Rafting i ljetni odmor na rijeci Dravi

rijeka-drava-naslovna
0
0

Drava – jedna je od posljednjih istinski očuvanih europskih rijeka s bogatim naplavnim nizinama, prekrasnim rukavcima i divljim dijelovima.

Obale rijeke bogate su grmljem: bazge, kupine, vitkim vrbama, johama i lijeskama. Tamo se nalaze i mnoga hranilišta za ptice močvarice, a u rukavcima nalaze se mrijestilišta riba kojih u Dravi ima u izobilju.

Ljeta su uz Dravu vrlo vruća, pijesak i šljunak se zagriju i daju vrlo dojmljiv morski ugođaj, što mnoge posjetitelje i stanovnike okolnih naselja izmami na obale. Uređena su brojna kupališta gdje je Drava veoma zdrava i bistra. Posjetitelji mogu ploviti rijekom, kupati se uz sprudove, a na brzim i divljim dijelovima rijeke pogodan je rafting, za što se oprema može unaprijed rezervirati. Rafting traje tri do pet sati, a kompletan izlet s ručkom i povratkom u Koprivnicu (mjesto uz Dravu odakle se organizirano kreće na rafting) traje oko sedam sati.

Na Dravi se može provoditi ljetni odmor uz sunčanje, kupanje, plivanje, ronjenje uz bogatu turističku ponudu u okolnim restoranima, trgovinama, tematskim parkovima i trgovinama. Uz rijeku Dravu smještena su odmarališta s klupicama te tobogani, ljuljačke i ostale mogućnosti pružanja zabave za djecu. Tamo se održavaju i natjecanja u sportskom ribolovu i različita okupljanja.

Postoji niz likovnih umjetnika koji svoju inspiraciju dobivaju isključivo gledajući Dravu i prirodne ljepote uz nju te pretvarajući te čari prirode u svoja likovna ostvarenja.

Šumovito područje uz Dravu također je dijelom Nacionalne ekološke mreže Republike Hrvatske, područje od međunarodnog značenja. Dravska park šuma je sastavni dio UNESCO-vog Regionalnog parka Mura-Drava.

DravaKoprivnicarafting
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI