Putin optužio komuniste: Žele uspostaviti diktaturu jedne političke stranke

Putin komunizam sssr
164 komentara

Predsjednik Vladimir Putin optužio je Rusku komunističku partiju na pozivanje svojih pristalica na odbacivanje nadolazećih ustavnih promjena, jer su se “uvijek zalagali za diktaturu proletarijata” i sada traže njenu obnovu.

Komunisti su jedina stranka zastupljena u parlamentu zemlje koja se zalaže za “ne” u nacionalnom glasanju o amandmanima koji će se dogoditi 1. srpnja. Oni su vladali državom tijekom sedam desetljeća jednostranačke vladavine u starom Sovjetskom Savezu, prije nego što se SSSR raspao 1991.

Prema lideru Komunističke partije Gennadyju Zyuganovu, amandmani koje je Putin predložio “jačaju predsjedničku diktaturu i učvršćuju oligarhijsku dominaciju”, a komunisti umjesto toga zahtijevaju “temeljni popravak Osnovnog zakona”. Ruski čelnik osporio je Zyuganove tvrdnje i objasnio da prema predloženim izmjenama i dopunama “predsjednik odustaje od vrlo značajnih ovlasti”.

Rusko glasovanje za predloženi ustav 1. srpnja prvotno je bilo zakazano za 22. travnja, ali je odgođeno zbog Covid-19. Među ostalim izmjenama i dopunama, predložene izmjene uključuju klasificiranje braka kao zajednice muškarca i žene, indeksiranje mirovina i zabranu važnim dužnosnicima da imaju strano državljanstvo. Najviše kontroverzno je to što bi novi ustav također Putinove mandate ponovno vratio ”na nulu”, dopuštajući mu tako da potencijalno vlada državom kao predsjednik do 2036. godine.

Komunistička partijanovi sustav
Pretplatiti se
Obavijesti o
164 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur Palmirovic
3 godine prije

Zanimljivo. Sad pitanje za bolje upućene :koliki je stvarni uticaj Zjuganova?

davor3
3 godine prije

Komunisticka partija rusije je druga po snazi , tako da Putinu najveca prijetnja dolazi od te stranke.
Putin ce pobijediti zato jer je iskusan, zato jer je nekad radio u KGB, zato jer je izbacio prozapadne teroriste iz Cecnije, zato jer je drzava akumulirala zlatne i strane rezeve, zato jer je prestao kupovati americke obveznice, zato jer je rekao Engleskoj i Americi povjesno NE u pljackanju i rasturanju Rusije.

Iza_horizonta
3 godine prije

Interesantno je to da se “diktatura proleterijata” uvijek završi sa diktatorom.

pravda
3 godine prije

Marxisti bi vlast

Iza_horizonta
3 godine prije

Razlika između diktatora i vođe je to što se prvi bori za sebe a drugi za narod.

Kako prepoznati pravog vođu? On se trudi da iz svakog pojedinca podstakne ono najbolje, da ih edukuje, da ih ojača.

Machiavelli
3 godine prije

Opet slika Putina u ilustraciji teksta,pa dokle vise.😱

Zigi
3 godine prije

Teško je iz ovakve vijesti nešto zaključiti ,jer ne isnosi bitne stavove obje strane. Sasvim sigurno da tzv.resetirnje Putinovih mandata je jako upitno sa strane demokartskih mjerila bez obzira na dosadašnju pozitivnu ulogu koju je odigrao , ali pravila su pravila i kao takve ih treba poštivati. Samo nekakav nacionalni referendum bi bio legitiman da mu se produži mandat , a sve ostalo je manipulacija. Za drugu stranu mi nije poznato za kakvu se to diktaturu zalažu i kakvi su motivi pa ih ne mogu komentirati, međutim ako su im ideje o već potrošenom sistemu kojim su zagadili socijalnu praksu i dali pregršt argumentata notornim kapitalistima bolje da Putin vlada dok ne umre! I ovako Putin je blizu onog naziva “prosvječenog apsolutiste”

Red Dog
3 godine prije

Svaka cast drugu Putinu za sta je postigao, ali se bojim da ostavlja situaciju kao drug Tito iza sebe. Goru, jer je drug Tito ostavio sve Partiji, a drug Putin oligarsima :/
Razumem ja njega, nece da rizikuje sa takvima koji bi ga mogli lustrirati kad odstupi, ali to je recept za ponovnu propast Rusije. Izgleda da je to „prirodno stanje“ Rusije :/
Neka me ubedi drug Putin da misli pre svega na Rusiju, a ne na sebe 🙁

bwe
3 godine prije

L.R tko su Švicarac i Ćeh??
Obodvoje slicu na naciste, blizanci.
uvijek su im na raspolaganju portali od Steve Banon ili Stormfront , drze sliku Adolfa u novcaniku.
Vide jedinu manu u Staljinu jer je porazio njihovog firera
a u Putinu jer je zaustavio raspad Rusije.

sedban
3 godine prije

Kako se stvari razvijaju, male zemlje pa i srednje drzave kao Njemacka, moraju placati zastitu.
Niti Rusija niti Amerika nece nikog stititi ako nije platio njihovu vojsku na svom terenu.
Znam da to zvuci kao Cosa Nostra, tek tako vidim, ne kazem ni da odobravam ni da podrzavam.
Sto se tice Gadafija
on nije placao Sovjetskom Savezu i bio je on unisten, njegov narod podijeljen a zemlja bacena u kaos.
Vidi se da se isplati placati zastitu.
Ja vidim da trend ide u tom pravcu.
Ubuduce ce i Hrvatska placati zastitu.
U Americi nema nista bezplatno.
Amerika nece nikoga cuvati bezplatno.
Rusi kasnu, uskoro ce i oni prihvatiti taj biznis model.
U proslosti su Rusi i Amerikanci cuvali druge na svoj trosak, to je financijski neodrzivo.
Turci isto idu u taj biznis, oni imaju svoju vojsku u Kataru i placaju im.
Uskoro ce im i Libija placati za zastitu.

Machiavelli
3 godine prije

Narod moze ekonomske,drzavne,prirodne i materijalne katastrofe prezivjeti ali ne i duhovne.

Kada narod prestane vjerovati u svoju buducnost tada je taj narod izgubljen.

Upravo se to dogadja balkanjerosima,jer traziti utjehu i buducnost u liku i djelu putina,apsolutno je besmisleno,nista on nece u vasim zivotima promjeniti u to budite sigurni.

zeus
3 godine prije

Putin optužio komuniste: Žele uspostaviti diktaturu jedne političke stranke
—————–
tu je Putin po mom mišljenju nekako u pravu i ,,nepravu ,, . Naime ,,diktatura,, je vrlo čudan pojam . Svi ju mrze a na drugoj strani svi se je poslužuju . Tako da – hmmm,, – ja bi rekao , da bi bilo dobro da se Putin nekako uzdrži reklamiranja zapadnih ,,vrednota ,, i njihove očigledne propale demonkracije i nekako pruži ruku komunistima . Naime – i sam prakticira ,, jednopartijsko ,, vladanje Rusije preko produživanja svog mandata pošto vrlo dobro zna šta bi u suprotnom mogle učiniti zapadne ,,hijene ,, …

Zemohudin
3 godine prije

E moj Putine.. 2020 bas nije tvoja godina..

Ringo10
3 godine prije

Putin treba ostati Predsjednik do 2030te. Odlazak ranije bio bi preuranjen. Mora on jos dosta toga da zavrsi i da osigura sto bezbolniju tranziciju vlasti.

Dakle do 2030te. Prije toga je prerano…a poslije 2030…pa bilo bi malo previse i predugo.

Istrazuj
3 godine prije

“… Žele uspostaviti diktaturu jedne političke stranke …” Iskren da budem – meni ova recenica Vladimira Vladimirovica – nema nikakvog smisla… OK. Stvarno, ne znam prakticno nista o sadrzaju tih ustavnih reformi…Medjutim – suha logika vristi (!): 1. zar nije Putinova stranka – ta koja trenutno ima vecinu u parlamentu? 2. zar nije Putin, upravo na osnovu trenutnog ustava i postao – predsjednik RF po drugi put? 3. zasto bi stranka, koja ima 13.4% (kontra 54.2% Putinove “Ujedinjena Rusija) u parlamentu RF – “zeljela uspostaviti diktaturu jedne partije”??? Pa valjda bi se trebalo plasiti Putinove partije “Ujedinjena Rusija”? Ko je ovde lud? Sljedece: Pogledajmo tvrdnje prakticno patuljaste KP Rusije. Dakle oni tvrde: “… amandmani koje je Putin predložio “jačaju predsjedničku diktaturu i učvršćuju oligarhijsku dominaciju”…! Jesu li u pravu? Evo – necu komentarisati, jer je previse onih koji “njeguju lik i djelo” Vladimnira Vladimirovica Putina na ovim diskusijama – pa… Čitaj više »

bwe
3 godine prije

Kada bih bio gradjanin Rusije – znao bih odmah sta i za koga da glasam. Ne znam koliko ljudi u Rusiji “njeguju lik i djelo” Vladimira Vladimirovica… Vidjecemo.

Hvala bogu sto stranci ne glasaju tko ce im biti presjednik, inace bi se mogli vratiti u vrijeme Borisa Jelcina, dugih redova, da im ratni brodovi rdjaju u lukama, avioni budu bez goriva a vojnici na isturenim mjestima bez hrane i da panu pod IMF da bi dobili kredit od pislji-vih 3 miljarde dolara, da im Turci i S.Arabija salju borce za slobodu na Kavkaz. itd…

Putin je milion puta bolji nego strana vlast, nego strani uplitci.

puki
3 godine prije

Iz rubrike: Kako se lažovi sami odaju prije nekoliko dana članak na portalu Indexa https://www.index.hr/vijesti/clanak/strucnjaci-izgleda-da-je-koronavirus-mutirao-i-postao-zarazniji/2190008.aspx “STRUČNJACI iz Floride smatraju da su uspjeli dokazati da je koronavirus mutirao na taj način da je postao zarazniji.” Ovo je izvrstan primjer kako jedni lažovi nehotice odaju, da se radi o lažima, odnosno, očito u cilju stalnog svakodnevniog izmišljanja novih strahovitih teza o koronavirusu, jedni lažovi nisu primjetili, da sa tim tezama, zaparvo potkpovajau glavnu tezu kabaline mašinerije laži- odnosno cijli akcije; da koronavurus jedino može zaustaviti cjepljenjem. Dakle ti “stručnjaci iz Floride” su naravno također u službi kabale i sada su napravili “novo sitraživanje”, koje navodno dokazuje da je koronavirus postao još zarazniji.. citat iz članka: “Ovo istraživanje je značajno jer pokazuje da se virus može promijeniti; u svoju korist i možda na našu štetu. Možemo već sada vidjeti da se na nekim mjestima slabo širi, a da je na drugima podivljao”, rekao… Čitaj više »

puki
3 godine prije

@Istrazuj, da se ovdje nadovežem na diskusiju iz jučerašnje teme : – australijski povjesničar, Christopher Clark, objavio je prije 6 godina opširnu knjigu o uzrocima 1. sv. rata, pod naslovom “Mjesečari”, čak oko 1000 stranica. Iako je Clark mainstream povjesničar, ipak je knjiga zanimljiva, jer po prvi put da je jedan mainstream povjesničar u toj knjizi rekao, da Njemačka nije bila jedini krivac za izbijanje 1. sv. rata. I da krivicu snose također i Britanija i Francuska. U knjizi je dio posvećen i situaciju u Srbiji, prije izbijanja 1. sv. rata, opisano je okrutno ubojstvo kralja Alexandra (Obrenovića) 1903. i dolazak na vlast pro-anglosakonske dinastije Karađorđevića. Inače i mainstream mediji i povjesničari na Zapadu povodom 100. godišnjice izbijanja 1. sv. rata 2014., rekli su da bez 1. sv. rata, ne bi bilo ni onoga drugoga. Da je 1. svjetski rat bio “prakatastrofa” , odnosno katastrofa koja je uzrokovala sve ostale… Čitaj više »

puki
3 godine prije

kao nekakav “desnicar” (po definiciji drugh, ne po mojoj vlastitoj) nemam nikakve simpatije za komuniste. Medjutim, ove optuzbe Putina su nebuloza. Tim vise, sto su ruski komunisti, doista jedni od rijetkih u Europi, koji su nezavisni, koji su ostali dosljedni sebi, koji se nisu prodali Sorosu i kabali. Svi ostali komunisti u Europi, bivsi i sadasnji, svi socijalisti, ljevicari i slicni su ponizno na Sorosevom lancu. Svi socijaldemokrati i socijalisti, a i cijela takozvna “autenticna ljevica”, kao njemacka “Die Linke”, koja je takodjer lazna oporba i u skoro svakom pitanju podrzava globalnu kabalu. O Sorosevim podvalama, Podemosu u Spanjolskoj, Sirizi u Grkoj, ili Radnickoj fronti i Pusicevoj i Markovininoj Novoj ljevici kod nas, da i ne govorim. Sve Soroseva gamad

Miki
3 godine prije

Ljevičari (socialisti ili komunisti) zapravo su iskorištavali radnike!
Propisivali im niske plate (i do 10x niže nego zapadni kapitalisti) i haračili ljude velikim porezima.

Armagedon
3 godine prije

:} :] 🙂

Armagedon
3 godine prije

Malo morgen di pritisnes da idu suze ja sve ispritiska nece ni kap da izade? :)) 🙂 >) L O) 8) X) z) U)….nece

Grom iz vedra neba
3 godine prije

Svi komunisti u svim državama svijeta su zapravo mali diktatori. Sreća da ih nema više, iako, i ovako ih ima previše. Ovdje se riječ ‘komunisti’ može sa priličnom dozom sigurnosti zamijenit sa riječju ‘ljevičari’.

Grom iz vedra neba
3 godine prije

Tužno je kako ljudi ne uspijevaju uvidit da su nacizam (fašizam) i komunizam dvije zle ideologije zasnovane na mržnji. U temeljima i jedne i druge je mržnja. Kod nacizma je mržnja prema rasnom neprijatelju, kod komunizma je mržnja prema klasnom neprijatelju. Nijedna ideologija zasnovana na mržnji ne može bit dobra. Dragi komunistoljupci, odsvijestite se.

Max
3 godine prije

Ne čudi me. Oni su uvijek bili remetilački faktor

Red Dog
3 godine prije

Nego…
Kabala, Kabala, Kabala… cak i kod naizgled razumnih forumasa.
Sta je, bre ovo? Godisnja skupstina QAnona?
Sta je ta Kabala? Pojavila se je sa QAnonom.
A Qanon je zapravo verski pokret. Satanisti pedofili Kabale vladaju svetom i Spasilac Trump ce ih pobediti i poslati u Guantanamo. Epska borba Dobra i Zla. Sotone i Isusa.
Zanimljivo je da su samo 3 % amerikanaca QAnonovci, a 20 % su uopste culi o njima. Dok je izgleda svaki drugi balkanac Qanonovac. Puna usta Kabale.
Sta je, bre ovo, bratjo?

fićo
3 godine prije

Ne znam koliko su oni stvarno komunisti,ali ako jesu,dao bih Putina za njihov plakat.

ruski špijuni
3 godine prije

bild.de/politik/inland/politik-inland/mord-anklage-gegen-putins-auftrags-killer-todesschuesse-im-kleinen-tiergarten-71360354.bild.html

Milivoj
3 godine prije

Putin je najveći inteligent među svim političarima Nema dvojbe! Kad su si ruski jevreji prisvojili privredu i bogastvo Rusije, Putin bi učinio samoubistvo izjavom da se zalaže za socializam. Klinton je tada, kad je bila Rusija na kolenima, dao ovu izjavu: Amerika neće dozvoliti da u Rusiji komunisti dođu na vlast! Upravo je neverovatno kako je Putin podigao Rusiju, uz to da je najprije aktivirao Stalinove naučnike, a bilo ih je čitav milijun, njihovo znanje upotrebio je za razvoj najmodernijeg oružja, čiju izradu je omgučila elektronika! Putin je vrlo jasan, Amere je upozorio: Možete nas napasti, možda ćemo umreti, ali i vi budete mrtvi tako brzo, da nećete imati vremena ni da se pokajete! Putin je tako genialan politik da je upravo sve sankcije koje su uveli Rusiji pretvorio u korist Rusije, pa se čini da je Tramp u istini ruski agent. Pogledajte samo poljoprivredu! Putin je izdao naređenje: NIKAKVA… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI