Navalni je otpisan – Traže se novi narcisoidni manijaci za rušenje “Putinova režima”

Aleksej Navalni
45 komentara

Predstojeći predsjednički izbori u Rusiji će vjerojatno biti dosadniji čak i od ranije održanih, obzirom da svi predviđaju uvjerljivu pobjedu Vladimira Putina.

Ipak, da Rusima ne bude baš tako dosadno brinu se Washington i američko veleposlanstvo u Moskvi. Naravno, tu su i mediji koji vječnog gubitnika i marginalca Alekseja Navalnog uzdižu u nebesa i od njega stvaraju ikonu ruske oporbe.

Aleksej Navalni, glavni protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, očekuje se u srijedu u sjedištu Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu, gdje će se razmatrati nekoliko njegovih tužbi protiv ruske države, koju optužuje za “proizvoljna” uhićenja. Njegova je glasnogovornica je rekla kako će se, osim Europskom sudu za ljudska prava, Navalni obratiti i novinarima. Ovaj aktivist je odlučio je doći pred ECHR nekoliko tjedana prije ruskih predsjedničkih izbora 18. ožujka, jer se nema pravo kandidirati. Stoga njegov posjet nosi i simboličnu dimenziju, a on poziva na bojkot izbora čiji ishod smatra unaprijed poznatim te na velike prosvjede u nedjelju”, pišu zapadni mediji i njihovi ogranci u regiji.

Navalni je ranije poručio na Twitteru kako on i njegove pristaše “neće priznati izbore bez konkurencije” i ponovno je pozvao na bojkot izbora. Osim toga, Aleksej Navalni tvrdi “kako će izbori bez njega biti farsa”.

Komentirajući posljednju izjavu Navalnog, ali ne samo, može se samo reći kako za liberalni mozak u terminalnoj fazi bolesti lijeka naprosto nema.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova i obavještajne službe godinama iznose dokaze koji potkrjepljuju izravne optužuje na račun američke vlade i dužnosnika američkog veleposlanstva u Moskvi da financiraju “rusku” oporbu i pripremaju “Maidan” u Rusiji. Ne treba se pretvarati da se igra vodi po pravilima i da netko na Zapadu poštuje ruski suverenitet i pravo na samoopredjeljenje propisano međunarodnim normama.

Međutim, bajke o “dobrim zapadnim političarima koji ulažu napore u razvoj demokracije u Rusiji” mogu shvatiti samo psihijatri koji ozbiljno razgovaraju s pacijentima u njihovom ustanovama. Ali nakon “političke indoktrinacije” koju je nad liječnikom pokušao provesti jadnik u pidžami, psihijatar mu vjerojatno prepiše gomilu neuroleptika i pošalje na spavanje do razgovora sljedećeg tjedna.

U trenutku pisanja ovog teksta nije poznato kako će završiti rasprava između Navalnog i sudaca Europskog suda za ljudska prava, iako neke od raniji presuda govore da je i njima potreba stručna pomoć.

Zašto će Vladimir Putin gotovo sigurno uvjerljivo pobijediti na predstojećim izborima? Ovdje se ne radi o propagandi koja je lobotomizirala ruski narod ili diktaturi i strahu Rusa da zaokruže neko drugi ime. Oni su jednostavno razumjeli ciljeve “zapadnih partnera” Rusije.

Dakle, prvi je cilj staviti predsjednika i Kremlj pod njihovu kontrolu, nakon čega bi SAD i ostale zemlje imale utjecaj na sve poluge vlasti u Ruskoj Federaciji.

Sljedeći korak je podijeliti Rusiju u 50 slabih država koje ne predstavljaju nikakvu silu, upravo onako kako je zamišljao akademik Saharov.

Potom bi se potpisali nove sporazumi o podjeli proizvodnje tako da multinacionalne korporacije mogu izvući sve ruske resurse, čak i ljudske, a da ne plate ništa.

“Konačno rješenje” je uništiti nuklearno oružje Ruske Federacije i njezinu vojsku, a kao opciju ostaviti da se pogranični ruski entiteti bore protiv Kine, jer je od Vijetnamskog rata anglosaksonska praksa da se preferira gurnuti u borbu nekoga drugog, kao što se sada Ukrajina pokušava nagovoriti da krene protiv Rusije.

Ako netko misli da će nakon toga biti bolje živjeti u Rusiji, tada mi ni psihijatar ni lijekovi neće pomoći. Kao što smo naveli u početku, zapadni liberalizam mozga u terminalnoj fazi nije izlječiv.

FOTO: Vladimir Putin

Zanimljivo je i na koje marionete zapadni lutkari polažu nade da će potkopati Rusiju. Tko u ruskoj politici ima financijsku i informacijsku podršku zapadnih sila?

To su tradicionalne liberalne stranke “Jabolko” i “Parnas”, ali su one toliko puta pokazale svu svoju nemoć da podrška njima minimalna i nitko ne ulaže nikakvu nadu da bi one išta mogle postići. No, dio financija im dolazi od strane odbjeglog kriminalca Hodorkovskog, tako da uspijevaju preživjeti u ruskoj političkoj areni.

Naravno, tu je Aleksej Navalni i njegovi sljedbenici, koji više liče na sektu koja propagira za Ruse neprihvatljive ideje, nego na ozbiljnu političku organizaciju.

Navalni se više puta sreo sa zapadnim kustosima, a europski mediji su ga po završetku 2017. počeli predstavljati kao “glavnu prijetnju Putinovom režimu”. Rusima je to sigurno bilo zabavno čitati ovakve gluposti, ali mnogi u Europi u to zaista vjeruju.

Ksenija Sobčak i njoj slični narcisoidni egomanijaci, željni isključivo medijske pozornosti, nisu ni vrijedni spomena.

U očaju su se, prema priznanju bivšeg američkog veleposlanika u Moskvi Michaela McFaul, koji je to nedavno potvrdio za The Washington Times, američki emisari susreli s vodstvom Komunističke partije Rusije i njihovim kandidatom na predsjedničkim izborima Pavelom Grudininiom.

Teško da su američki dužnosnici išta uspjeli dogovoriti sa strankom koja je pravna sljednica KP Sovjetskog Saveza i čiji članovi iz dna duše mrze one koji su im uništili državnu tvorevinu, ali ovaj susret pokazuje da nakon zabrane Navalnom za sudjelovanje na izborima, SAD traže bilo koga tko bi mogao srušiti Vladimira Putina, premda to bili i komunisti.

Vojska, Rusija, tenkovi, parada
FOTO: T-90 Parada Pobjede

Međutim, od koga će dibiti glasove Grudinin, koji je prema izjavama vrha stranke “lokomotiva” koja vuče “vagone” na vlast. KP Rusije računa na glasove svog biračkog tijela. Dok se ne zna za koga će glasati pokret “Zelena vrpca”, kojeg čine ekolozi i nacionalisti. Svaki komentar je suvišan. Tu su i članovi pokreta monarhista “Savez ruskog naroda”, potom “Pokret za podršku političkim zatvorenicima” i “Institut za visoki komunitarizam”, za kojeg u Rusiji nitko ne zna koga uopće predstavlja? Na kraju imamo i stranku “Velika Rusija” Savelieva, koju čine antisovjetski monarhisti i nacionalisti.

Izgleda da SAD nikako da shvati da ovo nije 2014. i da Rusija nije Ukrajina, gdje su neonacisti prevratom došli na vlast i zemlju poklonili američkoj administraciji. Točno je da 2018. njihove ruske kolege sanjaju isto, ali ako to nisu uspjeli veleposlanik Michael McFaul, kasnije strateg Obojenih revolucija koji gotovo nigdje otišao neobavljena posla, John F. Tefft, nije jasno kako to misli učiniti aktualni američki veleposlanik u Moskvi Jon Huntsman, i to tražeći suradnju s ruskim komunistima.

Ako Jonu Huntsmanu to pođe za rukom da čak i u promilima uspije u svojoj namjeri,  upravo u mjeri u kojoj se u Rusiji ukorijenio zapadni liberalizam, ruski će psihijatri padati s nogu od umora zbog prekomjerna posla.

Aleksej NavalniJabolkoKomunistička partijaKP RusijeParnas
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
zvonimir
6 godine prije

putin je srušio sam sebe šurovanjem sa erdoganu…..prvi je izgubio ugled a drugi dobija po repu u afrinu i arlauče

Bill Clinton
6 godine prije

Na slici: Vladimir Vladimirovič, Sveslavenski car podržan arhanđelom Miha-elom, desnom Hristovon rukom… o ovome su generacije slavenskih naroda sanjale.

shumadinac
6 godine prije

Ma da… Zamislite tv duel Putina i Ksenije a ona se skine – Putin nema nikakve šanse :)))))))

Ana
6 godine prije

Sve sa cime se Rusija bori nama zvuci strahovito jezivo poznato.

Georgij Žukov
6 godine prije

I onda kazu da su Tito i Staljin bili zlocinci sto su takvim neradnicima i probisvijetima kao sto je navalni , punili goli otok i sibir sa akcentom rad za opce dobro .Putinu bi bilo bolje da se malo manje pokusava svidjati zapadnim partnerima jer on se njima posto je rus nikada nece svidjeti te da se vise koncentrira na domace izdajnike i strane agente , domace pohapsi i na preodgoj a stranim spijunima nogom u guzicu .

P.S. Rusije ima dovoljno za jos milijardu slavena , samo je treba urediti i omoguciti narodu da zivi zivot dostojan covjeka , a da bi se to uradilo treba se vratiti izvoru i korjenima , odnosno odbaciti svaku vrstu vanjskih i materijalnih identifikacija.

zapadne vrijednosti
6 godine prije

Zar ovo nije mijesanje u izbore.

Alex
6 godine prije

Navalni, ruski Srdja Popović …. smradovi izdajnički, ali bogato kompenzirani za svoje usluge. Samo znaju Rusi sto bi ih čekalo da ovakvi dodju na vlast.

Tomica
6 godine prije

Mogao bi i Navalni da prdekne prije presude. Naravno, egzekuciju bi obavio Putin osobno, u strahu od najvećeg opozicionog protivnika koji bi u svakom trenutku mogao osvojiti, možda i preko tisuću glasova.

davor
6 godine prije

Amerika obožava kad Rusija na čelu ima komunjare i siledžije, šoviniste i ratnohuškače, dakle, sve ono što Putin nije. Jer takvi su lako podložni manipulaciji. Za Amerikance preporučam altruistični video kad judašica prebacuje Putina preko glave u prijateljskom sparingu, a za sve ostale zamoljavam u svakodnevnu kršćansku zahvalu Bogu dragome da ubacite činjenicu da nam je podario takvog čovjeka u ovakvom zlom vremenu.

Zvrk
6 godine prije

ova ksenija sobčak je kćer anatolija sobčaka, putinova političkog oca iz peterburških dana. ovaj falši staljin grudinjin se diči da ima sovhoz koji je zapravo njegova privatna firma.

neutralan pacifista
6 godine prije

Bankarski vampiri nikad ne spavaju. Vrag nikad ne spava i Putinjo to zna. Klonirao je politicki on 100 novih koji ce cuvati mega carstvo Rossije. Lavez hijena je duga sapunica za krezube glasace.
Kad bi se krvavi novac ukinuo bio bi mir na zemlji .

Brainstorm
6 godine prije

zanimljivo kako je amerika spremna na suradnju sa komunistima, onima u afrinu i ovima u rusiji. pokazuje da americi ideologija nije ni slobodno trziste nit je antikomunizam nego jest interes. kako nekad tako i sad.
zanimljivo da ovi prihvacaju sto dokazuje da amerika diktira uvjete.
parafraza darvinove “najjaci opstaju” glasi ” najprilagodljiviji opstaju”.

Internet je velik I poucan. Tv I novine off
6 godine prije

Zadivljujuca je I analize vrijedna pohlepa neoliberalnih hijena za ruskim zlatom I mineralima. Hitler se brinuo za njemce vani Njemacke I htio pola svijeta a ovi manijaci pod zastavom kvazidemokracije zele silovati cijeli normalan svijet. Njihova pisanja u novinama su sve odvratnija imalo normalnom covjeku. Da sam Putin podigao bi ogroman zid veci od kineskog sa strujom oko ruskog carstva.

alan ford
6 godine prije

a gdje je hazarsaka nevjesta Ksenija Sobočuk? Od kada se udala za hazara Maksima Vitorgana., odtada je ona prešla na stranu cio-hazarske 5. kolone u Rusiji, koja mućka protiv Putina

Nebitan
6 godine prije

Lokalni izbori koji su se održali prošle godine, pokazali su svu moć vlasti predsjednika Vladimira Putina koji nije dobio glasove naprednih Rusa u centru velikih gradova, već samo ultrakonzervativaca po obodima grada, kojma je važnija nacija od kruha koji trebaju da jedu.

bbbb
6 godine prije

Glazijev je imao neki dan izvrstan napis, druga polovina istog.

Gost
6 godine prije

Ovo nije novinarstvo. Novinarstvo pretpostavlja odredjenu dozu neutralnosti, objektivnosti, a ja u ovom clanku vidim jedino tendenciozno pisanje.
Jednako kao i zapadni (pristrani) mediji, samo sa suprotnim predznakom. Zalosno. Dolazim na ovaj portal u potrazi za nekakvom objektivnoscu, ali ocito nista od toga.

bnh
6 godine prije

Ovaj Navalni je stvarno zilav, ili to tako meni izgleda. Svaki odlazak na sudu bi mu se morao akumulirati. Ne znam nisam upucen ali sam siguran u Amerizi zemlji 1% koja kotrolira sva bogastva Amerike i svijete tako se radi drugacije, par godina zatvora pa ponovo jostploko. Zar se ne moze prglasiti opasnost za nacionalnu sigurnost zemlje. Bolje je da on zavrsi trajno u zatvor nego da ruski narog ima nekog novog Borisa Jelicina ili Gorbacheva. Kad bi Navalni usao Kremlj Rusija bi se raspala na 10-dijelova. Navalni u Rusiji podrzava bojkot ruskih sportasa, bojkot ruskoh plinova ispod balytika za Rusiju, podrzava americke sankcoke na Rusiju, podrzava sirenje NATO pakta prema Rusiju i podrzava poraz Rusije u Rusiji. Danas je neki njegov mulac viknuo Putin Lopov kao da to sto znaci u demokjraciji a anglo-ciomisticke novine to naprvu stranicu. Tko financa Putima? Tu vlasti tribaju uvesti americke policijske mjere i… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI