Ahmadinedžad se ipak kandidirao za predsjedničke izbore u Iranu

Mahmud Ahmadinedžad
18 komentara

Bivši predsjednik Mahmud Ahmadinedžad se registrirao kao kandidat za novog predsjednika Islamske Republike, potvrdila je iranska državna agencija Tesnim.

Iranski mediji prenose kako su pristaše Ahmadinedžada na društvenim mrežama organizirali prosvjed podrške i okupili se ispred kuće bivšeg predsjednika Irana, od kojeg su tražili da se kandidira na izborima.

Nakon toga se u Ministarstvu unutarnjih poslova u srijedu ujutro bivši predsjednik Mahmud Ahmadinedžad registrirao kao kandidat na predsjedničkim izborima.
Bio je među prvim registriranim kandidatima, a kandidirao se i bivši iranski potpredsjednik Hamid Bakaj, koji je na mjesto prijave došao u društvu s Ahmadinedžadom.

Registracija predsjedničkih kandidata u Iranu je počela 11. travnja, a predsjednički izbori će se održati 19. svibnja ove godine.

Iako predsjednik Hasan Rohani uživa veliku podršku među stanovništvom, početkom ožujka su iranski mediji izvijestili da je, kako se približavaju izbori, iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei sve više kritičan prema aktualnom predsjedniku.

Mahmud Ahmadinedžad je bio iranski predsjednik od 2005. do 2013. godine, a trenutno predaje na sveučilištu.

kandidaturaMahmud AhmadinedžadPredsjednički izbori
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan1
6 godine prije

Ahmadinedžad je ratoborniji od sadašnjeg predsjednika.

Zvrk
6 godine prije

Miriše na neke nove zelene revolucije. Ne nužno za njega već bi se mogla provest graja za nekog od drugih kandidata.
Inače Ahmadinežad je prvi i jedini postrevolucionarni predsjednik-civil sa punim mandatom. To je pozicija koju uglavnom imaju klerici zato jer su bliži Vijeću čuvara koje je vrhovno tijelo koje čuva tekovine Revolucije. Samim tim nije dio njihove državne elite. Bili su zato dosta izraženi sukobi sa ajatolasima, hodžama i Vođom. No s druge strane u odličnim je odnosima sa obavještajcima i Pazdaranima.

Čardak
6 godine prije

Ahmadinedžad je pripadnik linije konzervativaca koji Americi i Zapadu ne vjeruju koliko je crno pod noktom. I to sa punim pravom. Ako Iranci očekuju rat širih razmjera on je idealna osoba za voditi državu u tom periodu. Do prije nekog vremena kler je bio protiv njegove kandidature, ako ju sada podržava to je znak da vrlo uskoro očekuju pucanje kratke i lažne ljubavi sa Zapadom. Možda su se odlučili povesti eshatološkim tumačenjima šeika Imrana Hoseina… On tvrdi kako je savez ortodoksnih kršćana i šijitskih muslimana poslijednja brana pred “tamom” (da se poslužim terminologijom kolege @subarua)… Svašta može biti, ovog trenutka ne mogu ni nazreti nekakav logičan “End Game” tj. konačni rasplet. Da li je moguće da su murali na onom “sotonističkom” aerodromu u Denveru simboličan prikaz planova tame – “skriveni” pred ocima 50 milijuna putnika koji prolaze tuda svake godine… ? Ako jesu – možda je njihov smisao navesti misleće… Čitaj više »

subaru
6 godine prije

Rohani gaji irance koji se okreću zlatnom teletu, neće im to ništa dobro donjeti.

laki
6 godine prije

NATO-vci su bili nerazumni u zahtjevu za rezoluciju i Rusi su stavili veto.
Gangsteri su trazili da oni mogu svrljati po sirijskim vojnim bazama a odbili su da se istraziva tko je bacio otrov.

Kina i Kazastan odbili glasati.
Kina je supersila sama za sebe

A Kazastan bi trebao biti ruski satelit, ipak ruski satelit je slobodan glasati kako hoce a americki sateliti se svi tresu od straha da se ne zamjeru SAD-istima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI