seljačina koji ne poštuje indijanssku kulturu i slično… Ali, ako su ovi tako “pošteni” ljubitelji indijanaca, zašto onda ne kažu: O.K., sada se odričemo SAD-a i vraćamo cijelu državu natrag indijancima. Malo sutra. Sve prazna kozmetika, prazni igrokaz… 2% “izabranog naroda” drži cijeli SAD za muda, 2% izabranog naroda, drži sve u svojim rukama u SAD-u. I “izabranom narodu”, uopće ne pada na pamet, da išta dadne ni indijancima, ni crncima, ni hispanicima, već huškaju sve etničke skupine jedne na druge. To je brutalna činjenica, sve ostalo je kazalište za debile.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

Nedavno sam gledao jedan prilog sa njemačke tv na internetu. Američka aktivistica Leilani Fahra (vjerojatno arapskog ili iranskog podrijetla), radi za UN i švedski redatelj (zaboravio sam mu ime), snimili dokumentrarni film “Push”, o imobilijskoj mafiji (trgovaca nekretninama). I ova Fahra i ovaj Šveđanin, su naravmo lijevo-liberalni progresivni tipovi, koji su uvjerni, da se oni bore za nešto humano i dobro. Radi se o tome, da velike “investicjske” firme (čitaj: lešinari i pljačkaši), kupuju nekretnine, zgrade sa stanovima , po Londonu, Berlinu, Parizu itd… I tako isisavaju krv i izrabljivaju ljude, u mnogim tim stanovima ne stanuje nitko, jer ljudi ne mogu platiti stanarine, Ali lešinari gomilaju te nekretnine, koje su kao neki vrijednosni kapital ili tako nešto…Ne sumnjam u dobre namjere ove Fahre i ovog švedskog redatelja, ali njih dvoje su za mene tipični lijevo-liberalno-progresivni debili. Jer, oni vjeruju u sistem, sistem iza kojega stoji globalistička mafija,… iako je cijeli sistem uzrok, a ne navodne greške u sistemu, pa kofol samo treba ispraviti te greške. Malo sutra… Naravno da se ništa neće promijeniti, naravno da “demokartski” političari, u koje vjeruju ova Fahra i švedski redatelj, neće i ne mogu ništa naparaviti, jer ti političari su plaćenici globalističke mafije, u kojoj centralnu ulogu igraju ciohazari. I zato što to nitko uopće ne smije ni spomenuti, a baš ovakvi lijevo-liberalni-progresivci kao ovo dvoje, svaki pokušaj i najmanje kritike na račun manipulacija “izabranog naroda” će odmah proglasiti antisemitizmom, jer su zaglupljeni sklijepom religijom holokausta– od svega tioga nema ništa: Primjer: u tom njihivom dokumentarcu o mućkama špekulacija sas stambenim zgradama, spomije se u negativnom kontekstu, investicijska firma “Blackstone” iz SAD-a. Najveća lešinarska investicijska firnma, mega koncern, gigant, div, aždaja, lešinari i krvopije, koji ne samo na polju trgovine nekretninama, kupuju sve, već i na svim drugim poljima, posebnmo na polju financije i banka. U sklopu Blackstionea je Blackrock, najveća banka vrijednpsnih papira n svijetu. Blackstone/Blackrock je jači od svih država na svijetu, izuzev SAD-a i Kine. Dakle, jači i od Njemačke i ima 4 puta veću imovinu, nego što iznosi državni proračun Njemačke!!. Eh, sad, ta sitnica, koju ova Fahra i njen redatelj niti smiju, niti žele spomenuti, jer vjeruju u religiju holokausta i nedodirljivost izabrnao naroda: Blackstone/Blackrock je u rukama hazara. Onda je svaka priča odmah završena

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

citat: “Trumpovi guverneri za Bliski istok su njegov “posebni savjetnik” i zet Jared Kushner, posebni izaslanik za Bliski istok Jason Greenblatt i bivši stečajni odvjetnik Trumpa i veleposlanik u Izraelu David Friedman. ”
———
Kushner, Greenblatt i Friedman, sva trojica ciohazari.

citat: “Indijanske plemenske nacije su doslovno napadnute su od strane Trumpovog ministarstva unutarnjih poslova, koji su odlučni u naumu da prekrše ugovore između američkih autohtonih plemena i savezne vlade.”
————
ma koje indijanske plemenske nacije, koji hurac? Gdje i u kakvim ružičastim oblacima živi ovaj Madsen? I koju marihuanu on puši?
Indijanaci su istrijebljeni, ima ih još ukupno manje od 1% u SAD-u, to su bijedni ostaci ostataka, u rezervatima, koji propadaju od alkoholizma i bijede. I to se zna oduvijek da je tako.. Kvazi ljevica u SAD-u grmi na Trumpa, kao da je on neki rasist i nešto grozni grubi seljačina koji ne poštuje indijanssku kulturu i slično… Ali, ako su ovi tako “pošteni” ljubitelji indijanaca, zašto onda ne kažu: O.K., sada se odričemo SAD-a i vraćamo cijelu državu natrag indijancima. Malo sutra. Sve prazna kozmetika, prazni igrokaz… 2% “izabranog naroda” drži cijeli SAD za muda, 2% izabranog naroda, drži sve u svojim rukama u SAD-u. I “izabranom narodu”, uopće ne pada na pamet, da išta dadne ni indijancima, ni crncima, ni hispanicima, već huškaju sve etničke skupine jedne na druge. To je brutalna činjenica, sve ostalo je kazalište za debile.

lweivrniqewvrgqewrugfqerfniqer
Gost
lweivrniqewvrgqewrugfqerfniqer
1 godina prije

Bravo za sve troje Alane.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
21
0
()
x