Rukometaši Vardara postali su prvaci Europe (video)

Vardar prvak u rukometu - © Alex Grimm / Bongarts / Getty Images
10 komentara

Rukometaši Vardara, koji po prvi put igraju finale u svojoj povijesti, napravili su veliko iznenađenje osvajajući Ligu prvaka u rukometu pobijedivši francuskog favorita PSG Handball s 24-23.

Iako su sve oči bile uprte u PSG Handball koji je već eliminirao jake Mađare iz kluba Veszprem u polu finalu, ipak je makedonski klub Vardar uz pomoć hrvatskog igrača Ivana Čupića briljirao. On je samo dvije sekunde prije kraja izgravirao ime makedonskog kluba u povijesti rukometa.

Neizvjesnost je trajala do kraja. Nakon promašaja Timura Dibirova koji je samo 40 sekundi prije kraja promašio udarac s krila čime su Parižani na čelu s Nikolom Karabatićem pokušali izjednačiti. Na kraju su i uspjeli golom Daniela Narcissea koji je samo 7 sekundi prije kraja susreta dao, po mišljenju svih, odlučujući gol.

Daniel- Narcisse - 7 sekundi prije kraja daje gol
Daniel- Narcisse – 7 sekundi prije kraja daje gol

Hrvatski igrač Ivan Čupić daje odlučujući gol za Vardar

Na iznenađenje svih, zablistao je Ivan Čupić, te dvije sekunde prije kraja dokazao kako jedan mali klub iz Makedonije može parirati velikom francuskom klubu kao što je Paris Saint-Germain (PSG). To su utakmice zbog kojih i volimo sport. One utakmice gdje je upornost jača od novca i svih “stručnih” prognoza uključujući i kvote kladionica gdje je Vardar bio na zadnjem mjestu. To je momenat kada male nacije dominiraju velikim čime pokazuju da nada umire zadnja, jer sve je moguće i sve je u našim glavama. Kako u sportu tako i u drugim područjima.

Izjava Nikole Karabatića, igrača PSG-a prije utakmice

Na pitanje novinara tko je favorit PSG, Barcelona, “Skoplje” ili Veszprem, Nikola Karabatić odgovara: “Nisam siguran možemo li pričati o favoritima. Imamo klubove s velikim iskustvom i one koji ga nemaju. Ali ako gledamo put do polufinala, klubove i igrače koje ih čine, iskreno mislim da su finali otvoreni za sve. Niti jedan od četiri kluba se ne izdvaja od drugih u ovom momentu. Možda po osvojenim titulama, povijesti kluba i iskustvu, ali ipak to ništa ne govori.”

Kako vidimo Nikola Karabatić, igrač PSG-a, te balkanskih korijena nije pogriješio niti je podcijenio Vardar iz Skoplja.

Izjava Ivana Čupića nakon utakmice
Izjava Ivana Čupića nakon utakmice

Izjava Ivana Čupića nakon utakmice

“Veoma smo zadovoljni, jer ovo je veliki uspjeh za klub, za naciju, za Makedoniju i naravno za naše igrače. Mogu samo čestitati svim naših igračima, treneru, timu i svima onima koji su uključeni u ovaj uspjeh. Veoma sam ponosan biti s ovim momcima.”

Sve čestitke Vardaru i svim Makedoncima, kao i igračima koji su ostvarili ovu veliku pobjedu za malu, ali ponosnu zemlju Makedoniju.

 

finaleIvan ČupićPSG HandballrukometVardar
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoran/MK
6 godine prije

Hvala Hrvati.

basso
6 godine prije

Svaka cast.Cestitam.

Antonio
6 godine prije

Kao Makedonac evo da pomognem redakcii i da pokazem kako se obedinio Balkan sa Rusima za ovo osvajanje evropskog trona.
Udarni igraci osim oni koji su spomenuti u tekstu su:
Luka Cindric – Hrvatska; Igor Karacik – Hrvatska; Ilija Abutovik- Srbija; Danail Siskarev – Rusija;
Vuko Borozan- Crna Gora; Arpad Sterbik- Srbija i kapiten Stojance Stoilov – Makedonija.
Ima jos dobrih igraca u timu…
Gazda kluba je Samsonenko – Rusija.
Skopje je na nogama, slavi.
Ali cekamo Mogerini da nam odrzi lekcije kako ne smemo vise da suradujemo sa Rusima. Oni su pod sankcijama.

Dreamer
6 godine prije

Cestitam! Neka je takvo zadovoljstvostiglo na ove prostore i neka ujedinjava ljude.

radijacija2000
6 godine prije

RK Vardar je uglavnom panslavenski tim (Hrvati, Srbi, Makedonci, Crnogorci, Rusi) , plus troje Španjolaca ,od kojih je jedan izvrsni trener Gonzalez, te jedan “Španjolac” – Aleks Dujšebajev je ustvari kirgizkih korjena (stariji ovde možda pamte igre njegovog otca Talanta Dujšebajeva za SSSR) . Ne mogu nikoga izdvojiti posebno od igraca, najjača strana RK Vardar je timska igra i svatko može zablistati u svom trenutku. Ako bih nekoga izdvojio na ove 2 Final Four utakmice, ja bih Luku Cindrića, ne zbog statistike. Cindrić ima skromne fizikalije (182 cm, za rukometnog beka to nije puno) ali lavlje srce, jednostavno to je motor ekipe i ulazio je u svakom dujelu, u svakom prodoru, kao da mu je zadnji . Nije dao najviše golova, ali je rešio polufinale sa pogotkom iz 10-tak metara u zadnjih par sekundi, u finalu je bio motor ekipe i kreator mnogih napada. Mislim da bi na ovu titulu… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI