Ruski odbojkaški trener gestom zategnutih očiju uzrokovao je prijestup nakon pobjede Južne Koreje

Sergio Busato
2 komentara

Trener ruske odbojke, Sergio Busato, našao se na udaru kritika. Nakon pobjede ruskih odbojkašica nad Južnom Korejom pokazao je gestu koja se nije svidjela svima. Neki su je smatrali uvredljivom, dok on tvrdi da su je pogrešno razumjeli. On je naime time gestikulirao njihov cilj, a to je dolazak do Tokija 2020. godine.

Rusija je tijekom vikenda pobijedila Južnu Koreju u Kalinjingradu, te rezervirala mjesto na Ljetnim olimpijskim igrama u Japanu sljedeće godine, ali pobjeda je zasjenjena žalbama zbog Busatove proslave.

Talijan je gestu pokazao okrenut prema terenu, zbog čega je Korejski odbojkaški savez izjavio da će podnijeti službenu žalbu svojim ruskim kolegama, kao i međunarodnim upravljačkom tijelu sporta, FIVB.

Busato (53) je rekao kako mu namjera nije bila nikoga uvrijediti, već da je tom gestom slavio odlazak na Igre u Tokiju.

U razgovoru za rusku televiziju Ria Novosti, Busato je rekao da je “iznenađen” što su se ljudi uvrijedili zbog geste i što je označena kao rasistička.

Ipak je dodao da se ispričao zbog bilo kojeg prouzročenog prijestupa i tvrdio da je njegova gesta pogrešno protumačena.

Talijan je radio s ruskim muškom i ženskom odbojkom, na klupskoj i nacionalnoj razini, uključujući i mušku ekipu sa zlatnim medaljama na Igrama u Londonu 2012. godine.

Rekao je da je Rusija, dok se kvalificirala za igre 2016. u Brazilu, plesala sambu na proslavi i te da “poštuju sve narode.”

Gesteodbojka
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rus
4 godine prije

Smoteša

nessy
4 godine prije

Danas su svi politicki korektni zapo….it. Moras dobro paziti sto radis i sto govoris, da se ne bi netko nasao uvrijedjen.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI