Špancirfest – ponos i tradicija grada Varaždina

varaždin naslovna.
0
0

Varaždin, „Barokni grad“, ima najpoznatiju manifestaciju u regiji – Špancirfest.

Održava se svakog ljeta posljednjih deset dana u kolovozu. Ove će se godine održati osamnaesti Špancirfest početkom 19. kolovoza. Varaždinci ga zovu još i Festivalom dobrih emocija jer na njemu nastupaju brojni domaći i strani umjetnici i zabavljači, „heroji ulica“ svih vrsta i oblika koji pjevaju, plešu, žongliraju, glume, izvode akrobacije, recitiraju, izvode trikove, pantomimu i razne druge umjetničke vještine. Posebno zanimanje privlače koncerti na trima pozornicama u samoj staroj baroknoj jezgri grada.

Uzmi učešće

Svatko se može prijaviti i ponuditi svoj udio na Špancirfestu. Tko zna pjevati, plesati, žonglirati ili slično može se prijaviti video snimkom na posebnoj Facebook aplikaciji (http://goo.gl/uoGPR7) i skupljati glasove posjetitelja stranice. Cilj je doseći određeni broj glasova kako bi stekao pravo nastupa na Špancirfestu.

Osim što je prozvan Europskim festivalom kreativnosti, Špancirfest je nositelj mnogih gospodarskih aktivnosti, poticatelj razvoja turističke i ugostiteljske ponude.

 

Raznovrsnost

Program je sadržajno vrlo raznolik: osim glazbenog programa, tu je i program za djecu „Vindiland“ te razne kreativne radionice za djecu i odrasle. Glazbeni program odvija se na tri pozornice: Stari Grad, Vila Bendeković i Trg Miljenka Stančića. Ulaznice za Stari Grad i Vilu Bnedeković naplaćuju se prema zadanom cjeniku, dok je ulaz na glazbena događanja na Trgu Miljenka Stančića slobodan. Za goste je rezervirana posebna autobusna linija iz raznih mjesta po Hrvatskoj, a za višednevni boravak osiguran je smještaj u kampovima ili privatno.

Raznolik program Špancirfesta trudi se potaknuti Varaždince i goste da sudjeluju u njemu i da svatko nađe nešto za sebe.

festivalkreativnostulični zabavljači
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI