Komercijalni proboj hladne fuzije (LENR) mogao bi OKONČATI nestašicu hrane i energije diljem svijeta

Unatoč upornim pokušajima kriminalnih vlada i arogantnih akademika da unište područje hladne fuzije, upravo je najavljen komercijalni proboj koji označava revoluciju za budućnost našeg svijeta. Brillouin Energy Corp. najavio je revolucionarni kotlovski sustav s vrućom vodikovom cijevi (HHT), koji koristi niskoenergetske nuklearne reakcije u čvrstom stanju (LENR) za proizvodnju kontroliranog viška topline fuzijom atoma vodika u helij, ne oslobađajući emisije, niti zračenje i bez “istrošenog” materijala radioaktivnog goriva, kao što vidimo u industriji nuklearne energije.

Ovo otkriće koristi tehnologiju metalne rešetke u čvrstom stanju koju su nekoć odbacili gotovo svi konvencionalni fizičari, a ipak je reproducirana i dokazana u stotinama laboratorija diljem svijeta tijekom posljednjih nekoliko desetljeća. Tehnologija, koju su mainstream fizičari nekoć odbacivali kao “nemoguću”, sada je potvrđena, patentirana i objavljena u brojnim znanstvenim časopisima, čak iako je mainstream fizičari još uvijek u potpunosti ne razumiju. Samo oni koji su neuki i arogantni sada odbacuju tehnologiju, dok oni koji su informirani prihvaćaju ovu tehnologiju kao spremno rješenje za pomoć u prehranjivanju, grijanju i opskrbljivanju svijeta energijom.

Zapadna Europa ne treba ruski plin ako prihvati LENR tehnologiju “hladne fuzije”.

U svijetu u kojem se zapadna Europa sada suočava sa zimama s nestašicom energije zbog rata s Rusijom i naglo smanjenog istjecanja plina Rusije preko Sjevernog toka 1 i drugih kanala, Brillouin Energy Corp ima spremno rješenje za grijanje domova, poslovnih zgrada i vojne infrastrukture uz djelić sadašnje cijene, bez potrebe za bilo kakvim fosilnim gorivima. Kao što je najavljeno na web stranici Brillouin Energy, “HHT™ kotlovski sustav koristi obični vodik za proizvodnju skalabilne topline na zahtjev po izuzetno niskoj cijeni, bez ikakvih emisija ili drugih zagađivača.”

”U svojoj trenutnoj fazi, HHT je odmah primjenjiv za dramatično snižavanje troškova i smanjenje ugljičnog otiska kotlova za toplu vodu i hidroničkih (zračećih) grijača u stambenim i komercijalnim razmjerima. S daljnjim razvojem, ovaj sustav također može napajati poboljšane HVAC sustave, i u konačnici pružiti dramatičan napredak u proizvodnji električne energije na decentraliziranoj osnovi bez onečišćenja na mjestu potražnje.”

Tehnologija hladne fuzije (LENR) proizvodi višak topline u sporoj, kontinuiranoj reakciji fuzije koja se odvija na nano ljestvici. Za razliku od fosilnih goriva, ne proizvodi visokoenergetske fenomene izgaranja, koji bi podržavali primjene motora s visokim okretnim momentom, stoga nije primjenjiv za zamjenu motora s izgaranjem u vlakovima, kamionima, automobilima ili zrakoplovima. Umjesto toga, zagrijava vodu putem kontroliranih reakcija nuklearne fuzije u čvrstom stanju. Ta se topla voda može koristiti u jednostavnom sustavu distribucije topline zračenjem (kotlovi, industrijski grijači itd.) ili uz dodatni razvoj može se koristiti za zamjenu ugljena u elektranama na ugljen. Može se čak koristiti (uz značajne napore naknadnog opremanja) za zamjenu šipki za nuklearno gorivo u nuklearnim elektranama, eliminirajući cijeli problem radioaktivnosti i istrošenog nuklearnog goriva.

Reakcija LENR u čvrstom stanju troši mikroskopske količine atoma vodika, stapajući ih u helij uz oslobađanje viška energije u skladu s pretvorbama mase u energiju dobro poznatim u zajednici fizičara. Gustoća energije vode, koja očito sadrži vodik, gotovo je nezamisliva. Prema Brillouinu, jedna klasa vode sadrži dovoljno vodika za napajanje 30 000 domova godinu dana, uz pretpostavku 100 % pretvorbe vodika u toplinu putem LENR fuzije:

Osim toga, klimatski kultisti koji trenutno preziru CO2, iako CO2 uzgaja usjeve i “ozelenjava” planet zahvaljujući fotosintezi, također bi trebali prihvatiti LENR tehnologiju, s obzirom na to da LENR ne proizvodi nikakve emisije CO2.

Uz malo dodatnog inženjeringa, Brillouinovi sustavi mogli bi se iskoristiti za proizvodnju električne energije upotrebom “mikro kotlova” koji pokreću male turbine zahvaljujući učincima parne ekspanzije. To znači da bi mala jedinica, možda veličine hladnjaka, mogla napajati dom i proizvesti dovoljno viška električne energije za punjenje električnih vozila.

Jedna od ključnih prednosti ovog sustava je da turbine proizvode izmjeničnu struju (AC) koju mogu odmah koristiti kućanski uređaji, bez potrebe za transformacijom iz istosmjerne struje (DC) koju proizvode solarni paneli.

Iz priopćenja Brillouina:

“Ovu tehnologiju neovisno je testiralo ili potvrdilo nekoliko vodećih svjetskih nuklearnih znanstvenika i laboratorija. Brillouin Energy sada je spreman za ulazak u sljedeću fazu: komercijalizaciju,” rekao je David Firshein, financijski direktor Brillouin Energyja. „HHT testni sustav koji demonstriramo na ICCF24 je prvi sustav koji se može licencirati i koji je prenosiv; može se zapakirati i poslati potencijalnim OEM partnerima za licence na daljnje testiranje i procjenu. Ovo je ključni korak prema rješavanju današnjih ogromnih izazova energetske sigurnosti i klimatskih promjena.”

U velikim razmjerima s dodatnim inženjeringom, te bi jedinice mogle pokretati mornarička plovila, industrijske zgrade, vojne baze, škole ili čak cijele gradove. Ono što je važno, budući da je voda lako dostupna svakoj naciji na Zemlji, ova bi tehnologija oštro smanjila globalnu ovisnost o fosilnim gorivima; izvoru sukoba i ratova za resurse.

Iako LENR neće uskoro zamijeniti motore s izgaranjem, tehnologija može vrlo brzo zamijeniti potrošnju fosilnih goriva u sustavima grijanja i velikim elektranama. To bi dramatično smanjilo svjetsku ovisnost o ugljenu, prirodnom plinu i lož ulju.

LENR tehnologija može osloboditi čovječanstvo iz smrtnog stiska globalista koje uništava čovječanstvo

Vlade su desetljećima sustavno potiskivale LENR iz jednostavnog razloga; jer vlade ne žele da čovječanstvo bude slobodno. Oni koriste oskudicu kao oružje kontrole, a s globalistima koji sada pokušavaju postići globalnu depopulaciju, oni stvaraju oskudicu hrane i oskudicu energije kao polugu za izazivanje masovne gladi i ekonomskog kolapsa. To znači da LENR tehnologija može pomoći osloboditi čovječanstvo od smrtonosnog stiska globalista koji uništavaju čovječanstvo, koji slijede plan masovnog istrebljenja ljudske rase.

Obilje hrane može se lako postići gotovo svugdje u svijetu kada se staklenici mogu pristupačno grijati tehnologijom hladne fuzije u zimskim mjesecima. To omogućuje cjelogodišnji uzgoj lokalnih usjeva u hladnijim regijama kao što su Kanada i Zapadna Europa.

Osim toga, LENR tehnologija ne zahtijeva toksične teške metale, koji se koriste za proizvodnju solarnih panela. Solarna industrija je izložena kao veliki zagađivač, s otrovnim metalima koji se nakupljaju na odlagalištima zbog odbacivanja istrošenih solarnih panela. Ti se metali dobivaju iz rudarskih operacija koje se često izvode u zemljama poput Kine, potpuno zanemarujući ekološke posljedice.

Tehnologija LENR također teoretski može pokretati postrojenja za desalinizaciju vode diljem svijeta, osiguravajući svježu vodu za navodnjavanje usjeva, bez potrebe za potrošnjom fosilnih goriva u procesu.

S mogućnošću pristupačnog grijanja staklenika dok istovremeno pokreće postrojenja za desalinizaciju vode, LENR će značiti pristupačnu hranu u izobilju za svakoga nakon što se pravilno iskoristi i konstruira za ove primjene.

U suštini, cijena hrane odražava cijenu energije, tako da svako dramatično smanjenje cijene energije čini hranu pristupačnijom i lako dostupnom.

Brillouin Energy Corp trenutno traži investitore kao što je opisano na stranici “Opportunity”. Ne možemo govoriti o rizicima ili koristima ulaganja u Brillouin, ali možemo vam reći da neke od najvećih svjetskih korporacija promatraju ovu tehnologiju i ocjenjuju je. Čini se neizbježnim da će netko komercijalizirati hladnu fuziju i promijeniti svijet. Trenutno se čini da je Brillouin na čelu paketa, iako to nije jamstvo da će za pet godina biti tržišni lider.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
198 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Emiliano Zapata

Molim Vas ne budite naivni, pa nisu oni sve ovo radili stoljecima a vidljivo je zadnje 3 godine da bi nam sad dali besplatnu energiju i time slobodu!?

Keki

Držim fige.

Uloženo / dobijeno

Na kraju sve se svodi na omjer uložene energije i dobijene energije.

A taj omjer još nije ni približno zadovoljavajući (osim ako siromašni porezni obveznici sve plaćaju bogatima).

Bilo to sunčana energija, fuzijska nuklearna energija, supravodlivosti, vodika kao goriva, ili “sada” hladne fuzijske energije.

Mahatma

Sve je ovo super na papiru, ali napravite tokamak koji funkcionira pa ćemo pričat.

Mlata

Da ali prvo reset…veliki

Djoda freestyle

To ce resiti sve moje probleme. Cak cu i da se ozenim. Samo da ovladam hladnom fuzijom. Topla fuzija je prevazidjena 90ih u kutnom filmu Saint sa vaI kiImerom.

tihobl

Prevara kao bitkonji.
Ako su vlasnici Brillouin Energy Corp usruljina braca onda ce Brisel uloziti 500 milijardi.
Ako je vlasnik Hanter Bajden …

Hehehehe

Na žalost sve su to mokri snovi. Slično proizvodnji zlata iz olova.

imee

za grijanje saditi masovno industrijsku konoplju.
za hranu… smanjiti unos smeća iz dućana.

a ova CF je utopija, neće biti jeftine enrgije za narod. više.

Vergilius

Autoru članka i svim zanesenjacima poručujem: Ako vi smatrate (i imate proračune, modele, prototipe i druge dokaze, naravno) da je hladna fuzija moguća i ekonomski isplativa, ja vam zavidim. To znači da će vam kroz nekoliko minuta početi slijetati u dvorište helikopteri BlackRocka, Vanguarda, JPMorgana, Goldman Sachsa, prostirati crvene tepihe… Pročitaj više »

Joe

Lijepa priča za laku noć djeco…

tedi

Nasa masta moze svasta, ali tek kada na planeti zemlji bude zivjelo 500000 tisuca zemljana.
BlacKrock i Vanguarda ce to dopustiti, a ako krene prije ide metak.

Max

Naftni lobiji će to zatrti.

tuf

Da bi se prešlo u komercijalizaciju i prepoznatljivost na tržištu tromom poput energetskog potrebno je min. 10 godina, ako se pojave poteškoće koje konkurencija jedva dočeka na nož kod podmazanih državnih regulatora onda i više. Čak i tada ne postoje recepti “preko noći”. Nitko neće žuriti mijenjati skupe visoke peći,… Pročitaj više »

Jednostavno receno

Prije par godina gledam film jednog našeg izumitelja, inovatora, znanstvenika. I kaže imama sve za prenos bežične energije i pristup neograničenome izvoru energije…. Sutra dan se budi i sva mu oprema uništena skupa s labaratorijem s jasnim odgovorom gdje su moji kablovi, utičnice, elektrane….. I tada se i meni jedna… Pročitaj više »

Roccos

Ovakve slične članke sam čitao i prije 20 i više godina i onda muk,ništa od fuzije.Sada bi ipak moglo biti nešto od toga,tj. zapad nema dovoljno energenata i vrijeme je očito da izvuku stare projekte iz ladice,mada mislim da sve to već imaju i drugi jači igrači,ali…pogledajte film “Lančana reakcija”,tamo… Pročitaj više »

Probuđeni

Eto prilike [email protected] hladna fuzija jeftin neogranicen izvor struje… ulozite siću zavladajte svijetom I uredite ga po svojim svjetonazorima !!!! Što čekate??? Zašto vec niste ?????

bbvvcc

BMW je objavio komercijalnu proizvodnju auta na vodik. To je revolucija, a ne auti na baterije.

Vojni analitičar

Je li ovo još jedno magično “revolucionarno znanstveno dostignuće” koje obećava med i mlijeko i nikad se ne realizira? Nismo li takvih najava znanstvenih čudesa imali već i previše uključujući tu i svemoguća cjepiva (koja će nas jel’te zaštititi od svih mogućih boleština kako nam obećavaju)? I misli li netko… Pročitaj više »

Lucija, prva

Sjeća li se tko onoga: proizvodne snage, proizvodni odnosi?
Tehnologija je stvarno otišla predaleko da bi nju i svijet kontrolirala hrpica starih psihopata…

Ringo10a

Nacekat cete se vi do FUZIJE

BTK

Nemam pojma o cemu se radi ali zvuci kao nešto sto će se postojanje raznijeti u paramparcad na jedan krivi treptaj.

Sanyar

Fizičar Ivan Filimonenko 1958. godine otkrio je tu pojavu, hladnu nukleranu fuziju. Na toj osnovi počeli su se graditi motori i generatori. Akademik Koroljov na bazi energije hladne nuklearne fuzije namjeravao je razviti svemirske programe, let na Mjesec i Mars, na Veneru, sve je to bilo planirano pomoću novih motora… Pročitaj više »

nessy

“Unatoč upornim pokušajima kriminalnih vlada i arogantnih akademika da unište područje hladne fuzije”. ?. Tko kontrolira Brillouin Energy Corp.? Valjda vlasnici. Kako i njh nisu unistili?

nessy

Uvijek me odusevi broj Nobelovaca na ovom forumu, od kojih je vecina procitala samo naslov, ali o temi naravno, sve znaju. Svijetla je nasa buducnost uz toliko talenata.

Shumadinac

Jedna od najbitnijih vesti ove godine a svedena na reklamni pamflet… Ovo je priča o možda jednom od najvećih zločina protiv čovečnosti, vrlo brzo ćemo saznati pošto u tekstu nema konkretnih detalja tehnologije. Koncept hladne fuzije nije nepoznat, još davne 1989 su Flajšman i Pons (računajte koliko je vremena od… Pročitaj više »

Shumadinac

nastavak: Sada da se vratimo u neposrednu prošlost. Amerika insistira na čistoj energiji iako je jasno da nje nema dovoljno!?! Još gore, uvlači Rusiju u rat protiv Ukrajine znajući da će Evropa ostati bez energije i da će se naći u vrlo teškoj situaciji!!! Šta će se dogoditi u neposrednoj… Pročitaj više »

łedeno doba

u Njemačkoj je prije 12-13 godina, bilo gradskih busova sa pogonom od nekih cijevi vodika, vodene pare, tako nešto… te su pogonske cijevi bile smještene pod krovom busa, ako se ne varam. ti su busovi tada bili u experimentalnoj fazi ,ali vozili su normalno po voznom redu ne raziumijem se… Pročitaj više »

mrdo

Problem energetike je davno riješen – torijumski reaktori. Sigurni, jeftini, sa vrlo malo radioaktivnog otpada. —————————- Torijum – budućnost nuklearnog inženjeringa Ali postoji još jedna vrsta nuklearnog goriva koja čeka da ugleda svetlost dana već decenijama i koja će nas primorati da promenimo naše mišljenje o nuklearnoj energiji. Reč je… Pročitaj više »

Metabaron

Ljudi , ovo ne sluti na dobro …

Rimtutituki

Nema nusta od ovoga,pa niko i nece da svi budu siti i ugrijani

POVEZANE VIJESTI