Moskovski vođa protesta Navalni suočen s kaznom ako bude proglašen krivim za klevetu ostarjelog veterana Drugog svjetskog rata

Aleksej Navalni
12 komentara

Ruske vlasti pokrenule su slučaj zbog klevete protiv Alekseja Navalnog, nakon što je on veterana Drugog svjetskog rata nazvao “izdajnikom” zbog izražavanja podrške predloženim ruskim ustavnim promjenama.

Ruski istražni komitet je optužio vođu protesta da je objavio “namjerno neistinite informacije”, i tvrdi se da je “slijedio cilj širenja klevete među širokim krugom ljudi.”

2. juna, nacionalistički kritičar Kremlja podijelio je video objavljen na RT u kojem su učestvovali različiti Rusi – uključujući olimpijca, ljekara i majku. U snimku su učesnici podijelili svoje lične razloge za glasanje u korist novog ustava.

Jedan od istaknutih učesnika bio je i ratni veteran Ignat Artemenko. U tvitu, Navalni je ljude u video snimku nazvao “izdajnicima”.

„Oh, kako su dragi. Moram priznati da tim korumpiranih lakeja izgleda prilično slabo. Pogledajte ih: ovo je sramota za zemlju. Ljudi bez savjesti. Izdajnici. ”

Prema Artemenkovom unuku Igoru Kolesnikovu, veteran je morao da pozove hitnu pomoć zbog Navalnijevog komentara, i dijagnostifikovana mu je koronarna bolest srca.

Uprkos široko rasprostranjenim kritikama oko Navalnijevog izbora riječi, neke od njegovih pristalica će sugerisati da je on selektivno ciljan, a posljednji slučaj je samo još jedan u dugom nizu optužbi koje su mu upućene.

Ako bude proglašen krivim, vođa protesta mogao bi biti kažnjen novčanom kaznom do milion rubalja (14.300 dolara) ili do 240 sati društveno korisnog rada.

Aleksej Navalnimoskvaprotestirusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
sedban
3 godine prije

Fizicki je jak, ima inteligentno i fino lice, steta sto ne upregne svoju energiju da sluzi Rusiji nego kao neki klaun sluzi interesima onih koji zelu Rusiju rasturati. Jos uvijek mu zakon ne moze nista, izgleda da je lukav pa zna kako skoditi a ne zavrsiti u zatvor. Kazu da je po zanimanju pravnik. Kazu da je dobio neke treninge u Americi, nesto kao sjemeniste za buduce revolucionare, kazu da je pohadjao iste skole kao Saakashvili. Do sad je znao otici u pritvor samo na dva tjedna, pa ponovo na dva tjedna. Od cega zivi? Jel mu drzava prati dolazak novca? Ako radi za kabalu, cioniste i strane interese a nije bio duze u zatvoru onda je problem s ruskim pravosudjem. U Americi je general Flynn nevin zavrsio u zatvor, u Americi se moze raditi svasta ali raditi za stranu silu nitko te nece spasiti. Flynn nije radio za stranu… Čitaj više »

Siniša
3 godine prije

Pernar se pomirio sa Sinčićem…moram priznati da sam iznenađen, ipak slatka državna sisa.

Mikojan
3 godine prije

A da malo analiziramo značenje izdajnik, možda se Navalnom malo pomješalo pa se nespretno izrazio, nemojmo odmah sa njim u Sibir, pričekajmo zimu.

Dopizdilomi
3 godine prije

Mi smo što se toga tiče ispred svih. Zbog izjave na “fejzbuku” policija šalje kazne, lupa na vrata i privodi.

JumpingJackFlash
3 godine prije

sedban
…a bogme i porijeklom pripada onoj ekipi koja se već stoljećima trudi da uništi Rusiju…

Max
3 godine prije

Rusi poštuju swoju domovinu nije to neka banana država..

nekoime
3 godine prije

Cialni ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI