Devetogodišnja djevojčica tužila je berlinski najstariji dječački zbor zbog spolne diskriminacije

Bečki dječački zbor
33 komentara

Dječački zbor star pet stoljeća optužen je za spolnu diskriminaciju zbog neprihvaćanja devetogodišnje djevojčice. Njena budna majka tuži najstariju glazbenu ustanovu u Berlinu jer ne prihvaća modernu stvarnost.

Kriteriji za primanje dječaka u Državni i Katedralni zbor u Berlinuutemeljeni su na rodnoj diskriminaciji pa prema tome krše njemački ustav, izjavila je majka djevojčice. Dovukla je zbor pred sud pod optužbom da krši pravo njezine kćeri na jednake mogućnosti u državnoj podršci.

Međunarodno poznati svjetski zbor nikada nije primio nijednu žensku osobu u svojoj 554-godišnjoj povijesti, iako ima partnerski zbor samo za djevojke u kojem je ta djevojčica dobrodošla. No, majka inzistira na tome da ta skupina nije istog kalibra kao povijesna dječačka ustanova, koju je proslavio romantični skladatelj Felix Mendelssohn, i kaže da država mora poduzeti korake da stvari budu ispravne. Imena majke i kćeri nisu objavljena.

Direktori zbora tvrde da odluka o odbacivanju djevojčice nije “pretežno” glede njezinog spola, dodajući da bi bila prihvaćena da je pokazala “izvanredan talent i motivaciju”. U izjavi sudu objasnili su da djevojčice i dječaci  zvuče drugačije iz anatomskih razloga, te su tvrdili da im je dopušteno da odbace koga su željeli na temelju umjetničke slobode.

Odvjetnica Susann Bracklein nazvala je odbacivanje i obrazloženje “vrlo čudnim” – o kojoj toj slobodi govorite? – s obzirom na to da je Berlinsko sveučilište umjetnosti, koje ima zbor, preporučilo djevojčicu drugoj elitnoj školi za mlade glazbenike. Spolna pristranost, izvijestila je, bilo je jedino objašnjenje za djevojčino odbijanje iz povijesnog zbora.

Bečki dječački zborTužba za diskriminaciju
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
aha
4 godine prije

jadna djevojčica, majka ima veće frustracije u glavi…..dobro da ju ne prijavljuje za dizače utega u muškoj kategoriji

Moreno
4 godine prije

Tako su i muški tili bit balerine pa su skoro svi baletani tubaši.

Siniša
4 godine prije

Sinoć gledam nekakav film na tv1 BiH…..fenomenalna ženska uloga, za oskara odglumljena senzibilna žena i onda se sjetim tih feministkinja koje veze nemaju sa ženskom senzibilnosti već su obične odbojne militantne i agresivne karikature.
U suštini žene i jesu vladale svijetom, mijenjale su svijet, mijenjale vladare, ljudi nadahnuti ženama su velika dostignuća postizali, velika otkrića su stvarali…..femonistkinje samo glavobolju mogu stvoriti, zbog njih niko nikada neko dobro neće napraviti.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Svaki alkar ima momka…..
Se vas bum tužil………..

onaj najgl.......veći Dalton
4 godine prije

Grom muškarce udara sedam puta češće nego žene !
En ti ravnopravnost……

Jomla
4 godine prije

uništi sve što vrijedi po svaku cijenu, eto to ti je…

John
4 godine prije

Uz ovakve paradokse čovjeku postanu mili vjerski fundamentalisti

ANTINWO.HR
4 godine prije

Te feminističke kravetine sve pozatvarat u Sibir u gulag.

Ana
4 godine prije

Prava moderna feministkinja-upire nebuloze jer psiholosko modernisticko naprednjacko profiliranje funkcionira. Takve mamice istovremeno elegantno zaobilazi “nepodopstine’ sticenika one bolesne babetine te urlaju na reklame sa grudnjake da su seksisticki.

kihot
4 godine prije

gledam sliku i vidim sve mali Nijemac do Nijemca… ili ipak

puki
4 godine prije

oduvijek postoje muški zborovi, ženski zborovi , te mješani muški i ženski zborovi. U Njemačkoj postoje još nekoliko poznatih dječačkih zborova kao Tomaner u Leipzigu i Regenburger Domspatzen, a u Austriji, svjetski poznati dječački zbor iz Beča Wiener Knaben što će reći rodni ideolozi i feministice za rok grupe? Pa 99,8% svih rok i pop grupa su sve muške grupe. Zapravo, čisto ženske rok i pop grupe u povijesti pop glazbe, mogu se prebrojati na prste: The Supremes, The Bangles, Four Non-Blondes, Spice Girls, Girls School… i ne pada mi više na pamet. A miješanih muško-ženskih grupa bilo je još manje: ABBA..Brotherhood of Men… Middle of the Road., Blondie.. kod nas Fosili i Magazin… i…? ne pada mi više na pamet.. Odmah treba zahtjevati da AC/DC, Rolling Stones, Status Quo, Depeche Mode, Queen, Foo Fighters, i ostale mnoge rok i pop grupe moraju imati najmanje jednog ženskog člana, inače je… Čitaj više »

puki
4 godine prije

Koliki je već nivo totalnog i sveopćeg kretenizma u Njemačkoj i na Zapadu, pokazuje ova 2 istinita slučaja, Ne, nije satira ili ironija, već stvarnost. Eugen Gomringer je stari švicarski književnik rođen u Boliviji od oca Švicarca i make Bolivijke, poznat u državama njemačkog govornog područja. On je 2011., godine dobio nagradu za poeziju od strane više škole “Alice-Salomon-Hochschule” Berlin i kao posvetu njemu, škola je istakla njegovu kratku pjesmu “Avenidas” (Aleje) na španjolskom jeziku, preko cijelog zida na jednoj bočnoj fasadi. Sadržaj te kartke pjesme, preveden na hrvatski: “Aleje. Aleje i cvijeće. Cvijeće. Cvijeće i žene. Aleje. Aleje i žene. Aleje i cvijeće i žene. I jedan obožavatelj.” I tako su riječi te pjesme stajale 6 godina na zidu, dok se prije 2 godine nije javio “Opći odbor za studente” (AStA) iz ove škole i optužio pjesnika Gomringera da u ovih nekoliko stihova promiče seksizam i zastarjeli patrijarhalni svjetonazor… Čitaj više »

samo tako
4 godine prije

Jadna devetogodišnja curica sa ludom materon

Onako usput
4 godine prije

Kada će početi tužbe što muškarce ne primaju u ženski wc?

Guest
4 godine prije

Ja ću tužit sve ženske koje sam htio povalit, a nisu mi dale, za spolnu diskriminaciju 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI