Devetogodišnja djevojčica tužila je berlinski najstariji dječački zbor zbog spolne diskriminacije

Bečki dječački zbor

Dječački zbor star pet stoljeća optužen je za spolnu diskriminaciju zbog neprihvaćanja devetogodišnje djevojčice. Njena budna majka tuži najstariju glazbenu ustanovu u Berlinu jer ne prihvaća modernu stvarnost.

Kriteriji za primanje dječaka u Državni i Katedralni zbor u Berlinuutemeljeni su na rodnoj diskriminaciji pa prema tome krše njemački ustav, izjavila je majka djevojčice. Dovukla je zbor pred sud pod optužbom da krši pravo njezine kćeri na jednake mogućnosti u državnoj podršci.

Međunarodno poznati svjetski zbor nikada nije primio nijednu žensku osobu u svojoj 554-godišnjoj povijesti, iako ima partnerski zbor samo za djevojke u kojem je ta djevojčica dobrodošla. No, majka inzistira na tome da ta skupina nije istog kalibra kao povijesna dječačka ustanova, koju je proslavio romantični skladatelj Felix Mendelssohn, i kaže da država mora poduzeti korake da stvari budu ispravne. Imena majke i kćeri nisu objavljena.

Direktori zbora tvrde da odluka o odbacivanju djevojčice nije “pretežno” glede njezinog spola, dodajući da bi bila prihvaćena da je pokazala “izvanredan talent i motivaciju”. U izjavi sudu objasnili su da djevojčice i dječaci  zvuče drugačije iz anatomskih razloga, te su tvrdili da im je dopušteno da odbace koga su željeli na temelju umjetničke slobode.

Odvjetnica Susann Bracklein nazvala je odbacivanje i obrazloženje “vrlo čudnim” – o kojoj toj slobodi govorite? – s obzirom na to da je Berlinsko sveučilište umjetnosti, koje ima zbor, preporučilo djevojčicu drugoj elitnoj školi za mlade glazbenike. Spolna pristranost, izvijestila je, bilo je jedino objašnjenje za djevojčino odbijanje iz povijesnog zbora.

33
Ostavite komentar

avatar
10000
 
15 Grupirani komentari
18 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
33 Komentatori
GuestjezevakucicaUmpah Pahjezevakucicajezevakucica Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
aha
Gost
aha

jadna djevojčica, majka ima veće frustracije u glavi…..dobro da ju ne prijavljuje za dizače utega u muškoj kategoriji

Aga
Gost
Aga

Na ovaj nacin dokazuje se idiotizam rodne ideologije. Imamo situacije tipa kad shemale se natjece u zenskim disciplinama, naravno rastura, rusi rekorde … rodna ideologija negira prirodno stvarno stanje… …I treba tuziti… treba tuziti I crkvu zasto muski ne mogu među casne sestre naravno isti uvjeti zajednicke sobe, kupatila… diskriminacija. Treba tuziti sve moguce I odbojkasku zensku ekipu, zasto ne bi muski zaigrao među njima… tako I treba tuziti nogomet sve saveze i lige nigdje nisam vidio da je zensko osvojilo ligu prvaka. Rodna ideologija negira postojanje muskaraca I zena ,vec si ono kako se osjecas. Dakle prilika za kaos… jer I pedolfili se osjecaju kao djecacici ,curice te najnormalnije mogu s vrtickim,osnovbo skolskom djecom imati interakciju… Pandorina kutija ako se ne koristi zdrav razum.

Moreno
Gost
Moreno

Tako su i muški tili bit balerine pa su skoro svi baletani tubaši.

Siniša
Gost
Siniša

Sinoć gledam nekakav film na tv1 BiH…..fenomenalna ženska uloga, za oskara odglumljena senzibilna žena i onda se sjetim tih feministkinja koje veze nemaju sa ženskom senzibilnosti već su obične odbojne militantne i agresivne karikature.
U suštini žene i jesu vladale svijetom, mijenjale su svijet, mijenjale vladare, ljudi nadahnuti ženama su velika dostignuća postizali, velika otkrića su stvarali…..femonistkinje samo glavobolju mogu stvoriti, zbog njih niko nikada neko dobro neće napraviti.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Svaki alkar ima momka…..
Se vas bum tužil………..

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Moderna stvarnost :

Dječački zbor=usta NOVA !
Pet stoljeća stara !

Tužila ih ”budna” majka :

DJEČAČE,
DJEVOJČICA SI BILA TI SA CVIJEĆEM U KOSI !

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Dalton:
Alkar Dalton !U Četvrtak !

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Dalton,ViUmpy,
Mješoviti zbor berlinskih dječaka ?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@jezy :
Dobro zboriš !
Ali mješaš agresora i žrtvu .
Mala je peder ?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@jezy:
Malu je rodila baba ?
Tužibaba ?
Otac :isto baba -Alibaba ?

jezevakucica
Gost
jezevakucica

2x Umpy,
Alibaba i 40.soprana ?

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton

Grom muškarce udara sedam puta češće nego žene !
En ti ravnopravnost……

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Dalton:
Samo kad mu se digne (antena) ?

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Prodajem malo korišteni,uzemljeni nakurnjak.100% zaštita od groma.Opremljen je manualnim đojstikom i kesicom kiki bombona.

Lucija
Gost
Lucija

Ježy
A…😊 hoće li se ‘neki’ prisiljavat na ugradnju spravice…koja bi imala funkciju katetera…poslije, je li, vjerojatno – hidraulika 😃, pa i veće mogućnosti…
Ne mislim samo one da neke zaskočiš na ćošku Vlaške…😂
Onda bi imao kupaca…
Ma, genetskom manipulacijom: svima po dvije sprave…
Bi li to napokon dovelo do JEDNAKIH PLAĆA?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Luce :
Nakon što je mala otpjevala:
Danke Deutschland
članovi komisije su jednoglasno odlučili i rekli :
Bitte,bitte !

jezevakucica
Gost
jezevakucica

2xUmpy,
Jao nemoj,odmah se sjetim Hansa Dietricha i Genschera,kako su svoj trojici njega,uspaljeni dječačići uzvikivali u glas,danke Deutschland.

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Lucy,
Ima jedan koji se bavi genetskim avio inženjeringom.
On čas posla od jednog napravi dva.
Neka žrtve njegovih genetskih manipulacija,
jedan nakur- kateter dobiju preko socijalnog a drugi na teret genetskog manipulatora.
Svi ostali kupuju u slobodnoj prodaji.
P.S patentiraj izum,biće love.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@jezy :
Komisija malu ne samo da nije primila
nego su joj i opsovali majku ?

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Umpy&Umpy,
Htjela je da joj mala bude solista u zboru ?
Sada će morati sama vraćati kredite ?

Jomla
Gost
Jomla

uništi sve što vrijedi po svaku cijenu, eto to ti je…

John
Gost
John

Uz ovakve paradokse čovjeku postanu mili vjerski fundamentalisti

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR

Te feminističke kravetine sve pozatvarat u Sibir u gulag.

Ana
Gost
Ana

Prava moderna feministkinja-upire nebuloze jer psiholosko modernisticko naprednjacko profiliranje funkcionira. Takve mamice istovremeno elegantno zaobilazi “nepodopstine’ sticenika one bolesne babetine te urlaju na reklame sa grudnjake da su seksisticki.

kihot
Gost
kihot

gledam sliku i vidim sve mali Nijemac do Nijemca… ili ipak

Aga
Gost
Aga

Mislim da je samo jedan, par kineza ,koji mulat, afrikanac , te par nasih balkanaca… 😀

Korisnik_postoji
Gost
Korisnik_postoji

Što znači da diskriminacije nema. Jedini uvjet je da kandidat ima glas koji se traži, a odbijenica ne znači da netko ne zna pjevati nego se ne uklapa u zvučnu sliku. A mama nema sluha.

puki
Gost
puki

oduvijek postoje muški zborovi, ženski zborovi , te mješani muški i ženski zborovi. U Njemačkoj postoje još nekoliko poznatih dječačkih zborova kao Tomaner u Leipzigu i Regenburger Domspatzen, a u Austriji, svjetski poznati dječački zbor iz Beča Wiener Knaben
što će reći rodni ideolozi i feministice za rok grupe? Pa 99,8% svih rok i pop grupa su sve muške grupe. Zapravo, čisto ženske rok i pop grupe u povijesti pop glazbe, mogu se prebrojati na prste: The Supremes, The Bangles, Four Non-Blondes, Spice Girls, Girls School… i ne pada mi više na pamet. A miješanih muško-ženskih grupa bilo je još manje: ABBA..Brotherhood of Men… Middle of the Road., Blondie.. kod nas Fosili i Magazin… i…? ne pada mi više na pamet..
Odmah treba zahtjevati da AC/DC, Rolling Stones, Status Quo, Depeche Mode, Queen, Foo Fighters, i ostale mnoge rok i pop grupe moraju imati najmanje jednog ženskog člana, inače je to diskriminacija.
I treba zahtjevati da poznati ruski pjevački zbor, “Kozaci sa Dona”, koji je poznat i popularan i u Njemačkoj, mora imati i ženske članove. Ono da ne pjevaju samo muškarci sa onim dubokim ruskim basovima, već mora biti i koji piskavi ženski glas.
Kao nogometaš, sam prosječan i već prestar za aktivnog nogometaša, ali još bih mogao biti dovoljno dobar za ženski nogomet i zahtjevam da me prime u jedan profesoionalni ženski nogometni klub, koji igra u ženskoj Ligi prvaka, inače je to diskriminacija. Tužit ću Europskom sudu U Strassbourgu

Korisnik_postoji
Gost
Korisnik_postoji

Puki, zaboravio si fenomenalan ženski bend Babymetal 🙂

Pretpostavio sam tvoju spolnu orijentaciju na osnovu pola rečenice, pa se ovim putem ispričavam što sam ti se obratio kao muškarcu pošto se na osnovu drugog dijela rečenice dade zaključiti kako si vrhunska sportašica kojoj se negira pravo na učestvovanje u športskim priredbama samo na osnovu prividnog spola.
Još jednom se duboko ispričavam… potpuno te podržavam u tvojoj borbi!

puki
Gost
puki

Koliki je već nivo totalnog i sveopćeg kretenizma u Njemačkoj i na Zapadu, pokazuje ova 2 istinita slučaja, Ne, nije satira ili ironija, već stvarnost.
Eugen Gomringer je stari švicarski književnik rođen u Boliviji od oca Švicarca i make Bolivijke, poznat u državama njemačkog govornog područja. On je 2011., godine dobio nagradu za poeziju od strane više škole “Alice-Salomon-Hochschule” Berlin i kao posvetu njemu, škola je istakla njegovu kratku pjesmu “Avenidas” (Aleje) na španjolskom jeziku, preko cijelog zida na jednoj bočnoj fasadi.
Sadržaj te kartke pjesme, preveden na hrvatski:

“Aleje.
Aleje i cvijeće.
Cvijeće.
Cvijeće i žene.
Aleje.
Aleje i žene.
Aleje i cvijeće i žene.
I jedan obožavatelj.”

I tako su riječi te pjesme stajale 6 godina na zidu, dok se prije 2 godine nije javio “Opći odbor za studente” (AStA) iz ove škole i optužio pjesnika Gomringera da u ovih nekoliko stihova promiče seksizam i zastarjeli patrijarhalni svjetonazor i da degradira žene i uputio zahtjev ravnateljstvu škole, da se stihovi obrišu sa fasade.
Takozvani opći odbori za studente postoje na većini njemačkih sveučilišta i viših škola i to su udruženja koja se brinu za prava studenata, pravnu i socijalnu pomoć i slično, dakle nešto kao neka vrsta studentskog sindikata. Ali ti odbori su postali većinom legla radikalno ideoloških nabijenih ljevičara, feminstica i ostalih samoproglašenih naprednjaka. I tako se pola godine na toj školi u Berlinu vodila rasprava o toj pjesmi i napokon je ravntateljstvo škole popustilo pritiscima AStA i feministica i odlučio da se riječi pjesme prebrišu, odnosno prefarbaju i da se na fasadi istakne jedna druga pjesma pjesnikinje Barbare Köhler.

Sam pjesnik Gomringer rekao je: “Ja sam žrtva rodne teorije i krivo shvaćene političke korektnosti. To je cenzura!” Citirao je Charles Baudelaire i ukazao na Goethea rekavši: “Znaju li to ti studenti? Ne vjerujem. Pohvala ženi je sastavni dio velikog dijela poezije. Da toga nema, onda ne bi imali ni Shakespeareovu sonetu.”

Pitam se što bi fanatični rodni ideolozi i feminstice onda rekli za veliki broj pjesama sa ovih prostora, kao naprimjer onu od Čorbe “Volim žene” iz godine 1982.
“..kad ja dobru žensku vidim, ja se nimalo ne postidim, priđem i kažem, bit ću kratak, ženska imaš strahovot batak..”
“.. ja bih se odreko i rođene braće, za jedne čipkaste ženske gaće..”
“,,guzate, sisate, lomne u struku, zbog njih razvijam desnicu ruku…”

Još jedan takav slučaj prije 2 godine, u Velikoj Britaniji. Slika ” Hilas i nimfe”, poznatog engleskog slikara Johna Williamsa Waterhousea iz 19. stoljeća nalazila se desetjećima u muzeju u Manchesteru. Dok nisu došle militantne feminstice i proglasile sliku seksističkom i diskriminarjućom. Slika prikazuje motiv iz grčke mitologije, Hilas i gole nimfe koje ga zavode. Vjerovali ili ne, slika je maknuta iz muzeja u Manchesteru.

samo tako
Gost
samo tako

Jadna devetogodišnja curica sa ludom materon

Onako usput
Gost
Onako usput

Kada će početi tužbe što muškarce ne primaju u ženski wc?

Guest
Gost
Guest

Ja ću tužit sve ženske koje sam htio povalit, a nisu mi dale, za spolnu diskriminaciju 🙂

POVEZANE VIJESTI

Izbornik