Elon Musk u sukobu sa Billom Gatesom oko AI

Musk i Gates
15 komentara

Elon Musk je prozvao kolegu milijardera Billa Gatesa zbog njegovog “ograničenog” razumijevanja umjetne inteligencije (AI), sugerirajući da slabo razumije tehnologiju u nastajanju. Musk je odgovorio na komentar tog osnivača Microsofta da je godinama uključen u AI polje.

Musk je udario na Gatesa u objavi na društvenim mrežama u ponedjeljak, nakon što je drugi korisnik podijelio nedavni članak koji je napisao Microsoftov mogul, u kojem kaže da je održao nekoliko sastanaka s timom iz OpenAI – tehnološke kompanije čiji je suosnivač Musk. – počev od 2016.

“Sjećam se ranih susreta sa Gatesom. Njegovo razumijevanje AI je bilo ograničeno. Još uvijek je”, rekao je Musk .

U Gatesovom članku, objavljenom prošle nedelje, navodi se da je „Počelo doba veštačke inteligencije“ i nastavlja da opisuje njegov rad sa OpenAI, uključujući „izazov“ koji je dao firmi da razvije veštačku inteligenciju sposobnu da položi ispit iz biologije za naprednu školu. .

“Mislio sam da će ih izazov zaokupiti dvije ili tri godine. Završili su ga za samo nekoliko mjeseci” rekao je o OpenAI, programeru koji stoji iza popularnog ChatGPT programa.

Musk je napustio upravni odbor OpenAI-a 2018. godine i od tada je postao kritičan prema kompaniji, rekavši da je, iako je osnovana kao neprofitni poduhvat otvorenog koda, sada postala „kompanija sa maksimalnim profitom zatvorenog izvora koju efektivno kontroliše Microsoft . ”

Početnu investiciju od milijardu dolara u OpenAI od strane Muska i drugih entuzijasta Microsoft je uporedio 2019. godine, a kompanija je kasnije otkrila planove za “višegodišnju, višemilijardu dolara” ulaganje u tehnološku kompaniju, koja je od tada integrirala svoju umjetnu inteligenciju u Microsoft-ove. u vlasništvu Bing pretraživača.

Tvit od ponedjeljka nije prvi znak rivalstva između dva milijardera preduzetnika, koji su se prethodno borili oko pandemije Covid-19 2020. godine. Nakon što je Gates rekao da se te iste godine odlučio za kupovinu Porschea umjesto Tesle, Musk je rekao da je razgovarao s njim bio „nepovoljan“, a kasnije ga je optužio da je skratio Tesline akcije.

Dalje naglašavajući nesuglasice, Musk je u utorak odgovorio drugom korisniku Twittera koji je primijetio poređenje između osnivača Tesle i Gatesa, pri čemu je Musk jednostavno odgovorio  : “Bolesna opekotina lol”.

AIGatesMusk
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Blaza
8 mjeseci prije

Smjena generacije

Ivan Bgd
8 mjeseci prije

Dok nam daju opciju da navijamo za jednog od njih, ne daju nam opciju da se NE transhumanizujemo. Manipulisu sa nama, a sto ne bi kad smo ovce.

Fuuuj
8 mjeseci prije

Gejc je bogatun koji je sve zivo pokrao i otkupio i sve cime se bavi je kupi jeftino, reklamiraj do iznemoglosti, finaliziraj poluproizvod do savrsenog marketing, potkupi koga treba, prisili na kupovinu poluproizvoda, prodaj i glumi velikana. Lik teza ubleha kojem prolazi sve jer mu iza ledja stoji masonerija, kabala i elite

Max
8 mjeseci prije

Bezveze mlate oba.

Mrčikola
8 mjeseci prije

Vazelina…vazeliiinaa…

Emiliano Zapata
8 mjeseci prije

E da mi je u baru sresti ovu dvojicu…

onaj najglu...Dalton
8 mjeseci prije

“Jednom kada računala preuzmu kontrolu, možda je više nikada nećemo moći vratiti. Ako budemo imali sreće, mogli bi nas odlučiti zadržati kao kućne ljubimce.”
“Otac umjetne inteligencije” Marvin Minsky 1970.g.

Dragan
8 mjeseci prije

Zavolio bi ovog Muska .. da povede sa sobom sve te milijardere sa najvećim space-x-om u.. Ne povrat.. da ponesu sve novce i zlato koje imaju. I tako se ovom zemljom ne mogu kretati slobodno kao normalni lljudi..

abc
8 mjeseci prije

Ko je ovim patološkim bolesnicima dopustio da uništavaju svet?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI