Što ako? – Smjela teza o eshatološkom pogledu na svijet čitatelja Čardak

Zidni crteži na Denverskoj zračnoj luci
96 komentara
Prenosimo komentar korisnika Čardak

Ahmadinedžad je pripadnik linije iranskih konzervativaca koji Americi i Zapadu ne vjeruju koliko je crno pod noktom. I to s punim pravom. Ako Iranci očekuju rat širih razmjera on je idealna osoba za voditi državu u tom periodu. Do prije nekog vremena kler je bio protiv njegove kandidature, ako ju sada podržava to je znak da vrlo uskoro očekuju pucanje kratke i lažne ljubavi sa Zapadom. Možda su se odlučili povesti eshatološkim tumačenjima šeika Imrana Hoseina…

On tvrdi kako je savez ortodoksnih kršćana i šijitskih muslimana posljednja brana pred “tamom” (da se poslužim terminologijom kolege @subarua)… Svašta može biti, ovog trenutka ne mogu ni nazreti nekakav logičan “End Game” tj. konačni rasplet. Da li je moguće da su murali na onom “sotonističkom” aerodromu u Denveru simboličan prikaz planova tame – “skriveni” pred očima 50 milijuna putnika koji prolaze tuda svake godine… ?

Ako jesu – možda je njihov smisao navesti misleće ljude da se pripreme za apokalipsu i tako učiniti najveći eugenički genocidni eksperiment u povijesti: pobiti 90% stanovništva tako da među onih 10% preživjelih (koji su shvatili što se sprema i pripremili se kako najbolje znaju) bude maksimalna koncentracija zdravih, umnih i sposobnih?

Koncept ustvari dosta podsjeća na “izlazak Židova iz ropstva”: kada ih je Mojsije 40 godina vozao po pustinji ne bi li svi starci pomrli, a u Obećanu zemlju pristupila samo njihova djeca. Drugim riječima – svi oni koji pamte “stari” svijet, koji su mentalno zapeli u njegovim zakonitostima – ne mogu pristupiti u “novi”: u njega mogu pristupiti samo “nevina i čista” (od predrasuda i starih uvjerenja) djeca. Baš kao na denverskim muralima. A prije toga – “Bog” je na taj “stari” (egipatski) svjetski poredak sručio svu silu zala – bolesti, pošasti – ne odgovara li to logički konceptu biološkog, kemijskog, pa i atomskog rata što je također prikazano na denverskim muralima… i tako dalje, ima toga još…

Ne znam. Inače svoja razmišljanja strogo baziram na dokazivom, opipljivom, provjerljivom… Tražim logičke poveznice i smisao u svakoj akciji i reakciji, tražim uzročno-posljedične veze… No ponekad kad nisam više u ništa siguran, ponesu me ovakve ideje. Katastrofističke i pomalo “onostrane”… Tamo sve ima smisla – i čak je u tom fatalizmu, koliko god zastrašujućim se činio, moguće naći nekakav mir. Mnogo veći mir nego u stalnoj trci za informacijama i testiranju i reviziji hipoteza.

Paradoksalno: mnogim je ljudima u postupku dijagnosticiranja maligne bolesti psihički teže (iako još postoji šansa da nisu bolesni) nego onima koji su dijagnosticirani. Po sistemu – što je tu je i sad ćemo se s time nositi kako najbolje znamo… Isto tako je lakše ljudima koji su nekoga izgubili kada znaju da je mrtav nego kada se godinama vodi kao nastao i nemaju pojma što se dogodilo. Kakva god konačnost bila ona u sebi nosi i neko pomirenje.

Denverska zračna luka - mrtva curica
Denverska zračna luka – mrtva curica

Nemojte zamjeriti ovaj mali odmak od uobičajenog mog diskursa. Iskreno, već sam si počeo zvučati kao pokvarena ploča. Za ozbiljno pitam – sto mislite konkretno o tim “muralima” – je li moguće kako neki tvrde, da je ispod golemo, najveće na svijetu sklonište za slučaj atomskog rata ili neke prirodne kataklizme? I što ako atomski rat ustvari nije ono što većina misli da jest – što ako “Moćnici” ne moraju ostatak života provesti ispod zemlje: što ako je život na površini (mjestimično) moguć već nakon nekoliko mjeseci poslije apokalipse? I “oni” naravno znaju gdje su ta mjesta. Ne bi li to drastično promijenilo “svjetsku geopolitičku računicu”?

I ako jest zbilja tako – zašto već nije učinjeno – kakvi se uvjeti moraju steći?

Izvor: Komentar korisnika Čardak


Komentar redakcije portala Logično: Ako holivudski kreatori filmova, mogu zamisliti sličan scenario, ne vidimo razloga da i naš portal ne objavi razmišljanje jednog komentatora.


* Stavovi izneseni u članku i komentarima su osobni stavovi autora komentara i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logično.

eshatologijarazmišljanja
Pretplatiti se
Obavijesti o
96 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
subaru
7 godine prije

Čardak je pogodio u sridu.

Ana
7 godine prije

Medju prezivjelih 10% nece biti koncentracija zdravih, umnih i sposobnih, nego bogatih i podmuklih, krvolocnih i umnobolesnih.

subaru
7 godine prije

A i Kihot je bulzaj: “Kihot Ti si u nekom svom svemiru. Bit će rata kažu svi, tako ide pjesma od prljavaca. Vjeruj joj. Trump je zamjenio crveni ogrtač, plavim i sve se nastavlja po planu. Tj uvijek je nosio ovaj plavi pod crvenim, nikad ni nije mislio ozbiljno. A da izbacim još nešto iz sebe. Još 2009 na jednom opskurnom mjestu u deep webu, na temu o geopolitici, javio se neki čovjek, kaže umire uskoro, rak ga izjeo. Kaže čitav život je bio asistent jednom od pripadnika elite koja kontrolira svijet. I krene lik pričat o Libiji, o tome kak je Sirija na tapeti i još detalja od kojih ti se smrzne krv u venama. Kaže čova, neću doživjet WW III, ali on stiže 2017. Tad sam mislio gluposti, lik izmišlja sve. Došla 2011 is sve se dogodilo kako je rečeno. evo i 2017e na vrata, a kad ono… Čitaj više »

Arkaj
7 godine prije

Prije bih rekao da je na djelu stara ljudska osobina – kad je realnost objektivno crna i neizvjesna imamo silnu potrebu za nadom i u građenju te nade nikakve činjenice ne mogu nas spriječiti. Uostalom to je i korjen svih religija – činjenicu konačnosti ljudskog života obukli smo u razna vjerovanja kako bi je lakše progutali. Život nije lako uništiti, na ovoj našoj planeti već je nekoliko puta u geološkoj prošlosti došlo do velikog istrebljenja vrsta živih bića ali se život oporavio i opet procvjetao novim vrstama koje su uspostavile novu dinamičku ravnotežu. Čovjek je pak karcinom ove planete koji uništava njene vrste neviđenom brzinom. Ako uspijemo nekim nuklearnim ratom uništit ne samo ljudsku civilizaciju nego i vlastitu vrstu skoro je sigurno da će naš kraj bit nečiji novi početak. Treba se sjetiti da su dinosauri vladali planetom više od stotinu miliona godina i onda nestali zajedno s mnogim drugim… Čitaj više »

Slagerpjevac
7 godine prije

Civilizacija čiji temelji počivaju na pohlepi i gladi za moći radi izopačenu prirodnu selekciju. Takvi ljudi su također smrtni i samo je pitanje vremena kada će ta izopačenost iznjedriti generaciju koja će željeti otići sa praskom.

Mi ni neznamo kakvi se tehnološki aduti kriju u rukavu.

mars
7 godine prije

Čitatelj @ Čardak je postavio interesantnu tezu za promišljanje, ali ja mislim da “moćnike” u njihovom djelovanju vode mnogo ovozemaljskije i pragmatičnije stvari.- vladanje čitavim ovim svijetom ovakvim kakvim jeste. Jer čemu onda sav njihov silni trud u tom pravcu u političkoj, ekonomskoj, vojnoj, kulturnoj i svakoj drugoj sferi? Od izuma raznih oružja za masovno uništenje, prilika za “konačno rješenje” je bilo dovoljno da ga i ostvare, ali nisu. Mislim da je ključ svega onoga što se u svijetu dešava, ono što je oduvijek pokretalo svijet a to je goli INTERES i mislim da će ga i u budućnosti pokretati. To je igra skrivena duboko iza percepcije javnosti i kao takva je istoj teško ili gotovo nemoguće dokučiva što ostavlja prostora za razna tumačenja kako ona zasnovana na vidljivom i pojmljivom, tako i na onom nevidljivom i naizgled nepojmljivom.

Brane
7 godine prije

Interesantno I moguce… Što se tice odgovora na Čardakovo pitanje u zadnjoj rečenici,to je relativno jednostavno: Na fundamentalnom nivou,moraju se steći uvjeti da vladajuca elita zadrzi bogatstvo I moć u uvjetima koji će nastati nakon pretpostavljene (nuklearne) kataklizme,pri čemu je ključna posljedica depopulacija. Potreba za fizičkim radom je najvecim dijelom već eliminirana kroz automatizaciju/robotizaciju,potrebno je još kompletirati taj dio, te također automatizirati jednostavnije I srednje slożene intelektualne poslove, I na tome se radi. U tome je jedino nejasno kako elita namjerava zadržati kontrolu I moć nad preživjelima koji nisu dio elite. Moć I bogatstvo nista ne znače,ako ti ne daju moć nad onima koji to nemaju. U prijevodu,što će ti dvorac, bez sluškinja koje možes poševiti kad god želiš,jer te one teško mogu odbiti? Kako to misle riješiti ne znam, vjerovatno kroz neke dogovorene staleže,tj. modernu verziju monarhije. Tko zna,možda su evoluirali iznad toga I zamislili neku postkomunističko-sotonističku utopiju sa… Čitaj više »

shumadinac
7 godine prije

Planiranje katastrofičnog rata je nemoguće. Moguće je ako se planira SAMO nuklearni ali ko može biti siguran šta sve imaju ostali – kada se masovno upotrebi nuklearno sva ograničenja padaju. I dok svi “vrište” nuklearni malo ko pominje biološki koji je potencijalno i gori ali i izvesniji. A onda i često pominjana skloništa imaju sasvim realniju ulogu – možda bi o tome trebalo malo više pričati.

koks
7 godine prije

Nedavno me netko od komentarora pozva da se češće javin, međutim nema potrebe kad kolega @mars u 100% komentara iznese ono šta je i moje osobno mišljenje! Dakle, smatram ponovo da je mars najbliže istini, jer ovi umnobolesni sotonisti šta kroje sudbinu čovječanstva nemaju smisla ulagati toliki trud ako kasnije ne ostane nikoga ko bi in bija podređen! Moć je najjača emocija i najveći afrodizijak, nažalost uglavnom krivo usmjerena i to je ono šta bi moglo uništiti ovu nesretnu civilizaciju! Evo jedna od koksa: Atomsko Sklonište – Ne cvikaj generacijo! Zdravi mi bili ekipa!

Čardak
7 godine prije

Hvala svima na razmišljanjima i komentarima. Bez obzira na osobnu sklonost pojedinaca ka “ovakvome ili onakvome” pogledu na svijet – vjerujem kako je određeni odmak od uobičajenog diskursa koristan – ako ništa, onda kao “misaoni eksperiment”. Što ako? Što ako postoje planovi mnogo dublji i dalekosežniji od onoga što možemo nazreti gledajući isključivo kroz prizmu “opipljivog i mjerljivog materijalnog interesa”? Što ako nuklearni rat nije ono što obično mislimo? Poznato je da postoje planovi “prvog nuklearnog napada” – ukoliko je zaista njegov iskod uvijek isti: potpuno uništenje – čemu uopće praviti planove? Ako nuklearni rat nije ono što mislimo – onda bi do njega vrlo lako moglo doći: u najmanju ruku (ako isključimo nekakve eugeničke NWO ideje) – možda se jednostavno radi o “backup planu” bankarsko-korporativne elite koja pretendira na svjetsku dominaciju? Pa ako neće milom onda će silom. U tom slučaju već se radi na tome da budu pripremljeni… Čitaj više »

Brainstorm
7 godine prije

kaze da su anticki bogovi bili psiholoski modeli. mislim da olako odbacujemo tvrdnje u koje se ljudi zaklinju i vjeruju desetinama tisuca godina – postojanje duhovnih entiteta. kazu da misli fizicki postoje, nesto kao elektromagnetsko, nekakvo, polje, da se oblikuju, djeluju, opstaju. nije tesko zamisliti da misli doista fizicki postoje. onda postoje i kreacije misli – duhovna bica.
ako doista pomislajte da iza svega stoje okultisti, onda vrijedi malo prouciti kako oni razmisljaju. puno je toga sifrirano i namjerno uglupljeno da odvrati paznju. trazite samo cistu teoriju. nemoj nista prakticirati bez dobrog srca! vjera u zlo te moze uciniti takvim. postat ces rob modela koji privuces. stoga, oprezno i sa puno ljubavi.

Brainstorm
7 godine prije

vidi sto moze pravi svetac. u ta vremena su prakticirali jedino sto se (osim matematike) moze proucavati bez alata – psihologiju.
Type in google earth: latitude=speed of light (7 decimals; m/s), longitude=31.1341972

Brainstorm
7 godine prije

JFK govor o tajnim drustvima … https://www.youtube.com/watch?v=Gpmi7dBet0c

eee
7 godine prije

Pogledajte na jutubu flmic. Nuklearne bombe ne postoje

Paradoks
7 godine prije

Zahvaljujem Čardaku na ovom članku. Mislim da ovdje ima još kvalitetnih I informiranih komentatora, koji mogu sastaviti kvalitetan I smislen članak. Dakle uključite se. Pozdrav svima

prvi od 7
7 godine prije

Denverski murali imaju explicitnu poruku, onakvu kako je i nacrtano. Idejni tvorci murala znaju kako rezimiraju stvari oni koji gledaju dotične murale. Po mom osibnom shavaćanju oni definitivno imaju uvide u stvari koje će se desiti iz jednostavnog razloga jer ih oni sami i kreiraju, ali (zbog nečeg čega se moraju pridržavati) moraju imati bilo kakav pristanak onih koji ne razumiju baš sve (oni ih zovu “profani). Vidim da ih komentatori ,po razno raznim forumima, počesto smatraju običnim sociopatima i sl. Međutim, ti “ljudi” (odnosi se na “tamu”) tu svoju agendu slijede stotinama godina i sve što rade ,rade vrlo suptilno,sistematski,iz generacije u generaciju i za primjetiti je da im ide sasvim dobro (“dobro”). Ezoterijskim riječnikom,smatram da su oni u stanju ,ili su onomad bili u stanju, komunicirati sa nekakvim višim oblikom inteligencije od kud su dobili određena znanja a za uzvrat su se obvezali služiti tom “biću”. Oni se… Čitaj više »

prvi od 7
7 godine prije

@subaru,pojasniš treći dio tvoje rečenice?

prvi od 7
7 godine prije

A,na nju si mislio :-).

Berlusconi
7 godine prije

Nemam nameru trolati i ici off topic , ali Srbi koji podrzavaju RF moraju znati ovaj fakt
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=04&dd=14&nav_category=167&nav_id=1250428

karantanac
7 godine prije

“Vasioni i ljudskoj gluposti kraja nema, mada za Vasionu nisam siguran.” jednom reče čika Ajnštajn. Najgore je sa onima koji misle da su mnogo pametni.

eee
7 godine prije

Kad bi oni koji valadaju amerikon mogli pobit sve ljude koji zive u americi ucinili bi do odmah. Njima ljudi ne trebaju trebaju ima samo neljudi koji ce ratovat za njihove neljudske interse

karantanac
7 godine prije

Ove teorije bi možda i pile vodu da je ostvaren unipolarni svet,ali pošto od njega nema ništa onda i ove teorije padaju u vodu. Pošto sve više raste spoznaja odakle preti najveća opasnost civilizaciji, zmija će biti uništena tako što će ostati bez glave.

Alerik
7 godine prije

Nedavno sam bio u rimskim katakombama, onima otvorenim za javnost.Petnaest metara ispod zemlje, ravni zidovi, kripte, sobe, prostorije..uz ono bla-bla vodiča – da je riječ o skloništima u koja su se sklanjali kršćani pred progonom, da je riječ i o groblju, kao našli su toliko i toliko tisuća ljudskih kostura. I podatak – takvih tunela ispod Rima je 26 kilometara! Prvo što mi je palo na um jest kako je svih 7 rimskih brežuljaka nastalo od iskopavanja tih tunela, zemlja se negdje morala odlagati. Drugo – to ni u kom slučaju nije činjeno tajno, čak i da uzmemo u obzir da su progoni kršćana bili stvarni i da su trajali 100-200 godina. Naime, uzmemo li u obzir da se tunel sv.Rok probijao s najsuvremenijom mehanizacijom 5 godina i to samo 5 km; da se željeznički tunel Saint Gothard u CH probijao 17 godina za 57 km, teško je prihvatiti ikakvu… Čitaj više »

prvi od 7
7 godine prije

@Alerik
odlično

Georgij Žukov
7 godine prije

Cardak ni na nebu ni na zemlji 🙂

Georgij Žukov
7 godine prije

“Cjelina u svakom djelicu” je osobina holograma koja nam pruza jedan potpuno nov nacin razumjevanja strukturalne organizacije i reda, jer tokom veceg dijela svoje istorije zapadnjacka nauka se nosila predrasudom da je najbolji nacin da se prouci neki fizicki fenomen, bilo da se radi o jednoj zabi ili o atomu, da se on disecira te da se onda proucavaju njegovi sastavni djelovi. Hologram nam pokazuje da postoje stvari u univerzumu koje ne mogu da se podvrgnu jednom ovakvom pristupu. Ako pokusamo da rastavimo nesto sto je holografisno sastavljeno, necemo dobiti nikakve dijelove, nego – samo manje cjeline. Uvidjevsi ovo, Bohm je sugerisao jedan novi nacin interpretacije Aspect-ovog otkrica. Bohm vjeruje da glavni razlog sto su subatomske sestice ostale u kontaktu nije taj sto one u stvari salju neki signal jedna drugoj, nego je u tome sto je, u stvari, njihova sama separacija u sustini samo jedna iluzija. On tvrdi da… Čitaj više »

prvi od 7
7 godine prije

Bohm je vjerovao kao i svi ostali koji vjeruju pa zato i ratuju sa onima koji, istotako vjeruju.
Svaka subatomska čestica upravo i zna (ima info) šta u svakom trenutku “radi” do jedna ostala subatomska čestica u tom “hologramu”. Budući je gledao sa aspekta da sagledava ponaosob djeliće cjeline ,cijela slika mu se uvijek činila drukčijom.
Ako ti je jasna cjelina onda su ti jasni i manji dijelovi, a to se ne postiže umovanjem nego nečim što se zove intuicija.

sardelino
7 godine prije

Gornja granica izdrživosti planete zemlje je populacija od.13 mil. ljudi. Proračun se bazira na količini sunčeve energije koja oplakuje zemlju i kemijskim procesima kojim biljke tu energiju pretvaraju u hranu. kW pretvareni u Kcal. Ovo vrijedi ako je sve posloženo kako treba.
Kinezi za ovaj problem su našli riješenje u politici jednog djeteta. Trenutno vodeći svjetski eugeničar B.G vidi riješenje u depopulaciji. Nedavno je na jednom predavanju studentima iznio tezu da je glavni krivac za toplinsko zagrijavanje CO2 kojeg pri disanju ispuštaju ljudi i da bi optimalna populacija sadržavala 500 milijuna ljudi. Naravno, nije rekao da bi svi ti ljudi bili čipirani i da bi služili kao roblje eliti. To se podrazumijeva. Da bi se došlo do ovakvog drastiičnog smanjenja broja ljudi elita smatra da su dozvoljea sva sredstva. Cijepiva , virusi, nuklearni rat…..

Čardak
7 godine prije

@prvi od 7 U sridu. U odgovoru kolegi Žukovu već sam iznio neke ideje… No u konačnici se apsolutno slažem – samo intuicijom, osjećajem je moguće spoznati “istinu”. Misliti da ćemo razumom proniknuti u nju – e to je najveća iluzija od svih. Kako doći do te transcendencije svijesti – za svakoga valjda drugačije. Mora postojati neki “trigger”… Evo kopije teksta koji sam napisao na temi “Šuma je inspiracija” o jednom svom iskustvu koje bi moglo spadati u takvu kategoriju. Malo je poduži… “Koliko bih o ovome mogao govoriti. Kada se čovjek sasvim uživi u ljepotu šuma, krajolika, prirode općenito, tolike misli počinju zujati glavom da ih ne može sabrati u jednu smislenu rečenicu. Za mene takvo iskustvo nadmašuje sve drugo u životu – suočeni sa istinskim i iskonskim savršenstvom – u tom kratkom trenutku kao da ste spoznali sav Univerzum – ono što ne možete obuhvatiti razumom, upravo osjećate… Čitaj više »

prvi od 7
7 godine prije

@cardak
Kao prvo svaka cast na textu,super.
Kao drugo,desilo se nesto u tom okvirnom periodu.
Desilo se to da onaj stvor,kojeg sam spominjao,kojem sluzbuju igraci tame je “maknut” ali je ostao njegov trag o obliku izvjesnog polja energije i to je osnovni razlog zasto se slugama tame silno zuri a dokaz su sva nedavna7 desavanja na planeti.
Zelim ti jos puno takvih senzacija kao ta koju si lijepo opisao.

Igor
7 godine prije

Pa nisu rusi bezveze napravili pola milijuna inekcija protiv radijacije ???

Brainstorm
7 godine prije

Predlozio bih “upravi”, tj. redakciji da uvede rubriku za objavljivanje korisnickih preporuka. Nesto po uzoru na objave u AMSI, samo malo sofisticiranije, po kategorijama i tako.
Hvala

prvi od 7
7 godine prije

Jenkyson
Buduci si tako lijepo ukazao na zasljepljenost čardaka mozda ne bi bilo lose da nas prosvjetlis svojim znanjem i uvidom u temu.
Ako ti neces, zaista ne znam tko bi mogao.

monomah
7 godine prije

Savez pravoslavnih hrišćana i pravih (necionističkih) muslimana.

wand
7 godine prije

Ovaj komentar – koji je postao reportaza – sam slucajno nasao.
Uzrok je taj sto samo gledam s vrha gdje su najnovije vijesti.
S vase strane Logicno je bilo mudro sto ste mu posebno objavili komentar.
Mnogo njegovih komentara zasluzuju da budu samo po sebi reportaza.
A tebi druze Cardak [ my brother in arms ] ti cestitam.

Inace ako je ovaj Cardak osoba na koju mislim on je objavio mnogo dobrih postova na forum.hr, steta sto to nije objavljivao na LOGICNO.
Volio bih vidjeti da se uspostavi suradnja izmedju Logicno i Cardaka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI