Midjourneyjev sljedeći skok: dosljedni likovi i značajka opisa

Značajka "dosljednog lika"
9 komentara

Kao što je istaknuo Nick St. Pierre u nedavnom tweetu, svijet digitalne umjetnosti vrvi od iščekivanja skorog predstavljanja značajke Midjourneyja. Sljedeći tjedan platforma planira predstaviti dva glavna poboljšanja: značajku “dosljednog karaktera” i redefiniranu funkciju “opisivanja”. Ova najava signalizira značajan korak naprijed u digitalnoj umjetnosti i razvojnim mogućnostima.

Značajka “dosljednog lika” rješava dugotrajnu potrebu unutar digitalnog pripovijedanja i dizajna igara: osiguravajući da likovi zadrže dosljedan izgled u različitim scenama i slikama. Ovaj alat obećava pojednostavljenje kreativnog procesa, omogućujući umjetnicima da se više usredotoče na pripovijedanje, a manje na tehničke detalje dosljednosti dizajna likova.

U međuvremenu, značajka “opisi” postavljena je da redefinira način na koji korisnici komuniciraju s Midjourneyjem. Suprotno početnom razumijevanju, ova funkcija omogućuje korisnicima učitavanje bilo koje slike, nakon čega će Midjourney generirati opisni upit s ciljem ponovnog stvaranja učitane slike. Ova mogućnost posebno je uzbudljiva jer premošćuje jaz između vizualnog nadahnuća i tekstualnih upita, omogućujući umjetnicima obrnuti inženjering kreativnog procesa. Pružajući ono što smatra optimalnim upitom za sliku, Midjourney ne samo da pomaže u rekreaciji postojećih vizualnih elemenata, već također poboljšava razumijevanje načina na koji se opisni upiti prevode u vizualnu umjetnost.

Ovaj inovativni pristup opisu slika i rekreaciji otvara nove puteve za umjetnike i programere. Bilo da poboljšavate točnost generiranih slika ili istražujete kreativni potencijal umjetnosti potpomognute umjetnom inteligencijom, značajka “opisi” dodaje sloj dubine digitalnoj kreaciji. Korisnici sada mogu secirati ‘misaoni proces’ umjetne inteligencije, dobivajući uvid u to kako različiti opisi utječu na konačno umjetničko djelo.

Odgovor digitalne umjetničke zajednice na ove nadolazeće značajke bio je izrazito pozitivan. Potencijal za povećanu kreativnu točnost i učinkovitost je visoko očekivan, a mnogi već razmatraju kako se ti alati mogu ugraditi u njihove projekte. Predanost Midjourneyja poboljšanju korisničkog iskustva i proširenju kreativnih mogućnosti očita je u ovim ažuriranjima. Nudeći nijansiraniju kontrolu nad kreativnim procesom, Midjourney postavlja novi standard za umjetničke inovacije vođene umjetnom inteligencijom.

S “dosljednim karakterom” i naprednim značajkama “opisivanja” na horizontu, Midjourney je spreman za daljnju revoluciju krajolika digitalne umjetnosti. Ova ažuriranja ne samo da pokazuju stalnu inovaciju platforme, već i jačaju njezinu poziciju ključnog alata za umjetnike i programere koji žele istražiti granice digitalne kreativnosti.

digitalna tehnologijadigitalna umjetnostMidjourney
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Grafički dizajneri mogu tražiti drugi posao.
AI-u napišeš što želiš, dobiješ više slika na traženu temu u roku nekoliko sekundi.
Na tako generiranu sliku nema nikakvih copyrighta ni autorskih prava.

Гавран
1 mjesec prije

Gorepomenuta delatnost po wiki sigurno pripada oblasti umetnosti.

“Umetnost (ijek. umjetnost) jeste ljudska delatnost ili proizvod ljudske delatnosti koja ima za cilj stimulisanje ljudskih čula kao i ljudskog uma i duha; prema tome, umetnost je aktivnost, objekat ili skup aktivnosti i objekata stvorenih sa namerom na to da se prenesu emocije ili/i ideje. Osim ove definicije, ne postoji nijedna druga opšteprihvaćena definicija umetnosti,”
:
Rakete Fau 1 i Fau 2 takođe su stimulisale čula britanske populacije i prenosila snažne Hitlerove ideje i emocije, i kao takve su neodvojivi deo sveta umetnosti.

noppo
1 mjesec prije

ljudski dijelovi koje AI vrlo često pogriješi su prstovi na rukama, oči i sitni detajlovi. Sliku treba samo malo detljnije da se pogleda i pronađe takvi “čudni” dijelovi.

habanero
1 mjesec prije

Simulakrum, prva faza (kopiranje originala) jaše dalje.

abc
1 mjesec prije

Slika je kao iz neke igrice. Sve ženske su vitke, svi muškarci sa bradama, ružni i debeli ne postoje.
Fašizam curi iz svakog detalja takvih slika, a propagiraju se kao scene iz modernog i naprednog društva.

xyz
1 mjesec prije

AI može biti jako savršena, ali to je i sve. Ljudsku maštu ne može ništa zamjeniti. Ona je beskrajna.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI