Pravobraniteljici za djecu predana “Svjedočanstva roditelja o nuspojavama cijepljenja”

Mala beba
34 komentara

Zahvaljujući inicijativi saborskog zastupnika Marina Škibole problematika nuspojava cijepljenja došla je do Hrvatskog sabora, ali i do pravobraniteljice za djecu, Helene Pirnat Dragičević.

O tematskoj sjednici ispred dva saborska odbora koja je održana u veljači 2019. pisali smo u dva prethodna članka na našim stranicama. Cjepitelji bi najradije, kao i do sada, ignorirali stvarne slučajeve, tj. nuspojave nakon cijepljenja i posljedičnu nesposobnost ,,struke” da djetetu nakon cijepljenja vrati zdravlje.

O tom krucijalnom problemu kontinuirano pišemo te smo u tu svrhu izradili prikaz slučajeva nuspojava naslova „NI RIJETKE, NI BLAGE, NI PRIZNATE“, podnaslova „Svjedočanstva hrvatskih roditelja o nuspojavama cijepljenja“, sada dostupan i u elektronskom obliku.

Gospodin Škibola je svjedočanstva predao pravobraniteljici za djecu uz prateći dopis tadašnje predsjednice Hrvatske udruge roditelja aktivista (HURA), Ivane Delaš, koji prenosimo u cijelosti.


Poštovani,

prema podacima kojima raspolažemo, a koji se odnose na problematiku nadzora nad prijavljivanjem nuspojava cijepljenja u sklopu provođenja Nacionalnog programa obaveznog cijepljenja, ukazujemo na nekoliko zabrinjavajućih činjenica:

U Republici Hrvatskoj ne provodi se nadzor nad liječnicima cjepiteljima po pitanju izvršavanja zakonske obveze prijave sumnji na nuspojave cjepiva definirane člankom 145. Zakona o lijekovima.
Službeno zabilježeni i statistički obrađen te stručnoj javnosti i građanstvu prezentiran postotak nuspojava na cjepiva u sklopu Programa obaveznog cijepljenja za 2016. godinu, na ukupno primljeni broj doza cjepiva, iznosi alarmantno nemogućih tek 0.02%. Podaci su dostupni na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Navedeni podaci ne odražavaju stvarnu pojavnost nuspojava cijepljenja.
Prijave sumnji na nuspojave temelj su tzv. postmarketinškog praćenja sigurnosti cjepiva. One omogućuju prikupljanje novih podataka o  poznatim nuspojavama i otkrivanje nuspojava koje nisu bile poznate ranije. Dodatno, pretraživanjem medicinske literature, znanstvenih članaka i radova objavljenih na temu farmakovigilancije ne nalazi se niti jedna studija koja proučava ili objavljuje rezultate kojima se potvrđuje sigurnost primjene kombinacije cjepiva prema važećem kalendaru obaveznih cjepiva u Hrvatskoj. Podsjećamo da broj doza koje dijete primi samo do 18-og mjeseca života, prema važećem kalendaru iznosi 31.

Roditelji koji uočavaju pogoršanje zdravlja svoje djece nastale nakon cijepljenja već niz godina upozoravaju na nedostatak primjerene komunikacije s nadležnim liječnicima, na porast nepovjerenja obzirom da ne nailaze na razumijevanje, ukazuju na sustavno odbijanje njihovih primjedbi i neuvažavanje njihovih argumenata kojima ukazuju na navedene probleme tražeći pomoć za svoju djecu.

Navedeni kontekst je okvir unutar kojega državne institucije, prvenstveno oštećenu djecu, a zatim i njihove roditelje dodatno ugrožavaju koristeći sankcioniranje putem, primjerice, Centara za socijalnu skrb i Prekršajnih sudova. Umjesto da se državni resursi i administracija preusmjere ka rješavanju gore navedenih ozbiljnih propusta, oni se, kako se u praksi pokazalo neopravdano, usmjeravaju ponovno protiv djece i roditelja.

Kako bi pokušali utjecati na poboljšanje navedenih problema, a potaknuti osobnim iskustvima dio roditelja javno je istupio sa svojim svjedočanstvima, tražeći pomoć.

Molimo Vas da uvažite apel roditelja i da ovim zabrinjavajućim problemima pristupite odgovorno i s navođenjem mogućih rješenja.

U iščekivanju smo odgovora pravobraniteljice za djecu.


U prilogu: Svjedočanstva roditelja

Ivana Delaš

Ivana Delaš, dr. vet. med.

34
Ostavite komentar

avatar
10000
11 Grupirani komentari
23 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
34 Komentatori
SilenceSilenceSilenceNetko iz maseTihanaa Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Majk Majers
Gost
Majk Majers

Pogledaj anđelića na slici, pogledajte svoje anđele.,i onda ih cjepivo uništi,ubije ili osakati za života. A zašto? Zbog profita. Nisan kontra imunizacije al jesan kontra smeća šta ih stavljaju u cjepiva. Zato su i uništili imunološki zavod,da nitko ne provjerava ta cjepiva, da ih se na fašistički način ubrizgava u male anđele, u najosjetljivijoj dobi. Nije to slučajno gospodo.
A šta će pravobraniteljica odgovorit? Ništa novo, stat će iza farmaceuti.

Bond, cigarete Bond?
Gost
Bond, cigarete Bond?

@Majk
Logično je da je pravobraniteljica cijepila svoju djecu.
Logično je i da farm.firme više zarade ako se ne cijepiš.
Npr ako dobiješ gripu potrošit ćeš više nego što bi dao za vakcinu.
Proizvođačima lijekova odgovara da su svi svremena na vrijeme bolesni jer prodaju lijekove.
Ako se cijepiš protiv gripe šanse da oboliš su manje, zar ne?
E sad bacite na papir koju bi lovu firme zaradile od epidemije malih boginja?
Mnogo više nego što su zaradile od prodaje vakcine za istu ili bilo koju drugu bolest.

Majk Majers
Gost
Majk Majers

Bond
Ne,kriva ti je pretpostavka

Silence
Gost
Silence

Cjepiva stvaraju kronične bolesnike. Dovoljno je pogledati porast imunoloških (od alergija nadalje) i neuroloških oboljenja od kad je započelo masovno cijepljenje. Tome još dodati karcinome i leukemije. Svako cjepivo ima nuspojave, samo su one manje ili više izražene, a postoje značajne indicije da su posljedice povezane s kumulativnim brojem cjepiva koja se daju.

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR

Nedajte govnarima cijepiti djecu.Mater im njihovu podmuklu.tko zna šta se krije iza toga.Farmaceutski smečari ,njihovo maslo

Brave new world
Gost
Brave new world

Antinwo, treba razgraniciti za sto se treba cijepiti, a za sto mozda ne, odnosno koja u cjepiva upitna.
Kategoricki stav da djecu ne treba cijepiti uopce nema veze sa zdravim razumom.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Cjepivo daje imunitet na određene patogene no u isto vrijeme povećava osjetljivost imunološkog sistema na čitave grupe uzročnika.

Silence
Gost
Silence

Danas se djeca cijepe protiv petnaestak bolesti, a virusnih i bakterijskih oboljenja ima preko sto. Osim toga, neka cjepiva koja sadrže žive viruse (ospice, hripavac) izazivaju i šire te iste bolesti.

Alanis
Gost
Alanis

Bill Gates, čovjekoljub i filantrop, drugi najveći “donator” Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

https://www.dr-rath-foundation.org/2019/01/world-health-organization-gates-foundation-now-second-largest-funder-after-u-s-government/

Dakle, organizaciji koja bi trebala biti neovisno tijelo, onako iz zezancije i čistog srca, stjecajem okolnosti i slučajno, bruku love donira osoba koja se bavi intenziviranjem vakcinacije (što ranije i što više – to bolje) i forsiranjem kojekakvih cjepiva.

He who pays the piper calls the tune.

Tihanaa
Gost
Tihanaa
GanicusPrvi
Gost
GanicusPrvi

Licno poznajem dosta roditelja cija su djeca bila normalna sve do primitka cjepiva i u roku recimo 24 sata postali invalidi ili kako da kazem mentalno poremeceni.Ovo je toliko providno mladi nam bjeze iz zemlje nema para za lijecenje ali za nasilnu vakcinaciju imaju sredstva,Jos u BiH onaj Campara predlaze da se djeci zabrani ici u skole i vrtice koja nisu cijepljena.Dok se mi na Balkanu svadjamu ko je ko oni nam polako truju djecu jer smo mi za zapad obicna slavenska stoka.Zasto bas kod nas ovoliki pritisak.Vidjecete koliki ce biti postotak neplodne djece kad odrastu samo ce tad biti… Pročitaj više »

Silence
Gost
Silence

Blokiran je link na „Svjedočanstva hrvatskih roditelja o nuspojavama cijepljenja“ u elektronskom obliku.

Viktor P.
Gost
Viktor P.

Problem nije vakcina već aditivi u njoj, oni su štetni.
Problem je lako riješiti, svaki doktor potpiše izjavu kao se i jedno dijete razboli zbog cjepiva njemu 20 godina robije bezuvjetno, pa će te vidjeti hoće li cijepiti, ovako nemaju nikakvu odgovornost a i koja eksta parica kapne od lobija.
Tamo gdje su se djeca cijepila recimo protiv ospica izbila je epidemija ospica, dakle cjepivo uzrokuje epidemiju a ne necjepljena djeca.

goost
Gost
goost

Ma nije baš tako Viktore..
Doktor te jednostavno neće cijepit, a parica će kapat svejedno od mase drugih farmaceutskih pripravaka koji se propisuju. Problem nedostatka dobrog cjepiva time neće biti riješen.
Čini mi se da si samo raspalio po doktorima koji ionako ne sudjeluju u proizvodnji cijepiva već samo cijepe prema who standardima koje opet regulira farmaceutska industrija.
Probaj dati drugi prijedlog!?

Hašo
Gost
Hašo

Ne cijepiti ,eto drugi prijedlog. Doktora cijepiti više puta jer cijepljenje nije imunitet .

Alanis
Gost
Alanis

Svi koji imaju mogućnost pogledati film Trust WHO, autorice i redateljice Lilian Franck, na Al jazeera-i Balkans preveden kao “Svjetska zdravstvena organizacija – Skriveni motivi, dokumentarni program”, pogledajte, sve preporuke.

https://www.imdb.com/title/tt6818554/

Buzz
Gost
Buzz

Na al laziri nema nista. Ako je i bilo, ocito su makli.

Alanis
Gost
Alanis

Ima večeras repriza u 00.30.

Samo ja
Gost
Samo ja

Novorodencetu davati koktele cjepiva, dok jos nije razvijen imunoloski sustav, je nonsens. Opcenito kokteli cijepiva izmisljeni su za vojsku i pomorce, odnosno svjetske putnike. Sta fali starijoj generaciji koja do osnovne skole cjepljena je svega jednom a u skoli iskljucivk za tbc i djeciju paralizu. Puno smo zdraviji od nove generacije.

Tihanaa
Gost
Tihanaa

Biološki ljekovi su gensko modificirani ljekovi. Znači, gmo su kao zabranjeni u prehrani ljudi. No, to je jedna velika laž jer gmo se koristi u proizvodnji ljekova i pazte masovno u prehrambenoj industriji. Kada kupite sir u njemu su gmo bakterije, kada pijete pivo u njemu su gmo bakterije, ako jedete sladoled sa aromom vanilije ta aroma je napravljena sa gmo bakterijama. AKo vanilijevu aromu kupujete u dućanu na njoj će pisati prirodna (malo si poguglajte istraživačke članke kako dolaze do te arome). Primjena gmo u medicini i prehrani je ogromna. Većina ljudi nema pojma o tome… i cijepiva su… Pročitaj više »

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta

Zanimljiva je sledeća pojava:
Posle sinhronizovanog medijskog upozorenja da je neophodna vakcinacija npr. protiv malih boginja, one se UVIJEK negdje pojave u vrlo kratkom vremenskom periodu. Mediji odma sinhronizovano dramatično isprate taj “fenomen”.

Šta treba raditi, za početak svim onima koji pričaju o stvarima u koje se potpuno ne razumiju treba malo otvoriti prozor u budućnost i pokazati im kako izgleda “fenomen” dugotrajnog boravka u zatvoru sa svim “blagodetima” boravka u njemu.

Šok
Gost
Šok

postoj četri pet bolesti zbog kojih treba cijepiti dijete
ostalo je trovanje
nikako uzimati koktel cijepiva

Tihanaa
Gost
Tihanaa

za tvoj info drugih više nema. Pogledaj si ovaj film https://vimeo.com/manage/191173761/general

Lucija
Gost
Lucija

Pa onda za početak ti ne bi trebao ništa pričati – vidi što si jučer pisao o feminizmu i kako netko (?) dovodi te žene (?) na položaje (koje i gdje?). Također, pitanje je bili i liječnici trebali nešto govoriti, jer, medicina je primjenjena znanost i neki put je dovoljno znati da nešto djeluje, a ne kako i zašto djeluje, ni na staničnoj, ni na molekularnoj razini. Mislim da se ovdje previše događa i dogodilo da bi se sve moglo gurnuti pod tepih. Treba uzimati uzorke i analizirat. Primjetila sam i da je ispit “Statistika” na medicini u Zg. –… Pročitaj više »

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta

@Lucija – ovo što sam napisao se odnosi na medijski eksponirane ličnosti koje bjesomučno reklamiraju vakcinaciju.
Malo je previše neobično da se loše stvari dešavaju nedugo posle upozorenja, godinama za redom?
A ako sumnjaš da su feministkinje dovedene na položaje, onda mi ti pronađi jednu ženu u EU na bitnoj funkciji koja promoviše porodicu i ljubav između muškarca i žene.

Lucija, imaj ugodno veče. Pozdrav

Lucija
Gost
Lucija

Pretpostavljam da bi naročito ministrice obrane trebale “promovisati porodicu i ljubav između muškarca i žene”? ?
Dobro sam pretpostavila da ti imaš problema s definicijom feminizma. I puno gore.
Žena radi ono za što je plaćena/ što piše u ugovoru ili – obavlja posao. Nema ona što promovirat. Niti koga treba biti briga.
Da li svi muškarci na položajima “promovišu porodicu i ljubav između muškarca i žene? Je su li onda problematični?
Btw, baš zamišljam Zaharovu kako izjavljuje nešto takvo. I okolinu. ?

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Prva jača epidemija dati će vam toliko traženi odgvor, a mi ćemo potom tražiti odgovornost!

Majk Majers
Gost
Majk Majers

Pa dogodit će se epidemija,u režiji WHO sa mutiranim virusom,da bi opravdali potribu za cijepljenjem

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Za ne cjepljene bit će dovoljna obična epidemija!

Mucke
Gost
Mucke

Ne cijepljene na sto,zausnjaci,sarlah,ospice, gripa?

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Koja će nas epidemija prva zahvatiti u slučaju nedovoljne procijepjenosti?
Kod susjede, koja gleda u staklenu kuglu ili talog kave, i saznat ćeš!

Silence
Gost
Silence

Kolektivni imunitet kao posljedica cijepljenja ne postoji. To je marketinški trik i sredstvo društvenog pritiska. Cijeli taj mit se temelji na opažanju iz tridesetih godina prošlog stoljeća kada je Hedrich ustanovio da, nakokon što je 55% djece u Baltimoru preboljelo ospice, ostatak stanovnika se činio zaštićen od te bolesti. Teorija se odnosila na necijepljenu populaciju koja je bila izložena virusu i razvila prirodni imunitet. Zaštita je proizlazila iz činjenice da je cijela populacija bila izložena bolesti a samo dio je obolio. Drugim riječima, što je više članova zajednice bilo izloženo nekoj infektivnoj bolesti i razvilo prirodni imunitetet na nju, ta… Pročitaj više »

Tihanaa
Gost
Tihanaa

oprosti tako si glup jer i pored očitih dokaza si sljep

Netko iz mase
Gost
Netko iz mase

Jel kao epidemija svinjske gripe gdje je i WHO na kraju priznala da od epidemije nema ništa afarmakomafija uzela lovu,a o troškovima nuspojava ništ i ništa od nuspojava,a onda je došla bolest koju su zmaskirali tako što su se polijevali vodom,

POVEZANE VIJESTI

Izbornik