Novi zakon o “govoru mržnje” u Poljskoj kaznio bi ljude koji “vrijeđaju” LGBT ideologiju s 3 godine zatvora

LGBTQ zastava
37 komentara

Nova poljska ljevičarska vlada predložila je zakon koji bi kriminalizirao “vrijeđanje” LGBT ideologije.

Svatko tko bude proglašen krivim za počinjenje “govora mržnje” protiv nekoga zbog “seksualne orijentacije ili rodnog identiteta” suočit će se s tri godine zatvora.

Baš prošlog tjedna, poljsko Ministarstvo pravosuđa objavilo je nacrt amandmana na kazneni zakon zemlje koji proširuje opseg “govora mržnje” na “seksualnu orijentaciju ili rodni identitet”, potez koji su konzervativni Poljaci osudili.

Poljska je tradicionalno bila konzervativna nacija usredotočena na rimokatolicizam i tradicionalno shvaćanje morala i braka, što je istaknuto pontifikatom poljskog pape Ivana Pavla II. Sve bi se to promijenilo novim zakonom o govoru mržnje.

„Uvođenjem predloženih rješenja osigurat će se pojačana i potpuna kaznenopravna zaštita od primjene nasilja ili protupravnih prijetnji, poticanja na mržnju, vrijeđanja i povreda tjelesnog integriteta zbog invaliditeta, dobi, spola, spolne orijentacije ili rodnog identiteta osobe. oštećena strana”, stoji u nacrtu zakona.

“Protuzakonite prijetnje” mogle bi rezultirati petogodišnjom zatvorskom kaznom

Predloženi zakon sadrži dodatni sloj dodatnih kazni za takozvane “nezakonite prijetnje” upućene LGBT osobama u Poljskoj. Za prekršitelje ove odredbe prijetila bi kazna do pet godina zatvora, dok bi oni koji bi bili proglašeni krivima za “uvrede” dobili samo tri godine zatvora.

Zastupnica Konzervativne stranke Konfederacije Karina Bosak komentirala je osudu zakona, koja je upozorila da bi njegovo usvajanje uništilo slobodu govora u Poljskoj, kao i da bi kriminaliziralo kršćanska učenja.

Bosak se na Veliki petak oglasila priopćenjem osude iz svoje stranke:

“Vladajuća koalicija, u sklopu svog koalicijskog sporazuma, najavila je da želi kazniti tzv. govor mržnje. Aktualni ljevičarski zamjenik ministra pravosuđa Krzysztof ?miszek, iz Nove ljevice, izjavio je da njegov resor trenutno radi na uvođenju ovih propisa, koji ograničavaju slobodu govora i javne rasprave u Poljskoj.?Mi se, kao Konfederacija, snažno protivimo tome. Izravna posljedica kriminalizacije određenih riječi bit će zapravo kriminalizacija konzervativnih, vjerskih, kršćanskih pogleda.”

Njen kolega iz Konfederacije, Dobromir Sosnierz, dodao je da bi se predloženim zakonom lako moglo manipulirati tako da se gotovo svaki govor koji se ne sviđa liberalima naziva “govorom mržnje”, dopuštajući da se koristi kao političko oružje zakona.

“Ono što ljevica podrazumijeva pod takozvanim govorom mržnje, u praksi će značiti govor koji mrzi ministar, ne nužno govor koji izražava mržnju prema nekome, već nešto što se ljevičarima ne sviđa”, upozorio je Sosnierz.

Predloženi zakon slijedi sudski slučaj od prošle jeseni u kojem je poljski sud presudio u korist Googlea u vezi s uklanjanjem dva videa na njegovoj platformi YouTube koji objašnjavaju LGBT ideologiju kroz objektiv katoličkog učenja.

Ukratko, videi su istaknuli biblijski stav o LGBT-u da je to grijeh, što je Google naveo kao “govor mržnje” prije nego što je video uklonio. Poljski sud odlučio je da je Google donio ispravnu odluku.

Predmetni su videozapisi prvi put uklonjeni još 2019., što je urednika poljskog tjednika Do Rzeczy Pawel Lisicki će tužiti Google za cenzuru. Poljski sud, koji nije dao pravnu definiciju pojma, odlučio je da videozapisi predstavljaju “govor mržnje” budući da iznose stavove koji su ocijenjeni “vrlo štetnim”.

Konzervativni Poljaci također su pokušavali zabraniti transrodne operacije za maloljetnike prije trenutnog ljevičarskog preuzimanja nacionalne vlade, što prijeti pretvoriti Poljsku u samo još jedan bastion ljevičarske perverzije.

govor mržnjeLGBTPoljska
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bruno
1 mjesec prije

Parola Sejma i Senata Poljske :” Svi smo mi pederi.”

Max
1 mjesec prije

Tobože teški katolici promiču Lgbt.

Percom
1 mjesec prije

Ludilo se putem zakona (silom) nameće svima. To već prelazi u teror marginalne manjine nad apsolutnom većinom.
Počinju da se ponašaju osiono, napadajući sve koji ne dele njihove vrednosti. Zadiru u sve pore sistema i vrednosti.
Posebna im je meta vaspitanje tuđe dece pošto svoju nemaju.
Daju sebi neograničenu slobodu i prava koja prelazi granicu podnošljivim.
Ubeđen sam da će im se to vratiti kao bumerang o glavu. Jednostavno, svaka akcija izaziva reakciju a reakcija većine biće surova!

Percom
1 mjesec prije

Ludilo se putem zakona (silom) nameće svima. To već prelazi u teror marginalne manjine nad apsolutnom većinom.
Počinju da se ponašaju osiono, napadajući sve koji ne dele njihove vrednosti. Zadiru u sve pore sistema i vrednosti.
Posebna im je meta vaspitanje tuđe dece pošto svoju nemaju.
Daju sebi neograničenu slobodu i prava koja prelazi granicu podnošljivim.
Ubeđen sam da će im se to vratiti kao bumerang o glavu. Jednostavno, svaka akcija izaziva reakciju a reakcija većine biće surova!

abc
1 mjesec prije

nikakva prisila ne donosi ništa dobro. Ljudi se protiv prisile odzovu još nasilnije.

tihobl
1 mjesec prije

Sta ste ocekivali? Pa Poljska je clanica EU.

Ja odavde moci cu Maldenu govoriti istinu, zato sto nikad necemo uci u EU.

Мунгос
1 mjesec prije

Ово присилно наметање владавине педера и педерске идеологије долази из једног сорошоидног центра. Пољска је цивилизована земља и као таква никада се не би усудила да доноси овако глупе, нецивилизоване законе – штетне за свој пољски народ. Али, као чланица Европске Уније, Пољска је приморана, силом, да усваја законе који су јој дати на поклон од стране врховног сорошоида. У случају да одбије доношења овог закона (например), Пољској следе санкције у најмању руку. Не заваравајмо се, када би којим случајем Пољска успешно издржала санкције, онда би уследило Физичко кажњавање у свим облицима. Сорошоидни Газда не трпи непослушност, а сви смо се већ небројено пута уверили да су његови поданици у обавези да своју приврженост наднационалној идеји демонстрира и показује неким својим поступцима који одражавају верност у „супериорност“ идиотлука педерастије. Закон је цивилизован начин који обезбеђује друштвену победу дегенерика према обичним нормалним људима. Не могу баш да тврдим за Пољску, али… Čitaj više »

BanOvan
1 mjesec prije

Mladjo evo tebi ovih tvojih, obasjanih svim bojama od crvene do ljubicaste. Neće ti biti dosadno jer si trans-ukrainke lijepo ugostio. Ne zaboravi pozvati duleta prduleta da ti se pridruži jerbom je aktivan poslednjih dana. Zasvrbjelo ga nešto.

Jere
1 mjesec prije

Idući zakon: pederizam obavezan za svih. Heteroseksualnost stavljena van zakona. Pridružuju se znanstvenici koji tvrde da guženje pročišćuje analni otvor i crijeva, tako da stragovoljci manje prde a heteroseksualci prdežima potiču klimatske promjene. U zatvor s njima.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

“‘_&$#. “:ersku 😈 ! Toliko !

zbljuvvvvv
1 mjesec prije

Poljska je saptom pala.

xyz
1 mjesec prije

Zakon neče proči jer ta poljska lažna ljevica nema dovoljno simpatizera, a pogotovo ne sad u tom primjeru, kad se LGBT želi ljudima uvaliti kao društvena navika, pa čak nešto napredno.

Samo U Prolazu
1 mjesec prije

Gdje je granica izmedju slobode govora(misljenja) i govora mrznje?

Jere
1 mjesec prije

Prihvaćaju se opklade: “Koliko će trebati onim prijestupnicima, pardon, zastupnicima, u HR saboru da donesu analogan zakon?” 😀

Vice
1 mjesec prije

Postoji uzrečica vrijeđaš se ko peder. Ah da, s njima u zatvor 😀

xyz
1 mjesec prije

Pederi bi sve pozatvarali ali neče iči….

FELIX
1 mjesec prije

SVE TO PROMOVISU SATANIST, TO JE JOS JEDAN KORAK KOJI VODI KA POBEDI GLOBALISTA SATANISTA. ZA KATOLIKE JOS VREDE NEKI ZAKONI PO STAROM ZAVJETU, PROCITAJTE BARE DEO KOJI GOVORI KAKO BI SE MORALO SE POSTUPATI SA HOMOSEKSUALCIMA I NJIMA SLICNIM. TO JE SAMO JEDAN OD DOKAZA DA GLOBALISTI SATANISTI RADESVE STO JE MRSKO BOGU. PROCITAJTE BAREM TO JER VECINA VAS NIJE IMALA VREMENA DA PROCITA STARI ZAVET IZ KOGA SE BI MOGLI DOSTA KORISTNOG NAUCITI, VECINA SE JE ODLUCILA DA SE PUSTE VODITI KAO OVCE KOJE NI NE BLEJU.

tatamata
1 mjesec prije

Ja smatram da vecina nas podrzava da nas Mladen vodi ljubav sa muskarcima , cemu ovaj zakon ?
Kakav je to govor mrznje kad podrzavas da se vodi ljubav a ne rat

Tito
1 mjesec prije

Pa kad su nam federi u vladama,mora

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI