fbpx

Dani Brazila u Novom Sadu

dani brazila, karneval.

Šest godina unazad Novi Sad nam pruža mogućnost da osetimo delić brazilske kulture i vatrene energije koja se širi ulicama u vreme održavanja novosadskog samba festivala „Dani Brazila“.

Raznovrstan program koji se održava na više lokacija u gradu i ovog leta primamiće brojne turiste u grad, sa kojima će Novosađani moći da uživaju u besplatnim radionicama samba plesa, samba udaraljki, kapueri, izložbama, projekcijama filmova, žurkama, kao i čuvenoj karnevalskoj povorci.

 

 

Ovog leta festival se održava od 12-14. avgusta. Gostuju brojni izvođači iz svih delova sveta. Bogat filmski i muzički program obogatiće kultrurni sadržaj ove manifestacije. Filmske projekcije se održavaju na Brod teatru od 21 h. U utorak je dokumentarna projekcija Pjer Verže, Glasnik između dva sveta. Za sredu 12. avgusta je planiran film Blidness, a za četvrtak portugalska komedija A Dog’s Will u režiji Guel Arraesa. Raznovrsna muzička scena upotpunjena je koncertima na Brod teatru i Trgu republike. Svakog dana na scenu izlaziće preko 10 plesačica i muzičara koji će održavati dobru atmosferu. Festival se zatvara čuvenom karnevalskom povorkom u kojoj svi učestvuju. Radionice su edukativnog karaktera. Prijave za radionice otvorene su do početka festivala, a podnose se putem zvaničnog sajta www.danibrazila.org

Dođite da zajedno uživamo u Danima Brazila.

Udruženje građana Artkor omogućilo nam je da upoznamo bogatu i raznovrsnu kulturu Brazila, naučimo kapueru, sambu i učestvujemo u karnevalskoj povorci, a na nama je da iskoristimo priliku da osetimo uzavrelu atmosferu na ulicama grada.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik