Putinov portparol kaže da je Navaljni obolio od „megalomanije“ nakon optužbi države za „atentat“

Aleksej Navalni
26 komentara

Aleksej Navaljni ima kompleks gonjenja i vjeruje da je on mesija. To je izjavio sekretar za štampu Kremlja Dmitrij Peskov, nudeći lično mišljenje umjesto da u utorak govori u ime Vladimira Putina.

Dugogodišnji predsjednički portparol, koji nije prozvao Navalnog po imenu, razgovarao je sa novinarima nakon još jednog neočekivanog preokreta u navodnom slučaju trovanja, prethodnog dana.

„Pacijent ima izraženu maniju gonjenja, a takođe možemo jasno utvrditi određene manifestacije megalomanije“, rekao je Peskov. „Čak se priča da se upoređuje sa Isusom.“

Peskov je takođe govorio o „frojdovskim manifestacijama“, optužujući aktivistu da „ima fiksaciju na sopstveno međunožje“.

Komentari pres-sekretara dolaze nakon potpuno novih očiglednih otkrića u slučaju navodnog trovanja Navaljnog, prošlog avgusta. Prošle nedjelje je zajednička istraga The Insidera na ruskom jeziku, zajedno sa CNN-om, njemačkim Der Spiegelom i američkom i britanskom državnom Bellingcat, utvrdila da je Savezna služba bezbjednosti (FSB) pratila Navaljnog već nekoliko godina, što je na kraju dovelo do toga da su ga otrovali nervnim agensom Novichok. Opozicionar je upro prstom u predsjednika Vladimira Putina, optužujući lidera zemlje da je naredio ubistvo. Kremlj je optužbu glatko odbacio.

Juče, nedjelju dana nakon objavljenih navoda, Navaljni je objavio YouTube snimak u kojem je navodno razgovarao sa Konstantinom Kudrjavcevim, jednim od ljudi za koje vjeruje da su dio tima poslatog da ga ubiju. U razgovoru, navodni agent FSB otkriva da bi Navaljni vjerovatno umro da nije bilo hitnog slijetanja aviona i brzog dolaska hitne pomoći. Legitimitet ovog poziva porekao je FSB, nazvavši ga lažnim.
„Znate, Savezna služba bezbjednosti prokomentarisala je juče ovaj razgovor prilično iscrpno i nedvosmisleno“, primjetio je Peskov, takođe rekavši da je poziv „pokušaj diskreditacije“ službe.

Prošlog četvrtka, na svojoj godišnjoj konferenciji za štampu, Putin je tvrdio da bi Navaljni bio mrtav da ga je FSB zaista željeo ubiti. Kremlj tvrdi da još uvijek nije vidio dokaze o trovanju i optužio je Organizaciju za zabranu hemijskog oružja (OPCW) da odbija da preda dokaze.

20. avgusta Navaljnom je pozlilo tokom leta za Moskvu iz sibirskog grada Tomska. Avion je prinudno sletio u Omsk, drugi ruski grad, gdje je prebačen u bolnicu i stavljen u komu. Na zahtjev porodice i saradnika, prebačen je na liječenje u berlinsku kliniku Charité. Ubrzo po dolasku u Njemačku, ljekari su objavili da je opozicionar otrovan Novichokom. Ruski ljekari i dalje poriču da se dogodilo bilo kakvo trovanje. 23. septembra Navaljni je otpušten iz bolnice.

Aleksej NavalniPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
3 godine prije

Nije on oboleo sam od sebe… Potpora zapadnih zemalja mu je dala vjeru, da je bog…
On i Gaudaio.. Bit če njih još više. Prva u redu Tihanovska.

Faust
3 godine prije

Izdajnik.Strani agent.Radi protiv interesa zemlje u kojoj živi i svog naroda.

Otto
3 godine prije

Ovaj je izkompromitirani usa igrač, od njega nikakve štete, samo dobra zabava.

Novak
3 godine prije

CIA ce objavljivati nastavke o Navalniju kao u stripu Davy Crocket.
Cilj je potpirivati Rusiji vatru pod nogama.

Umpah Pah
3 godine prije

U mesnici propagandno uvjeren da je mesija
(prasetina u umaku od novičoka) ?

Ico
3 godine prije

Putin je navaljnom trbao otkiniti glavu, zapakovati je u paket, te poštom poslati u Berlin

nekoime
3 godine prije

Ispada kako su Lolek i Bolek glavni operativci FSB-a.

Gost povremeni
3 godine prije

Inače je najlakše doći do telefonskih brojeva tajnih agenata!
To se naročito odnosi na FSB agente u Rusiji! 🙂

eks
3 godine prije

Da su Rusi želeli otrovati Navaljnig on bi odavno bio “pod zemljom”. Ovo što se dešava je pozorišna predsstava u režiji zapada, najviše MI5 i CIA , a cilj je antiruska propaganda i demonizacija Rusije.

Max
3 godine prije

Ne bi on preživio kontakt s nvičokom.

davor3
3 godine prije

Maria Zakharova………………………….

Situacija koja uključuje navodno trovanje ruskog opozicijskog lika Alekseja Navaljnog provokacija je zapadnih obavještajnih službi s ciljem uvođenja sankcija protiv Rusije, rekla je glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova u četvrtak na brifingu.

“Želim vas odmah razočarati, neće biti senzacija. Ruski predsjednik, predstavnici relevantnih agencija, ministar vanjskih poslova, naši predstavnici u međunarodnim organizacijama, svi su u nekoliko navrata dali negativne odgovore. Ako to nije dovoljno , nastavljate činiti da vam se čini da to ne razumijete “, rekla je, napominjući da FSB nije sudjelovao u incidentu Navalny.

“U posljednjih nekoliko godina svjedoci smo provokacija u koje je uključeno kemijsko oružje u svijetu: Skripali, Amesbury, Sirija, sada Navaljni. Zapadne obavještajne službe motivirale su ih s jednim ciljem – koristiti temu kemijskog oružja kao prikladan izgovor za isporuku presuda bez istrage ili suđenja, a zatim primijeniti sankcije “, dodala je.

JumpingJackFlash
3 godine prije

Svi veliki zapadni demokrati koji se strašno brinu za ljudska prava u Rusiji prave se skroz mutavi kad se spomene ime Julian Assange.

Schwarzenegger
3 godine prije

Rusofobija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI