Opet eksplodirao prototip letjelice Starship SN1 – Za Muska to nije „nikakav problem“

Elon Musk Starship N1
17 komentara

Tijekom testova u Teksasu, u blizini sela Boca Chica, eksplodirao je prototip broda za međuplanetarne letove Starship kojeg je razvila kompanija SpaceX Elona Muska.

Na internetu se pojavio videozapis prema kojem je 28. veljače u 22:00 po lokalnom vremenu, ili rano ujutro 29. veljače po srednjoeuropskom, eksplodirao prototip letjelice Starship SN1.

Tijekom testiranja, prototip letjelice Starship SN1 se punio tekućim dušikom, zbog čega se rasprsnuo u donjem dijelu, a ostatak se popeo na visinu od 10 do 20 metara i pao.

U studenom je tijekom testiranja eksplodirao još jedan prototip svemirske letjelice na kojoj navodno radi Elon Musk, iako je sve više onih koji tvrde da SpaceX radi sve samo ne na ozbiljnim projektima, a ovaj prototip su nazvali „limenim vodotornjem“.

Starship SN1 je brod za višekratnu upotrebu dizajniran za let do Mjeseca, Marsa i za druge međuplanetarne misije.  Navodno bi trebao igrati i ulogu druge faze super teškog lansirnog vozila Big Falcon Rocket, koju također dizajnira Muskov SpaceX.

Za američke inženjere nema nikakvih problema. „Ovaj je prototip dizajniran samo za početne runde testova. SpaceX planira koristiti buduće prototipove letjelice Starship za ambicioznije testove koji će se nadograditi tak oda mogu provoditi orbitalne letove. Nema tu puno brige. Test, neuspjeh, popravljanje, testiranje, neuspjeh, popravljanje je za SpaceX igra. Iz toga ćemo nešto naučiti i dobiti ispravan brod“, napisao je na Twitteru Michael Baylor, jedan iz tima Muskove kompanije koji radi na dizajnu letjelice Starship.

VIDEO: Najnoviji test prototipa letjelice Starship SN1

elon muskStarship SN1
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
TerraMarique
4 godine prije

Jos samo da se nadju putnici zreli i spremni za kremiranje i projekt je uspeo

Emiliano Zapata
4 godine prije

Bolje da aute salje na mjesec, to mu ide ko od sale…

Dečko sa ulice
4 godine prije

Jasno je da je slanje auta Tesle u svemir i sve ostale Muskove svemirske smicalice samo CGI, predstava za naivne, reklama, a njegova stvarna dostignuća možemo vidjeti u videu u ovom članku. Kao što sam već više puta napisao.

Laki Topalović
4 godine prije

Znam da se testovi provode da se nađu mane, ali toliko para ukrkati ne bi li slučajno ipak došao do atmosfere, gdje li…..? Ima stotine testova koji se mogu obaviti u “laboratorijskim uvjetima” odnosno, odvojeno od letjelice, ili to uopće i nije letjelica, već projekt za isisavanje para?

Kaj ti
4 godine prije

Hhahahah… kako to? Po nekima ovdje oni su vec uzeli primat rusima.

šeronja
4 godine prije

Dečec

Trt
4 godine prije

Kakva je ovo komedija..?Ko da karabitom pucaju iz velike bačve.

Jomla
4 godine prije

Očigledni promašaji u dizajnu. Uzrok: priučeni inžinjeri rade minimalistički dizajn. Zašto? E pa čitajte Alan Forda, naglasak na Grunfa 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI