Ljeto u Čakovcu – gradu Zrinskih

cakovec-naslovna-grb
0
0

Tradicija organiziranja kulturno-zabavnih programa tijekom lipnja i srpnja u Čakovcu je pod nazivom Čakovečko ljeto počela još osamdesetih godina prošlog stoljeća. Posljednjih dvadesetak organizira se pod imenom Ljeto u gradu Zrinskih.

Ta manifestacija je postala  jedna od vrlo atraktivnih ljetnih aktivnosti na području grada Čakovca i šire. Prvobitno zamišljena kao Sajam tradicijskih zanata, koji je bio vezan uz crkveni blagdan „Gospe od anđela – Porcijunkule“ (koji se obilježava 2. kolovoza), manifestacija se svake godine tematski i obujmom širila da bi danas stekla status najveće turističke manifestacije u Međimurskoj županiji koja privlači veliki broj posjetitelja. Osim brojnih glazbenih programa poznatih glazbenih izvođača, koji su podijeljeni prema ukusima i dobi, među atraktivnijima su zasigurno postavi i radionice starih zanata koji predstavljaju običaje međimurskog kraja gdje se između ostalog predstavljaju brojni obrtnici te poduzetnici: licitari, keramičari, lončari, košaraši, čipkari, ispirači zlata, drvorezbari, postolari, kipari i drugi. „Porcijunkulovo“ traje od 29. srpnja do 3. kolovoza.

Ljeto počinje operetom Grofica Marica u izvedbi Opere B.B. uz pratnju Gudačkog ansambla Maestro Orchestra. Cjelokupni program zatvara se glazbenom poslasticom, koncertom, Rundek Cargo tria. Bit će izvedene i kazališne predstave družina sugrađana kao npr. Kazališne družine Pinklec, Teatra Poco Loco i još mnogih lokalnih kazališnih skupina. U Čakovcu također već tradicionalno djeluje Škola animiranog filma. Tako će se i ovog ljeta predstaviti njihova najnovija produkcija. U Grofici Marici glumit će i poznata Čakovčanka Blanka Tkalčić.

U Ljeto u gradu Zrinskih uključili su se i ugostitelji, tako da  će nakon svakog programa biti organizirani i „afterpartyji“.

čipkakiparstvolončarstvoPoco LocoradioniceRundekzanati
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI