Putin: Trebalo je da pustimo Amerikance da vjeruju da smo na tragu teleportacije 🙂

teleportacija
6 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da Rusija nije trebalo da „razočara“ zapad ispravljajući medijske navode o tome da bi Moskva mogla uskoro ovladati teleportacijom.

Ruski rad na jako željenoj mogućnosti instantnog kretanja s jednog na drugo mjesto je našao svoje mjesto u The Telegraphu ovoga ljeta. Navodeći da je „istraživački program u okrilju Kremlja“ riješen da stvori ovu tehnologiju do 2035. godine, izvještaj tvrdi da je ovaj navodno preskupi projekat predstavljen i Putinu.

The Telegraph je pisao o tome da je projekat dio napora Kremlja da ojača ruski IT sektor te ga povezao sa strahom „zapadnih vlada“ da je ruski „talenat za računanje“ navodno korišten u „najstrašnijem hakerskom i cyber-ratnom programu na planeti“.

Putinu je, prilikom razgovora o razvoju novih projekata u okviru sastanka ruske Agencije za strateške inicijative u četvrtak, jedan od članova iste kazao da su medijski članci o planovima za razvoj teleportacijske tehnologije izvučeni iz konteksta i da su zvučali kao „da se radi o prijetnji državnoj bezbjednosti svih evropskih zemalja“.

„Niste smjeli da ih razočarate. Trebalo je da nastavite s tom idejom“, odgovorio je Putin, smiješeći se.

Planovi ruske agencije, koji su objavljeni ovog ljeta, uključuju dvodecenijski razvoj naučnih i IT tehnologija za rješavanje mnogih zadataka.

Moskva planira da razvije svoj programski jezik, 5G mobilnu mrežu, kao i još bezbjednije komunikacijske sistem i kvantnu teleportaciju. Čitav projekat će koštati blizu 10 milijardi rubalja (oko 1,5 milijardi američkih dolara).

high-techITtehnologijateleportacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jale
7 godine prije

Dobar je Putin. Ponekad izgleda da se poigrava sa amerima kao mačka s mišem 🙂

N
7 godine prije

Pretpostavimo da su rusi stvarno na pragu otkrića funkcionalne teleportacije. Kakvu bi Putin dao izjavu? Da li bi se razlikovala od ove već izrečene?

Miki
6 godine prije

Jedini za koje znam da vladaju teleportacijom su Hrvati.

Radovnikovič Tonči
6 godine prije

Fantazija!

Ellessar
5 godine prije

Teleportacijom sam ovladao jos davno. Popodne odem u birtiju, a ujutro se probudim doma u krevetu bez da znam kako sam dosao doma.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI