Moskva: Novičok je 100% zapadni proizvod

Navalni - Novičok - Zapadna marka
43 komentara

Kemikalije obitelji Novičok su marka razvijena na Zapadu, dok u Rusiji on ne postoji, izjavila je ruska diplomacija, komentirajući komentare njemačkog ministra vanjskih poslova o navodnom razvoju otrovnog sredstva ove vrste.

Otrovno sredstvo klase Novičok, koje je navodno otkriveno u uzorcima uzetim od ruskog blogera Alekseja Navalnog u Njemačkoj, pripada marki proizvoda stvorenoj na Zapadu, priopćilo je u subotu (10. listopada) rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

Struktura i spektar ovog otrovnog sredstva prvi su put predstavljeni u bazi podataka Američkog nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju (NIST) 1998. Te podatke pružio je Pentagon, podsjetilo je ministarstvo.

„Nakon toga, na temelju ovog spoja stvorena je cijela obitelj otrovnih kemikalija koje nisu obuhvaćene Konvencijom o kemijskom oružju. Barem dvadeset zapadnih zemalja radilo je na tim proizvodima zajedno sa Sjedinjenim Državama. Stoga je Novičok čisto zapadna marka”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova komentirajući nedavne primjedbe njemačkog ministra vanjskih poslova Heiko Maasa o aferi Navalni.

Novičok je sintetiziran u oko 140 verzija, dok u Rusiji nema te supstance, priopćilo je ministarstvo.

Afera Navalni i nove antiruske sankcije

Francuski i njemački ministri vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian i Heiko Maas izjavili su 7. listopada da su Francuska i Njemačka pripremile “prijedloge za dodatne sankcije” protiv Moskve u vezi s aferom Navalni . Prema dvojici visokih dužnosnika, Pariz i Berlin, ovaj će tjedan svoje prijedloge poslati članicama Europske unije.

Maas je Bundestagu istog dana rekao da će Berlin razgovarati sa svojim europskim partnerima i Organizacijom za zabranu kemijskog oružja (OPCW) o zajedničkom odgovoru na incident koji je pogodio Alekseja Navalnog. Smatrao je da bi EU mogla “vrlo brzo” usvojiti sankcije protiv onih koji su umiješani u razvoj otrovnih tvari u Rusiji.

Navodno otkriće Novičoka u Navalnom

OPCW je ranije rekao da je u tijelu blogera Alekseja Navalnog pronađena tvar sa karakteristikama sličnim svojstvima otrovnog sredstva Novičok, precizirajući pritom da ova supstanca nije na popisu zabranjenih kemikalija.

Navalni je 20. kolovoza hospitaliziran u Omsku u Sibiru nakon što mu je pozlilo u zrakoplovu. Nekoliko dana kasnije prebačen je u Njemačku. Ubrzo nakon prijema u bolnicu u Berlinu, njemačka je vlada tvrdila da je Navalni otrovan s otrovom tipa Novičok .

Kremlj je sa svoje strane rekao da Berlin nije obavijestio Moskvu o svojim nalazima i da još uvijek čeka da dobije rezultate tih analiza.

Aleksej NavalniNovičokrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
notw
3 godine prije

To nije cijeli izvjestaj ruskog ministarstva vanjskih poslova, ima toga jos.
Ipak i ovo je dobro da se javnost upozna s prljavom rabotom tzv. zapada.

Znajte da se iza ovog imena zapad krije svako g* i zlocin neopisivih razmjera…aj dobro ima i dobrih stvari… to prihvacam ali nek i zapad prihvati da ima tu i te kako velike gadosti i podmuklosti.

Rusija tvrdi da ne može pokrenuti istragu povodom Navalni slučaja bez ikakvih dokaza da se navodno trovanje dogodilo.

 Ministarstvo je podsjetilo da ni ruski liječnici, koji su spasili Navalnyju život u prvim ključnim satima, kao ni njemački liječnici, koji su ga dalje liječili, nisu pronašli tragove trovanja živčanim sredstvom. 

Njih je, navodno, gotovo tjedan dana kasnije “pronašla” njemačka vojska, dodala je Moskva.

Spacevoodoo
3 godine prije

Odmah je bilo sumnjivo kako tako opasni ruski novičok može omanuti 😊😊😊

Pera Detlic
3 godine prije

Problem je u tome sto stoka koja proizvodi biokemijske agense ostaje nekaznjena. Nema nikakve civilne kontrole. Pod izgovorom nacionalne sigurnosti pizdarije se rade. Kome normalnom pada na pamet trovat i zarazivat ljude. Viši ciljevi? Moš’ mislit!

samo
3 godine prije

opt su Rusi napravili dobar izum ali su morali čekati da ga zapad usavrši
kada će jednom neki izum, proizvod sami razviti do kraja?
uvijek sve napola obave

qints
3 godine prije

Njemacka, koja je uzrokovala smrt 27 miliona Rusa, ovo ne moze demantirati.
Odgovor iz Berlina ce biti sutnja na ovo pa ce ponovo udariti o svoje diple,…. sankcije i nek Rusija prizna.

Kao sto u savani napanu lava copor hijena ili copor divljih pasa i lav je na sto cuda u borbi s njima, kad bi se lav skoncentrirao samo na jednu hijenu pa je zaklao ostale hijene bi se pozbavile da medjusobno podijele pljen, ubijenu hijenu i lav bi bio na miru.

Tako i Rusija mora nekog susjedu agresivca dobro zviznuti da bi se ostali umirili.
Nije radilo ni u Gruziji ni u Ukrajini, zato jer ih Rusi nisu dovoljno dobro zviznuli.
Ameri bi napravili bolje.
Kako je danas Japan dobar. Tako se radi s neprijateljom.

Alex
3 godine prije

A ime su dali zabunom… trebalo je biti : kazačok.😂🤣😂🤣

LZN
3 godine prije

Dok su sve oči uprte u Rusiju u Francuskoj slave novu godinu………………..sa napadom na policijsku stanicu:
https://www.youtube.com/watch?v=bW33GtHiU9M

Bosanac
3 godine prije

Navalili svi s Navaljnim, postat će poznatiji od Coca-cole.

kopt
3 godine prije

Pricajuci s Nijemcima o drugom svj. ratu, primjetio sam tipicnu izjavu Nijemaca.
“Hitler je napravio gresku sto je dirao Zhidove”.
Dakle nimalo zaljenja za zlocine nad Rusima !!!

U logorima za ratne zarobljenike Amerikanci i Englezi su bili tretirani kao ratni zarobljenici a Rusi nisu imali taj status, oni su bili tretirani kao niza bica, kao zivotinje.

Nad Amerikancima, Britancima nije ni bilo zlocina.
Pri kraju rata su Nijemci bijezali u pravcu americkih trupa da se njima predaju iako su znali da padaju u ruke americkim zhidovima.

Ico
3 godine prije

Putin je u stvari ljubomoran, jer je Navalni mlad, visok, plav i zgodan, pa koke navaljuju na njega.

Max
3 godine prije

Da su ga Rusi htjeli ubiti ne bi bio živ.

Karma
3 godine prije

Zapadni tkz demokrati i nazovi humanisti su zabranili cirkuse sa zivotinjama. Pa je sada cirkus sa ljudima i retardiranom politikom. Putin stvarno ima zivaca sa budaletinama koji zele ukrasti rusko zlato. Planeta je u sotonskom zagrljaju bankstersa i sotonista.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI