Rak debelog crijeva ne izazivaju suhomesnati proizvodi, nego “laž” koju nam serviraju mediji

Probavni sustav - Rak debelog crijeva - E250 - E252
52 komentara

Već smo navikli na znanstvene studije koje govore o štetnosti suhomesnatih proizvoda čijim konzumiranjem povećavamo rizik od raznih vrsta raka, a posebno raka debelog crijeva.

Već od 2015. godine to je činjenica, a što potvrđuju ozbiljna znanstvena istraživanja Svjetske agencije za istraživanje raka (IARC). Prema navedenim istraživanjima svakodnevno konzumiranje 50 grama suhomesnatih proizvoda povećava rizik od raka debelog crijeva za 18%.

Radi orijentacije, samo jedna kriška šunke kupljene u supermarketu teži 50 grama, što govori o razini rizika kojeg uzimamo svakoga dana.

Neki će reći: „Što da radimo? Od nečega se mora umrijeti“, ali sve do momenta kada im liječnik saopći da s njihovim zdravljem ipak nešto nije u redu, iako imaju samo 50-tak godina.

Industrija mesa zna kako plasirati defetističke poruke, ali isto tako zna kako od domaćeg zdravog mesa napraviti otrov. Otrov koji tiho ubija populaciju prihvaćanjem zapadnih prehrambenih navika.

Kako izbjeći kemoterapije?

Postavlja se jednostavno pitanje: „Možemo li konzumirati suhomesnate proizvode, a da kasnije ne moramo zbog toga ići na kemoterapije zbog raka debelog crijeva“? Odgovor je da, samo je potrebno znati pravu istinu, a ne onu koju nam serviraju multinacionalne kompanije.

Gotovo svi suhomesnati proizvodi na zapadu, a danas i u državama bivše Jugoslavije sadrže dodatke E252 i E250, a za koje već od 70-tih godina znamo da su kancerogeni. To potvrđuju mnoge znanstvene studije, kao i jedna u reviji The Lancet iz 1968. godine.

Kalijev nitrat E252 je kalijeva sol dušične kiseline, koja se koristi već stoljećima kao gnojivo i u krutim kompozitnim raketnim gorivima. U procesu čuvanja hrane, kalijev nitrat je uobičajeni sastojak usoljenog mesa.

Natrijev nitrit E250 je također sredstvo za konzerviranje hrane. Natrijev nitrit je dopušteno koristiti samo u suhomesnatim proizvodima, jer u organizmu ometa protok kisika u krvi. Nobelovac doktor Otto Heinrich Warburg se vjerojatno već okreće u grobu. Pri temperaturi višoj od 130°C mogu nastati kancerogeni nitrozamini. Svi nitriti su problematični aditivi. U visokim dozama kod djece izazivaju hiperaktivnost.

Dežurni novinari na platnoj listi multinacionalnih korporacija često spomenu Botulizam, alimentarnu intoksikaciju čovjeka i domaćih životinja toksinima bakterije Clostridium Botulinum, a što sprječavaju nitriti. Ova mantra je poznata već desetljećima i koristi se svaki put kada netko djelovanje nitrita na čovjeka dovede u pitanje.

Rak debelog crijeva – stvar postaje puno jasnija

Pročitate li studije koje govore o kancerogenosti suhomesnatih proizvoda, rijetko će te naći što ustvari uzrokuje rak debelog crijeva. Redakciji portala Logično zapela je za oko francuska istraživačka emisija „Cash Investigation“ državnog kanala France 2, a koja otkriva nove znanstvene studije o kancerogenosti nitrita, uzročniku raka debelog crijeva.

Istraživanja pokazuju da problemi nastaju odmah kada se nitriti u stomaku spoje s proteinima mesa stvarajući opasnu molekulu nitrozamin.

Novinari su otputovali u Nizozemsku kako bi shvatili kako funkcionira ova kemijska reakcija na naše zdravlje. Na Univerzitetu za Medicinu u Maastrichtu, profesor Théo DE KOK, već godinama zna o utjecaju nitrozamina na pojavu raka.

Redakcija portala Logično vam poklanja kratki opis emisije koja otkriva kriminalno ponašanje zapadne prehrambene industrije i multinacionalnih korporacija koje su profit stavile ispred zdravlja svjetske populacije.


“Cash Investigation”. Le nitrite dans la charcuterie suspecté de favoriser le cancer

Arnaud, francuski student pristao je na testiranje profesora Théo DE KOKa. Tijekom dva mjeseca, pristao je jesti 300 grama suhomesnatih proizvoda u kojima se nalaze gore navedeni aditivi. Osim Arnauda, na test su pristale i druge osobe, kako bi rezultati bili statistički valjani.

Na nesreću „pokusnih kunića“ već nakon 15 dana otkrivene su katastrofalne posljedice nitrozamina. U svojoj laboratoriji, profesor DE KOK je fekalne vode ispitanika pomiješao s ljudskim stanicama, nakon čega su promatrali što se zbiva s njima.

„Bingo“, stanice koje nisu bile izložene nitrozaminu, bile su neoštećene. Na žalost, stanice izložene nitrozaminu su bile oštećene. Oštećene stanice su izgledale kao komete. Što stanice više sliče kometu, veća im je šansa pa postanu kancerogene.

Utjecaj nitrozamina se već vidi nakon pola sata, a oštećenje DNK stanica je radikalno. Ne radi se samo o laboratorijski dobivenom rezultatu, ista stvar se događa i u ljudskom tijelu.

Na pitanja novinara, što bi se dogodilo da prekinemo koristiti nitrite, profesor Théo DE KOK izjavljuje: „U cijeloj Europi bi se smanjio broj oboljelih od raka debelog crijeva“.

Dakle budimo logični jer ipak smo na portalu Logično, te pripazimo na hranu koju kupujemo, a koja u sebi zadrži aditive E250 i E252.

Najbezbolnije rješenje je koristiti domaću hranu, koju su naši preci proizvodili već stoljećima i od koje nećemo ići na kemoterapije. Jednostavno „Kupujmo domaće“.

Nitriti u hrenovkama
Nitriti u hrenovkama
E250E252kalijev nitratnatrijev nitritnitritirak debelog crijevaThéo DE KOK
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bobi
6 godine prije

Jos jedna velika loša stvar/čimbenik za karcinom d.crijeva dokazano je defekacija ili ti kakanje/ sranje na wc školjci. NAJPRIRODNIJE je čučati i zato čučavac ispred školjke koliko god vam to zvučalo zaostalo. Da ne objašnjavam zguglajte.
Ili klupčica za noge uz školjku da se dobije položaj čučanja. Plus sve što navodi članak, jedite domaće. Nemojte da vas jeftina cjena namirnica u trgovini navede na pomisao kako se “ne isplati” imati vrt ili raditi svoju hranu!

Slagerpjevac
6 godine prije

Bravo. Još ovakvih članaka.

Jole
6 godine prije

Idem pojest kilo kulena odmah. Domaći i bez ovih aditiva. Pište još o čemu nas lažu jer non stop jedem zelje

Il-2
6 godine prije

Wody AiA hrenovka do j..a!
Fuj!
Super clanak!

Crni žutokljunac
6 godine prije

Takvi aditivi se stavljaju gdje je god moguće.Večina hrane u supermarketima je puna toga.To se radi ciljano.To je jedan od razloga što su mlađe generacije sve bolesnije.I tu važi govorim ti sve lijepo,brinem se za tvoje zdravlje,da se ljudi puno ne brinu a u biti te trujem konstantno.Pa kolko izdrži čiji organizam.Naše tijelo i um je pod konstantnim napadima.Cilj nas je što više oslabit mentalno i fizički.Da nas drže pod svojom kontrolom,u fazi je plan da smanjuju našu brojnost a kad se razbolimo zarađuju na našem liječenju sa kojim nas opet dugoročno truju.

Rtrtrt
6 godine prije

Za sada je najbolje jesti sto vise bio-hrane sa pouzdanim certifikatom, mada i tu zna biti prevare.

nebitan
6 godine prije

Hajde da kazem da mi je na neki nacin ovo i profesija,a do nekih granica bih se i slozio sa vama.Nisu samo nitriti stetni za organizam koliko je stetna hrana za stoku.U danasnjem vaktu nema vise domaceg,jer skoro svaka domaca zivotinja jede koncentrat koji obiluje genetski modifikovanim zitaricama.Kako ce mlijeko danas biti zdravo ako ta krava nikada nije izasla iz stale,ako nikada nije vidjela sunca.Kompletan lanac ishrane se poremetio,jer previse smo zaježljivi postali gde se samo gleda dobit,a sela izumiru kao i prava organska hrana.Pašnjaci izumiru,a sve je vise neobradivih povrsina gdje stoka moze na miru da obavlja prirodnu pojavu.trebamo gledati uzroke od pocetka,a ne samo u pripremi gotovog proizvoda.GMO je preovladao na cijeloj planeti,a mi se danas stidimo reci da smo porijeklom sa sela,da smo tu boravili tokom skolskih raspusta,jer danas smo svi građani koji se ponasamo kao da smo iz Pariza.

Disco
6 godine prije

Natrijum nitrat , natrijum nitrit i kalijum nitrat. Svi ovi konzervansi idu u prilog kapitalistickom “gangu” kome je karcinom i sve sto ide u sto veoma dobrodosao. Zatvoren je krug proizvodjaca bolesti , onog ko oboleva i onog ko ga leci. Svi su dobri u ovoj prici osim obicnog coveka zaslepljenog “nastelovanim” ukusom i prelepim pakovanjem.

zorule
6 godine prije

To ja pricam godinama i ostavljam komentare ispod svakog clanka na koji naletim a koji kao papige ponavljaju mantru kako je suhomesnato i opcenito meso opasno po zdravlje. Jednostavno gluparije, meso nije nikada bilo problem vec industrija koja ga pretvara u otrov. Pogotovo suhemesnati proizvodi, skrate susenje nekoliko puta da smanje troskove a onda taj poluproizvod da se ne pokvari nafilaju nitritnim solima i naprave otrov.

Hari1
6 godine prije

Kvalitetna prehrana (ponajprije vegetarijanska) je samo jedan od faktora ljudskog zdravlja. Tu je još psihičko/emocionalno/mentalno zdravlje gdje je poznat negativan utjecaj stresa, straha, nestabilnosti, agresije, mržnje, velikih skokova u raspoloženju; te pozitivno djelovanje smirenosti, meditacije, joge itd. I konačno, najvažniji faktor je ljudska duhovnost odnosno kvaliteta vjere, koja ima sposobnost blagotvorno utjecati na sve prethodne faktore, koja definira poželjne načine ponašanja, života, moralno-etičke norme, te koja objašnjava svrhu čovjekovog postojanja i boravka u materijalnom svijetu.

Koba
6 godine prije

Karcinomi su postojali i prije industrijski prerađene i konzervirane hrane. Ali onda je prosječni životni vijek bio mnogo kraći, pogotovo na selu, i nije bilo medicinskih diagnoza. Čovjek u srednjim 40-im se smatrao starcem. “Kupovna” jeftina hrana tipa Lidl, k+, uglavnom je smeće vrlo niske nutritivne vrijednosti. To je posebno izraženo baš kod narezanih suhomesnatih proizvoda. Okus im je plastičan, pa je teško razabrati jedeš li sadržaj ili ambalažu, i prekriveni su tim nitratnim zrnima. “Kupujmo domaće” bi bilo rješenje, ali gdje ga kupiti i pod kojom cijenom. Iz iskustva mogu reći da ono “domaće” na pijacama na malo, i ako je nekim čudom direktno od podavača, nije ono “domaće” na što mislite pri kupovini. Pojoprivrede danas nema bez pesticida i herbicida i pri kupovini idete na povjerenje dali je proizvođač ispoštovao zadane rokovo od prskanja do berbe. Kod kupovine kod preprodavača, odnosno onih koji kupuju od “švercera” i to… Čitaj više »

bok123
6 godine prije

ljudi koji su umrli zadnjih 20 godina u mom susjedstvu od raka jeli su svi domaću hranu, ekološku. svaka druga kuća je imala nekog oboljelog.

Davorin Strišković
6 godine prije

Banda legalno truje narod, a “dušebrižnici” šute ( političke stranke, crkva, nacionalisti…)

trt
6 godine prije

Niti u članku, niti u komentarima nema najbitnije informacije, a to je – čime konzervirati domaće suho meso?

febo
6 godine prije

još jednom dokazuje da velike korporacije truju ljude, dakle kupujte od seljaka pa makar malo skuplje, ali obavezno što ljuče

tedi
6 godine prije

A secer tek koji je to otov,sve sto sam sa lupom u supermarkrtima kontrolirlai ima secera ,cak i vegeta 20%,djeca nam u svakodnevno jelovniku imaju secere,keke grickalice,plazma.pice coca cola.A od voca i povrca bjeze ko vreg od tamjana Diabetes 2 pijemo tablete a secer unosimo sa hranom, neprestano u svim juhama +vegeta i ti pij inzulin.Logika.Ne sokove vec VODA.

Kolega 105
5 godine prije

Umijereno uzivati u svemu i zivjeti; jesti da bi zivo, a ne zivjeti da bi jeo (zderao)

qRajber
5 godine prije

Growing Your own food is like printing Your own money

Zdravko
5 godine prije

Nema šanse da je jedna feta salame 50 grama. Kad ja kupin 10 dkg što je 100 grama, dobijem barem 4-5 feta. Dakle svaka je 20ak grama max.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI