Der Spiegel izvještava da Njemačka želi izbaciti Bjelorusiju i Rusiju sa Eura 2024.

Euro 2024.
30 komentara

Zemlja će biti domaćin događaja koji organizira UEFA, dok će se finale odigrati u Berlinu

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser zatražila je da se Rusiji i Bjelorusiji zabrani sudjelovanje na nogometnom turniru Euro 2024., piše Der Spiegel. Magazin izvještava da je dužnosnik pisao predsjedniku UEFA-e Aleksandru Čeferinu o tome. Njemačka će po prvi put biti domaćin natjecanja kao ujedinjeni entitet, iako je Zapadna Njemačka organizirala turnir 1988. godine.

Tri tjedna uoči ždrijeba kvalifikacijskih skupina, koji će se održati u Frankfurtu, u pismu se navodno navodi kako je Rusiji već zabranjeno sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima i zahtijeva se isti tretman za njenog bliskog saveznika.

Faeser navodno tvrdi da bi Bjelorusija, koja se nikad nije kvalificirala za veliko prvenstvo i koja je igrala domaće utakmice UEFA Lige nacija u Srbiji u lipnju bez nazočnosti navijača, trebala biti isključena sa svih međunarodnih nogometnih utakmica i turnira jer je njezina vlada “bitna podrška za Rusko vodstvo” u tekućem vojnom sukobu u Ukrajini. Nadalje, njemački političar navodno je dodao da bi UEFA također trebala suspendirati ruske i bjeloruske dužnosnike iz “utjecajnih tijela međunarodnih sportskih federacija” jer bi nogomet trebao “živjeti u skladu sa svojom odgovornom ulogom i pokazati jedinstven stav protiv ovog oblika nepoštovanja ljudskih prava”.

“Svima odgovornima mora se oduzeti svaka mogućnost sportskog sudjelovanja, utjecaja ili drugog predstavljanja”, dodala je.

U međuvremenu, časopis The Athletic kaže da je UEFA već primila korespondenciju i da će odgovoriti u dogledno vrijeme. Faeserov zahtjev iz Njemačke slijedi sličan potez predsjednika Ukrajinskog nogometnog saveza (UAF) Andreja Pavelka, koji je zatražio da se Rusija isključi iz ždrijeba kvalifikacijskih skupina 1. listopada.

Rusija bi trebala biti “potpuno izolirana na međunarodnoj sceni, uključujući i nogomet”, napisao je Pavelko na službenim stranicama saveza, dodajući da njegova organizacija “trenutačno ulaže napore na razini UEFA-e” u tom smislu. UEFA i FIFA isključile su sve ruske momčadi iz međunarodnih nogometnih natjecanja u veljači. Ovo je dovelo do toga da je ruska muška reprezentacija izbačena iz natjecanja za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. u studenom, a ženska ekipa uklonjena iz grupne faze Eura 2022. koju je osvojila domaćin Engleska.

Početkom svibnja UEFA je potom objavila da će se njezine sankcije produžiti na sezonu 2022/23, ali još nije dala nikakve službene izjave o tome može li Rusija sudjelovati u kvalifikacijskim utakmicama za Euro 2024. U istoj izjavi na web stranici UAF-a, Pavelko je također ponovio pozive UEFA-i i FIFA-i neka uskoče i zaustave planiranu prijateljsku utakmicu između Rusije i Bosne i Hercegovine, koja se treba održati u Sankt Peterburgu u studenom.

“Činimo sve da se utakmica ne održi”, objasnio je.

BjelorusijaEuro 2024.njemačkarusijaUEFA
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Njemačka Ce izbaciti Rusiju i Bjelorusiju sa nogometnog prvenstva..a ovi Ce izbaciti NJemačku iz modernog doba.

Ra Tutankhamon
1 godina prije

Hmmm, zanimljivo.Šta ima sport sa politikom?,….Bolest ostaje bolest jer Njemačka nikad nije izašla iz nacizma.
Oooooo voljeni , najveći asteroidu pogodi nas da skratimo ove muke

Krim
1 godina prije

Patriotski Rusi ionako ne bi trebali sudjelovati u prljavozapadnim okupljanjima

ZZ Top
1 godina prije

Jos jedna potvrda da visoki demokratski standardi drzava EU,USA i VB ne dozvoljavaju mjesanje politike u sport. buhahahah

Mlata
1 godina prije

Probajte to staviti na referendum listić phičke prodane, probajte pa da vidimo

Max
1 godina prije

U to nisam ni sumnjao.

ogo
1 godina prije

Veika je to kuja Nancy

LZN
1 godina prije

Zaboraile švabe da i 45 nisu htjeli ruje u berlinu, pa je ipak u finalu 2. 5. 1945 u Berlinu pobjedla Rusija……

petar schroder
1 godina prije

PISE DER SPIEGEL KOJI JE DOBIO ZA VRIJEME CORONA OD BILLGATES 8 MILIONA EURO DA PISE SVE KAKO KAZE BILL GATES I KLAUS SCHWAB:TO JE NEDAVNO REKAO COVJEK KOJI JE BIO GLAVNI UREDNIK BILD JULIAN REICHELT Der Spiegel su nekada bile dobar tjednik a sada su se prodali kao i svi drugi tjednik To nisu vise novinari koji su mjenjali vlade u Njemackoj nego prodane duse Puno casni novinara je napustilo redakciju.jer nisu htjeli laz da pisu .Covjek koji je osnovao DER SPIEGEL RUDOLF AUGSTEIN se danas okrece u grobu nasto je spao njegov tjednik

123
1 godina prije

Bit će ako bude struje ili će igrati jutarnje utakmice.

kiza
1 godina prije

Pitanje je hoće li biti evropskog prvenstva u Njemačkoj?!

Coca Corona
1 godina prije

Kad će “isključiti” USA sa evropskog prvenstva?

R M
1 godina prije

Euro 2024 jako daleko zvuci. Zima 22/23 je nekako bliza. A sto tek jadnu Belorusiju, kad ona ne ucestvuje u ratu? A pri tom NATO salje oruzje, a i vojnike. Sto ne zavedu sankcije sami sebi, pa nek na Euro24 ucestvuju San Marino, Lihtenstajn, Andora, Malta..Doduse vec su sebi i zabili autogol.

CroExit
1 godina prije

Što ne isključite Izrael (neeuropsku zemlju) ako smijete??? I usput koga više briga za Euro, Lp i SP osim ovaca ispranog mozga. Ne mogu zaboraviti marširanje navijača Kelna kroz London a tisuće žena im napadnuto ili silovano za Novu godinu 2016.

rade
1 godina prije

Rusi su 1945 postedili njemacku,ali su im rekli “jos jednom i ima da vas nema”.Njemci jasno idu prema tome da nestanu sa karte svijeta,i to bukvalno.Ne znam sta je s tim narodom problem,mislim da imaju neki genetski problem.

toti
1 godina prije

Ma izbaciti fasiste iz svih sportova.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI