Luksuzna posteljina, prostirke i dekoracija za vaš dom

Francuski stol
0
0

Ručni vezovi, univerzum ljepote i rafiniranosti vašeg doma!

Stoljetne tradicije ručnog rada i veza nas inspiriraju u stvaranju danas sve ljepših proizvoda. Vezovi i čipke često podsjećaju na djetinjstvo, na čistoću i ugodne mirise sapuna, lavande i ruže. Također nas asociraju na naše bake, koje smo kao djeca promatrali dok vezu ili šlingaju i jedva čekali da vidimo krajnji rezultat kako bi se divili bjelini platna s prekrasnim vezenim figurama.

Često su žene nekada vezle iz hobija, iz stvarne ljubavi prema ovoj vještini, i dijelile iskustva uz večernja druženja koja bi zajedno organizirale. Tradicionalno poznavanje tehnike pretvarale su u pravu igru ljepote i šarma. Uz pomoć igle i konca na platnu su stvarale čistu eleganciju i prava umjetnička djela.

Put od ideje do krajnjeg proizvoda

Od dizajna do kreacije dug je put i izvanredan spoj velikog broja raznih metoda i zanata koji podrazumijevaju veliku strogost u izradi počevši od crtača, stiliste, onog koji veze i napokon krojača kako bi se stvorila izuzetna djela. Proizvodi istinske vrijednosti izazivaju čistu emociju zadovoljstva i sreće, te želju da ih trajno sačuvamo kako bismo ih ostavili budućim generacijama.

Ponavljajuće geste kod vezenja ustvari su vrlo delikatne i rađene s velikom preciznošću. Činjenica da se izrađuju na jako lijepim i kvalitetnim tkaninama omogućuje njihovo dugotrajno korištenje, a kod pravih poznavatelja ljepote izaziva istinsko divljenje.

Plemeniti materijali koji se koriste za ove vrste kreacija su tkani od najljepšeg spoja vlakana kao što su saten, svila, pamučni perkal, pamučni veo, lan, muslin i organza. Ove ručno brodirane vrste tkanina luksuzni su proizvodi koji uz osjećaj ugode, čistoće i mekoće pružaju i veliko zadovoljstvo očima i duši.

Unutarnja dekoracija – spoj tkanina i dizajna

Vezeni proizvodi daju poseban istančan stil vašem domu, harmonizirani su sa svim ostalim elementima koji ga okružuju i ujedno stvaraju vrlo ugodnu atmosferu. Spoj tekstila i dizajna mora se poštovati želite li stvoriti osjećaj čistoće prostora i naglasiti svoj profinjeni ukus.
Uljepšavanje doma i umjetnost primanja gostiju predstavlja određen prestiž koji vas može izdvojiti kao vrlo dobrog poznavaoca lijepih stvari pa su prava poslastica za arhitekte, dekoratere, profesionalce i pojedince.

Ljepota ovih proizvoda također privlači ljubitelje luksuza, pa se najčešće koriste za uređivanje i dekoraciju jahti, privatnih zrakoplova, ekskluzivnih hotela, palača, sofisticiranih kuća i planinskih objekata, kao i izuzetnih apartmana.

Promociji vezenih i čipkanih proizvoda i njihovoj dostupnosti osobito je pomogao Internet. Ova vrsta dekoracije osobito je tražena i posljednjih godina među pojedincima. Međutim originalne i kvalitetne proizvode je i dalje teško pronaći, pa ostaje pitanje kako biti siguran u istinsku vrijednost proizvoda. Odgovor na njega mogu dati stvarni znalci iz tog područja, koji vas vode u sigurnom izboru prave kvalitete.

Odlična ideja za darivanje

Ovakvi radovi su odlična ideja za poklon najdražima i to u svim prilikama: rođendani, godišnjice, dar za useljenje, darivanje mladenke. Visoka kvaliteta i jedinstveni prestiž posteljine i podmetača o kojima svi sanjaju, mogu poslužiti kao mističan i vječan poklon, čistog potpisa i ali jedna izuzetna ljubavna priča!

Svijet vezenja i izrade čipke spaja:

Umjetnost na stolu
Francuska kuhinja ima reputaciju u čitavom svijetu kao vrlo profinjena. Znati primiti goste s daškom elegancije umjetnost je življenja na francuski način. Uz prekrasne detalje poput prozračnih stolnjaka, ručno izvezenih podmetača, salveta lijepo položenih uz tanjure, dekoracija stola pretvara objedovanje u pravu umjetnost.

Umjetnost na krevetu
Vaš krevet je najudobnije mjesto u kući, pa je posljedično to i mjesto koje najviše zaslužuje biti estetski primamljivo. Fino vezeni ili čipkasti detalji na posteljini izrađenoj od kvalitetnih ranije spomenutih tkanina, uz lijepe motive mogu zaista potaknuti osjećaj ugode. S poboljšanjem udobnosti, dolazi i do boljeg sna. Božanstven izbor pruža i ekvivalent zadovoljstva!

Umjetnost u kupatilu
Ljubitelji čistoće, ugodnih mirisa sapuna i ulja za tijelo, trenuci bavljenja sobom predstavljaju ključ za opuštanje i istinski užitak. Tada volimo imati udobne i lijepo ukrašene ogrtače, ručnike s (zašto ne) monogramom, vezene rupčiće koji nas uljepšavaju, griju i stvaraju čaroban ugođaj.

Umjetnost u unutarnjoj dekoraciji
Arhitekti i dekorateri unutarnjih prostora, apsolutno su očarani današnjim izborom stvari po pitanju dekoracije. Svijet uređenja interijera obogaćuju kreativna veziva i čipke. Raskošni i izuzetno lijepi proizvodi vrhunske kvalitete kao što su vezene zavjese, sjedala, stolice, jastuci, platna, danas su veoma traženi u svim mogućim prostorima, osobito kada zakoračimo u svijet luksuza.

Izrađeno po mjeri – moguće je!
Imate istančan ukus i tražite savršenstvo, želite stvoriti jedinstven komad ili liniju s vašim potpisom… Izbor uzoraka je gotovo beskonačan, kao i izbor raspona boja, dimenzija, vrste tkanine ili personalizacija. Prilikom stvaranja jednog unikatnog proizvoda, neophodna je suradnja crtača, stiliste, krojača i osobe koja veze. Dobra će suradnja iznjedriti savršen rezultat, stoga je visoka cijena ovih proizvoda izuzetno opravdana!

Umjetnost na stolu – Praktičnost na stolu i bonton

Korisno je znati:

  •  Na formalnom ručku preferirajte jednake dezene stolnjaka i salveta, a možete koristiti i samo podmetače. Za vrijeme večere, stolnjak je obavezan! Izbjegavajte papirne stolnjake i podmetače, jer oni su rezervirani za piknike.
  • Stolnjak mora prelaziti po trideset centimetara sa svake strane kako bi gosti mogli ugodno sjediti.
  • Tijekom ručka se koriste manje salvete složene na glavni tanjur u trokut ili četverokut.
  • Tijekom večere veće se salvete složene pravokutno postavljaju s lijeve strane tanjura ispod vilice. Vez ili monogram mora uvijek biti vidljiv.
  •  Ako nekome padne salveta, predložite obavezno da ju promijenite za drugu, čistu.

Tanjuri

Dekoracija stola mora biti u skladu s tanjurima. Oni su smješteni tri centimetra od kraja stola i od trideset do četrdeset centimetara od drugih tanjura kako se gosti ne bi osjećali skučeno. Općenito se stavlja samo jedan veliki tanjur po osobi, ali ako poslužujete juhu, dozvoljeno je na taj tanjur postaviti još jedan duboki. Posude za predjelo se unose i vraćaju u kuhinju odmah nakon završetka jela.

Posudica za kruh je obavezna i postavlja se u gornjem dijelu, lijevo od glavnog tanjura.

Pribor za jelo

Na formalnom ručku, pribor se mijenja za svaku vrstu jela, a za sir ili desert se donose samo u trenutku serviranja istog. Pravilo umjetnosti postavljanja francuskog stola je taj da pribor za jelo ne smije prijeći brojku trinaest i ovisi o tome koliko jela služite.

Pribor se počinje koristiti s vanjske strane prema unutarnjoj. Pribor za desert i sir se stavlja ispred tanjura, nož i žlica s desne, a vilica s lijeve strane. Podmetač za nož je neophodan jer njime ćete izbjeći prljanje vaših prekrasnih setova.

Vrhovi vilice moraju biti okrenuti prema stolnjaku, a žlice prema stropu. Nekada se tako pokazivala ljepota i inicijali s pribora. U Francuskoj se za desert uglavnom služi vilica, a žličica jedino ako je riječ o kremastom desertu. Nož za maslac smješten je na desnom kraju tanjurića za kruh.

Čaše se smještaju u desnom gornjem dijelu tanjura počevši od više prema nižoj, a slijeva nadesno idu čaša za vodu, crveno i bijelo vino. Ako želite dodati čašu za šampanjac, smjestit ćete je između one za vodu i za crveno vino.

Stol spremljen na ovaj način zasigurno će impresionirati vaše goste!

čipkaStolTkanine
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI