Nakon liječenja COVID-a antivirusnim lijekom favipiravirom, tamnosmeđe oči dječaka postale su svijetlo plave

Smedje oci
27 komentara

Oči neimenovanog djeteta iz Tajlanda promijenile su boju iz tamnosmeđe u svijetloplavu nakon što je dječaku dat antivirusni lijek koji se zove favipiravir (robna marka Avigan) za Wuhan koronavirus (COVID-19).

Prema izvješćima, lijek, koji se obično koristi za liječenje gripe i ebole, postao je popularna terapija za COVID-19 u nekim dijelovima Azije i Europe tijekom “pandemije”, ali nikada nije odobren za upotrebu u Sjedinjenim Državama.

Liječnici u Bangkoku koji su liječili dječaka kažu da je favipiravir u ovom slučaju otpustio fluorescentnu kemikaliju koja se nekako nakupila u dječakovim rožnicama. Kao rezultat toga, njegove oči su postale svijetle samo 18 sati nakon tretmana, ali su se vratile u svoju prirodnu boju sada kada je liječenje završilo.

Biste li uzeli farmaceutski lijek koji kao nuspojavu može promijeniti boju vaših očiju?

U Tajlandu, favipiravir je primarni antivirusni lijek koji se daje djeci koja su “pozitivna” na SARS-CoV-2. Obično ne mijenja boju očiju djece, iako je poznato da uzrokuje proljev dok povećava razinu mokraćne kiseline u tijelu.

Favipiravir je također povezan sa sniženim brojem bijelih krvnih zrnaca, što bi se činilo suprotno njegovoj navedenoj svrsi oslobađanja tijela od bolesti – usput rečeno, bijela krvna zrnca su borci protiv bolesti.

Od sada je favipiravir odobren za upotrebu protiv COVID-a u Japanu, Kazahstanu, Moldaviji, Rusiji, Ukrajini i Uzbekistanu. Lijek je također dobio hitno odobrenje u Italiji 2020.

U travnju 2020. Sjedinjene Države pokrenule su ispitivanja favipiravira na maloj grupi od 50 ljudi u bolnici Brigham and Women, Općoj bolnici Massachusetts i Medicinskom fakultetu Sveučilišta Massachusetts. Unatoč tome, američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) tek treba odobriti njegovu upotrebu.

Prema izvješćima, tajlandski dječak čija se boja očiju promijenila nakon uzimanja favipiravira primio je 82 miligrama lijeka. Osamnaest sati kasnije, fluorescentne kemikalije ušle su mu u rožnicu i učinile da mu oči izgledaju svijetloplave.

“Nije primijećena plavičasta diskoloracija na drugim područjima kao što su koža, nokti ili oralna i nosna sluznica”, istaknuli su istraživači u radu o fenomenu koji je objavljen u časopisu Frontiers in Pediatrics. “Simptomi su se poboljšali nakon tri dana terapije favipiravirom.”

Nakon završene obrade liječnici su dječaku obavili očni pregled. U svojoj odgovarajućoj studiji napisali su da je dječak “bio u stanju fiksirati i pratiti svjetlo u svim smjerovima”, unatoč očitom oštećenju njegovih očiju.

“Stručnjaci” tvrde da zapravo ne znaju pouzdano zašto je favipiravir učinio ovu bizarnu stvar dječaku. Nagađaju da bi to moglo imati veze s metabolitima lijeka, “ili dodatnim komponentama tablete kao što su titanijev dioksid i žuti željezov oksid.”

Istini za volju, na tržištu postoji mnogo proizvoda koji sadrže titanijev dioksid i žuti željezov oksid koji ne mijenjaju boju očiju ljudi, pa se ovo objašnjenje čini pomalo netočnim.

Ispostavilo se da ovo nije prvi put da je favipiravir uzrokovao promjenu boje nečijih očiju. Godine 2021. objavljena je studija o 20-godišnjem Indijcu koji je patio od iste nuspojave.

Dan nakon što je primio lijek, boja očiju Indijca počela se mijenjati, prelazeći iz prirodne smeđe u tamnoplavu, slično onome što se dogodilo tajlandskom dječaku.

“Pretpostavili smo da bi plavičasta nijansa rožnice mogla biti povezana s favipiravirom i savjetovali pacijentu da odmah prestane koristiti favipiravir”, stoji u tom dokumentu.

“Bilo je izvanredno primijetiti da se već sljedećeg dana, nakon prestanka uzimanja favipiravira, pacijentove rožnice vratile u normalnu boju.”

CovidFavipiravirNuspojave
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
5 mjeseci prije

Dr. Mengele uživa u grobu…

Darko 7
5 mjeseci prije

Opće je poznato da se za gripu ne daju nikakvi antibiotici niti neki drugi lijekovi. “Smrtonosna gripa” ne bi trebala biti neki izuzetak. Prestrašno je samo pročitati što daju našoj  djeci, kao da su u pitanju pokusni kunići. Što tek reći za “doktore” koji su taj lijek napravili te izdali dozvolu za korištenje. “Veliki znanstvenici” iz Faktografa će nam opet objasniti “pravu istinu” u koju može povjerovati samo mentalno ograničena osoba.

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Nakon gledanja u novu susjedu – ja – razrok 😳

Hahahaha
5 mjeseci prije
  1. Ma nije istina. Postale su ljubičaste sa narančastim šljokicama
Biti-ili-ne-biti
5 mjeseci prije

Ako je jedina posljedica njihovih “lijekova” promjena boje očiju, još je dobro prošao.

Netko
5 mjeseci prije

ako je zbog titanijevog dioksida treba se upitati kolika je ta količina titanijevog dioksida jer u lijekovima kojima se inače nalazi iz ko zna kojeg razloga je u nekim malim količinama, I btw titanijev dioksid je zabranjen u EU već 1-2 godine, a unatoč tome i dalje se proizvode lijekovi s titanij dioksidom,pa tako i ja pijem jedan lijek kao terapiju,pa znam…lijek je novije proizvodnje i iz njemačke. Trebalo bi više pisati o štetnsti titanijevog dioksida i kako ga koliko toliko odstraniti iz organizma ili spriječiti da se što manje veže za krv….

Otac Zico
5 mjeseci prije

Eto i neke koristi od strasnog COVID-a. Jos da rijesu boju kose i svi mogu biti plavokosi i plavooki Svedjani.

Otac Zico
5 mjeseci prije

Eto i neke koristi od strasnog COVID-a. Jos da rijesu boju kose i svi mogu biti plavokosi i plavooki Svedjani.

Otac Zico
5 mjeseci prije

Eto i neke koristi od strasnog COVID-a. Jos da rijesu boju kose i svi mogu biti plavokosi i plavooki Svedjani.

AJeTo
5 mjeseci prije

Remake filma Momci iz Brazila.

witchie
5 mjeseci prije

Zašto se uz dokazanu uspješnost liječenja Ivermectinom uopće koriste ovi sintetizirani otrovi?

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Zanimljivo.
Trebalo bi pitati Japance.

Kod njih se lijek koristi od 2014.
Za vrlo teške slučajeve gripe. Spriječava sintezu virusa.

Promjena boje očiju jest moguća, ali kod bijelaca. Tako da oko 30- te godine života postanu svjetlije. Nekih 20- tak %.

Neda mi se provjeravati.

Dumand
5 mjeseci prije

Ahhh! Napokon! To je to! Dr. Mengele je bio blizu, sadašnji njegovi nasljednici su uspjeli. Eugenika je droga za luđake, a poslušnici dio eksperimenta

Alex Keller
5 mjeseci prije

Hitlerov duh lebdi nad planetom 😂🤣

Gita
5 mjeseci prije

Ne bi nizasto. Imam prirodno plave oci od rodjenja. I ne mislim ih mijenjati radi necijeg buckurisa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI