Xi Jinping: ”Izgradit ćemo modernu socijalističku državu novog doba”

Xi Jinping
25 komentara

Kineski predsjednik Xi Jinping je na kongresu Komunističke partije Kine obećao da će izgraditi ”modernu socijalističku zemlju za novo doba” koja će imati izrazito kinesko obilježje, bit će pod jakim vodstvom partije, ali u isto vrijeme otvorena prema svijetu.

U svom govoru, koji je trajao oko tri i pol sata, Xi Jinping je iznio uvjerljive izglede za sve uspješnije kinesko mjesto u svijetu, naglašavajući važnost iskorjenjivanja korupcije.

“Nakon dugog razdoblja napornog rada, socijalizam s kineskim obilježjima ulazi u novu eru. To je novi povijesni smjer u razvoju naše zemlje”, rekao je kineski lider.

Kina i petrodolar

Govoreći o ekonomskim temama, Xi Jinping je rekao da će Kina oslabiti ograničenja pristupa stranih investicija kineskom tržištu, proširiti pristup svom sektoru usluga, ojačati juan i produbiti  tržišne i reforme financijskog sustava, ali će istovremeno jačati javna poduzeća.

Obećao je da će Kina imati pune kontakte sa svijetom i ponovio predanost rješavanju problema klimatskih promjena.

“Nijedna zemlja sama ne može riješiti probleme s kojima se čovječanstvo suočava. Nijedna zemlja si ne može priuštiti samozavaravanje”, rekao je Xi Jinping.

Istodobno je jasno rekao da neće biti političkih reformi.

“Ne trebamo mehanički kopirati političke sustave drugih zemalja. Moramo bezuvjetno podupirati vodstvo partije i još više ojačati KP Kine”, rekao je kineski predsjednik.

Također je izvijestio o planovima Pekinga kontroliranog internetskog prostora.

“Povećavamo aktivnosti povezane sa sadržajima u internetskom prostoru i stvarajući sustav potpune kontrole ćemo osigurati njegovu čistoću”, rekao je kineski lider.

Prema njegovim riječima, posebnu pažnju treba posvetiti pojavi pogrešnih informacija u globalnoj mreži, što se posebno odnosi na političku ideologiju i načela u koja Kina ne želi da im se upliće nitko izvana.

Komunistička partijaplanska privreda
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sinisa
6 godine prije

Kako se zgrazavam kada neko maipulise sa tim “Socijalistička”,Kina je najbrutalnije kapitalističko drustvo a oni to mogu krstiti kako hoce i neveselim se njenoj dominaciji.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Jesu trenutno kontra ovih cionista,al nešto dugoročno ne ulijevaju povjerenje.Njihov sistem je suroviji od ovog zapadnog.Ne zrače nekom brigom i dobrotom.Samo se nadam da ne postanu premočni,pa zamijene amere na njihovoj poziciji,već da budu samo jedni od nekoliko podjednakih sila.

Nostradurus
6 godine prije

U prvoj rečenici se ide protiv onoga što se kod nas najviše prakticira.

>>U svom govoru, koji je trajao oko tri i pol sata, Xi Jinping je iznio uvjerljive izglede za sve uspješnije kinesko mjesto u svijetu, naglašavajući važnost iskorjenjivanja korupcije.<<

Hari1
6 godine prije

“naglašavajući važnost iskorjenjivanja korupcije.” Tko definira što je to korupcija? Partija.
Predanost rješavanju izmišljenog problema klimatskih promjena.
Neće biti političkih reformi jer Partija kontrolira bilo kakvu vrstu reformiranja.
“Moramo bezuvjetno podupirati vodstvo partije i još više ojačati KP Kine.” Žele biti apsolutni vladari.
“…stvarajući sustav potpune kontrole.” Žele apsolutnu kontrolu.
“pojavi pogrešnih informacija u globalnoj mreži” Cenzura interneta. Kontrola informacija. Kontrola mišljenja.
“na političku ideologiju i načela u koja Kina ne želi da im se upliće nitko izvana.” Kontrola poretka.

Ovo se u potpunosti poklapa sa ciljevima globalne elite.

trumpislav
6 godine prije

betonirat ćemo indijski i tihi ocean i poravnat himalaje

Bilo kuda, kiki svuda
6 godine prije

Do sada mi je bilo poznato, da kapitalizam za svoj razvoj treba demokratiju. Svima je poznato da kad kapitalizam dovoljno poraste ta demokratija mu vise nije potrebna. Pa stoga i ocekujem, da ce biti Kineski model bolji od zapadnog, prije svega zbog toga, sto ce akumolirani kapital vratiti u razvoj drustva.

Mate Jebach
6 godine prije

Nitko u nas prije 30-40 godina nije mogao zamisliti da će tadašnja Kina jednom postati vrh svjetskog gospodarstva. A ni u svijetu. Jedino su oni imali takvih ideja ali je zvučalo smiješno. Tisućama godina bili su najnaprednija nacija na svijetu, evo ih još malo pa su opet.

Nitko nije mogao zamisliti da će prosječan građanin u Moskvi živjeti bolje od prosječnog građanina u New Yorku. Evo ga danas.

Malo me jeza kad se sjetim da će skoro postati najmoćnij sila, da će diktirati, svi smo mi za njih pokvareni bijelci koji su pokrali i uništili ostatak svijeta, teško će im biti objasniti da postoji razlika između balkanaca i britanaca. A i više volim američki blues i zapadnjački rock nego kineski cling-clang.

A što je najgore, nisam očekivao da ćemo gledati prema Rusiji i Kini da nas spasi od pomahnitalih amera.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI