Ruska šetnja u svemiru prekinuta

istrazivanje svemira
12 komentara

Planirana svemirska šetnja ruskih kozmonauta prekinuta je u četvrtak neposredno prije otvaranja komore, izvijestila je svemirska agencija Roscosmos.

Sergey Prokopyev i Dmitry Petelin, koji su trenutno na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS), trebali su poduzeti Extra Vehicular Activity (EVA) kako bi obavili neke radove na održavanju, snimili fotografije Zemlje i proveli eksperiment. Međutim, planovi su morali biti otkazani nakon što se sigurnosni sustav na svemirskom brodu Soyuz MS-22, koji je usidren na ISS-u, oglasio alarmom.

“Komisija radi na utvrđivanju uzroka prije nego što se donese odluka o daljnjim akcijama ruske posade ISS-a i zemaljskih stručnjaka”, rekao je Roscosmos u priopćenju.

Ruska agencija nije ponudila više detalja o prekidu. Informativna web stranica space.com izvijestila je da je otkriveno curenje rashladne tekućine na svemirskoj letjelici oko 40 minuta prije nego što je svemirska šetnja trebala započeti.

Rečeno je da su Prokopyev i Petelin već obukli svoja svemirska odijela i bili u procesu depresurizacije zračne komore kada je EVA prekinuta. Životi kozmonauta nisu bili u opasnosti, dodaje se na temelju snimke misije emitirane uživo.

Istraživanje svemiraRosCosmosrusijaSvemir
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Vjerojatan kvar.

Jomla
1 godina prije

Uh, koliki ping 😛 😛

Nomen
1 godina prije

Previše klora u bazenu.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Zajedno nas lazu dok mi mislimo da su u nekome sukobu..

onajkojinije
1 godina prije

ušla voda iz bazena

mirko
1 godina prije

Blawor, ne kaki!

Lucija, prva
1 godina prije

Ovdje toleriramo tvoje trolanje jer si pristojan.

A sad – razguli.

Ovo, svemir, nije tema gdje ćeš se iživljavati.

Promatrac
1 godina prije

Jedina je pogreška osuđivati narod, kako ruski tako američki. Ima i onih koji bi se klanjali krvavom pentagramu, nije im strano ni pozivati na ubijanja u ime istog a kao pljuvali bi po svevidećem oku.
Previše je mentalnih programa koje bi trebalo rasvijetliti.
Osobno ne vjerujem da je ruski narod nesposoban, već da je žrtva sotonističkih elita koje su im poput lažnog izbavljenja uvalile komunističku ideologiju. Nešto su slično napravili Americi, ne zovu to kumunizmom ali djeluju na isti način: cenzure, pozivi na ubijanja. ismijavanje zdravog razuma, otimanje i zatvaranja businessa malih ljudi, veličanje neprirodnih devijacija i nedodirljiva vrhuška.

Gogo
1 godina prije

Struja skupa bazen preskup za ugrijat pa odgodili a i kratki sa glumcima slabo im placali

Kobac
1 godina prije

Video montažer na specijalnim efektima uzeo 3 dana slobodnog vraća se u ponedeljak i astronauti nastavljaju tu gde su stali.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI