Novi proizvod Kalašnjikova

OVUM kalasnikov auto policija
13 komentara

Ukoliko čujete da neko dolazi po vas s Kalašnjikovim vjerovatno vam neće biti sasvim svejedno. Ipak, poznati proizvođač naoružanja je prestavio novi električni automobil, koji je već kolokvijalno dobio naziv “Betmobil” zbog svog karakterističnog dizajna.

Predstavljeni automobil ima električni motor snage 68 konjskih snaga, pravo ime mu je OVUM, a iz fabrike su rekli da je sposoban postići brzinu od 80 km/h.

Unaprijeđena tehnologija baterije mu omogućava autonomiju od 150 kilometara bez potrebe za novim punjenjem baterija.

Automobil je dug 3,4 metra dok je njegova širina 1,5 metara a širina 1,7 metara. Automobil je namijenjen prevozu u urbanim sredinama, što objašnjava njegovu kompaktnost.

Iz Kalašnjikova tvrde da su obratili posebnu pažnju na sigurnost i na korištenje materijala otpornih na vatru i eksplozije.

Ruska kompanija je napravila i posebnu varijantu ovog automobila pod nazivom UV-4 koja je namijenjena taksistima i rent-a-car agencijama. Ova verzija je u žuto-crnoj boji.

kalašnjikovOVUM
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Djak
4 godine prije

i to je automobil???

nije bitno tko
4 godine prije

Električki motomobil. Krasna stvar za gradske vožnje.

Kajzer Soze
4 godine prije

Betmobil ??????? Ako ovo liči na Betmobil ja sam astronaut !

Jomla
4 godine prije

15kW = 68KS? E pa neće moći!

Boris
4 godine prije

Slika i video uz ovaj tekst ne odgovaraju tekstu. Ovaj trotockas je proizveden prosle godine i moskovska policija ga je koristila po gradu tokom svjetskog prvenstva u nogometu, i on je sa motorom od 15 kW, tj 20 konjskih snaga (neko je vec to pitanje postavio). Verzija o kojoj se u tekstu govori je sa 4 tocka, ima vrata, tamne je boje (‘batmobile’), i opisana (i uslikana) je ovdje: https://www.rt.com/russia/466164-kalashnikov-electric-car-batmobile/

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI