Ikea odustaje od kataloga koji postoje 70 godina i okreće se prema internetskoj trgovini

IKEA
1 komentar

Kako se gospodarstvo sve više digitalizira, a internetska prodaja raste, fizički tiskani katalozi postaju manje relevantni za tvrtke koje žele iskoristiti prednost virtualnog kupovanja.

Ikea će završiti tiskanje svog kultnog kataloga nakon 70 godina i on više neće biti objavljen samo u digitalnom formatu, budući da se trgovac prebacuje na poslovni model usmjeren na internetsku trgovinu.

Ikea je objavila u ponedjeljak kako želi dati prioritet digitalnim pothvatima svog poslovanja, kao odgovor na povećanje internetske prodaje za 45 %, kakav je zabilježen u 2018. godini.

„Za kupce kao i za suradnike, IKEA katalog je publikacija koja donosi puno emocija, uspomena i radosti. Već 70 godina to je jedan od naših najjedinstvenijih i najpoznatijih proizvoda koji je nadahnuo milijarde ljudi širom svijeta”, rekao je Konrad Grüss, generalni direktor, Inter IKEA Systems B.V.

“Okretanje stranice našeg voljenog kataloga zapravo je prirodan proces jer su se potrošnja medija i ponašanje kupaca promijenili. Kako bismo dosegli tu razinu i stupili u interakciju s mnogim ljudima, nastavit ćemo nadahnjivati naša rješenja za opremanje domova na nove načine”, dodao je.

U počast i proslavu svog kultnog kataloga, koji je pokrenut 1951. godine, Ikea će u jesen 2021. godine objaviti knjigu, “ispunjenu velikim nadahnućem namještaja i namještajem”.

Korisnici interneta s tugom su reagirali na ovo.

Drugi su katalog nazivali popularnijim od Biblije i Kurana, pozivajući se na brojeve tiska. Treće je vijest šokirala.

1998. godine „IKEA u uredu“ postao je dostupan putem interneta kao posebno izdanje, s namještajem za poslovne i uredske prostore, u prvom velikom internetskom proboju tvrtke.

Prvi IKEA katalog na 68 stranica sastavio je osnivač Ingvar Kamprad, a prikazuje krilnu stolicu MK u smeđim presvlakama. Nastavio je tiskati i distribuirati 285.000 primjeraka u južnoj Švedskoj.

IKEAKatalog
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac
2 godine prije

Hoce li i namjestaj počet virtualni pravit? …da ne trose drvo i produkte od drveta?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI