Poreznici će tražiti identifikaciju za prepoznavanje lica

Digitalno prepoznavanje identiteta
12 komentara

Poreska uprava zahtijeva od Amerikanaca da pokažu svoj lik privatnoj kompaniji kako bi pristupili njihovim poreskim prijavama.

Nova vrsta digitalne identifikacije, koja zahtijeva od korisnika da dostavi svoje lične podatke privatnoj kompaniji u Virginiji – uključujući video snimak svog lica uživo sa svog mobilnog telefona ili kompjuterske veb kamere – će biti jedini način na koji Amerikanci mogu da otvore nalog u Internoj Službi Prihoda (IRS) počevši od ljeta 2022.

Stari akreditivi za prijavu će prestati da funkcionišu kasnije ove godine, a jedini način da se prijavite na irs.gov će biti korištenje ID.me, usluge verifikacije identiteta na mreži koju vodi kompanija u Mcleanu u Virginiji, nedaleko od Capital Beltway. Ovo kaže istraživački novinar Brian Krebs, koji je ove nedjelje prošao kroz proceduru otvaranja naloga za sebe.

„Usluga zahtijeva od kandidata da dostave mnogo više informacija nego što se obično traži za šeme verifikacije na mreži, kao što su skeniranje njihove vozačke dozvole ili druge lične karte koju je izdao državni organ, kopije računa za komunalne usluge ili osiguranje i detalje o njihovoj usluzi mobilnog telefona“, napisao je Krebs.

Verifikacija telefona zahtjeva mobilni ili fiksni broj, bez usluga prenosa glasa preko IP kao što je Skype. U Krebsovom slučaju, proces verifikacije je zastao, zahtijevajući razgovor uživo – i napomenu da će morati da čeka tri i po sata da ga neko kontaktira.

Očigledno, više od polovine američkih država već koristi ID.me akreditive za identifikaciju lažnih aplikacija za beneficije. Privatna kompanija je rekla Krebsu da ima oko 64 miliona korisnika, sa „otprilike 145.000“ koji se prijavljuje svaki dan.

Iako njegova registracija nije bila glatka, Krebs je rekao da će dobijanje naloga ove vrste „vjerovatno biti potrebno u nekom trenutku da biste upravljali vašim odnosom sa saveznom vladom i/ili vašom državom“.

Nakon što je njegovo otkriće prenijelo izdanje Zero Hedge u ​​četvrtak, priča je privukla pažnju nekih članova Kongresa. „Poreska uprava sada pokušava da zahtijeva prepoznavanje lica da bi vidjela vaše poreske prijave. Ovo je Amerika, a ne Kina“, rekao je kongresmen Troy Nehls, republikanac iz Texasa.

Poreska uprava nije prva vladina agencija koja usmjerava građane ka ID.me, iako Uprava za socijalno osiguranje – još jedan entitet s kojim su Amerikanci u osnovi obavezni da sarađuju – takođe dozvoljava korištenje Login.gov, usluge identifikacije lične karte koju obezbjeđuje vlada, i koja je glavni konkurent ID.me.

digitalna tehnologijaidentitetporezSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pirat sa kariba
2 godine prije

nema privatnosti nit na wc ,,u tom smjeru se ide

pirat sa kariba
2 godine prije

posvuda ID ,, sto znaci da i ovi nasi botovi ,odnosno prodane duse imaju svoj chupak-ID

Jednostavno receno
2 godine prije

Dobar biznis, “potvrde ponasa i odgovornosti” su im dale uvid u naše zdravlje sad još da ti naprave sliku i je.. osobnu ličnu kartu. Za dvije godine sjediš na klupi u parku a tvoja slika na bilbordu, utaja poreza 17 lipa, nije platio račun za mobitel 13 lipa, bacio plastičnu bocu u kanto za papir….

Strava_i_užas
2 godine prije

Tko ima volje da živi u ovakvom svijetu?

Dragačevac
2 godine prije

SAD klizi ka ekonomskom kolapsu, tamo će biti takav nered i haos kao u centralno afričkoj republici gde ima desetine milicija i pokreta.
Amerikanci su skloni nasilju i anarhiji kod njih čim nestane struje posle uragana odmah se formiraju bande i gradjani samoinicijativno krenu da pljačkaju markete i radnje.
Tako da od te vrste kontrole u SAD nema ništa.
To možda kod nas mogu uspešno da primene ili u tako nekoj zabiti.

Vox
2 godine prije

Ide se u smjeru da ce TRAZITI DA PREDAS DUSU SOTONI da bi mogao kupovati i prodavati tj. biti djelom ekonomskog sistema. TO JE KRAJNJI CILJ ! ! ! !

tihobl
2 godine prije

Al’ me zeznuse. Vise se necu moci lazno prestavljati kao amerikanac i Bajdenu uplacivati porez.

Max
2 godine prije

LUDILO ali mnogi traže.

Kardinale
2 godine prije

STA KAZE CRNI PAPA

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI