Objavljujemo video kako hakirani spermiji ubijaju 87% stanica raka u 3 dana

Spermiji navaljuju
10 komentara

Nova istraživanja nastoje pokazati učinkovitost nevjerojatne metode: “hakirani” spermij omogućava prijenos kemoterapije do stanica raka grlića maternice, gdje ih napada i ubija.

“Što ako se sperma (ejakulat) može upotrijebiti za “dostavu” lijekova protiv raka?”

To je upravo ono na čemu je radio tim Haifenga Xua na Institutu IFW Dresden (Njemačka), čija je studija objavljena u časopisu ACS Nano, 4. prosinca 2017. godine. Znanstvenici su uspjeli manipulirati muškim gametama kako bi dostavili lijek u svrhu liječenja tumora cerviksa.

Postupak se sastoji od uvođenja lijeka putem “SpermBota” u spermu, poznatog kao doxorubicin (ili adriamicin). Ovaj lijek koji se uobičajeno koristi u kemoterapiji raka. Ispitivanja su provedena u Petrijevoj zdjelici u kojoj su modificirani spermi otpušteni u prisutnosti tumora izvađenih iz cerviksa. Prema rezultatima, spermiji su “doplivali” do 87% stanica raka.

Kao što je prikazano na videu objavljenom od strane znanstvenika, spermiji koji su doplivali do tumora. Prethodno su bili “upregnuti” s četiri mikro magnetska kraka koja su im omogućila kretanje putem magneta. Čim su se približili tumoru, četiri mikro magnetna traka su se otvorila i oslobodila lijek.

Svrha takvog postupka je izbjegavanje nuspojava kemoterapije: mučnina, povraćanje, gubitak apetita, proljev, anemija… Ono što je najvažnije, kemoterapija ima jedan glavni nedostatak, da u svom razornom radu ne razlikuje stanica raka i zdrave stanice. Prema Haifeng Xu, ova metoda može se koristiti za liječenje drugih bolesti povezanih s maternicom poput endometrioze ili ektopičnih trudnoća.

Izvor: ACS Nano | New Scientist

kemoterapijanove metoda liječenjarak grlića maternicespermij
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Georgij Žukov
6 godine prije

Procitao sam naslov uz sok i nevjericu ,na prvu sam pomislio da ce rusi nakon hakiranja americkih izbora poceti hakirati i americku spermu .

Ivan1
6 godine prije

Prirodno lijek. Lijepo.

logicno citam, logicno razmisljam
6 godine prije

nejasno kako ce sada hemoterapija dostavljena spermom razlikovati zdrave od bolesnih celija, da bi se izbjegle nus pojave.Drugo, pa nije grlic materice tako nedostupan, da se ne moze dostaviti hemoterapija i drugim sredstvima i nacinima.

Chemtrail Cowboy
6 godine prije

A, znaju li možda doći (spermiji, učenjaci) do uzroka raka (ne samo liječiti posljedice)?

DeProggy
6 godine prije

znači Hipiji su ipak bili u pravu: make Love….:)

Piretis
6 godine prije

Ovo je vjerojatno 16 859 uspješna metoda liječenja raka u zadnja vrijeme.
I svaki put je to komplicirana (i skupa) metoda koja će biti dostupna onima sa dubljim džepom.
Za nas, sa plitkim ili praznim džepom, postoji metoda iz tridesetih godina XX stoljeća za koju je nijemac Warburg dobio Nobelovu nagradu, a dr. T.A.Baroody napisao knjigu “Alkalizirajte se ili umrite”.

bumbar
6 godine prije

dobro

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI