“Masovni prosvjedi” Navalnog protiv mirovinske reforme u Rusiji

Protesti rusija
35 komentara

Mediji su  u nedjelju izvijestili kako su masovni prosvjedi koji su se protiv mirovinske reforme održani diljem Rusije razjureni batinama, a pritvoreno je više od 800 prosvjednika. Skupovi su održani u 80 gradova i naselja, a demonstracije je na dan općih regionalnih izbora sazvao poznati redikul ruske politike Aleksej Navalni.

Znate li zašto gotovo da nema fotografija s ovih prosvjeda, ili ih barem nema u onoj mjeri u kojoj bi ih trebalo biti da su održano u 80 gradova diljem Rusije? Zato što je Navalni putem društvenih mreža uspio na ulice izvući djecu i srednjoškolce, negdje tek njih desetak, a mnoštvo fotografija s prosvjeda protiv su posuđene s velikih prosvjeda koje je o mirovinskoj reformi prije dva mjeseca organizirala Komunistička partija Ruske Federacije.

Naši su mediji uspjeli pronaći jednu fotografiju policajca koji je batinom udario jednog od prosvjednika, a na drugoj je već pomagao ženi da ustane s pločnika, gdje ju je srušila gomila tinejdžera koja se povlačila kad im je policija naredila da se moraju razići.

Na još jednoj od objavljenih fotografija se vidi dječak kako se smije dok ga policija odvodi.

FOTO – Prosvjedi u Moskvi

Najzanimljivija vijest na ovu temu bio je sukob između ukrajinskog državljanina Sergeja, koji je došao izraziti svoje nepovjerenje i prezir prema Putinu u vezi s povećanja dobi za odlazak u mirovinu.

Sve ostalo je poznati opsceni igrokaz kakvog može prirediti samo Navalni. Masa školaraca, uglavnom srednjoškolaca, vikala je: “Gdje je naš novac?” Neki su pokušavali isprovocirati policiju i napraviti nemire na ulicama, ali su takvi pojedinci brzo identificirani odstranjeni iz gomile.

Logika organizatora je jednostavna, ali su oni nasilni brzo izvučeni iz mnoštva, prije svega zbog sigurnosti djece koja su došla a da ni sama ne znaju po što, iz puke dosade i da ljetno nedjeljno popodne budu “malo buntovni”.

Uglavnom ih je bilo dovoljno uzeti za ruku i odvesti u stranu, iako, kao na slici gore, negdje jeste upotrijebljena gumena palica, ali nitko ne zna zašto što je prethodilo takvoj reakciji.

Vrlo zanimljiv je prizor na kojem se vidi mala djevojčica i ogromni policajac koji kao da je drži za kosu, iako je drži za ranac i vodi u stranu od gomile. Bivši veleposlanik u Rusiji Michael McFaul je objavio snimku nasilja, a dolje snimka policijske kamere koja prikazuje djevojčicu koja se očito zabavlja.

FOTO – Isti prizor iz dva ugla

Podsjećamo čitatelje da je dovoljno u tražilici potražiti fotografije i snimke pod pojmom “протестах пенсионеров”, ali pazite da vas za ovaj dječji prosvjed tražilica ne odvede na snimke i fotografije prosvjeda iz srpnja u organizaciji KP RF, kao što smo već rekli, jer su brojne agencije umjesto djece i tinejdžera napravile taj trik i koristile se materijalom s okupljanja od prije dva mjeseca.

Uostalom, tko kaže da Rusi ne smiju prosvjedovati? Ako ne žele ići u mirovinu sa 65 godina, a žene sa 60, nego sa 60 i 55 za žene, kao što je sad, imaju se pravo pobuniti. To im je pravo priznao i Kremlj, koji je od vlade tražio da revidira nacrt zakona o mirovinskoj reformi. Ali slati djecu na ulicu, to može samo Aleksej

Navalni, iako mu nitko ozbiljan ne vjeruje. Osim bivšeg američkog veleposlanika McFaula, naravno.

Aleksej NavalniKomunistička partija
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bbbb
5 godine prije

General ga je izazavao na dvoboj, ring, tatami ili štoljpi.

preseren3
5 godine prije

Vrlo interesantno.
Zapad sa svojim medijima propagira otpor na račun nečeg, što u EU več važi….
U EU starost za penzionisanje varira od 65 do 67 godina.
Sada, kad je Rusija tu starost izravnala, to je loše. HAHAHAHAHAHA…..

ŠTEFA
5 godine prije

Dolaskom Putina stvorila se Nova Zlatna Rusija.. sve drugo je 5 kolona i banda razbojnika..
..

Riddick
5 godine prije

A Moskva ima oko 11,5 miliona stanovnika , pa ti vidi koliko su to masovni protesti bili.

Boris
5 godine prije

slabo soroš plača

Laki Topalović
5 godine prije

Pazi donji slide show , kako se novinari služe trikovima. Sa strane izdaleka izgleda nasilje, što je objavio McFaul na Twitteru, i sprijeda gdje se mala cereka i zjbva

Laki Topalović
5 godine prije

Ako sam shvatio 800 privedenih u 80 gradova u cijeloj Rusiji, ali treba razlikovati privedene i uhićene, Uhićenih, uhapšenih nema, jer su svi zapisani i pušteni kućama. U kojoj se zemlji to dozvoljavaju “masovni prosvjedi” na dan općih izbora , parlamentarnih ili regionalnih, svejedno? Nigdje na svijetu.

tuf
5 godine prije

Vijest dana je da su ruski turisti koji su se drznuli ući u VB dali intervju. Ovo bi mogao za engleze biti škandal kojeg će prikriti samo neka hitna vojna intervencija.

brico
5 godine prije

Nevjerojatno kako Imperijalne države Zapada ne mogu shvati kako i u Rusiji imaju pravo posjedovati ‘engleski’ wc. Zar nije tako?

Maja
5 godine prije

U sred Moskve postoji Scientology prostor sa izlogom vlastitih knjiga. Vise ruskih medija su placenici cia-e, novac im curi preko Praga – Putin to gleda…

Davor
5 godine prije

Navalni je pročitana knjiga. Zapad će morati naći boljeg klauna da odrađuje prljavi posao, što će biti vrlo teško, možda i nemoguć posao.

Hezbollah
5 godine prije

Jedan od vođa “šatoraša” ima mirovinu 24600 kuna(oko 3300 eura), novo besplatno vozilo svakih 7 godina, plus još beneficija. On je, naime tražio da mu se plati i registracija, osiguranje i servisiranje tog vozila, a ne da mora sve to plaćati od svoje mirovine. Paradoksalno je da najjači od njihovih podržavatelja, rade za minimalac od 3000 kuna. To je neka endemska hrvatska logika.

Majk Majers
5 godine prije

Navalni “koristi” bijednu Putinovu korporativnu odluku o produženju radnog vijeka.

Grdi
5 godine prije

Treba drasticno kazniti organizatore koji djecu salje u prosvjede i/ili ih drzati najodgovornijim za manipuliranje maloljetnike …………..

Nenad
5 godine prije

Masovni protesti zbog loše hrane u vrtićima. Smejurija. Masovni protesti. He,He,He Navaljni majmun.

Fatih
5 godine prije

PRAVAC SIBIR.U RADU JE SPAS!!

Istina
5 godine prije

Izgleda da sam ”halucinirao” gledajući: 30-godišnjake, 40-godišnjake, 50-godišnjake i 60-godišnjake koji se protive mirovinskoj reformi, zbog čega su i masovno protestirali.
No već i ”vrapci na grani znaju” zašto Putin hapsi Navaljnoga koji organizira proteste mlađih, a ne hapsi Zjuganova koji organizira proteste srednjovječnih i starijih — 1. nije dio ”korumpirane carske hijerarhije” i nemoguće ga je ”prevaspitati”, dok 2. jeste, pa ma koliko se trudio pokazati kako nije.
No Rusija se budi i protesti su sve češći, ne samo u prijesto(l)nici nego i širom zemlje.
I bijes naroda neće zaustaviti nikakva tajna ubistva i trovanja, kao ni pokazivanje globalne vojne moći kao posljedica ekonomske nemoći.
😉

Ivo Lola
5 godine prije

Tužno je i porazno kad shvatiš da uistinu postoje ljudi kao Navalni koji bi za dvanaest srebrnjaka prodali svu svoju zemlju i cijeli svoj narod. Nije slučaj. Imao je on Gorbačova i Jelcina za prethodnike. Naivnu budalu i pijanu raspikuću. Čitao sam jednog američkog novinara blogera koji živo ne vjeruje da ovaj Navalni nije produkt Putinove kontraobavještajne službe i da su svi oni na zapadu blesavi ko šlapa koji polažu nade u njega.

Ivi tz
5 godine prije

Živio predsjednik PUTIN i RUSIJA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI