fbpx

O lečenju u sopstvenoj režiji

O lečenju u sopstvenoj režiji 1

Znanje je moć ali do njega nije lako doći. Neko znanje se svesno skriva, neko je prikriveno dezinformacijama a običan čovek nema siguran izvor koga bi slušao i čije savete bi sprovodio. Ako društvo želi napredak onda mora da napravi kvalitetan sistem razmene znanja i iskustva (zapamtite ovo, biće mnogo jasnije u sledećem tekstu). Neću sada pisati o zločinima farmaceutske industrije, o njihovoj sprezi sa zdravstvom, o nezainteresovanosti doktora koji samo „odrađuju posao“ i to nekvalitetno… Podeliću sa vama sopstvena iskustva u lečenju prvenstveno lekovitim biljem.

Od malena imam problema sa osetljivim grlom, dobijem upalu grla gotovo bez razloga što mi je vrlo smetalo obzirom da sam bio vrlo aktivan u sportu. Kako sam se stalno vraćao sportu pre nego što sam prezdravljavao došlo je dotle da sam celu zimu četvrte godine srednje škole proveo na antibioticima!? Tako se nastavilo i u vojsci, mogao sam da uzmem poštedu kad god sam hteo jer je grlo bilo stalno pod upalom. Tada me je jedan STAŽISTA posavetovao da probam sa lekovitim biljem jer posle treće inekcije grlo je sterilno i dalje samo ubijam crevnu floru. Tada počinje moje putovanje vrlo zanimljivim svetom (mada neka iskustva imam od ranije).

antibiotici

FOTO: antibiotici

Dakle, doktori su me samo kljukali antibioticima i nikada nisu obraćali pažnju šta im pričam. A da jesu, shvatili bi ono što sam ja shvatio bez dana medicinskih studija. Pravi doktor će obratiti pažnju na detalje. Primetio sam da iako se dobro osećam, dovoljno je bilo da uradim 10 zgibova i da me ujutru boli grlo. I to se redovno događalo. Nemoguće je da od toga dobijem infekciju. Tada sam shvatio: radeći vežbe disao sam mnogo snažnije nego obično, vazdih je pravio potpritisak u nosnoj šupljini baš kao laboratorijska vakuum pumpa i tako sam isisavao nekakav sadržaj iz sinusa koji iritira grlo. Bilo mi je potrebno da nekoliko meseci svakodnevno ispiram grlo jakim čajem od kadulje (može i rastvor sode bikarbone), posebno uveče pred spavanje i još nekoliko meseci po potrebi i problem je rešen. Doduše, gazirana pića ni ne probam ponovo da pijem ali to ne smatram problemom.

Imao sam težak gastritis zbog koga sam imao velikih ograničenja u ishrani. To mi je toliko smetalo da sam na kraju našao kičicu za koji sam čitao da pomaže i onako sirovu je žvakao. Odmah sam osetio olakšanje (ako išta može da se oseti osim njene ekstremne gorčine). Ponovo sam pročitao o njoj i napravio strategiju: tru puta dnevno pola sata pre jela sam žvakao 2-3 stabla kičice (u stablu su lekoviti sastojci). Posle nekoliko dana gastritisa je nestalo!!! (kao u reklami za lek). Gastritis je vrlo ćudljiv i svaki slučaj je za sebe ali je jedno sigurno: gastritis niko neće izlečiti ukoliko istovremeno ne smanji stres koji ga gotovo uvek izaziva – pa makar imao prohromski želudac.

Pomagao sam rodbini i prijateljima oko ovog problema i ustanovio da samo sveža kičica pomaže, ni suva ni u rakiji nema značajnijeg efekta što je veliki problem jer se može koristiti samo u kratkom periodu tokom godine.

bokvica

FOTO: Bokvica (naučno ime: Plantago)

Osnovni i obavezni deo moje apoteke čine bokvica i kantarionovo ulje – to su pravi čudotvorci. I najteže opekotine ako se ovo ulje odmah nanese prolaze bez posledica. Ova kombinacija je mikrohirurg kakvog nema. Rane, opekotine, posekotine, oderotine, upale kože i sluzokože (sve osim izazvanih gljivicama) zamiruje bez ožiljaka ali se mora tačno znati šta se radi. Na povređeno mesto (krvarenje mora da je zaustavljeno jer ulje ne sme da uđe u krvotok) namaže se kantarionovo ulje a preko njega se stavi sveža, među prstima izgnječena, bokvica i tada se zavije zavojem ili pamučnom krpom. Treba voditi računa da se ne kvasi vodom. Ukoliko je rana takva da je teško prethodno je očistiti alkoholom to nije preveliki problem obzirom da je ovo ulje jako dezinfekcijsko sretstvo (za dezinfekciju uvek koristim jaku domaću rakiju jer je kupovni alkohol na bazi nafte ali ako se nema izbora…). Posle 3-4 dana se skida zavoj i bokvica a rana će da bude bela od gnoja i grozno će smrdeti. To je normalno, rana se sama čisti. Rakijom se pažljivo skine gnoj i ponovo namaže kantarionom, stavi bokvica i zavije. Ukoliko nema sveže bokvice, suvu bokvicu koju ste osušili u toku leta i čuvali u tegli obmotanu u staniol potopite u vodu dok ne omekne, pokupite vodu suvom krpom i koristite isto kao svežu – razlike u efikasnosti praktično nema. Ceo postupak ponavljate dok se ne formira nova koža. Ovako sam lečio čak i grozne posekotine a sve što je moglo da se primeti po zarastanju je promena pigmentacije kože koja je vremenom nestajala. Nećete verovati koliko je efikasno dok se sami ne uverite.

trave

FOTO: Lekovite trave

Neke probleme ćete ipak teško lečiti bez pomoći farmacije. U vojsci sam „zaradio“ gljivice između prstiju na nozi i lečio ih povremeno, kad počnu da „divljaju“. Vremenom su se pojavile i na noktima pa sam čitajući o njihovoj štetnosti odlučio da ih se rešim bez obzira koliko teško bilo. Prvo sam probao Canesten tečnost za nokte a Mycofin kremu za kožu po preporuci specijaliste ali posle 6 meseci su se samo gljivice između prstiju povukle dok su nokti i dalje bili inficirani. Tada sam odlučio da prestanem da se trujem i da potražim alternativu. Naravno, na internetu ima svega pa tako i za ovaj problem. Savet je bio da se nokti mažu esencijom (koncentrisana sirćetna kiselina koja se koristi za konzervisanje zimnice). Obzirom da kisela sredina ne pogoduje gljivicama to bi bilo sasvim logično rešenje. Ali posle godine dana tretmana izlečio sam samo 2 nokta od 4 inficirana i shvatio da je to što radim veoma opasno jer se kiselina širi celim telom – ne ostaje samo u noktu a povećanje kiselosti u organizmu je nešto što treba izbegavati po svaku cenu. Ovo je odličan primer kako i dobronameran savet može da bude štetan i to uvek morate imati na umu.

Dobitna kombinacija za lečenje gljivica u noktima (bar u mom slučaju) je sledeća: ako je nokat dosta zahvaćen prvo ga turpijajte bar 2 nedelje (ja sam ih šmirglao šmirglom za drvo krupnoće 60) da bi skinuli sav odumrli deo, da ne bi trošili lek i trovali se bez veze  (jer su svi štetni). Nokat se šmirgla do zdravog – samo da ne pođe krv. To je prilično bolan postupak što je još jedan razlog da se ne počne odmah sa lekom koji su uglavnom na bazi alkohola. Ja sam lekom (ovaj put sam koristio Exoderil kapi) nokte mazao 6 meseci 3 puta dnevno i problem je bio rešen. Bitan je i postupak. Nokat uvek mora biti redovno šmirglan što znači svaka 3-4 dana. Kada kapnete lek na nokat čačkalicom zavrnete kožicu oko nokta da lek uđe i ispod nje a onda trljate čačkalicom po noktu jer tako lek mnogo dublje prodire. Sve ovo teško da ćete čuti od lekara.

Ovo je bilo moje iskustvo a vama ostaje jedino da mi verujete – ili ne. Sada ću vam izneti neke informacije i razmišljanja za koje, na sreću, nemam iskustva ali možda nekome bude od koristi.

Rak je danas najteža bolest i poprima epidemijske razmere.

Zvanična medicina nema previše uspeha mada svakodnevno stižu nove informacije. O štetnosti zračenja i hemoterapije ne treba puno govoriti. Meni se najviše sviđa teorija doktora Brojsa (Rudolf Brojs) koji kaže da ekstremnom dijetom organizam aktivira mehanizme koje inače ne koristi. Pri smanjenju težine organizam prvo troši rezerve energije pa onda razgrađuje manje bitne delove dok ne dođe do osnovnih koji su neophodni za normalno funkcionisanje. Negde na tom putu rak dođe na red za razgradnju i jednostavno bude pojeden. U svemu je najbitnije doziranje unosa hrane i tečnosti da organizam dobija neophodno ali ne i ono zbog čega bi prestao sa razgradnjom. Ključni deo dijete traje 40 dana ali se postepeno počinje i završava.

avokado

FOTO: avokado

Ima još jedna interesantna stvar. Koštice kajsije (marelice) sadrže cijanid koji je vezan za šećer. Oni čine kompleks koji je neškodljiv za ćeliju ali ćelija ima enzim koji razlaže ovaj kompleks i tada se oslobađa cijanid koji truje ćeliju. Dobra strana ovog efekta je što ćelije raka imaju i to 3000 puta više tog enzima a strašno su gladne za šećerom. Moja logika je da se pri početku terapije koriste ove koštice kako bi načele rak da bi olakšale posao organizmu. Sve ovo o raku je samo moje razmišljanje, NIKAKO PREPORUKA ali ako je neko u fazi male verovatnoće izlečenja onda je ovaj postupak možda vredan rizika (inače Brojs ga ne preporučuje ako je izvršena operacija, zračenje ili hemoterapija).

U svakom slučaju, uvek imajte na omu onu staru: „zdravlje na usta ulazi“ – danas više nego ikad. Šta nam sve stavljaju u hranu posebna je priča. Čak i organska nije potpuno zdrava jer ne isključuje upotrebu herbicida i pesticida već samo zabranjuje one koje nisu dobijeni „organskim putem“ (ali otrov je otrov kako god ga napravili). Rano voće iz plastenika nema dovoljno sunca i zato je puno nitrita. Nove sorte su programirane da mogu dugo da stoje na tezgi ali su zato bez ukusa i mirisa – kao plastika. I sa isto toliko korisnih materija…

Danas smo u ratu za svoje zdravlje protiv mnogo protivnika i zato moramo na sve obraćati pažnju. Na mnoge stvari ne možemo da utičemo ali valja se potruditi bar tamo gde možemo.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
70 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije

Shumadinac hvala za odličan tekst. Tema je, naravno zbog ograničenog prostora, samo načeta. Nadam se da nastavak slijedi.
Mala nadopuna-bokvica ili trputac bi za rane trebao biti širokolisni (onaj koji raste na jako ugaženim mjestima). Uskolisni (raste na livadama) se kao čaj ili sirup koristi za bolesti grla i kašalj.
Najljepša stvar u liječenju biljem je što nam je ono nadohvat ruke, jeftino je i uglavnom nema kontraindikacija.

Shumadinac
Gost
Shumadinac
3 godine prije
Reply to  Piretis

Ja sam temu načeo sa namerom da je zajednica Logičara konstantno nadograđuje. Obzirom da prenosim sopstvena iskustva mislim da je sreća 🙂 što o ovoj temi nemam previše informacija.
Uskoro kreće i forum pa bitne teme neće “umirati” za nedelju dana.
Što se bokvice tiče u mom kraju se koristi iskljičivo širokolisna – mislim da je to zbog veličine jer u davna vremena niko se nije ni obazirao na rane koje uskolisna pokriva :). Ja sam ih sve probao i nema veće razlike ali kod mene raste srednja (nešto između uskolisne i širokolisne), vrlo je bujna i jedra i nju najčešće upotrebljavam.

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  Shumadinac

Bravo shumi…

Helena
Gost
Helena
3 godine prije

Lecenje raka gladovanjem primenjuje se, koliko sam informisana, u Rusiji i Svajcarskoj. Uspesno.

Priroda ima lek za sve i treba je pratiti. Setila sam se, pa mozda nekom bude korisno, Dr Eugen Jonas metode ovulacije i zaceca po lunarnom kalendaru. Mislim da se primenjuje u Ceskoj, gde se vrse nauspesnije vestacke oplodnje, jer prate taj kalendar. I Kinezi imaju svoj fertilni lunarni kalendar.

Helena
Gost
Helena
3 godine prije
Reply to  Helena

Da dodam, i sami zene mogu sebi izracunati plodne dane po ovoj metodi. Uspesna je, ne mora se na vestacku oplodnju.

Mimi
Gost
Mimi
1 godina prije
Reply to  Helena

Kako? Pomozite

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije

Uglavnom bih se slozio sa navedenim osim lecenja raka izgladnjivanjem. Te price niko potvrdio nije, jedan od poznatijih slucajeva je Janez Drnovsek koji nije preziveo tu terapiju i javno pozvao sve da je se ne pridrzavaju. Takodje umesto alkohola mnogo efikasnije je koristiti jod, ne nagriza kozu i ima niz prednosti nad alkoholom. Ginko je jos jedan cudotvoran lek ali samo za one sa visokim pritiskom, fantastican za poboljsanje cirkulacije i snizavanje pritiska na normalu. Doduse treba ga piti u vecim kolicinama od propisane i duze vremena. Hvala na tekstu.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Ivan

Dodao bih jos da gljivice na nogama jod unisti u svega nekoliko premaza ali mora se promenuti i obuca jer bude inficirana.

Shumadinac
Gost
Shumadinac
3 godine prije
Reply to  Ivan

Tvrditi da je metoda izgladnjivanjem efikasna je rizično. Kod takvog lečenja veoma je bitno i psihičko stanje pacijenta jer ako je pod jakim stresom organizam ne može da se bori na mnogo strana. Zvaničnu potvrdu sigurno nećemo dobiti jer su tu tolike pare u igri da je prosto neverovatno a kao što sam već pisao bolest poprima razmere epidemije. Zamisli da ljudi počnu sami da se leče…

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  Shumadinac

Ramazanski post … Nije bezveze propisan.. Punoooo bolje se osjeca, zivi nakon mjesec dana posta..

Borac2
Gost
Borac2
3 godine prije
Reply to  Shumadinac

Izgladnjivanje raka je…obicna glupost i maltretiranje vlastitog organizma. I cisto za pocetak, rak kao bolest je vrlo sirok pojam.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Shumadinac

Pored ovakvih nesretnih doktora, em glupih, em nezainteresovanih, ne ostaje nista drugo nego da se covek sam leci. Ni mito vam nista ne garantuje.Vec sam mnogo puta video kakvi skotovi umeju da budu. Nadje se medju njima i normalnog sveta ali malo, jako malo…

Alan Ford
Gost
Alan Ford
3 godine prije
Reply to  Ivan

A sta je sa ovim slucajem? http://www.milosav-cabrilo.com/book/
Inace, pored Brojsove postoje i mnoge slicne kure gladovanja. Jedna od pozbatijih je Gersonova. Koga zanima, pronaci ce o tome dosta na internetu.

Alen
Gost
Alen
3 godine prije

Imal ko sta za hemeroide…

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  L. R.

Alen ima vrhunske podjebe, hahahahahaa… Alene, ovo mislim u pozitivnom smislu 😉

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  L. R.

Nije sala…vidis i sam koliko ljudi muci to…

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Alen

Onda moja isprika… 😉

Shumadinac
Gost
Shumadinac
3 godine prije
Reply to  Alen

Kantarionovo ulje ne leči ali ublažava problem kao i kod ostalih upala.

Marshal
Gost
Marshal
3 godine prije
Reply to  Alen

Najbitnije je da se nuzda obavlja u čučećem polozaju. Ja sam imao prosle godine probleme, za vrijeme nuzde bolovi poslije nuzde krvav toalet papir. Ti problemi su postali proslost kako sam poceo u cucecem polozaju obavljat nuzdu.

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  Marshal

Sinoderm mast ublazi simptome..

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Marshal

Evo sanse za ljude od biznisa da opet pocnu prodavat cucavce.Sican ih se iz JNA dana.

Rijecanin
Gost
Rijecanin
3 godine prije
Reply to  Alen

Obični senf.

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije
Reply to  Alen

Peri dolje hladnom vodom bez sapuna i koje čega, manje sjedi a kad sjediš mijenjaj položaj oslonca. Imaju neki magneti koje je još u Jugoslaviji izmislio neki tip iz Beograda. Ako imaš krvarenje to riješi imunološki sustav ako je dobar ako nije zna biti kompikacija. Operaciju ibjegavaj.

Helena
Gost
Helena
3 godine prije
Reply to  Alen

Alene, kod mene u kraju koristi se konjska mast. Ne mast od konja, vec koja se maze konjima u slucaju rana i slicno. Za nju vazi da je jedino zaista efikasno sredstvo (do sada) i cesto sam slusala od onih koji taj problem imaju i koji su je koristili da su se izlecili. Nije zgoreg probati, a pretpostavljam da nije ni skupa. Verovatno je ima u poljoprivrednim apotekama. Ako ne, onda treba pitati seljake koji imaju krupnu stoku, gde se takvi lekovi nabavljaju.

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  Helena

Helena imam tu mast ,neka njemacka.. Majka je ima ,neznam za sta je koristi ,ima stotine nekih krema… Probacu…hvala

Nil1
Gost
Nil1
3 godine prije

Autizam i aspergerov sindrom mogu se izljecit vocem i povrcem za godinu dana.

Mate
Gost
Mate
3 godine prije
Reply to  Nil1

imaš li kakav link za to?

Nil1
Gost
Nil1
3 godine prije
Reply to  Mate

https://youtu.be/WGEMGdT9CO4
eto ga prijatelju

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Nil1

Ako smijem primjetit,voce i povrce su sirok pojam ?

Srba
Gost
Srba
3 godine prije

bravo za ove tekstove koje zivot znace i svim dobronamernim komentarima…

fisherman
Gost
fisherman
3 godine prije

Zanimljiv tekst ,ali nedorečen jer ja osobno sam izlječio gastritis i jetru na prirodan način, izlječio sam prirodno atopijski dermatitis kod bebe(kćerka) od 6 mj..sad ima 2,3 god ..i sve ok… informacije koje skrivaju od nas je suživot sa prirodom primjetili ste da nas preko MS novina straše krpeljima zmijama prirodom općenito, po meni industrijski sokovi (osim pive 🙂 ) (za odrasle) se ne smiju davati djeci..ni nikakva prerađena hrana koristiti , čajevi su lijek od prirodno ubranih biljaka, kaže meni dida za svaku bolest postoji lijek u prirodi samo se treba informirati. I da se dotaknem teme cjepiva za djecu..to je takozvana preventiva koja je nekad bila rađena sa iskrenom namjerom a danas je to samo biznis i lova…tema je široka i svaki ponaosob mora razmisliti što treba činit sa životom i hranom koju unosi u sebe…iako smo zatrovani i zrakom i vodom al puno manje nego hranom. hvala ti na trudu načeo si temu ..i evo info za tebe Shumadinac i ostale ..korijen maslačka, soda bikarbona i limun, rosopas biljka,, uz svakodnevno konzumiranje pomažu kompletnom organizmu..a tu je i zelena glina..kurkuma itd…hvala na tekstu i trudu …

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije
Reply to  fisherman

To je stara ruska narodna izreka, da za svaku bolest, priroda ima ljek. Jedino sumnjam za ove moderne tipa aids, stvorene u laboratoriju

raspe
Gost
raspe
3 godine prije

Nemojmo zanemariti i cinjenicu da se mnogi ljudi osjecaju i vise nego zdravo,ispijajuci vlastitu mokracu.

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije
Reply to  raspe

Istina, Lijoto Mačida, nekad prvak poluteške u UFC-u, je i snimljen kad to radi.

Helena
Gost
Helena
3 godine prije
Reply to  raspe

Secam se kada sam bila dete, kod nas u selu su stari govorili da rane treba zalivati mokracom. Kao i kozne cireve (meni su pak u tom slucaju privijali bokvicu). Kazu da je najbolji jutarnji urin, bez obzira pije li se, ili nanosi na kozu, ali ne prvi mlaz. Inace sve kreme za negu koze sadrze ureu. Ima na net-u knjiga “Urinoterapija” Genadija Petrovica Malahova. Malo sam je listala i uglavnom se svodi na lecenje ispijanjem, ja ipak za sada to ne bih mogla. Sa obzirom i da se kljukamo otrovima, sumnjam u kvalitet iste. Nije to isto kao pre sto godina, kada su se ljudi hranili zdravije. Mislim da je preventiva bitna. Zdrava hrana, bez aditiva, hemije i kojecega, pravilno kombinovana, uz dovoljno ciste i zdrave izvorske vode koja cini 70 odsto naseg organizma (do koje dodjemo jednom godisnje) i bez koje se ne mogu izbaciti otrovi koje unosimo, vrlo vazna, zivot bez stresa, fizicka aktivnost. A uslovi za takav zivot se u danasnje doba mere u promilima. Ipak, niej sve crno jer po meni najvaznije je misliti pozitivno i ziveti u skladu sa teznjama svoje duse. Citala sam, po mom misljenju izvrsnu knjigu “Bolest kao put” (I deo)… Pročitaj više »

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije

Češnjak i crveni luk jesti zajedno, ništa špricano ne konzumirati, meso hranjeno gmo sojom iz Argentine ne konzumirati, ove koštice marelice 3 dnevno što su jačeg okusa to bolje, limun u sve trpati, maslinovo ulje, bučino, kokosovo ulje, sirovi kakao u zrnu, čija sjemenke, klinčići, cimet, kurkuma, crvena paprika mljevena, đumbir svježi, origano ulje u velikoj žlici maslinovog ulja par kapi, orasi, bademi, sušene grožđice ima toga puno. Ovo za dijetu je istina, što više kretanja i manje živciranja sa bilo kim i bilo čim, ustajati sa suncem, što ranije ići spavati, izbjegavati buljenje u tv, raćunalo, mobitel, pričati sa ljudima a ne sa čipovima, vodu izvorsku, izbjegavati plastiku u bilo čemu, izbjegavati elektromagento zračenje. Inače su nas otrovali kemijom namjerno jer nam žele budučnost transhumanističku tako da nas pretvore bukvalno u borgove………….

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  bbbb

Four b,vidim da si dobro proucio gradivo i da znas sta valja,sta nevalja.Kako je sa brakom i bi li mi ga preporucio ?

Franti
Gost
Franti
3 godine prije

Problem s upalom prostate sam rijesio glinom. Kupljenom u ducanu za cajeve jer mora biti sterilizirana. Probao sam razne proizvode, glina mi je pomogla. Problem s gastritisom sam rijesio s cajem nevena (Calendula officinalis). Pio sam caj nevena svakog jutra na prazan zeludac, tri mjeseca. Rijesio problem. Probao sam razne lijekove nije pomoglo. Problem s nesanicom sam rijesio vjezbanjem. Trcim svaki dan sat i pol, dva sata. Vjezbanje je rijesilo i problem slabog imuniteta i povisenog krvnog tlaka, umora, psihicke potistenosti. Cajevi i vjezbanje pomaze ali rezultati se ne vide odmah, mora se biti ustrajan i discipliniran. Za teze probleme kao nesanica, tek nakon nekoliko mjeseci vjezbanja rezultati su bili uocljivi, ali su trajno rijesili problem do kraja. Dok za prostatitis, glina je odmah pocela djelovati, to me je zacudilo da tako jednostavna stvar ima toliko ocekivani ucinak.

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije
Reply to  Franti

Za prostatitis je bitno i to da je toplo dolje, dvoje troje gačice itd……….

karantanac
Gost
karantanac
3 godine prije

Šumadinac,načeo si veoma važnu i kompleksnu temu.Hteo bih da dodam svoje iskustvo u lečenju gljivica na noktima.Pokušao sam sa kapima od biljke čajevac,ali sa slabim uspehom.Meni je najefikasniji bio češnjak i maslinovo ulje. Uzme se česno belog luka i izgnječi pa se prelije sa nekoliko kapi maslnovog ulja. Ova smesa se nanese na oturpijan bolesni nokat i na taj prst se navuče naprstak otsečen od tanke hirurške rukavice pa se to fiksira flasterom da ne spadne. To se drži 24 sata. Ovaj postupak se po potrebi ponovi više puta sa pauzom od nedelju dana jer prst mora da se oporavi od dejstva ove smeše. Ovaj metod mi se pokazao kao najefikasniji .

raspe
Gost
raspe
3 godine prije

Neznam koliko je efikasno ali san cuja da se mnoge bolescine lijece sa ocenasima i zdravo marijama.Ima li netko pozitivnih iskustava sa ovim nacinom ljecenja ?

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  raspe

Raspe… To ti je jedino dokazano da radi… Buahahahahahaaa…
Dobraaaa….

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  raspe

raspe, podmećeš vatru ha? (ono, mokraća, zdravomarije i očenaši) 😉
Pazi da te admin ne dohvati 😉

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  L. R.

Ma jest, dobar je raspe 🙂

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  otpisani

Ne vidim razlog zasto bi moji komentari trebali biti cenzurisani.Zasto ja ne bi smeo da pisem npr. o bozjoj nemilosti ,ako netko drugi moze pisati o bozjoj milosti.Oprecni pogledi su dobar lek protiv jednoumlja.

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije
Reply to  raspe

Sve je moguće ako imaš Božju milost uz sebe. Što misliš kako su ljudi u davna vremena dolazili do recepata za liječenje, metodom pokušaja i pogreške ili slučajnosti ili ubijanjem nebrojenih zamoraca?

Za nematerijalno iscjeljivanje trebao bi imati dovoljno snažnu vjeru. Za sada izgleda postoji samo dovoljno snažna vjera u ismijavanje. I gle čuda, to se i dogodi… 😉

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  Hari1

Hari1, najveću milost koju nam je bog dao u zadnje vrijeme (i skoro svi je imamo uz sebe) je – pametni telefon (ideš na internet i Bog ti odmah pokaže ono što ti treba 😉

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Hari1

E vidis Hari1 ,da je kojim slucajem umijesto Petoknjizja napisana i sesta knjiga s osvrtom na medicinu, mi bi danas pucali od zdravlja.

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije

Interesantna, vrlo opsežna i diskutabilna tema – zdravlje. Vidim da se nitko nije dotaknuo prehrane prema krvnim grupama. Imam desetak godina iskustva sa takvom prehranom i zadovoljan sam. Preporučujem knjigu -“4 krvne grupe za 4 načina prehrane”. (evo i link) http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-3721 Smatram da univerzalnog savjeta za svaku osobu nema. Svi smo mi jedinke koje moramo prema sebi sami pronaći što je za nas optimalno. Svaka “bolest” dok je samo u akutnoj fazi prolazi sama po sebi unutar max.10 dana, (apsolutno bez ikakvog “lijeka” ako samo promijenimo prehranu istog momenta kada osjetimo simptome. Moj savjet je da izbjegavate jesti hranu i piće koje vam je već prije škodilo. Izbjegavajte sve “liječnike” (osim kirurga ako je stvarno potreban). Gastritis (kronični) je često posljedica zaraženosti bakterijom Helicobacter pylori i već samim rješavanjem te napasti napravili ste 70% posla (ostalo je odgovarajuća prehrana) Hemoroidi će biti zdravi ako se pridržavate prehrane prema svojoj krvnoj grupi, a ako ste ih dobili, treba nakon svake defekacije OBAVEZNO(!) oprati anus hladnom vodom, namazati nekom neutralnom kremom ( melem) i pažljivo svaki put prstom vratiti crijevo natrag unutra (na mjesto) jer ako ostane vani, anusni mišić ga prikliješti i time sprijećiti cirkulaciju u hemoroidnim venama i arterijama pa… Pročitaj više »

GoranZemun
Gost
GoranZemun
3 godine prije

Evo dobri ljudi, da i ja dodam svoje iskustvo. Sinu sam gljivice noktiju izlečio sa uljem čajevca. Ne peče, a fino miriše.
Teška paradentoza, gde se svi zubi klate,i po dijagnozi stomatologa, samo da se povade, žena je izlečila tuširanjem zuba sa hladno ceđenim suncokretovim uljem. Svi zubi joj i danas stoje kao biseri.

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije
Reply to  GoranZemun

Ovo sa ispiranjem zubi uljem navodno dolazi iz drevne indijske medicine (Ayurveda).

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Hari1

Negde sam cuo da ispiranje zubi viskijem navodno dolazi iz drevne skotske tradicije .

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  GoranZemun

@GoranZemun- Sad si mi to rekao kad su mi skoro svi ispali. Ako je paradentoza praćena apscesima onda, koliko znam a uvjerio sam se, stvarno ništa ne pomaže osim kliješta. Ali ako je došlo do rasklimavnja može pomoći i list divlje kupine. Čaj se drži čim dulje u ustima.

Goran Zemun
Gost
Goran Zemun
3 godine prije
Reply to  Piretis

Žena je imala apcese na svim zubima, ali jeterapija od mesec dana ih sve počistila i sve zube učvrstila kao cementom. Od tada ima ravno deset godina, a da se ništa od ovih problema nije ponovo javilo.
Svedočio sam čudu.

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije

Ljubazno molim administratora za objašnjenje, zašto je moj komentar o vlastitom iskustvu sa prehranom po krvnoj grupi i još par savjeta (vlastito iskustvo) obrisao, odnosno nije objavio u opetovanom pokušaju ?

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije
Reply to  otpisani

Moguće treba potvrdu zbog unešenog linka.

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  L. R.

Zahvaljujem.

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  Hari1

Hari1
Kako znaš da je link u pitanju ako komentar nisi vidio ?

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije
Reply to  otpisani

Vidio sam (dvostruki) komentar i primijetio link u njemu. Na dnu komentara je pisalo nešto u stilu “Čeka na potvrdu admina”.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
3 godine prije

ma necu ja o lijekovima nego o spoznaji … .
lijepa izreka, navodno profesor rekao svojim studentima “svaka balkanska krava zna koje su trave otrovne a vi ne znate”
bio ja tako kod mame na selu. zabolio me stomak. ima mama gomilu tih cajeva sto sama skuplja. nudi mi najcesce a meni nista ne pase. ja se sjetio navedene izreke pa, hajde, da probam tu “kravlju metodu”. kazem – nabrajaj sve sto imas. ona nabraja, ja zamisljam da pijem i okus. kad je rekla “susene jabuke”, meni stomak kaze – da. nisam ni vidio, ni probao a vec sam znao da valja. bilo rano ljeto pa nismo imali svjezih jabuka.
nevjerojatno kako tijelo samo zna bez jasne svijesti. nesto kao znanje tipkovnice. u prstima je. sve znam pisati na slijepo i brzo a da mi kazes da nacrtam tipkovnicu, ne bih mogao.

ivo
Gost
ivo
3 godine prije

cialis je nabolja biljka na svijetu

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  ivo

Je Ivo za tebe,a za vecinu je cannabis indica.

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  ivo

Ivo & raspe
Probajte “malu kuštravu vlažnicu” , iznenaditi će te se kako djeluje (meni je najbolja) 😉

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  otpisani

Svi su vrazi u tebi Otpisani,ti tako,a ja te vec bija zaredija.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  otpisani

Koristis sveze, susis, kuvas caj? Daj neki link ha-ha!

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  Ivan

Ma koje sušenje! Moraš je koristiti što vlažniju inače gubi na kvaliteti 😉

POVEZANE VIJESTI

Izbornik