fbpx

Putin optužio komuniste: Žele uspostaviti diktaturu jedne političke stranke

Putin komunizam sssr

Predsjednik Vladimir Putin optužio je Rusku komunističku partiju na pozivanje svojih pristalica na odbacivanje nadolazećih ustavnih promjena, jer su se “uvijek zalagali za diktaturu proletarijata” i sada traže njenu obnovu.

Komunisti su jedina stranka zastupljena u parlamentu zemlje koja se zalaže za “ne” u nacionalnom glasanju o amandmanima koji će se dogoditi 1. srpnja. Oni su vladali državom tijekom sedam desetljeća jednostranačke vladavine u starom Sovjetskom Savezu, prije nego što se SSSR raspao 1991.

Prema lideru Komunističke partije Gennadyju Zyuganovu, amandmani koje je Putin predložio “jačaju predsjedničku diktaturu i učvršćuju oligarhijsku dominaciju”, a komunisti umjesto toga zahtijevaju “temeljni popravak Osnovnog zakona”. Ruski čelnik osporio je Zyuganove tvrdnje i objasnio da prema predloženim izmjenama i dopunama “predsjednik odustaje od vrlo značajnih ovlasti”.

Rusko glasovanje za predloženi ustav 1. srpnja prvotno je bilo zakazano za 22. travnja, ali je odgođeno zbog Covid-19. Među ostalim izmjenama i dopunama, predložene izmjene uključuju klasificiranje braka kao zajednice muškarca i žene, indeksiranje mirovina i zabranu važnim dužnosnicima da imaju strano državljanstvo. Najviše kontroverzno je to što bi novi ustav također Putinove mandate ponovno vratio ”na nulu”, dopuštajući mu tako da potencijalno vlada državom kao predsjednik do 2036. godine.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
173 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
5 mjeseci prije

Zanimljivo. Sad pitanje za bolje upućene :koliki je stvarni uticaj Zjuganova?

dragan
Gost
dragan
5 mjeseci prije

komunisti su upropastili rusiju i citav pravoslavni narod..

U prolazu
Gost
U prolazu
5 mjeseci prije
Reply to  dragan

Ti komunisti se zalažu za idealno i pravedno društvo i na taj način prodaju maglu. Neće vidjeti da time direktno krše božje zakone, po kojima postoje i jaki i slabi, i pametni i glupi. Ove kategorije nikad neće biti ravnopravne pa tako ni u komunističkoj utopiji, što je historijski dokazano. Nažalost, i u tzv. demokraciji, kad su izbori i kad se glasa, svačiji glas je ravnopravan. Zato i dolazi do teških društvenih kriza. Ne može jedan maloumnik imati jednako vrijedan glas kao i sveučilišni profesor, ali to je danas tako.

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  U prolazu

U PROLAZU, jednom nogom tu, drugom prema izlazu ………. (pjesma grupe Parni valjak), ne postoje božji zakoni, to je ljudska fikcija.
A ljudski je pomoći one koji su u nevolji. Po tebi, ti bi i mene umlatio maljem, jer sam u penziji. Pa jedem šta ne zaslužujem. Iako baš umjereno jedem ine koristim zdravstvene usluge, jer mi i nisu potrebne. I da, imaš sveučilišnih profesora glupana, da te bog sačuva. Ideolozi ratova bili su uvijek ti neki pametnjakovići.
I da, formalno obrazovanje ništa ne znači, pogotovo ne danas. Koje gluposti čovjek može čuti od tih nekih “visoko” obrazovanih, zgadi ti se život.

U prolazu
Gost
U prolazu
5 mjeseci prije
Reply to  zlatan

Zlatane,
da ne postoje božji zakoni, ordinarna je besmislica. Stvoreni smo u sistemu božjih zakona, zakona koji vladaju na planeti Zemlji, kao i u cijelom univerzumu. To su najočitiji zakoni, koje svakodnevno moraš poštovati, inače ode glava. Gravitaciju moraš poštovati, inače probaj skočiti kroz prozor. Stvaranje univerzuma i živog svijeta (genom) zahtijeva natprirodnu inteligenciju, to je znanstveno dokazano. Ako ti se čini da Boga nema, samo zato što ne pomaže, ili što ovaj svijet nije pravedan, imaš krivu predodžbu o stvoritelju. Zakoni i ograničenja su tu, pa kako tko preživi i proživi. Ograničeni smo, kao pojavnost, na 100-tinjak godina i onda se vraćamo “prah”.
Slažem se da treba pomoći u nevolji, kao i starijim osobama. Svi ćemo ostariti, a smrt dolazi najčešće u boli i mukama. U prošlosti se teže dolazilo do diplome, trebalo je puno učiti i imati nešto u glavi. Danas je puno lakše doći do diplome (papira), treba nešto novaca i veze i poznanstva.
Zbog toga umni ljudi, u mnoštvu informacija, trebaju prepoznati što vrijedi, a naročito se prepoznaju budale i demagozi, koji budu izabrani na pozicije vlasti (odlučivanja). O prosječnoj ljudskoj pameti može se zaključiti po tome kojim kretenima, varalicama i lažovima daju glas na izborima. Zato kažem da je tragično da glas “dva čobana” vrijedi više od glasa jednog Sokrata”.

vinko
Gost
vinko
5 mjeseci prije
Reply to  U prolazu

U Prolazu – Zato kažem da je tragično da glas “dva čobana” vrijedi više od glasa jednog Sokrata”.
To se zove zapadna parlamentarna demokracija.
Tu ima i te kako manipuliranja.
Pogledaj u GB, ako to nefunkcionira, zasto je svaki njihov premjer “dobar” za Britaniju?
To znaci, mozes dati slobodu glasanja cobanima ali ako imas savrseni sistem manipuliranja oni ce uvijek odabrati one koji su elita.
U Britaniji to i radi, mozda se cobani pravu da su glubi zato jer znaju sto bolje njihovim lordovima bit ce i njima bolje. Mislim da tako ne radi u siromasnim zemljama, cobani nemaju od te demokracije nista.

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  U prolazu

U PROLAZU, uz dužno poštovanje, ali svi ti prirodni zakoni vjerojatno nisu božji. Oni su prirodni zakoni. Ok, slažem se ne poštuj gravitaciju, ode glava. Ali tko kaže da su to zakoni nekog Boga ili bogova? Kako netko to može tako samouvjereno tvrditi? Ja ne mogu, jer ne postoji nikakav dokaz o postojanju bilo Boga ili bogova ili neke nadnaravne više sile. Po svemu sudeći, u pitanju je naša fikcija. Jer, ljudi stalno traže apsolut, a postoji li uopće? Po svemu sudeći ne postoji.
Toliko raznih bogova i božanstava ima u ljudskoj povijesti, hm! Zato sam veći prijatelj, bolje reći više ih simpatiziram u njihovoj naivnosti, sa panteistima ili agnosticima, nego sa teistima.
A čoban može biti i neki mudonja sa doktoratom, zar ne? Ne mora biti Sokrat, ahahahahah.
A šta se tiče te gravitacije, hm, ovaj lik ne šljivi gravitaciju niti malo-:)! jedan od mojih urbanih heroja, Alain Robert, samo 162 cm visine i 50 kila čistih i žilavih mišića……….tu je imao 55 godina. Rođen je 1962 godine. Koliko znate likova u toj dobi, da poštuju i boje se gravitacijskih zakona, nekih sila?
https://www.youtube.com/watch?v=jqAM5hVAqI4

Ico
Gost
Ico
5 mjeseci prije
Reply to  U prolazu

5+ za mangupa iz Prolaza

U prolazu
Gost
U prolazu
5 mjeseci prije
Reply to  Ico

Ico, pico,
ti si trol.

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  U prolazu

U PROLAZU, zaboravio sam dodati, to kako se prije dolazilo do diplome. Ma nisam na to mislio, nego sam mislio na opću kulturu i neko opće znanje. Barem danas je znanje i opća kultura itekako dostupno. Prije nekih 200 godina, ako nisi imao neku pismenost, nisi znao ništa. Danas ako nemaš diplomu neku ili nečega, ne znači da ne znaš ništa. Pri tom ne mislim na struku, to ne. Milim na opću kulturu.
Jer ima likova koji kažu, da bi i nekom liječniku prepustili vođenje ekonomije, jer medicina je teža za studirati od ekonomije, pa bi toj uvrnutoj logici neki liječnik jer je teži studij imao, više znao o ekonomiji. Tipična glupost iz austro-ugarskih vremena.
Koji je faks završio Bill Gates? Možda ga mnogi mrze, ali svi znaju da nije glupan prve klase. Jesam li u pravu?

U prolazu
Gost
U prolazu
5 mjeseci prije
Reply to  zlatan

Zlatane, slažem se. Odabrana struka apriori ne znači da nisi spodoban i za druge poslove. Mnogi upišu i završe neku struku samo zato što su odlučili krenuti dalje u neko školovanje. Naknadno otkriju i druge svoje talente i sposobnosti i kaju se što nisu nešto drugo završili. Usmjeravanje je danas rizično, s obzirom kako tvrtke propadaju, a nove nastaju. Odjednom ostaneš bez posla, a shvatiš da si malo zastario sa svojim znanjem od prije 10-15 god. Zapravo, bolje je imati neko šire temeljno znanje pa se čovjek lakše prilagodi i nauči novi posao. Oni koji kupe diplome a ne znaju tablicu množenja ili su nepismeni, lako mogu završiti na cesti, ako se već nisu zaposlili u nekoj općini na državnim jaslama.

Ico
Gost
Ico
5 mjeseci prije
Reply to  zlatan

Božji zakoni su 10 Božjih zapovijedi. Ti pojma nemaš kako funkcionira “Viša sila” ( Bog )! Viša sila ( Bog, Alah . . . ) nikoga ne kažnjava, niti komu oprašta, ni besplatno, ni za lovu, kao svojedobno turbo pohlepni popovi Vatikanci

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  Ico

ICO, nećemo brate mili, toliko pretjerivati. Kako pišeš, “popovi Vatikanci”, pa nije da su baš svi toliko pohlepni? Znam da ima itakvih, ali spustimo se na zemlju, nisu svi takvi.

Slavonac
Gost
Slavonac
5 mjeseci prije
Reply to  U prolazu

U prolazu,lako je biti pametan sa kupljenim diplomama.Ja opet mislim daje najveci fakultet ,roditeljski.Vidim dasise iti rodijo u lazi,zivis u lazi i pazi kako ces umrjet.Treba cjenit onoga sa lopatom i onoga sa diplomom.

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  dragan

dragan, koji to pravoslavni narod?
kako narod može biti pravoslavan ili krivoslavan ?

Ico
Gost
Ico
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

5+

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  dragan

DRAGANE, koje lupetanje. Prije komunista Rusi su imali barem pola nepismenih, do kraja komunista, nepimenih je bilo valjda 0,2% ako i toliko.
Moj savjet svim ruskim (ne samo ruskim) antikomunistima, pa porušite sve iz vremena vlasti komunista-:)!

Vinko Marković
Gost
Vinko Marković
5 mjeseci prije
Reply to  zlatan

A što će onda ostati-

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije

Neznam koliki mu je utuijecaj u politici , ali natavi li cackat mecku , moga bi ubrzo imati utijecaj u Sibiru .
Ili dobiti stalno zaposljenje na nekom grobju …. 🙂

Borik
Gost
Borik
5 mjeseci prije

Nebi to Putin nikada napravio, nebi uspostaviti diktaturu jedne političke stranke.

dviqadrbqabriuaqfraqerwvqrwvqwrvq
Gost
dviqadrbqabriuaqfraqerwvqrwvqwrvq
5 mjeseci prije

Tadmure, što nije optužio braću po krvi koji inventiraše komije……………..koje priće za malu djecu, ne znam tko to još šipu………..

Ti Kej
Gost
Ti Kej
5 mjeseci prije

Zjuganov je jedan od nekoliko pajaca kojima Putin dopustio da glume opoziciju! Za ostale čaj od polonija!

octopus
Member
Famed Member
octopus
5 mjeseci prije

Care Vladimire uz dužno poštovanje, kad se radi o zagovornicima diktature proletarijata – jezik za zube!

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  octopus

octopus, pitao bih ga samo jedno, iz koje partije je on izrastao u to što je ?

davor3
Gost
davor3
5 mjeseci prije

Komunisticka partija rusije je druga po snazi , tako da Putinu najveca prijetnja dolazi od te stranke.
Putin ce pobijediti zato jer je iskusan, zato jer je nekad radio u KGB, zato jer je izbacio prozapadne teroriste iz Cecnije, zato jer je drzava akumulirala zlatne i strane rezeve, zato jer je prestao kupovati americke obveznice, zato jer je rekao Engleskoj i Americi povjesno NE u pljackanju i rasturanju Rusije.

Mlata
Gost
Mlata
5 mjeseci prije
Reply to  davor3

…i istina je članak od juče, zaista rešio da nam otkrije sve tajne! Raja nestrpljivo čeka..

zeus
Gost
zeus
5 mjeseci prije
Reply to  davor3

Americi povjesno NE u pljackanju i rasturanju Rusije.
—————-
ameri su povjestni uvjek pljačkali i razturali Rusiju odnosno sovjetski savez . Več od Lenina dalje su uveli embargo na svu tehnologiju i stvarali tenzije na sličan način kao to sada rade . Sva ,,kontrarevolucija ,, je uvjek bila soportirana od ,,rotšild ,, i amero dolara . Tako da – istorija se uvjek ponavlja ..

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  zeus

ZEUS, hahahahah, zato i jest bivši SSSR postao sila po svim pitanjima, jer su ih Amerikanci rasturali. A koje gluposti , majko mila!

Pero
Gost
Pero
5 mjeseci prije
Reply to  davor3

Ako je komunisticka partija Rusije druga po snazi onda definitivno je najveca prijetnja jer se zna tko su bili, i jos uvijek jesu, komunisti.

Slavonac
Gost
Slavonac
5 mjeseci prije
Reply to  davor3

davor3, koliko si nabubo ni krava nebi prozvakala.Okorjeli Staljinovac,tezak dvje milijarde dolara ,prica o demokraciji.

Vinko Marković
Gost
Vinko Marković
5 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

Ne vređaj Staljina.

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
5 mjeseci prije

Interesantno je to da se “diktatura proleterijata” uvijek završi sa diktatorom.

U prolazu
Gost
U prolazu
5 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

Uvijek se na kraju završi sa individualnom odgovornošću.

dviqadrbqabriuaqfraqerwvqrwvqwrvq
Gost
dviqadrbqabriuaqfraqerwvqrwvqwrvq
5 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

Sve “diktature” imaju diktate od stvora i djece mu.

pravda
Gost
pravda
5 mjeseci prije

Marxisti bi vlast

Mlata
Gost
Mlata
5 mjeseci prije
Reply to  pravda

Jel’ ono beše njihova krilatica;- “radi koliko možeš uzmi koliko ti treba”?

U prolazu
Gost
U prolazu
5 mjeseci prije
Reply to  Mlata

I ja sam vjerovao u to do 4. razreda osnovne škole. Školski kolega je sve igračke uzeo sebi a meni nije ništa ostavio.

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
5 mjeseci prije

Razlika između diktatora i vođe je to što se prvi bori za sebe a drugi za narod.

Kako prepoznati pravog vođu? On se trudi da iz svakog pojedinca podstakne ono najbolje, da ih edukuje, da ih ojača.

Dule Savich
Gost
Dule Savich
5 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

Opet ista kravata

Kako da ne
Gost
Kako da ne
5 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

Iza horizonta@ daj nam primjere!

Dalibor milohnic
Gost
Dalibor milohnic
5 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

Zato je i pozatvarao svoj narod u karantenu

santa007
Gost
santa007
5 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

Kako prepoznati pravog vođu?
Tako što se bori za narod a ne za sebe, mislim da je to točno u sridu rečeno. Političatri razmišljaju o sebi i izborima a vođe i državnici o državi.
Zanimljiva je činjenica DRUG sTALJIN,
što je Staljin posjedovao, što je iza njegove smrti ostalo? – tabakera duhana, iznošene čizme, uniforma i kaput.
Što je iza Staljinove smrti na kraju njegove vladavine ostalo ruskoj državi i narodu? -industrijska supersila, rekordne zlatne rezerve i pobjeda u drugom svjetskom ratu.
U kakvom je stanju 1927 Staljin preuzeo rusiju (sssr)? – zaostalu i ratom (1914-1923) opustošenu zemlju.
Što je Staljin ostvario u periodu svoje vladavine? – od industrijski zaostale zemlje koja nije proizvodila ni oružje ni traktore u vrlo kratkom roku (1927-1937) udvadesetostručio je industrijsku i poljoproivrednu proizvodnju i značajno povećao životni vijek i standard. Ali je od tada rusija zbog nacističke prijetnje i naoružavanja preusmjerila resurse u naoružanje.

Vrlo respektabilni rezultati.
A ipak po čemu opća javnost pamti Staljina? Po zločinima. Navodno je ubio desetke milijuna ljudi – i to rusa. Pročavanjem te teme čovjek dođe do činjenica koje ruše ove stereotipe. Prvo prema NEDAVNO OTKRIVENIM arhivima u čistkam je smaknuto 500-600tisuća ljudi a radi se o kadru koji je oktobarskom revolucijom pruzeo vlast. Nedavno je i Putin spomenuo da su većinu u toj revoluciji činili židovi. U vrhovnom tijelu te revolucije od 160 ljudi bilo je samo 3 etničkih rusa. Ima puno povjesničara koji govore da je to bio cionistički prevrat. Staljin je ustvari 1927 izvršio prevrat i cionistima preoteo vlast i vjerojatno ih je morao ukloniti ili bi oni uklonili njega. Zanimljivo, u sličnoj su situaciji danas SAD, cionisti većinom drže vodeće položaje a židova u SAD je 1-2%.
Zatim gladomor. A opet kakav je to gladomor ako je ukrajina u nekoliko godinna za vrijeme gladomora povećala stanovništvo sa 35 na 38 milijuna. Npr za vrijeme gladomora u Irskoj stanovništvo se smanjilo sa 8 na 2 milijuna. Opet proučavanjem teme dođe se do činjenica da je uzrok gladomora bilo inzistiranje sad-a i vel.britanije da rusija za strojeve plati u žitu nisu htjeli plaćanje u zlatu. Staljin je dobro procijenio što rusiji treba. Nakon suše rusi su prestali izvoziti žito, ali su neke posljedice pretrpili, LJUDI USU UNEKIM DJELOVIMA UMIRALI OD GLADI ALI PUNO MANJE NEGO SE PRIKAZUJE.
Zatim kažu da je čistkama obezglavio vojsku. Ali proučavanjem te teme (tu je najjači britanski povjesničar TIK-ima na internetu) činjenice su drugačije – Staljin nije smanjio nego značajno povećao vojsku, a otišao je kadar koji je politički(-cionisti) i stručno(-prvi sjvj.rat je bio na konjima, a drugi u tenkovima) smetao. Prema TIK-u glavni razlog njemačkog napredovanja 1941-42 je bio premoć u ljudstvu (to je bila mašinerija njemačke i satelita-cijele evrope), ku su imali u početku rata.
Katinska šuma- isto se proučavanjem teme dođe do drugačijih činjenica. Uglavnom – to su mu smjestili njegovi nasljednici u unutarnjim borbama za vlast nakon njegove smrti.a to je bio Hrušćov.
Zatim njegova navodna bolesna nepovjerljivost i sumnjičavost. Možda je znao s kim ima posla i kome se zamjerio (kabali).
I tako dalje.

Na kraju se čovjek zapita koji je razlog ovakve medijske sotonizacije druga Staljina? Možda isti onaj kao i kod Kastra, Gadafija, Sadama, Asada, Čaveza, Putina, Trampa, itd

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije
Reply to  santa007

santa,
Odlicno poveznai fakti.

santa007
Gost
santa007
5 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Istražuj
Hvala druže

tihobl
Gost
tihobl
5 mjeseci prije
Reply to  santa007

Dobro si prokuzio stvari. Engleska propaganda najvise je ocrnola Staljina i Ivana Groznog. Putina izgleda da ce pomjeriti na drugo mjesto.
Engleska propaganda je nesto najpoganije na svijetu. Imaju obraza pricati o diktaturi u drugim drzavama, a zive u monarhiji. Uporedimo svu staljinovu imovinu sa imovinom kraljice.

santa007
Gost
santa007
5 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Dobra paralela Ivan I Staljina, oboje su počistili “prozapadnu ” elitu i obojicu je ruski narod volio. Staljin je u Rusiji i danas najpozitivnija povijesna ličnost (80%rusa tako misli, zanimljivo da isto za Gorbačova misli 1%).
Ivan je uklonio nekoliko tisuća boljara nakon što su ga pokušali ubiti i otrovali mu majku. Zanimljivo je da je u jednom danu u tzv bartolomejskoj noći ubijeno desetke tisuća ljudi. To nisu zločinci a Ivan je zločinac. Boljari su onda bili nešto kao današnji ruski oligarsi. Narod je Ivana nazivao ga strašni (grozni na rus prevedeno znači strašan)

Vinko Marković
Gost
Vinko Marković
5 mjeseci prije
Reply to  santa007

Tko zna ruski nek na YouTubu sluša priloge Evgenija Spycina. Fenomenalni povjesničar. Isto tako Jurij Žukov, Platoškim. Fursov, Prudnjikova, Muhin, pa i Starikov koji vjeruje u sretni kapitalizam ali se odnosi vrlo realno prema Staljinu i sovjetskom dobu. itd. A i njihove knjige se mogu čitati besplatno na Internetu.

Mali Pas
Gost
Mali Pas
5 mjeseci prije
Reply to  santa007

Bas bih volio upozznati Druga Staljina u to vrijeme I sve mu sasuti u live, siguran sam da bih dobio orden heroja sssr. Lik je smaknuo 80% zapovjednog kadra tri godine prije Barbarose, skoro sve general a rezultati su se vidjeli odmah nakon godinu dana kakda su jedva Finsku pokorili. Toliko o zidovima a gruzicevoj paranoji. U to doba brat bratu vjerovao nije. NKVD su mama, tata, baba I did a pa si ti misli Kom okreces ledja jer te mrak guta. A gladomor? Ne dao Bog veceg zla kad je bilo tako lijepo.

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  Mali Pas

MALI PAS, kako misliš smaknuo 80% zapovjednog kadar? Ubio? Neće biti, bilo da je strijeljano ili pozatvarano, je oko 25% oficira Crvene armije. U čistkama 1936-38. I da, bilo je među njima i pete kolone, danas se to zna.

santa007
Gost
santa007
5 mjeseci prije
Reply to  Mali Pas

mali pas
ne treba ponavljati anglocionističku (kabalističku) propagandu i laži, staljinove čistke u vojsci je detaljno obradio britanski povjesničar tik (stalin purges – link u nastavku).
Staljin nije ubijao svoj narod, Staljin ga je spasio od nacističkog uništenja.
Počistio je u čistkama uklonio cioniste i uzdigao državu – to mu kabala ne može oprostiti
Putin je jednom zahvalio gruzijskom narodu na Staljinu i rekao da je on ruski i druge sovjetske narode spasio od uništenja.
Nacisti su navodno na ovaj ili onaj način likvidirali 20 milijuna sovjetskih civila i 3 milijuna ratnih zarobljenika, da nije bilo Staljina i pobjede nad nacizmom ruski narod ne bi postojao

santa007
Gost
santa007
5 mjeseci prije
Reply to  santa007
Mali Pas
Gost
Mali Pas
5 mjeseci prije
Reply to  santa007

3 od 5 marsala, 13 od 15 generala armije, 8 od 9 admirala, bas su se urotili svi protiv druga staljina. Lik je bio bas siroke ruke

Vinko Marković
Gost
Vinko Marković
5 mjeseci prije
Reply to  Mali Pas

Mali pas:Koje droge uzimate

Vinko Marković
Gost
Vinko Marković
5 mjeseci prije
Reply to  Mali Pas

Da je tako bilo kako Vi kažete Hitlerov blietzkrieg bi uspio. Ali Vi očigledno volite fantastične romane.

Vinko Marković
Gost
Vinko Marković
5 mjeseci prije
Reply to  santa007

Odličan prilog. Sve što ste dosad u životu čitali o Staljinu su čiste laži. Staljina je narod u SSSR-u obožavao iako nije držao divlje govore kao Hitler i stalno se pokazivao u javnosti. Kažu da je bio velika radilica (po naški workocholic) i izuzetno načitan i inteligentan, u općenju s ljudima čak i pomalo stidljiv. Pogledajte njegove govore na youtubu. Kakva razlika od Churchilla i Hitlera.

Machiavelli
Gost
Machiavelli
5 mjeseci prije

Opet slika Putina u ilustraciji teksta,pa dokle vise.😱

Milance
Gost
Milance
5 mjeseci prije
Reply to  Machiavelli

Proruský web, mora šířiti prorusku propagandu jer tko Uh financira, moraju svirati na osnovu njihovih nota.

L. R.
Admin
Famed Member
5 mjeseci prije
Reply to  Milance

Poštovani Švicarac i Čeh,

Što da radimo kada volimo novac. Osim Putina i Trumpa, novac je počeo slati i Lukašenko. Moramo ispoštovati spoznore.

Budite nam dobro obojica, jer bez vas portal ne bi imao dušu.

Vaša redakcija

Machiavelli
Gost
Machiavelli
5 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Hvala redakciji,sluzimo narodu!

Zigi
Gost
Zigi
5 mjeseci prije
Reply to  L. R.

L.R tko su Švicarac i Ćeh??

L. R.
Admin
Famed Member
5 mjeseci prije
Reply to  Zigi

Poštovani Zigi,

Naš dragi kolega Machiavelli aka Žukov, živi u Švicarskoj, a još draži Milanče Bloger u Češkoj.

Lp

Milance
Gost
Milance
5 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Tu svoju pricu mozete písaři maloj djeci.Danas nepostoji nití jedan portál kojí nefinancira odredjena klansko-kooperativna skupina ljudi koja preko novina portala plasira svoje informacijsko polje.Puno vise znám úřednictvo Logicno nego sto ví mislite, kako své to fukcionira..jednostavno imate žádacu promovirati prorusku propagandu i kraj Price.

L. R.
Admin
Famed Member
5 mjeseci prije
Reply to  Milance

Dragi naš Milanče,

Zašto se ponavljate? Već smo potvrdili sve što tvrdite, čak smo vam otkrili i druge financijere, ne samo Ruse. Nismo mi krivi što smo osjetljivi na novac i što ne gledamo jesu li rublje ili dolari.

Ima mjesta za sve. Ako trebate, možemo i vas uključiti? Pošaljte nam dobar članak i novac će stizati redovno.

Čekamo vaš geopolitički uradak i IBAN gdje ćemo poslati uplatu?

Lijep pozdrav u Češku.

Redakcija

PS Ne priznajemo članke objavljene na vašem Blogu. Samo nova geopolitička remek djela šaljite.

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  Milance

Milance, pitam se tko financira ono tvoje baljezganje na blogu !?

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Kako se keksaju ako su tako daleko ?

jesam nepismen
Gost
jesam nepismen
5 mjeseci prije
Reply to  Zigi

A I ti si zero za jednu dobru vecernju skolu jer nije Ćeh nego Čeh

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije
Reply to  Zigi

Zigi …Bobek i Lolek 🙂

Kako da ne
Gost
Kako da ne
5 mjeseci prije
Reply to  L. R.

To se kaze: “Mladi smo i trebamo novac” 😀

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  L. R.

L.R. na žalost živi se od novaca, evo i ja ću da pošaljem novce ako stavite moju sliku !!! 🙂
Istina, to može biti vrlo rizičan potez, svi će se razbježati sa portala, možda ostane kakva raspuštenica koja se ne da lako uplašiti !! 😉

Slavonac
Gost
Slavonac
5 mjeseci prije
Reply to  L. R.

L.R. ako budete pisali po cinjenicama logici,poslacuvam ija pomoc.Gdje stare garniture pisu i vladaju ,nema za mlade buducnost.Marijan Plenkovic je na tvz osamdeseti ispiro mozak,caca nastavijo danas.Djeca udbe i oficira postali demokrati i tajkuni.

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

SLAVONAC, pola tajkuna i demokrata, su bivše ustaše, ahahahahaha.

Machiavelli
Gost
Machiavelli
5 mjeseci prije
Reply to  zlatan

Zasto bivse?

Machiavelli
Gost
Machiavelli
5 mjeseci prije
Reply to  Milance

Mile ma to je jasno,nego mene smeta prijetvornost,jucer su ispucali 200 komentara o toboznjoj nevinosti staljina i komunista u 2.svjetskom i poracu,a vec danas komunisti vise nisu dobri jer zele sprijeciti novog Staljina da dozivotno vlada.Malo je to kontradiktorno,zar nije?

Dr. Dulitl
Gost
Dr. Dulitl
5 mjeseci prije
Reply to  Machiavelli

Karte su se otvorile Milance i Machiavelli ista ekipa s istom patologijom ajde sklopite ispostpolnu zajednicu pa da se proveselimo na portalu ko ljudi.

35s
Gost
35s
5 mjeseci prije
Reply to  Dr. Dulitl

🤣🤣🤣

davor3
Gost
davor3
5 mjeseci prije
Reply to  Machiavelli

Nije kontradiktorno, jednu ulogu su odigrali komunisti u ono vrijeme a drugu u danasnje.

U ono vrijeme su bili protuteza nacistima i fasistima a danas su dosle nove stranke u Rusiju koje su demokratske u kojoj nema rasnog ni nacionalnog proganjanja, stranka koja zagovara kapitalizam a ne zapostavljava sirotinju.

Na kraju dana u Rusiji i Americi, ali ne u Hrvatskoj, stranka ovisi o osobi o njenoj personaliti.

Trump je htio toga mnogo ali ne moze.

Kongres donese neke toksicne zakone i Trump mora potpisati ako ne potpise postaju zakon, jedini izlaz je stavljati veto a to ide protiv obe stranke, zato jer je zakon izglasan od obe partije oni to zovu bi-partisan.
Na mnogim komitetima iz obe stranke.

Sve kapitalisticke stranke u Engleskoj i Americi su evoluirali.

Nekad su americke kapitalisticke stranke, obe republikanska i demokratska, podrzavale rasizam i segeraciju u Americi, a danas se svatko distancira od toga.

Cak tzv. founding fathers od Amerike su bili veliki vlasnici robova.
G. Washington ih je imao preko 1000.

Dalje nisu ni sve komunisticke stranke imali iste poglede na uredjene drustva.
Pa cak ni komunisticka partija SSSR nije u svakom periodu svog postojanja gledala isto.
Na jedan je nacin tumacio Lenjin kako upravljati drzavom a na drugi nacin su tumacili oni koji su dosli poslije njega.

U Hrvatskoj nema razlike medju strankama ni medju politicarima, zato jer smo vezani medjudrzavnim i EU ugovorima koji su takoreci uklesani u kamenu

Pero
Gost
Pero
5 mjeseci prije
Reply to  davor3

Komunisti su bila protuteza nacistima i fasistima?
Prije bih rekao da je obrnuto bilo.

Ico
Gost
Ico
5 mjeseci prije
Reply to  Pero

Zbog čega su Vatikanci podupirali fašiste?

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  Ico

ICO, nažalost, mnogi vatikanci jesu podupirali nacifašiste, ali mnogu i nisu. Neki su dali i život protiv nacifašista.

Vinko Marković
Gost
Vinko Marković
5 mjeseci prije
Reply to  Ico

Pa vjerojatno što su na riječima bili vjernici dok su boljševici, uglavnom Židovi, rušili pravoslavne crkve (ali ne i svoje sinagoge) a i ubijali su pravoslavne popove.

Dule Savich
Gost
Dule Savich
5 mjeseci prije
Reply to  Machiavelli

Moja podrska Milancetu I Makjaveliju u borbi protiv urednistva portala.Bolje Ziguli u garazi nego kita u ruci.Citat A.F.

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  Machiavelli

MAKJAVELIĆU, nije uopće kontradiktorno. Ali opet, ne znam kako su to komunisti i Staljin krivi za WW2? Svi su krivi, samo je Hića podmetnut njemačkom narodu. Mo’š mislit.

Machiavelli
Gost
Machiavelli
5 mjeseci prije
Reply to  zlatan

Zlatane,gdje sam ja napisao da je hitler podmetnut Njemackom narodu?

Balkanjerosi boluju od mnogih bolesti i viroza,jedna od pogubnijih bolesti zove
se predrasuda.

Ta bolest je toliko opasna, da se subjektu predrasude pripisuje sve ono sto nije rekao ili napisao,ili se napisano izvrce do ne prepoznatljivosti a samo zbog toga da bi predrasuda dobila svoju smisao.

Predrasuda ima svoj korjen u lazi a izrecena laz je poput konfeta bacenih iz jureceg vlaka,nakon sto je laz izbacena, vise je nitko i nikada ne moze demantirati.

I zato nemojte lagati,jer lazi izgradjuju lazni svijet,svijet u kojemu ce te kasnije morati zivjeti,htjeli vi to ili ne.

dviqadrbqabriuaqfraqerwvqrwvqwrvq
Gost
dviqadrbqabriuaqfraqerwvqrwvqwrvq
5 mjeseci prije
Reply to  Machiavelli

Dobra ti ova Žukov: “Predrasuda ima svoj korjen u lazi a izrecena laz je poput konfeta bacenih iz jureceg vlaka,nakon sto je laz izbacena, vise je nitko i nikada ne moze demantirati”.

Vinko Marković
Gost
Vinko Marković
5 mjeseci prije
Reply to  Machiavelli

Staljin je postao premijer tek 1941. Od 17-24 Lenjin, od 24-30 Rikov, od 30-41 Molotov a tek od 1941.53 Staljin, s tim da je zadnje dvije godine samo vegitao i supotpisivao odluke Maljenkova i Berije.
Za Staljina su cionisti izmislili mjesto sekretara partije da ga se riješe ali su se gadno zajebali. Narod je instiktivno osijećao tko je za njih a tko nije.

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije
Reply to  Milance

Kako je proruski Milance pa ucer je bio tvoj Biden , neki dan Soros , Antifa a koliko puta Gates , i ona k***a iz eu .
Eto Najvise tvojih .
Ma salim se . Ozbiljno.

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije
Reply to  Armagedon

Hvala Logicno shvato sam …..treba samo stavit malo vise zvijedica umijesto kurve . i onda nema valdacije . super.

L. R.
Admin
Famed Member
5 mjeseci prije
Reply to  Armagedon

Poštovani Armagedon,

Nije to u pitanju, nego nam više dodijalo validirati komentare koji su ok. Onda fino odblokiramo IP i to je to. 🙂

Redakcija

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije
Reply to  L. R.

hahah nisam ok ali isto vam hvala 🙂

Zigi
Gost
Zigi
5 mjeseci prije

Teško je iz ovakve vijesti nešto zaključiti ,jer ne isnosi bitne stavove obje strane. Sasvim sigurno da tzv.resetirnje Putinovih mandata je jako upitno sa strane demokartskih mjerila bez obzira na dosadašnju pozitivnu ulogu koju je odigrao , ali pravila su pravila i kao takve ih treba poštivati. Samo nekakav nacionalni referendum bi bio legitiman da mu se produži mandat , a sve ostalo je manipulacija. Za drugu stranu mi nije poznato za kakvu se to diktaturu zalažu i kakvi su motivi pa ih ne mogu komentirati, međutim ako su im ideje o već potrošenom sistemu kojim su zagadili socijalnu praksu i dali pregršt argumentata notornim kapitalistima bolje da Putin vlada dok ne umre! I ovako Putin je blizu onog naziva “prosvječenog apsolutiste”

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

Svaka cast drugu Putinu za sta je postigao, ali se bojim da ostavlja situaciju kao drug Tito iza sebe. Goru, jer je drug Tito ostavio sve Partiji, a drug Putin oligarsima :/
Razumem ja njega, nece da rizikuje sa takvima koji bi ga mogli lustrirati kad odstupi, ali to je recept za ponovnu propast Rusije. Izgleda da je to „prirodno stanje“ Rusije :/
Neka me ubedi drug Putin da misli pre svega na Rusiju, a ne na sebe 🙁

mirko
Gost
mirko
5 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Neka si mu rekao.

bwe
Gost
bwe
5 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Fasisticko Pseto – Evo ti link na sluzbene stranice predsjednika ruske federacije Vladimira Vladimirovicha Putina, pa ga kontaktiraj.
http://en.kremlin.ru/contacts
Na kraju dana on tebi, neopjevanoj velicini, duguje odgovor.
ako neces to, javi se na najblizu psihijatrijsku kliniku u tvom mjestu.

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije
Reply to  bwe

Drugovi,
Volim ja druga Putina i cenim sta je uradio. Volim ja i druga Tita kao zenicu oka svoga. Ali posle se je desilo sranje, negde se je pogresilo, zar ne?
Drug Putin se je ponasao takticki pametno ukidajuci nacional-boljsevike i preuzeti njihov program light, jer je fasizam in sada. To uspeva. Ali sto vise vremena prolazi mi se sve vise pari da to nije bila taktika, vec da on jeste nacional-boljsevik. Njegovo pravo dok koka nosi jaja, ali… pitanje nasleda.
Drug je star, trebao bi misliti o tome. Mogao bi ostaviti Rusiju proverenom coveku ili grupi ljudi, ali ljudi se menjaju. Ili ostaviti strukturi kao u NR Kini. Jeste drug Xi najbolji medu drugovima ali ako nestaje drug Xi ima na stotine hiljada kojih ce ga zameniti i zadrzati zemlju na istom stabilnom kursu.
Ko ima takvu strukturu u Rusiji? Komunisti. Ja smatram da bi drug Putin trebao ostaviti Rusiju KPRF-u.

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

RED, odavno tvrdim, ako bi na nekim idućim izborima u Rusiji KPRF (komunisti) osvojili oprvo mjesto na izborima, za ostatak Evrope i SAD, bio šok ravan iskrcavanju malih zelenih. Dao bog da se to dogodi, ja ću se smijati u zapećku moje dnevne sobe.
Zašto smijati? Zato jer bi komunisti rasturili oligarhe (ma i Putin ih je dijelom rasturio), i to bi možda, možda, bio primjer ostalima. U Evropi, SAD-u, Svijetu. Jer, jedno je sigurno. Ako sovjetski komunisti nisu imali namjeru osvajati Svijet, ovi ruski je pogotovo nemaju. Ipak su oni za parlamentarnu demokraciju, danas su takvi. Nekako mi se čini da su više za vlast naroda nego putinisti okupljeni u Jedinstvenioj Rusiji.
I sama Rusija nije SSSR, ni ona prethodna Carevina. Ona je samo dio nekadašnjeg Saveza……….je li tako?

Slavonac
Gost
Slavonac
5 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Red Dog,ja mislim da iti zivis u ukradenom domu.Samo blesav moze podupirati totalitarne rezime.

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Red Dog, drug Putin nikada ne bi nogom kročio u KGB da nije bio dobar drug, savjestan komunista, sad se okrenuo protiv njih, sve to smo vidjeli kod nas. Ako je pametan ućiti će na tuđim greškama ako ne, onda ostaje na narodu i narodnoj “sve će to narod pomlatiti” kada se čaša strpljenja prelije.

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

RED DOG, donekle, ali samo donekle točno zapažanje. Ali takvo zapažanje u vezi Rusije, da će oligarsi zapravo vladati, već se ostvarilo u jednoj velikoj zemlji. U Ukrajini.
Uvijek kada se govori o ex-sssr prostorima, uvijek Rusija, pa opet Rusija, Rusija, a gdje u ostali? Nije Ukrajina pala sa kruške 1991, bila je bitan i prebitan dio SSR-a, do te 1991.

bwe
Gost
bwe
5 mjeseci prije

L.R tko su Švicarac i Ćeh??
Obodvoje slicu na naciste, blizanci.
uvijek su im na raspolaganju portali od Steve Banon ili Stormfront , drze sliku Adolfa u novcaniku.
Vide jedinu manu u Staljinu jer je porazio njihovog firera
a u Putinu jer je zaustavio raspad Rusije.

sedban
Gost
sedban
5 mjeseci prije

Kako se stvari razvijaju, male zemlje pa i srednje drzave kao Njemacka, moraju placati zastitu.
Niti Rusija niti Amerika nece nikog stititi ako nije platio njihovu vojsku na svom terenu.
Znam da to zvuci kao Cosa Nostra, tek tako vidim, ne kazem ni da odobravam ni da podrzavam.
Sto se tice Gadafija
on nije placao Sovjetskom Savezu i bio je on unisten, njegov narod podijeljen a zemlja bacena u kaos.
Vidi se da se isplati placati zastitu.
Ja vidim da trend ide u tom pravcu.
Ubuduce ce i Hrvatska placati zastitu.
U Americi nema nista bezplatno.
Amerika nece nikoga cuvati bezplatno.
Rusi kasnu, uskoro ce i oni prihvatiti taj biznis model.
U proslosti su Rusi i Amerikanci cuvali druge na svoj trosak, to je financijski neodrzivo.
Turci isto idu u taj biznis, oni imaju svoju vojsku u Kataru i placaju im.
Uskoro ce im i Libija placati za zastitu.

Machiavelli
Gost
Machiavelli
5 mjeseci prije

Narod moze ekonomske,drzavne,prirodne i materijalne katastrofe prezivjeti ali ne i duhovne.

Kada narod prestane vjerovati u svoju buducnost tada je taj narod izgubljen.

Upravo se to dogadja balkanjerosima,jer traziti utjehu i buducnost u liku i djelu putina,apsolutno je besmisleno,nista on nece u vasim zivotima promjeniti u to budite sigurni.

bwe
Gost
bwe
5 mjeseci prije
Reply to  Machiavelli

machi – A sto ce promijeniti nama Svicarska ako ne zivimo tamo?
Svicarci su najpohlepniji narod na svijetu i ako vidis Svicarca da skace kroz prozor, skoci za njim napravices 10% profit, suradjivali su s nacistima a danas bi prodali vragu dusu za bilo koji novac.
Svicarci su bogati uslijed pohlepe i zato jer ih nitko ne ometa.
Rusi su pljackani od svih vec par stoljeca pa i od Svicaraca.
mi Hrvati a i mnogi drugi da ih ne bi svijuh imenovao ne zelimo zlo Svicarcima zato vi tamo
koji ste se germanizirali nemojte ni nama Hrvata prodavati mrznju naspram Slavena – Rusa.
Pustite nas na miru nek zivimo.

bwe
Gost
bwe
5 mjeseci prije
Reply to  bwe

Siguran sam da Svicarska napravi puuno vise novaca u trgovini s Rusijom nego mi Hrvati i siguran sam da zelite sacuvati taj odnos, dok vi trgujete i bogatite se da bi voljeli vidjeti da mi budemo iskljuceni.

Svicarska nema skrupula s kim ce trgovati.
Svicarci su pohlepni za novac, tako da se samo Jewreji mogu s njima usporediti u pohlepi.
Moj ti je savjet, daj nama Hrvatskoj priliku da i mi budemo malo “neutralni”.

Te otrove mrznje, rasizma prodavaj Svicarcima, poslat ce te natrag na Balkan u onu tvoju selandru.
Mozes zivjeti 50 godina u Svicarskoj i neces dobiti njihovo drzavljanstvo, cak ti se i dijete moze tamo roditi pa nece ni dijete dobiti drzavljanstvo, to je VAS problem i to nas ne tangira ali pustite i nas nek budemo malo “neutralni” nek napravimo nesto novaca.

dviqadrbqabriuaqfraqerwvqrwvqwrvq
Gost
dviqadrbqabriuaqfraqerwvqrwvqwrvq
5 mjeseci prije
Reply to  bwe

Pa Švica je trezor tame i zato su bogati a ne zato što su jodleri pametni.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  bwe

ali su zadnji u evropi po vlastitim ²m. hrvatska je na trecem mjestu iza slovacke i rumunija. bosna i srbija su tu mozda jos bolje, švica je posljednja a i njemačka je blizu dnu. tako da kad imamo matrix super “razvijene” u nekom drugim mjernjima su na samom kraju tablice, pogotovo stan ili koća. sto je kad dođe stani pani, onaj ‘nerazvijeni’ šiša onog super ‘bogatog’ u osnovi.. ipak količina slobodnog vrjeme i druzenja na balkanu je jače nego igdje u evropi! a i dobar burek je svako u stanju kupiti a ako slucajno ‘fali il nemaš sitno – konobar kaze, ma dobro je donjet ćes kad imadneš ..

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  bwe

BWE, prvo svega ne postoji švicarski narod, jer to nacionalno pitanje u Švici nije pošteno riješeno. Svaki onaj koji nešto zna, zna da je tako.
No, romanska Švicarska koja je manjinska, guta to neriješeno pitanje. Ipak, je lova ta koja mnoge ljude motivira da svašta progutaju.

Machiavelli
Gost
Machiavelli
5 mjeseci prije
Reply to  zlatan

Da svakako se slazem,Svicarci bi trebali pozvati ekspertni tim balkanjerosa i rusa, da im oni rijese nacionalno pitanje,pa kada rijese Svicarsko nacionalno pitanje,neka odmah rijese i Svicarsku ekonomiju po uzoru na svoju:)))

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  Machiavelli

Jasno da im nije riješeno nacionalno pitanje. Romanski Švicarci su manjina, i obično su nadglasani, odstarne većinskih Germana. Imao sam prijatelje u Švicarskoj, promatrali su kako idu stvari po tome pitanju.

Machiavelli
Gost
Machiavelli
5 mjeseci prije
Reply to  zlatan

Zlatane osim sto si google guru,sluzis se i kafanskim pricama.Vise puta sam u tvojim komentarima uocio fragmentiranost i fragilnost onoga sto pises, sto bi znacilo da nemas stvarna znanja o tome sto pises,vec zagrebes po povrsini na googlu ili prepricavas price turista koje si cuo u ljetnim bastama.Nesto dokazati a to je tvoja omiljena disciplina,zahtjeva akademski rad a ne rekla kazala ili pricice turista u sutonu dana uz casu dingaca ili plavca.

I neki dan si provalio nesto u stilu, kao da su Amerikanci simbolicno utjecali na ishod 2.svjetskog rata.

Zbog cega je onda Staljin razgovarao sa Ruzveltom i Cercilom u Jalti?

Znas li ti da je Jugoslavija u posljednji trenutak podjeljena kao fifti/fifti zona utjecaja izmedju Amerike i Rusije,dakle Staljin je inzistirao na Jugoslaviji, medjutim spasili su nas Ameri i Englezi.Da nije bilo tog dogovora, Jugoslavija bi bila Ruska kolonija a Tita niko nista nebi pitao.

Pisao si nesto o oslobodjenju Berlina od strane Sovjeta,to je naravno cinjenica, medjutim Berlin je bio politicki dogovor da Sovjeti, odnosno Staljin, odnosno Zukov umarsiraju prvi i nista vise od toga, ta igra prestiza Staljinovog ega, kostala je u vec gotovo zavrsenom ratu, jos 200 000 sovjetskih zivota i 300 000 osakacenih u borbama za Berlin..Naravno da Staljin nije brojio mrtve , njemu je to bilo svejdeno.

General pukovnik Vilijam Simpson, koji je komandovao americkom 9. armijom, stigao je 11. aprila do rijeke Elbe kod Magdeburga i tu je zaustavljen od strane generala Bredlija,jer je ovaj dobio naredjenje od Ajzenhauera da se akcije zaustave, jer je prije toga postignut dogovor, da Sovjeti udju prvi u Berlin.To je to, nema tu puno filozofije.

Vinko Marković
Gost
Vinko Marković
5 mjeseci prije
Reply to  Machiavelli

Ne seri lažo o Stanjinu. On je izglasao podzakonski akt kojim se mora čuvati svaki sovjetski vojnik. Još jedna gnjusna laž o Staljinu.

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  Machiavelli

MAKJAVELI, nisam nikakav guru, ali ponešto znam, i najvažnije, ne mrzim. Realan sam. A realnost kaže, nisu to u WW2 bili Rusi, nego Sovjeti, nije bilo nikakvog dogovora dokle će tko doći, jer je herojska CA, već došla do Berlina. Vi poštovani, vidite urote tamo gdje ih nema. A zašto nisu otvorili Drugi front 1943, kako su namjeravali, nego tek 1944, ako su bili raspoloženi doći do Berlina?
I da, lupetate brojke gore nego one babe na tržnici. One ti neće dati ni krumpir više nego je izračunala. Naučite nešto i od njih, a ne lupnuti, imala ja CA 200.000 mrtvih za Berlin (a nije istina).
Ako su imali toliko mrtvih, to je zato jer je njemački nacizam Slavene, toliko mrzio, da su ih ubijali hrpimice. Šta bi bilo da rat nije dobio Staljin, nego Hitler, jeste li se ikada zapitali? Ah, po vama, Rusi (za mene Sovjeti), nisu ni ratovali, češkali su međunožje na frontu, a Amerikanci su ratovali umjesto njih.
Usput, od točno 8,664.000 poginulih i nestalih vojnika Crvene Armije, etnički Rusi tvorili su nekih 61%. Znači oko 5,285.000 bili su etnički Rusi.
Pa onaj lik koji je zabio zastavu na vrh Rajhstaga, bio je Gruzijac, Meliton Kantarija.
Njemački vojni gubitci, u to se računaju i Austrijanci, jer je od 1938 Austraija bila dio Njemačke, bili su preko PET milijuna, ponegdje piše skoro ŠEST milijuna poginulih i nestallih u ratu. Najmanje tri četvrtine na za vas, ruskom ratištu. A gdje su mrtvi Rumunji, Talijani, Finci, i svi ostali evropski fašisti, koji su tamo ostavili košćurine?

zeus
Gost
zeus
5 mjeseci prije
Reply to  Machiavelli

Kada narod prestane vjerovati u svoju buducnost tada je taj narod izgubljen.
—————
ja bi prije rekao da svaki narod mora najprije verovati u samog sebe . Nakon toga bodučnost dolazi sama od sebe …

zeus
Gost
zeus
5 mjeseci prije

Putin optužio komuniste: Žele uspostaviti diktaturu jedne političke stranke
—————–
tu je Putin po mom mišljenju nekako u pravu i ,,nepravu ,, . Naime ,,diktatura,, je vrlo čudan pojam . Svi ju mrze a na drugoj strani svi se je poslužuju . Tako da – hmmm,, – ja bi rekao , da bi bilo dobro da se Putin nekako uzdrži reklamiranja zapadnih ,,vrednota ,, i njihove očigledne propale demonkracije i nekako pruži ruku komunistima . Naime – i sam prakticira ,, jednopartijsko ,, vladanje Rusije preko produživanja svog mandata pošto vrlo dobro zna šta bi u suprotnom mogle učiniti zapadne ,,hijene ,, …

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  zeus

zeus, da je mudar postao bi doživotni predsjednik komunističke partije a time i Rusije, zaveo ga truli zapad pa propagira demokraciju a zapravo bi vladao vječno, neki bi rekli da po tom pitanju ne za jel bi piškio ili kakio.
Nešto mu se dešava, izgleda da su ga popovi uzeli pod svoje a tu je brzo kraj priče.

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Mikojan

😃 Teško. Teško da netko u tim godinama mijenja mišljenje.
A teško ćemo mi pogodit što Putin misli…😊 a i bilo tko drugi.
Vjerojatno što i De Gaulle…ideologije se mijenjaju,- nacije ostaju.
Prvo i osnovno, Putin inzistira na jedinstvu u Rusiji.
E, tu mu dobro dođe crkva kao isto element jedinstvenosti.
Također, Rusiji treba – natalitet.
Za to su u svakom slučaju bolja učenja crkve od kojekakvih Lgbžlj ideja…
I uvijek je dobro kad poglavica ima podršku vrača.

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Lucija, crkveni nauk je jedno a djelo i dejstvovanje popova je drugo, njima ni volove na čuvanje a o crkvi kao element jedinstvenosti bi se također moglo raspravljati ali si u pravu da imaju snagu u naivnom narodu. Daj im pare da pričaju protiv Putina i Rusije, evo ti raspada.

Zemohudin
Gost
Zemohudin
5 mjeseci prije

E moj Putine.. 2020 bas nije tvoja godina..

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  Zemohudin

Zemohudin, postao je neoprezan i vrlo predvidiv a to nikako nije dobro.

Ringo10
Gost
Ringo10
5 mjeseci prije

Putin treba ostati Predsjednik do 2030te. Odlazak ranije bio bi preuranjen. Mora on jos dosta toga da zavrsi i da osigura sto bezbolniju tranziciju vlasti.

Dakle do 2030te. Prije toga je prerano…a poslije 2030…pa bilo bi malo previse i predugo.

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  Ringo10

Ringo10, ne vjerujem, već sad se polako vide znakovi starosti, nemojmo se zavaravati, star čovjek je star čovjek i to u nekim slučajevima može biti vrlo pogubno za druge.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije

“… Žele uspostaviti diktaturu jedne političke stranke …”

Iskren da budem – meni ova recenica Vladimira Vladimirovica – nema nikakvog smisla…
OK.
Stvarno, ne znam prakticno nista o sadrzaju tih ustavnih reformi…Medjutim – suha logika vristi (!):
1. zar nije Putinova stranka – ta koja trenutno ima vecinu u parlamentu?
2. zar nije Putin, upravo na osnovu trenutnog ustava i postao – predsjednik RF po drugi put?
3. zasto bi stranka, koja ima 13.4% (kontra 54.2% Putinove “Ujedinjena Rusija) u parlamentu RF – “zeljela uspostaviti diktaturu jedne partije”??? Pa valjda bi se trebalo plasiti Putinove partije “Ujedinjena Rusija”?
Ko je ovde lud?
Sljedece:
Pogledajmo tvrdnje prakticno patuljaste KP Rusije. Dakle oni tvrde:
“… amandmani koje je Putin predložio “jačaju predsjedničku diktaturu i učvršćuju oligarhijsku dominaciju”…!
Jesu li u pravu?

Evo – necu komentarisati, jer je previse onih koji “njeguju lik i djelo” Vladimnira Vladimirovica Putina na ovim diskusijama – pa se zbog neceg osjecaju “uvrijedjeni” misleci da se obracam njima kad pricam od ruskom predsjedniku….
Dakle pitanje za svakog, koje moze odgovoriti sam sebi:
A) Da li je Putin – za vrijeme ove lazne pandemije (a i danas- sto ne skoro za ne vjerovati) – u potpunosti izvrsavao naredbe zlocinacke/privane/dokazano kriminalne “Svjetske Zdravsvene Organizacije” WHO?
B) Da li je Putin – zastoko ekonomski, moralno i duhovno – ojadio najveci broj stanovnika RF, tim svojim povinovanjem “Svjetskoj Vladi” – olicenoj u autoritetu WHO?
C) da li oni koji “njeguju lik i djelo” Putina, smatraju da ce sa reformom Ustava – gdje on ocito dobija jos vece ovlasti, a ne zaboravljajuci prve dvije spomenute cinjenice – on iskoristiti te ovlasti za VISE ili MANJE autoritativnog teroriziranja stanovnistva Rusije, a sve bazirano na laznoj “pandemiji”?
Da se ne bi lagali – “pandemija br 2” je odavno u svim MSM pa i ruskim takodjer!
(Nju je, po brojevima prvi uveo u MSM – Bil Gates, a upravo Kill Bil jeste – pravi gospodar “Svjetske vlade” za zdravstvo… poznatije kao WHO… Upravo onog “svjetskog autoriteta WHO” (inace osvjedoceno kriminalnu bandu) koju Putin – bezpogovorno slusa – uz najstrozije kaznjavanje RUSKOG naroda u slucaju “nepostivanja novih normi”…)
Za one koji jos nisu skontali KO zapravo u potpunosti kontrolise tu zlocinacku/kriminalnu WHO evo kraci klip sa prevodom i gomilom(!) poveznica i istih zlocinackih njuski na jednom mjestu!
https://jubitu.com/videos/watch/41ac0df6-aed9-4b0e-befc-5ce6ee996d23
https://jubitu.com/videos/watch/364132ac-b847-4c6d-83c6-b9fa66f82427
… E sada… kada sam ja – ukljucujuci i kolege sa portala Logicno – u stanju da samo na osnovu ovog istrazivackog klipa i sa ogromnom masom poveznica na zlocinacke djelatnosti ove WHO – SHVATIM I POVEZEM – da je to jedna zlocinacka organizacija protiv ljudske rase….. da li ima iko sa makar dvije mozgovne vijuge – koji ce ustvrditi da “predsjednik Putin to ne zna”..???
Mozda… A sta onda reci takvoj protuvi?
Kada bih bio gradjanin Rusije – znao bih odmah sta i za koga da glasam. Ne znam koliko ljudi u Rusiji “njeguju lik i djelo” Vladimira Vladimirovica… Vidjecemo.

bwe
Gost
bwe
5 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Ne znam
1. zar nije Putinova stranka – ta koja trenutno ima vecinu u parlamentu?
Mislim da se on zadnji puta kanditirao kao neutralni, nisam siguran, mislim da ne nepostoji Putinova stranka, provjeri, ako hoces.

bwe
Gost
bwe
5 mjeseci prije
Reply to  bwe

A) Da li je Putin – za vrijeme ove lazne pandemije (a i danas- sto ne skoro za ne vjerovati) – u potpunosti izvrsavao naredbe zlocinacke/privane/dokazano kriminalne “Svjetske Zdravsvene Organizacije” WHO?

Ako je tako kao sto ti kazes
to su onda radili svi politicari na vlasti sirom svijeta, zasto bi sad koristio “laznu” epidemiju
“to single out” samo njega, da bi uperio samo prst na njega?
Jedino se moze objasniti tvoja patoloska mrznja naspram njega ali ne radi epidemije nego zato jer je on kost u grlu tvojim kabalistima, cionistima, deep state, koji pokusavaju Rusiju shebati.

bwe
Gost
bwe
5 mjeseci prije
Reply to  bwe

B) Da li je Putin – zastoko ekonomski, moralno i duhovno – ojadio najveci broj stanovnika RF, tim svojim povinovanjem “Svjetskoj Vladi” – olicenoj u autoritetu WHO?

A tko ti moze odgovoriti na ovaj paragraf kad slici na pisanje nekog koji blebeta?

Mi znamo da se u Rusiji razbolilo preko polak miliona stanovnika i da imaju smrtnost od 7000 a to je 1.5% smrtnosti sto je daleko bolje nego imati 12% ili 15% kao u Belgiji a za ostalo, to je nerazumno sto pises.

Korona virus je stvarnost, samo metode s kojima politicari su bore nerazumne.
, kao nerazumne karantene cijele nacije. Zasto mora biti isti zakon u Zagrebu ili negdje u nekom selu u Lici?
Ne mora.

bwe
Gost
bwe
5 mjeseci prije
Reply to  bwe

Nemoj me krivo razumjeti
a za ostalo ni sam bog, ne bi mogao odgovoriti na tvoja pitanja

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  bwe

BWE, nisam medicinar, ali neki malu smrtnost u ex-socijalitičkim ili kako mrzitelji kažu komunističkim državama, ali i u Kini, Japanu, Indiji, Portugalu, pripisuju obaveznom cijepljenju desetljećima ………………… recimo protv TBC.
Vjerujem da će znanost otkriti zašto je negdje uspjeh bio veći, negdje slabiji. I da, kažu matematičari, da nije bilo karantene, imali bismo samo u Evropi, moguće TRI milijuna mrtvih.
Tada bi kojekakvi bezveznjaci optuživali političare da nisu reagirali na vrijeme, kao što ih sada optužuju da su lagali o epidemiji.
Bilo kuda, bezveznjaci svuda-:)!

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije
Reply to  bwe

bwe
“… to su onda radili svi politicari na vlasti sirom svijeta …”

Ne svi.
Vecina (sto mozete vidjeti i na onim klipovima).
Predsjednik Lukasenko – NIJE izvrsavao naredjenja tih bandita.
..
I bilo bi lijepo da prestanete da mene direktno napadate u komentarima. Ni ja ne komentarisem vas, a ovde cak niti “lik i djelo” Putina, nego samo spominjem cinjenice.
Ako vam se udara glavom u zid zbog “lika i djela” vaseg junaka iz stripa – slobodno…
Cinjenice stoje, a vi mozete vjerovati i u Betmena sto se mene tice.

bwe
Gost
bwe
5 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Istrazuj – OK, znas samo Lukasenka
pa dobro nek mu je sretno, nek mu dao bog da jos zivi sto godina.
Nemam nista protiv njega. Slaven je i on. To je njegova drzava. Zna sto radi.
Opet
nek ponovim on nema sto napadati Putina gledu korona, zato jer je Rusija isto clanica WHO i radila je slicno sto su preporucivali i Rusija je radila sto radu i druge zapadne zemlje, sto je radio Trump, Merkel, Kina, Australija…itd

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije
Reply to  bwe

bwe,
“… sto je radio Trump, Merkel, Kina, Australija…itd…”

Kolega, neko vas je slagao – i to zestoko!
Kina – NIJE imala karantin!
Cudno, zar ne?
Zemlja sa 2 milijarde ljudi … sa gradovima po 10-20 miliona stanovnika – NIJE imala karantin, a navodno je “epicentar zaraze” i prvi komsija Rusije. Dijele ogromnu granicu.
Peking i Sangaj su “perfektno zasticeni” od te – (za budale) “smrtonosne korone” – a “gusto” naseljeni Sibir i gradovi ledene Jakutije su i te kako “izlozeni smrtonosnoj koroni”!!!
Kaze KO?…..
Kaze kriminalni WHO (tj Bill Gates i iza njega eugenicarska banda)…. i kaze jos i Betmen!
Sta vise Betman naredi policiji Jakutije – da lome kosti onim gradjanima koji izadju na ulicu bez maske!
Ja vidim da vi niste niti pogledali onaj klip…
Licno mislim da bi vam to bio puno pametnije nego da lamentirate ovdje o Betmenu…. (bez ikakvih cnjenica, a sa lazima koje su vam utukli u glavu za vrijeme lazne “pandemije”)… ali do vas je…

bwe
Gost
bwe
5 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Kina – NIJE imala karantin!
Cudno, zar ne?

To je i pametno postupanje, zasto bi uveli karantenu npr. na Tibetu?

Zasto smo mi uveli karantenu istu za cijelu Hrvatsku?

Mi nismo morali uvesti karantenu na neke nase otoke u tom smislu da nesmi biti posjeta ili da se nesmi izaci vanka
A toga je bilo u drugim drzavama, karantena ista za cijelu zemlju, 100% ista, ludost od politicara.

Kinezi su uveli karantenu za ona zarista kao Wuhan…

bwe
Gost
bwe
5 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Sta vise Betman naredi policiji Jakutije – da lome kosti onim gradjanima koji izadju na ulicu bez maske!
Ja vidim da vi niste niti pogledali onaj klip…

Taj tvoj Betman, bio on Putin ili Trump ne naredjiva policiji da nekom lome kosti ili da ga ubiju.
Ti imas problem s sintaksom, s samim sobom.

Policija je naslijedila sistem, ima svoje ponasanje i sad to treba korigirati reformama.

Ako tebi smeta Putin i idi na lijecenje, jerbo najprije smo mi Hrvati po nagovoru stranaca koji s nama upravljaju uveli Rusiji sankcije a Rusija nam je uzvratila, stim kad mi ukinemo sankcije Rusiji oni kazu da ce i oni ukinuti ali mi i nasi gospodari-stranci moramo biti prvi, zato jer smo prvi i uveli.

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

ISTARŽUJ, od kada to Kina ima dvije milijarde stanovnika? Ma daj čovječe, ako već komentiraš, onda piši kako treba, a ne da se upućeni ljudi smiju.
Karantena u početku u kineskoj provinciji Hubei (oko 60 milijuna ljudi), bila je malo reći više nego karantena. Bio je to zatvor!
U ledenoj Jakutiji, koju spominješ, baš je danas temp., po danu od 25 do 30 celzija, ali u plusu. Normalno za ljeto za srednju i južnu Jakutiju. Pratim ruske stranice meteonovosti.ru, čak im ponekad šaljem prilog o vremenu na mome Jadranu, spominju ga osobito kada divlja BURA-:)!
Evo ti Hubei, velegrad…………
https://www.youtube.com/watch?v=Fc-rfhHp024

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  zlatan

ISTRAŽUJ, a evo kako je u Indiji uvedena karantena. Ovo na snimakama je grad Bengaluru, glavni grad južnoindijske savezne države, KARNATAKA…..Inače treći po veličini grad u Indijskoj Uniji, najbrže rastući grad, od svih velikih gradova Indije. Nedavno sam čitao da je gradska vlast počela zabranjivati nekontrolirano doseljavanje u grad. To je grad modernih znanosti i tehnologija. Po tome pitanju, prvi u Indiji.
https://www.youtube.com/watch?v=Wh6x9-f2b9o

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije
Reply to  zlatan

Zlatan & bwe,
Kolege, vi ste bukvalno preplavili svaku diskusiju u zadnja 2 dana – sa desetcima besmislenih komentara.
Naravno, nemam nista protiv da preplavite svaku diskusiju – besmislicama i primitivizmom…
Medjutim – neda se onda diskutovati argumentovano.

Evo recimo “bwe” – kad mu kazem da Kina nije imala karantin KONTRA toga da je Rusija (cak i nenaseljeni Sibir!) imala – teroristicki karantin zdravog stanovnistva – on kaze:
“… To je i pametno postupanje, zasto bi uveli karantenu npr. na Tibetu?…”
Wtf…?????
Moram priznati – sokiran sam vasom plitkocom. Bukvalno sokiran…!
Ali sta da se radi…na forumu smo…
1. Da li vi uopsce citate komentare – koje pljujete (ujedno sa pljuvanjem sugovornika) – jer vam je “uvrijedio” Betmena?
2. Ne znam – kolio covjem mora biti g…. – da ne skonta da je Sibir u Rusiji, te da je PUUUNO nenaseljeniji od Tibeta, a da je za razliku od Tibeta – imao karantin???
Kolega “bwe” – stvarno nemam nista protiv da zagadjujete cijelu diskusiju vasim besmislicama, … vama svaka cast, ali stvarno ne vidm nikakav smisao bilo kakve diskusije sa vama…
Sta da radim. Pisite sta hocete, zagadjujte besmislicama, ali ne ocekujte od mene dalje komentare vasih napisa.

Zlatan,
U opste me ne interesira TACAN broj stanovnika Kine. Nije niti vazan u ovom kontekstu!
Da li je 1 ili 2 milijarde – u svakom slucaju broj je oooogroman! VISESTRUKO veci nego u Rusiji!
Konacno – niti smo na takmicenju iz geografije, a niti u “ligi mladih lingvista”. Te besmilice nam ne trebaju…
Poenta je VAZNA.
A poenta jeste:
KINA NIJE UVELA KARANTIN!
RUSIJA JESTE UVELA (TERORISTICKI) KARANTIN!
Tacka.
Zasto? (Ja tvrdim – zato sto je Putin u vezi sa kabalom i WHO. Vi tvrditei bwe da je on “Betmen” i da rjesava probleme za dobro ruskog naroda… Vidjecemo uskoro, jer ne bih rekao da su Rusi odusevljeni koncentracionim logorom zbog lakse gripe… a i oni za razliku od vas – gledaju zasigurno u susjednu Belorusiju i Kinu!)
Kakve sad veze ima INDIJA – sa Rusijom i sa uvodjenjem (teroristickog) karantina – koji je uveo Puttin RUSKOM narodu, a sve baziranao na LAZIMA ove kriminalne “svjetske zdravstvene organizacije” (WHO) i Bil Gatesa???
kad bude tema INDIJA – onda diskutujete o Indiji.

Dakle – vidim da ste totalno u budalastom filmu “smrtonose korone”… Neka….
Ja vma ne mogu i necu ispravljati – vase zablude.
Medjutim – budalastinama – prljate diskusiju… Blebecete skoro na svakom komentu besmislice, a nemate nikakvog uporista ni u realnosti niti u cinjenicama.
(Posto izgleda da ste novi “zagadjivac” ovdje – predlazem vam da pogledate Pukijev link na ovoj temi, a mozete potraziti njegove (pa i moje komentare) u zadnjih nekoliko mjeseci ovde. Imate brdo jedno poveznica i dokumenata – koji ukazuju na CINJENICU – da je ovo bila lazna “pandemija”
Imate cak i ovde na mom prvom komentu – dva klipa koji govore o mafiji iz tzv WHO.
Medjutim – ako i pored svega vi jeste toliko zadrti, ali i lijeni da provjerite fakta – koja su vam POD nosom (!) – onda stvarno ne ocekujte nikakvu dalju diskusiju od mene, takodjer.

Lijep pozdrav obadvojici.

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

ISTRAŽUJ, jasno da je bitan točan broj stanovnika, jer ako lupetamo brojke samo tako, onda ispadamo obični bezveznjaci. Sibir nenaseljen, hm? Gustoća naseljenosti Sibira i ruskog Dalekog istoka (regija prema Pacifiku), po km kvadratnom, slična je naseljenosti Australije ili Kanade. Usput, taj Sibir i Dalekoistočna regija, visoko je urbanizirana, sa skoro 80% stanovništva u gradovima. I imaju čak tri milijunska grada (Novosibirsk, Omsk i Krasnojarsk).
Definitivno ne pišem besmislice, pišem točno, ne možete me opovrgnuti.
Bilo kuda kabala svuda! Kabala ili kabanica, nešto je kišovoito ove dane, pa je bolje imati kabanicu, nego kabalu. I koji klinac je to ta kabala? Kiša koja lije iz kabla?

bwe
Gost
bwe
5 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Citaj sto si napisao

Kolega, neko vas je slagao – i to zestoko!
Kina – NIJE imala karantin!
Cudno, zar ne?

Kina je uvela i to samo tamo gdje je trebalo.
Sto ti sad nije jasno?

Lunjas od ideje da je virus izmisljotina do kojekakvih bedastoca.

Postavljas pitanja na koja se ne moze odgovoriti, zato jer su pitanja nelogicna.
To ti je kao kad pitas na javnom mjestu covjeka koji je prilocno OK
– Jel ti jos ono po noci zestoko tuces svoju zenu?
Recimo istina je da covjek ne tuce svoju zenu ili uopce nema zene.

Ne znam kako se zovu ta vrsta pitanja, ali nisu za ozbiljne ljude ili za ozbiljnu diskusiju i vjeruj mi
nitko nije djetinjast da to ne vidi, svatko ce te prozreti.

dviqadrbqabriuaqfraqerwvqrwvqwrvq
Gost
dviqadrbqabriuaqfraqerwvqrwvqwrvq
5 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Istražuj, ako nisi proučavao kemtrejlse itd. utipkaj na jubito Geoinženjering od sajta Kontrola uma. Tip je iz Slovenije imaš što ćuti od njega.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije

Subaru,
Nisam puno to istrazivao, ali to je prosto nemoguce ne vidjeti…
Kreso Misak je o tome cesto pricao i cak i ma u njegovoj zadnjoj knjizi i slicica i hemijskih sastajaka koji su pusteni iz tih aviona…

bwe
Gost
bwe
5 mjeseci prije

Kada bih bio gradjanin Rusije – znao bih odmah sta i za koga da glasam. Ne znam koliko ljudi u Rusiji “njeguju lik i djelo” Vladimira Vladimirovica… Vidjecemo.

Hvala bogu sto stranci ne glasaju tko ce im biti presjednik, inace bi se mogli vratiti u vrijeme Borisa Jelcina, dugih redova, da im ratni brodovi rdjaju u lukama, avioni budu bez goriva a vojnici na isturenim mjestima bez hrane i da panu pod IMF da bi dobili kredit od pislji-vih 3 miljarde dolara, da im Turci i S.Arabija salju borce za slobodu na Kavkaz. itd…

Putin je milion puta bolji nego strana vlast, nego strani uplitci.

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  bwe

bwe, jedino što me malo smta kod druga Putina je to njegovo , slobodno nazovimo, ulizivanje zapadu, tj. zapadnim partnerima, ne znam zašto to radi, nitko mu sankcije nije ukinio zbog toga. A to što neki spominju njegovo bogatstvo, ako je istina a u što ne vjerujem, mene zanima što će mu to, kada će on uživati u tome kada sad ima sve što poželjeti može, ta gomilanja bogatstva pred kraj života meni baš nisu jasna, vjerojatno neki poremečaj u glavi.

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

„Partner“ je markiranje da smo ravnopravni.
Terminologija biznisa. Associate je kad radis za neke deonicare. Partner je kad si sam deonicar u firmi. Ravnopravan sa onima na vrhu.
Razni gerilci tokom WW II su bili associates, radili su za murikance. Tito je bio partner. Zato nisu ni razmotrili molbe Bleiburgivaca; ne vreda se ravnopravni partner time sto dajes azil njegovim neprijateljima.
Putin markira time da je ravnopravan i da ne prihvata nista drugo.

bwe
Gost
bwe
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

U Njemackoj za vrijeme nacizma su osnovali neki department za propagandu, na celu je bio Goebbels.
U ono vrijeme u Njemackoj “propaganda” nije imala znacenje kao danas.
Danas cijeli svijet prikazuje da je rijec “propaganda” cak i onda imala negativni prizvuk.
Ali nije.

Bilo kako da su Nijemci bili pametni kao Englezi ili jos bolje pametni kao Amerikanci,
Nijemci su trebali dati ime tom departmentu nesto kao ” Department za promicanje svjesnosti i intelektualno obogacivanje naroda”.
Kao sto mozes i sam vidjeti, ako zelis biti iskren sam s sobom, pogotovo u Americi nista ne znacu kojekakva imena, nazivi.

I onda se vracamo za referenciju G. Orwella i bas tako tamo pise.

Da, Putin njih naziva partneri ali on se naoruzava, sankcijama uzvraca s sankcijama, napravio je hipersonicne rakete i kaze kad partneri dodju na rusku razinu, Rusi ce vec imati protu oruzje.
Istovremeno,
Putin zeli dokazati partnerima da Rusija ne zeli sukob, da ne zeli stvarati blokovsku podijelu i da zeli trgovati s obe strane kao sto je slucaj Kina i Indija.

bwe
Gost
bwe
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Sto se tice navodnog bogastva Putina, ono ostaje u zemlji u Rusiji, da je kojim slucajem u Engleskoj, Englezi bi se radovali, pa bi Putin plesao po njihovom diktatu ili bi to zamrzli.

Koliko je putin bogat pa po izjavi Bill Browder ima oko 200 miljardi dolara.
Ne samo da Browder nema dokaza i koristi tu figuru maliciozno nego americko-engleske novine to koriste kao istinu i postane urbana legenda.

Goebbels je rekao ako ponovis laz sto puta postane istina.
On je mislio na englesku propagandu a Englezi su kasnije to okrenuli protiv njega.
Istina je, to se odnosi na Nijemce i Engleze.

Vjerujem i da Putin ima kostura, gledu novca, gledu svoje druge zene, obitelji
na ovo mogu odgovoriti isto sto su ljudi odgovarali kad bi im se dali pravi i istiniti argumenti gledu Tudjmana u ono vrijeme, danas je sve voda ispod mosta, da povijest nece suditi Tudjmana po tim negativnim stvarima nego kao drzavnika koji je spasio Hrvatsku u najkriticnijim vremenima u ratnim vremenima i da je bio bilo tko od ondasnjih politicara ne bi tako se uspjesno suprostavio velikosrbima i zapadu koji je bio onda protiv Hrvatske.

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  bwe

BWE, u doba Jeljcina nije bilo dugih redova u trgovinama. U najvećem dijelu SSSR-a, toga je bilo pri samom kraju Pjerestrojke, polako počelo 1988, pa sve više 1989, najgore je bilo 1990, 1991….od 1992, naglo popuštanje, od 1993 nije bilo redova.
Čitam na ruskome, kak dušili Sojuz! Kako su gušili Savez.
Raspad SSSR-a, više je pogodio jednu Gruziju, Armeniju, srednjeazijske republike, iitd…… nego samo Rusiju ili čak Ukrajinu.

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

Iz rubrike: Kako se lažovi sami odaju

prije nekoliko dana članak na portalu Indexa

https://www.index.hr/vijesti/clanak/strucnjaci-izgleda-da-je-koronavirus-mutirao-i-postao-zarazniji/2190008.aspx

“STRUČNJACI iz Floride smatraju da su uspjeli dokazati da je koronavirus mutirao na taj način da je postao zarazniji.”

Ovo je izvrstan primjer kako jedni lažovi nehotice odaju, da se radi o lažima, odnosno, očito u cilju stalnog svakodnevniog izmišljanja novih strahovitih teza o koronavirusu, jedni lažovi nisu primjetili, da sa tim tezama, zaparvo potkpovajau glavnu tezu kabaline mašinerije laži- odnosno cijli akcije; da koronavurus jedino može zaustaviti cjepljenjem.

Dakle ti “stručnjaci iz Floride” su naravno također u službi kabale i sada su napravili “novo sitraživanje”, koje navodno dokazuje da je koronavirus postao još zarazniji..

citat iz članka:

“Ovo istraživanje je značajno jer pokazuje da se virus može promijeniti; u svoju korist i možda na našu štetu. Možemo već sada vidjeti da se na nekim mjestima slabo širi, a da je na drugima podivljao”, rekao je za CNN virolog William Haseltine, predsjednik grupacije Access Health International….

“….To bi moglo značiti da se moramo pripremiti na stalne promjene. Ovaj virus će reagirati na sve što radimo kako bismo ga kontrolirali. Ako napravimo lijek, on će mu se oduprijeti. Kada izumimo cjepivo, pokušat će ga zaobići. Ako ostanemo kod kuće, osmislit će kako da što dulje preživi na površinama”, dodao je.”…
————
… ovi “stručnjaci” su htjeli ovdje da još više raspale strah,- pa su napuhali, da je virus postao još zarazniji i da zato što mutira,– postaje otporan na sve moguće lijekove i cijepiva…
he,he, he… međutim, “stručnjaci” sa ovom novom tezom straha i panike, očito nisu primjetili, da ovo potkpova glavnu tezu, tojest cijeli cilj kabaline akcije korone: cjepljenje. Jer, ako virus mutira i postaje otporan na sve, na lijekove i cjepljenje–onda je cjepljenje beskorisno…
Glavni banditi iz WHO-a su to očiti primjetili i odmha su reagirali na ovo “istraživanje” “stručnjaka” iz Floride…

citat na kraju Indexovog članka:

“Ovoga tjedna Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) rekla je da dosadašnje mutacije u novom soju koronavirusa neće utjecati na djelotvornost potencijalnih cjepiva koja su sada u fazi razvoja. Prošloga tjedna, stručnjaci iz WHO-a su priopćili da virus zbog mutacija nije postao zarazniji niti povećao vjerojatnost razvoja ozbiljnijih simptoma bolesti.”
————–
He, he, he.. gledajte ovdje, kako se banda sama uhvati u lažima. Ista ta WHO, koja svakodndevno najviše raspiriva strahove, koja svakodnevno lupa: virus je najopasniji, najsmrtonosniji, najzarazniji… i sve ,moguće, sada kažu ovdje.. Ne, ne, jok, ma kakvi:”DOSADAŠNJE MUTACIJE U NOVOM SOJU KORONAVIRUSA NEĆE UTJECATI NA DJELOTVORNOST POTENCIJALNIH CJEPIVA KOJA SU SADA U FAZI RAZVOJA. VIRUS ZBOG MUTACIJA NIJE POSTAO ZARAZNIJI NITI POVEĆAO VJEROJATNOST RAZVOJA OZBILJNIJIH SIMPTOMA BOLESTI”.
Dakle, banditi iz WHO-a ovdje faktički kažu: virus ne mutira toliko i nije postao zarazniji, jer on poslušno čeka na cjepivo, i zato se neće toliko mijenjati, da ne bi zajebao djelotvornost cjepiva, to jest, da ne bi zajebao cjeli plan kabaline akcije. U prirodi svih virusa, što je rekao i dr. Wodarg, je da stalno mutiraju, tojest da se na taj način brane od cjepiva i svega ostaloga što ih ugrožava. Ali ovdje WHO faktički kaže, koronavirus je neki dobri poslušni virus, koji neće toliko mutirati, tojest neće se braniti protiv planiranog cjepiva- da im ne bi pokvario posao. I ono što još bode u oči u ovoj drskoj, smiješmnoj lagariji je: da banditi već sada naravno znaju, da će cjepiva biti djelotvorna, iako su još u fazi razvoja i ispitivanja. Odnosno, ta cjepiva dakle, još upopće nisu proizvedena.

MelisMarsa
Gost
MelisMarsa
5 mjeseci prije
Reply to  puki

I ja sam pročitala taj članak .Za ne povjerovati kakve izjave daju tzv stručnjaci.😂😂

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije
Reply to  puki

puki

Vidjela taj članak na tri mjesta.

Ali mislim da bi i amater shvatio da je navedeno u člancima, blago rečeno, daleko od istine…

Nije navedeno ime “stručnjaka” u svim tekstovima. To je već znak …
Virusi s vremenom u pravilu postaju blaži.
Virusi nemogu živjeti na bilo kojoj i kakvoj površini dulje od minutu, dvije, maksimalno. U tom tekstu OPET gluposti o nekakvom životu virusa na površinama…

E, cijenjeni puki varate se u nečemu: američka cjepiva nisu spremna.
Britanska, Astra Zenca, i ruska – jesu.
Četiri zemlje su već naručile cjepiva. Zenca će proizvesti 2milijarde cjepiva.
Ruski istraživači su prvo probali cjepivo na sebi.
Nema negat.efekata. I ono će biti spremno u ranu jesen.

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

@Istražuj, da se ovdje nadovežem na diskusiju iz jučerašnje teme :

– australijski povjesničar, Christopher Clark, objavio je prije 6 godina opširnu knjigu o uzrocima 1. sv. rata, pod naslovom “Mjesečari”, čak oko 1000 stranica. Iako je Clark mainstream povjesničar, ipak je knjiga zanimljiva, jer po prvi put da je jedan mainstream povjesničar u toj knjizi rekao, da Njemačka nije bila jedini krivac za izbijanje 1. sv. rata. I da krivicu snose također i Britanija i Francuska. U knjizi je dio posvećen i situaciju u Srbiji, prije izbijanja 1. sv. rata, opisano je okrutno ubojstvo kralja Alexandra (Obrenovića) 1903. i dolazak na vlast pro-anglosakonske dinastije Karađorđevića.
Inače i mainstream mediji i povjesničari na Zapadu povodom 100. godišnjice izbijanja 1. sv. rata 2014., rekli su da bez 1. sv. rata, ne bi bilo ni onoga drugoga. Da je 1. svjetski rat bio “prakatastrofa” , odnosno katastrofa koja je uzrokovala sve ostale katastrofe u 20. stoljeću.

Ustvari, je najlakše doći do nekih spoznaja, kada se čovjek upita: Komu je najviše koristio 1. i 2. sv. rat? A tko je najviše najebao u njima? Odgovor je isti u oba pitanja: Britaniji i SAD-u, odnosno anglocionistima, odnosno kabali. A najviše su najebali Njemačka i Rusija. I u prvom i u drugom sv. ratu. Njemačko carstvo- do 1. sv. rata, najmoćnija i tehnički, industrijski i kulturno najrazvijenija država tada u Europi i svijetu je propala, i nakon 1918. faktički stavljena pod lance anglocionista, odnosno preciznije, kabaline bankomafije u tada još tek osnovanom FED-u.
Rusko carstvo je propalo, a nastao je SSSR, gdje je kabala naravno također imala svoje prstiće (činjenica je da je Rotschild financirao Lenjina i boljševike i da su tada brojni ruski hazari bili vodeći ljudi u boljševičkom pokretu Oktobarske revolucije. Nakon smrti Lenjina, SSSR preuzima Staljin. On jest da je bio okrutni diktator, međutim, upravo pod Staljinom, SSSR jača i otima se kontroli kabale. Poznato je naprimjer, da je Staljin nakon 2. sv. rata, izvršio čistku hazarskih kadrova iz KP SSSR-a. Hazarski članovi su bili optuženi kao agenti SAD-a i kapitalizma i odstranjeni iz KP SSSR-a. Staljina je također razbjesnilo da su ti hazarski članovi tada zahtjevali posebnu “židovsku socijalističku republiku Krim”. Mnogi hazari tada su pod otužbom da su sumnjivi elementi, bili preseljeni na daleki istok SSSR-a, blizu kineske granice. Eh sada da netko od “pravovjernih” na ovom forumu ne bi rekao, da su to teorije zavjere, o ovome- o Staljinovij čistki hazarskih članova KP SSSR-a, gledao sam njemački dokumentarac na mainstream TV, prije 7-8 godina.

Očito je da je SSSR postao prejak, pa je zato kabala nakon 1945. inscenitrala “sovjetsku opasnost” i “hladni rat”. Redatelji toga bili su braća John Foster i Allen Welsh Dulles, a u pozadini je konce vukao Rockefeller. Obojica braće bili su visoki članovi CFR-a (Vijeće za vanjske odnose, – do danas faktički stvarna vlada SAD-a u sjeni, glavni centar kabale i neka vrsta političkog krika bankomafie iz FED-a). JF Dulles, bio je i jedan od glavnih igrača, koji su u pozadini vukli konce u stvaranju EU-a, odnosno EEZ-a, kasnih 40-ih i ranih 50-ih godina. Kao i njegov brat AW Dulles, koji je bio šef “Američkog vijeća za ujedinjenju Europu” (ACUE), osnovanog 1948. u Nju jorku sa parama Rockefellera i Fondacije Ford, a na osnivačkoj konferenciji glavnu riječ je vodio čuveni grof Kalergi. Cilj raspirivanja “sovjetske opasnosti” i stvarnja EU-a i NATO-a je najprije bio, da se zapadni dio Europe privuče pid skute SAD-a, odnosno kabale.Ustvari, kabala je već tada plela svoju mrežu i planirala ovo što danas radi, samo smo svi mi bili naivni i to nismo znali. Dakle: cilj uništenja SSSR-a nije bio kofol, da se uništi diktatura i dođe “sloboda i demokracija”, kako su nam palamudili mediji- već zato što je taj SSSR tada bio prepreka za stvaranje svjetske države. Zato su hazari na čelu sa Sorosem, već tamo kasnih 80-ih u SSSR-u (i drugim državama Varšavskog pakta), počeli stvarati svoje “nevladine oreganizacije” za “demokraciju” i “civilno društvo”. Zato su i instalirali svog čovjeka, Gorbačova, da izvrši taj posao-rušenje SSSR-a i postvaljenje i istočnih država Europe, pod kontrolu kabale; EU-a, NATO-a itd. Gorbačov je inače na listi članova “Comitee of 300”, zajedno sa engleskom kraljicom, Rotšildima, Rokefelerima, Sorosm, Gatesom i ostalom bandom.

Hitler je u principu bio kao Sadam Husein. Dakle; najprije ga je kabala sufinacirala, što su također činjenice, koje su u svojim knjigama ptredstavili i Sutton i Adam Le Bor. Poznato je da je, da je banka BIS (Banka za platno izjednačavanje sa sjedištem u Baselu), osnovana 1930. (naravno pod kontrolom Rotšilda i kabale) sufinancirala Hitlera, što je Le Bor pokazo u svojoj knjigi “The Tower of Basel” (Kula Bazelska). Naslov je analogija na “Kulu Babilonsku”, jer se na engleski Kula Babilonksa naziva “Tower of Babel”. O tomu je pisalo i više ruskih inače ljevičarskih autora. Također je činjenica, da je Rokefelerov koncern Standard & Oil od 1929. do 1945. lijepo surađivao sa njemačkim kemijskim koncernom IG Farben, koji je proizvodio otrov Ciklon B za konclogore. IG Farben je imao dijelove dionica u SAD-u, koje su držali bankarska hazarska obitelj Warburg, podrijetlom iz Njemačke , inače suvlasnici FED-a (zajedno sa Rotšildima, Rokefelerima, Goldman Saksom i ostalima). U glavnom odboru podružnice IG Farbena u SAD-u sjedili su Max Warburg i Edsel Ford-sin Henryja Forda, koji je kako je poznato, bio osvjedočeni antisemit i 1936. dobio najveće nacističko odlikovanje u Njemačkoj. A također je pozanato da je hazarsaka obitelj Rokefeler, sufinancirala eugeničke programe u Njemačkoj 30-ih godina, kao i Carnegie i Ford. Carnegie i Ford, obojica potječu iz protestantskih obitelji, obojica su bili ateisti i masoni.

Kao i to da je šef tadašnje Hitlerove Rajhsbanke 30-ih godina, Hilmar Schjacht, bio prijatelja sa šefovima FED-a i sa šefom Bank of England (pod Rotšildovom kontrolom), Montague Normanom.
Nakon rata, IG Farben je ukinut i rascjepljen i od njega su nastale 3 nove firme: BASF, AGFA i farmaceutski koncern Bayer (koji je preuzeo Monsanto).
Neću reći da je Hitler bio doveden na vlast od strane kabale, i da on i Njemci nisu bili suodgovorni za sve što se desilo, međutim, činjenica je da ga je kabala 30-ih godina sufinancirala, na ovaj ili onaj način. Le Bor u svojoj knjizi podastire činjenice- da su velika većina njemačkih firmi, koje su tada pomagale u financiranju Hitlera i nacista, bile, ili u potpunom, ili u djelimičnom vlasništvu američkih firmi.
Dakle, Hitler je u principu bio kao i Sadam Husein.. Dakle diktator, kojega kabala jedno vrijeme podržava i sufinancira, međutim, kasnije, kada se diktator otima kontroli, onda se kabala uključuje kao “spasitelj” od tog istog diktatora; Hitlera, Sadama, ili bilo koga drugoga.

U stvari, ako pažljivije pogledamo; u 2. sv. ratu najviše su najebali (osim Njemačke), SSSR (Rusija) i istočna Europa, dok su sjeverna i zapadna Europa, faktički ostale neokrznute. Iako je Rusija, bila pobjednik, ona je najebala koliko i NJemačka, odnosno još više.

U vezi sa ovim, pade mi na pamet, odgovor njemačkog ekonomiste Stefan Homburga, o kojem sam ovdje pisao prije mjesec dana, kada se Homburg suprostavio lažima o koroni i kada je o tome otvoreno govorio u nezavisnim njemačkim medijima (također sa nezavisnom novinarkom Milenom Preradović, bivšom mainstream novinarkom na njemačkoj TV). Homburg je rekao ovo: kada mu neki zamjeraju, pa kažu, – pa kako to da ti tvrdiš da je ovo sa koronom laž, a skoro sve države sudjeluju u ovome, skoro sve države su uvele mjere zabrana i ograničenja- dakle po tom argumentu- to ne može biti pogrešno. Onda Homburg kaže; ja im odgovorim ovako: pa i u 1. svjetskom ratu, skoro sve države su odlučile da njihovi građani moraju ići u rat i međusobno se klati. Znači li to, da i to tada nije moglo biti pogrešno, i da su sve te države, odnosno njihove vlade bile u pravu?

naravno da ista ekipa stoji i iza 1. i 2. svjetskog rata, i iza hladnog rata (1945-1990), i iza ratova na Bliskom istoku, i razaranja država, i iza agresije na Siriju i Libiju, i iza puča u Ukrajini…i iza pokretanja masovne migracije, i također i iza propagande rodne ideologije, pedofilije itd. “seksulanih odgoja” itd. zadnjih godina…, kao i iza ove “pandemije” korone… Kada de počene samo malo istraživati, tragovi vode uvijek ka istima osobama: kabali, ili “dubokoj državi” ili “eliti” ili onih 1% kako ih sve zovu,… ili “potomcima zmije”…Ama baš uvijek…Ja kada sam prvi put se počeo baviti sa ovim i počeo razmišljati vlastitom glavom, prije 7 godina– a povod je tada bio upravo, uvođenje tzv. “zdravstvenog odgoja” u Hrvatskoj (kao jeda od uvjeta iz Brisela za ulazak u EU), i sve u vezi sa Štulhoferom, dr- Buljan- Flandericom (koja je još tada otvoreno propagirala “seksualne standarde SZO”, faktički najodvratnija pedofilija)…relativno sam brzo došao do činjenica, tko stoji iza toga…
Samo što ti mnogim “pravovjernima”, onima koji slijepo vjeruju u ono što im servira mainstrema to ne možeš dokazati. Jer, posebno korisni idioti, koji su lijevo-liberalno, snobovi koji sebe drže “prosvjećenima” i “naprednima”…to su oni koji vjeruju u svako govno, koje im se servira. To su oni za koje je Icke još prije desetak godina rekao, da u svom životu nije sreo veće glupane i idiote kao ljevičare, uz pomoć kojih, elita sprovodi stvaranje svjetske države i čipiranje…

Mihael
Gost
Mihael
5 mjeseci prije
Reply to  puki

puki
Velika većina ovoga što pišete je istina.
Komunizam je od početka kreiran i vođen židovskom rukom (Karl Marx je bio unuk rabina).
Ante Ciliga (koji je inače bio prvi tajnik Komunističke partije Jugoslavije, još 1920-tih), u svojoj knjizi “Sam kroz Europu u ratu” piše da je od sedam osobnih tajnika Lava Trockoga (čije je pravo ime Lev Davidovich Bronshtein) njih pet bilo Židova, a nijedan nije bio Rus.
Kolega Istražuj je nedavno ovdje postavio značajan video u kojem Vladimir Putin pred židovskom kremom tvrdi da su 80-85% najistaknutijih revolucionara, koji su organizirali i proveli Oktobarsku revoluciju, bili Židovi…

Samo se u jednom ne slažem. Komunizam u SSSR-u i ostalim zemljama se nije raspao zato što je smetao planovima kabale nego zato što je odslužio svoje i time bio spreman za ropotarnicu povijesti.

Vezano uz ovu temu, kao i uz ostale teme koje ste otvorili, toplo preporučujem cikluse predavanja dr. Rudolfa Steinera “Karma neistine” i “Izazov vremena”, održana u vrijeme I. svj. rata.
Ta predavanja su prepuna “insajderskih” informacija i otvaraju široku panoramu i bacaju svjetlo dubinskom objašnjenja na tadašnja zbivanja, pa i na sve što je uslijedilo, do današnjeg dana.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije
Reply to  puki

@guest_435594
haha ova je dobra kolega:
“… Jer, posebno korisni idioti, koji su lijevo-liberalno, snobovi koji sebe drže “prosvjećenima” i “naprednima”…to su oni koji vjeruju u svako govno, koje im se servira. To su oni za koje je Icke još prije desetak godina rekao, da u svom životu nije sreo veće glupane i idiote kao ljevičare, uz pomoć kojih, elita sprovodi stvaranje svjetske države i čipiranje…”

Sta da se radi…?
Nisu oni krivi sto su takvi. Programiranje je prejako – a mozgovi nabjedjeni da su nesto “naucili” po skolama…
I onda ako i dobiju direktno informaciju – da im pripremaju giljotinu – maaa neee…to nismu ucili u skoli o “demokratiji” 😉
Tako je i sa ovom pandemijuom, ovde ima par likova koji su izgleda novi (ili su dosli samo da zagadjuju) – pa su u onoj mantri “smrtonosnog korona virusa”…
Takvima je dzaba bilo sta reci.
Nikakve cinjenice ne pomazu. Slicno poput suludog kulta.
Sami komunizam je bio takav suludi kult, ali nama su mozak ispirali da je sve bilo super! Medjutim – komunisti tog doba (kao i fasisti) ili ANTIFA danas – bili su uvijek spremni – pobiti vlastitu familiju za “vise ideale”!
I ubijali su, a kako vidim – i ubijace i u buduce!
I to je na zalost – suha cinjenica…. Toliku kolicinu gluposti i indoktrinacije – ova eugenicarska kabala – koristi vec vijekovima protiv zaglupljene i silom podijeljene ljudske populacije…
Tuga…-
Ja licno sam vjerovatno poslije vas poceo shvatati kolicinu i velicinu prevare – kojoj smo izlozeni!
Recimo prije 5-6 godina…
Medjutim – lazna “pandemija” – je sve izuzetno ubrzala!
Sta vise, bio sam “lijevo orjentisan” za razliku od vas (i slijep kod ociju!) – ali polako sklapajuci cinjenice i nove informacije – dolazim prakticno svakodnevno do nevjerovatnih spoznaja. Meni je danas vise nego ocito – da su “lijevi ili socijalnisti” – jesu najgori otrov – svakog radnickog pokreta i ljudske rase!
Ne kazem da su oni “desni” bolji po automatizmu – jer kabala kontrolise masovno i jedne i druge!
Korumpirana banda, koja se sva dala u sluzbu milijarderskih eugenicara!

Covjek naprosto – mora SAM istrazivati – te SAM zakljuciti ko mu radi o glavi a ko ne… Izuzetno tezak posao u ovom 3 svjetskom informativnom ratu.

A sto se tice Putka – ja naprosto ne vidimi logiku u njegovoj prici.
Isto kao i vi.
Sa druge strane, posto sam se “vratio” u info-proslost te istrazio kako se ovaj lik ponasao prema tzv “UN” – shvatio sam da je on jedan od najvaznijih igraca kabale.
Naime – uvijek je zahtijevao “snaznu ulogu UN”, pa je cak za vrijeme one bitange Kofi Anana – porucio da je za stvaranje “BORBENIH formacija UN” (prakticno Svjetske vojske!)….
(Naravno pod kontrolom one iste kabale koja je i napravila UN!)
Tada sam mislio – “OK, treba ove Amere nekako zauzdati”…..
Medjuitm – kad sam shvatio da je zlocinacku UN napravio, financirao i 100% podrzavao zlocinac eugenicarski Rockfeller – najezio sam se koliki sam bio glupak! …. Totalni glupak!
Dakle stara eugenicarska kabalina familija Rockfeller daje i zemljiste i pare za tzv UN (“Svjetski Vladu”) koji oni KONTROLISU od prvog dana… a nama budalama…. to se prodaje kao “napredak mira na svijetu”!!!
E sada – nakon ove lazne pandemije – organizirane i financirane iz WHO i od Bill Gatesa – kada vidim Putina (ili bilo kog drugog, ali ovdje pricamo o Betmenu) – da BEZUSLOVNO podrzava ovu bandu iz “Svjetske Vlade”, ja nemam sta drugo zakljuciti – nego ono sto sam vec rekao o Betmenu u ranijim komentarima…
Pozdrav

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Bilo kuda, svjetska vlada iz duboke sjene svuda, bilo kuda kabala isto svuda.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije
Reply to  zlatan

Zlatane bolan,
Kad nemas sta reci – nemoj balit bezveze – po svakom komentaru.
Udari “minus” i basta…
Niko ti ne brani da vjerujes i u vlastitu “vladu”, a i u magarca vala ako zelis.
Ocito nisi niti zainteresiran da vidis kako predsjednici/premijeri “vlada” iz cijelog svijeta (magarci) – uplaseno daju milione eura ovoj bandi ih WHO, tj prakticno direktno u ruke Bil Gatesu?
Na videu je samo Slovenac ( i dao je Gatesu tj WHO 1 milion eura), a i Plenki takodjer 1 milion. Ona Brn-a-Bitch iz Srbije dala je 2 miliona eura! (Sve od poreznih obveznika!)
Eto – to su ti te “vlade” – u koje ti jos ocito vjerujes, a mozda bi za iste i glavom kroz zid?
Ne bih se iznenadio…
Da si to pogledao -u ona dva klipa koja sam postavio gore u prvom komentu – ti ne bi bezpotrebno balio po svkom komentu na cijeloj temi…
Ne bih rekao da si bas toliko glup da neces shvatiti, kad vidis klip sta je to “kabala”, ali cisto sumnjam da ce ti i sam nazov biti bitan…
Zovi je mafija, kabala, eugenicari, cinoisti, satanisti, reptili ili kako god hoces – svatices da je upravo ONA ta – a ne ona koju si ti “izabrao” koja odlucuje o tome:
– koliko para ce se tebi (a i djeci tvoje djece) – uzeti od buducnosti – za Bil Gatesova vakcine
– koliko ces dana lezati – u koncentracionom logoru – premda si zdrav, a i okolo usprkos MSM (korumpiranoj od iste bande) NE MOGU sabrati vise UKUPNO umrlih od “smrtonosne pandemije” u ovih 5 mjeseci, nego prosle godin e u isto vrijeme!
Gdje su im onda mrtvi od lazne pandemije?
Ja bih na tvom mjestu – ipak prvo pogledao ona dva klipa gore – a onda balio po svakom komentaru na temi…
Ti radi kako hoces…

Vladimir
Gost
Vladimir
5 mjeseci prije
Reply to  puki

puki

NE. Nije nikakva “činjenica” da su Rothshildi financirali Oktobarsku revoluciju, nego je to – LAŽ.

Plasirana od onih koji se boje komunizma.
Komunizam je jedina ideologija koja ima odgovore na svjetske probleme i koja je opasna za kabalu.
Zato i plasiraju te laži.
I jedina ideologija koja u kratkom vremenu može izvući zemlju iz zaostalosti.
Beskomprimisni? Naravno. I nisu jedini takvi u povjesti. Takvi su bili recimo i prvi kršćani i islam.

Lenjin imao dogovor sa Nijemcima i vjerovatno financiranje jer je Nijemcima bilo stalo da zatvore Ist. front u 1. svj.ratu.

Evo dokaza:

-Zašto bi se Rothshildi petljali? Već su imali ruskog cara i napravili bi sa Rusijom isto što i sa zapadnim monarhijama prije 200 godina.

-Ništa Rothshildi ni ostali nisu dobili od komunista u Rusiji. Pogledati naftu u Kaspijskom bazenu.

-Postoje zapisi koliko su Rothchildi i ostali investirali u kontrarevoluciju u Rusiji. Godinama i desetljećima.

-iznenađujuće za neke, ali nisu svi Zidovi ni cionisti ni kabala. Većina onih koji su sudjelovali u Oktobarskoj revoluciji napustila je poslije Rusiju (pogledati što je o tome pisao amer. ambasador) i radila u komunističkom pokretu po svijetu u drugim zemljama.

Zvrk
Gost
Zvrk
5 mjeseci prije
Reply to  Vladimir

svaka čast

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

kao nekakav “desnicar” (po definiciji drugh, ne po mojoj vlastitoj) nemam nikakve simpatije za komuniste. Medjutim, ove optuzbe Putina su nebuloza. Tim vise, sto su ruski komunisti, doista jedni od rijetkih u Europi, koji su nezavisni, koji su ostali dosljedni sebi, koji se nisu prodali Sorosu i kabali. Svi ostali komunisti u Europi, bivsi i sadasnji, svi socijalisti, ljevicari i slicni su ponizno na Sorosevom lancu. Svi socijaldemokrati i socijalisti, a i cijela takozvna “autenticna ljevica”, kao njemacka “Die Linke”, koja je takodjer lazna oporba i u skoro svakom pitanju podrzava globalnu kabalu. O Sorosevim podvalama, Podemosu u Spanjolskoj, Sirizi u Grkoj, ili Radnickoj fronti i Pusicevoj i Markovininoj Novoj ljevici kod nas, da i ne govorim. Sve Soroseva gamad

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  puki

Puki, čitajuči tvoje komentare nekako mi se pari da si pod dobrim utjecajem crkve i to vješto skrivaš.

Miki
Gost
Miki
5 mjeseci prije

Ljevičari (socialisti ili komunisti) zapravo su iskorištavali radnike!
Propisivali im niske plate (i do 10x niže nego zapadni kapitalisti) i haračili ljude velikim porezima.

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  Miki

MIKI, a jesi pametan, ahahahaa

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  Miki

Miki, jesu, jesu, zato su im djeca imala besplatno školovanje, zdravstveno, jeftina ljetovanja, dobivali stanove od preduzeća i svašta nešto. da, sve osim plata sa kojima se moglo živjeti, ne baš u blagostanju ali moglo se.

Slavonac
Gost
Slavonac
5 mjeseci prije

Ha,ha,ha,stace reci sada na ovom portalu 80%bravarovi nasljednika.Putin optuzijo svoju prijasnju partiju,totije isto kad lopov vice drzi lopova.Polako,istina ide polako i na ovim prostorima,nebi bijo u kozi nasljednika te partiji.Stara poslovica kaze,oteto je prokleto.

zlatan
Gost
zlatan
5 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

SLAVONAC, oteto prokleto, točno tako. No, to prvenstveno važi za kapitaliste ili ranije feudalce, koji su od naroda oteli sve………….i samu srž života.
Koliko ljudi na zlatnome zapadu, ima recimo, svoju nekretninu, posebno u USA?

Grom iz vedra neba
Gost
Grom iz vedra neba
5 mjeseci prije

Svi komunisti u svim državama svijeta su zapravo mali diktatori. Sreća da ih nema više, iako, i ovako ih ima previše. Ovdje se riječ ‘komunisti’ može sa priličnom dozom sigurnosti zamijenit sa riječju ‘ljevičari’.

Grom iz vedra neba
Gost
Grom iz vedra neba
5 mjeseci prije

Tužno je kako ljudi ne uspijevaju uvidit da su nacizam (fašizam) i komunizam dvije zle ideologije zasnovane na mržnji. U temeljima i jedne i druge je mržnja. Kod nacizma je mržnja prema rasnom neprijatelju, kod komunizma je mržnja prema klasnom neprijatelju. Nijedna ideologija zasnovana na mržnji ne može bit dobra. Dragi komunistoljupci, odsvijestite se.

Max
Member
Max
5 mjeseci prije

Ne čudi me. Oni su uvijek bili remetilački faktor

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije
Reply to  Max

Max
😃
Naravno da jesu. Komunisti smatraju – izvorno- da je tzv parlamentara demokracija – laž, obmana i predstava. Hm…?

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Lucija, pa zar nije, pogledaj oko sebe.

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

Nego…
Kabala, Kabala, Kabala… cak i kod naizgled razumnih forumasa.
Sta je, bre ovo? Godisnja skupstina QAnona?
Sta je ta Kabala? Pojavila se je sa QAnonom.
A Qanon je zapravo verski pokret. Satanisti pedofili Kabale vladaju svetom i Spasilac Trump ce ih pobediti i poslati u Guantanamo. Epska borba Dobra i Zla. Sotone i Isusa.
Zanimljivo je da su samo 3 % amerikanaca QAnonovci, a 20 % su uopste culi o njima. Dok je izgleda svaki drugi balkanac Qanonovac. Puna usta Kabale.
Sta je, bre ovo, bratjo?

fićo
Gost
fićo
5 mjeseci prije

Ne znam koliko su oni stvarno komunisti,ali ako jesu,dao bih Putina za njihov plakat.

ruski špijuni
Gost
ruski špijuni
5 mjeseci prije

bild.de/politik/inland/politik-inland/mord-anklage-gegen-putins-auftrags-killer-todesschuesse-im-kleinen-tiergarten-71360354.bild.html

Milivoj
Gost
Milivoj
5 mjeseci prije

Putin je najveći inteligent među svim političarima Nema dvojbe! Kad su si ruski jevreji prisvojili privredu i bogastvo Rusije,
Putin bi učinio samoubistvo izjavom da se zalaže za socializam. Klinton je tada, kad je bila Rusija na kolenima, dao ovu izjavu:
Amerika neće dozvoliti da u Rusiji komunisti dođu na vlast!

Upravo je neverovatno kako je Putin podigao Rusiju, uz to da je najprije aktivirao Stalinove naučnike, a bilo ih je čitav milijun, njihovo znanje upotrebio je za razvoj najmodernijeg oružja, čiju izradu je omgučila elektronika! Putin je vrlo jasan, Amere je upozorio: Možete nas napasti, možda ćemo umreti, ali i vi budete mrtvi tako brzo, da nećete imati vremena ni da se pokajete!

Putin je tako genialan politik da je upravo sve sankcije koje su uveli Rusiji pretvorio u korist Rusije, pa se čini da je Tramp u istini ruski agent.
Pogledajte samo poljoprivredu! Putin je izdao naređenje: NIKAKVA genska hrana ne sme se proizvoditi u Rusiji! Čitav bliski istok sada kupuje ruske žitarice, a proizveli su ih 74 milijuna tona. Umesto voća sada Rusija uvozi voćnice i sadi jabuke, hruške.

Rusomrzni katolički Poljaci (koji su pokatoličeni Rusi), zaustavili su izvoz voča u Rusiju pa
ga sad bratska katolička Slovenija i Hrvatska kupuje. Zapad nama kome prodati 3 milijuna tona pšenice.

Zjuganov nije u pravu, jer boljeg od Putina prosto nema!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik