Od junaka do gubitnika? Bivši komunistički, predsjednički kandidat Grudinin mogao bi bankrotirati nakon presude kojom mora platiti 15 milijuna američkih dolara

Pavel Grudinin
2 komentara

Pavel Grudinin, kandidat Komunističke partije na ruskim predsjedničkim izborima 2018., možda se nalazi pred bankrotom nakon što je Deseti žalbeni sud potvrdio odluku protiv njega u iznosu od 1,066 milijardi rubalja (15 milijuna dolara).

Grudinin je presudu nazvao “opasnom”, jer nema novca za plaćanje.

Bivši komunistički politički kandidat direktor je državne farme pod nazivom ”Lenjin”, koja se prostire na 2000 hektara polja, gdje se uzgaja voće i povrće i to na samoj periferiji Moskve. Njegovo poljoprivredno poduzeće omogućilo mu je da postane milijunaš.

Grudininov potencijalni bankrot dolazi kao rezultat napada iz više smjerova. Od 2018. godine manjinski dioničari farme nastavljaju s plaćanjem nakon što je prodao poljoprivredno zemljište IKEA-i. Grudinin tvrdi da je odluka donesena na općoj skupštini dioničara, ali sud je ipak podržao izjave i tvrdnje tužitelje.

Tužili su ga i bivši dioničari farme iz devedesetih, koji smatraju da je zemlja s pravom njihova. Kao rezultat toga, Grudinin nije uspio prodati nijedno poljoprivredno zemljište farme. Godine 2019. upao je i u financijske probleme s bivšom suprugom, koja ga je tužila zbog 42-postotnog vlasništva na farmi.

Posljednja odluka podržava arbitražnu presudu Moskovske regije iz 2019., koja je navela da se očekuje kako će direktor Pavel Grudinin isplatiti dioničarima Lenjinove državne farme više od milijardu rubalja (15 milijuna dolara) za ilegalni prijenos zemljišta.

Kako nema financijska sredstva za plaćanje presude, vjerojatno će izgubiti svoje udjele na farmi.

Grudinin je 2018. sudjelovao na ruskim predsjedničkim izborima kao kandidat Komunističke partije i završio je na drugom mjestu je sa 11,77 posto glasova. Pobjednik Vladimir Putin dobio je 76,69 posto glasova.

Tijekom svoje kampanje Grudinin je privukao veliku pažnju jer je bio vrlo bogat komunist koji je imao svoj posao. Šef Liberalnih demokrata, dugogodišnji političar Vladimir Žirinovski, napomenuo je da su se, nakon što su za kandidata kandidirali milijardera, komunisti „konačno okrenuli na stranu kapitalizma“.

IKEAKomunistička partija
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marko S.
3 godine prije

Pravi ruski patriota, i pravi pošteni komunista, po ruskom receptu, nisu ni neki naši bili ništa bolji

Brainstorm
3 godine prije

znao sam i ja komunist kapitalistu. radnicama je placao minimalac a baksis stavljao u svoj dzep. to sto je vozio stari auto mene ne zanima jer radnice nisu ni to.
rostilj mu je bio 3 minute mikrovalna i pola minute pecenje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI