Izaslanik NATO-a naveo uvjete za pridruživanje Ukrajine

nato i ukrajina
70 komentara

Ukrajina će moći postati članica tek nakon što granice zemlje budu “stabilne”, rekao je češki dužnosnik

Tek nakon završetka sukoba Ukrajine i Rusije, Ukrajina će moći postati članica NATO-a, rekao je češki veleposlanik u vojnom bloku predvođenom SAD-om, Jakub Landovsky, za Bloomberg u intervjuu objavljenom u četvrtak. Članstvo možda neće zahtijevati službeni mirovni ugovor između dva susjeda, ali granice Ukrajine trebale bi biti jasne, dodao je. “Mora doći do završetka otvorenog neprijateljstva”, rekao je diplomat, očito misleći na situaciju na prvim crtama bojišnice. “U konačnici jedina strana odgovorna za odgovor na pitanje gdje bi trebala biti granica je Ukrajina”, dodao je. ”Nitko sa strane to ne može ni komentirati”.

Ukrajinski politički sustav također mora “odgovarati” onima članica bloka, prema Landovskom. Diplomat je dodao da će na kraju Kijev odlučiti kada će sukob s Rusijom biti gotov.

Unija od 31 članice potvrdila je na summitu koji se održao u Vilniusu sredinom srpnja da će Ukrajini biti dopušteno pridruživanje u neodređenom trenutku u budućnosti, ali tek nakon završetka sukoba s Rusijom. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij kritizirao je NATO zbog, kako je rekao, “neodlučnosti” i ukazao na nedostatak jasnog plana za pristupanje. Prema Washington Postu, te su riječi razljutile SAD do te mjere da su SAD određeno vrijeme razmišljale o potpunom povlačenju “poziva” Kijeva u blok.

Nedavno izvješće The Guardiana, citirajući nadolazeću knjigu američkog novinara Franklina Foera, tvrdi da je Zelenskij vršio pritisak na SAD kako bi one odobrile članstvo Ukrajine u NATO-u mnogo prije nego što je izbio sukob s Rusijom.

Sastanak Bidena i Zelenskog 2021. navodno je završio tako što je ukrajinski čelnik “naljutio” američkog predsjednika svojim zahtjevima i onim što je Foer opisao kao “apsurdnu” procjenu izgleda Ukrajine za NATO.

Moskva je više puta izjavila da je potencijalno članstvo Ukrajine u NATO-u izravna prijetnja ruskoj nacionalnoj sigurnosti. Također je navela neutralni status Kijeva kao jedan od uvjeta za okončanje vojne kampanje.

Kijev je odbacio uvjete Moskve i zatražio povlačenje ruske vojske s cjelokupnog teritorija koje je Rusija zauzela, uključujući Krim i četiri regije koje su se pridružile Rusiji nakon referenduma koji se održao u jesen 2022. Razvoj događaja dolazi usred nastavka ukrajinske protuofenzive. Prema Moskvi, kampanja nije rezultirala nikakvim većim pomacima u gotovo tri mjeseca od početka, a Ukrajina je pretrpjela velike gubitke u ljudstvu i opremi.

kandidaturaNATOukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
70 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Toni
7 mjeseci prije

Potpuni raspad Rusije prvo, onda slavna Ukrajina u NATO, i onda možete držati komemoracije i plakat kako vi , osvajači, lažovi ste sveci i žrtve

JoeP
7 mjeseci prije

Pa nije ništa novo izjavio. To da će Ukrajina bit primljena u NATO po završetku rata mantra je koja se ponavlja od 2014. Besmisleno je mantrat uvijek jednu te istu osim ako razlog nije hipnoza kao kad hipnotizer hipnotiziranome ponavlja ti spavaš, ti spavaš itd.
Svrha ovakvih izjava i medijskog prenošenja istih je zatupljivanje masa.

tihobl
7 mjeseci prije

Loze ukrajince kako bi uspio novi talas mobilizacije.  

Dux
7 mjeseci prije

Na sveto nigdarjevo. Puste želje, a opcija sve manje, dajte se otrijeznite i počmite realno razmišljat, valjda još ima razumnih.

hiber
7 mjeseci prije

Uvjeti su u redu.🤣🤣🤣 Prvo pobjeda Ukraine u ratu, a zatim pridruživanje NATOa Ukraini kao jačoj strani. Ili ce se mozda Ukraini pridružiti ono što ostane od Rusije kada je ovrše Kinezi.

Suze Roni
7 mjeseci prije

Prvi uvjet :Ukrajina mora porazit Rusiju i to takav da ukrajinske trupe umarsiraju u Moskvu i tamo instaliraju proamericku marionetsku vlast, kao sto ju ima i Ukrajina.
Drugi, treci, cetvrti, peti —deseti uvjet:
Ukoliko se prvi uvjet ne ostvari, ostali uvjeti su nebitni.

Biti-ili-ne-biti
7 mjeseci prije

Dokaz da je Prigozhin lažirao svoju smrt – snimak iz Afrike gdje komentira nagađanja da li je poginuo u avionu ili nije:

video.dailymail. co.uk/preview/mol/2023/08/31/7471180469048228742/636x382_MP4_7471180469048228742.mp4

Sada ostaje pitanje da li je ovaj video montiran ili nije.

Captain
7 mjeseci prije

Samo me zanima u kojem momentu će maske apsolutno pasti te da se pokušaju u sukob gurnuti još neke slavenske i baltičke zemlje.
BRICS i dedolarizacija ne mogu opstati bez podmetanja ruskih leđa na globalnoj razini.
Amerikanci će kad tad povisiti ulog .
SARMAT navodno počinje dežurati,možda je to onda potencijalna snaga odvraćanja za usijane jenkijevske glave.
Kako god bilo,vidjet ćemo.

Ludi Zoka
7 mjeseci prije

Uvijeti su sljedeći !. Borba do posljednjeg Ukrajinca, 2.Izvlaštenje svih ukrajinskih kapitalista te predaja tvornica anglosaksoncima ili ti poštena privatizaacija (već viđeno stranci vlasnici banaka,telekomunikacija,rudnika, trgovina energentima i svega što vrijedi, sića za domaću borniju)3.potpisivanje razno raznih ugovora koji podupiru gmo hranu u i lgbt pizdarije,potpis da podupiru WHO (cijepljenje obvezno), ugovor da cemtrailsi mogu zaprašivati komarce,haški sud za AZOV jbg. momci su znali pretjerati a to NATO i Ameri ne vole radi reklame i lošeg imiđa. Prostitucija im mora biti legalizirana (nema rad na crno mora se državi platiti porez) i zadnji uvijet je da ne smiu više krasti i biti najkorumpraniji u Europi (za ovo zadnje bi veliki utjecaj mogao imati prvi uvijet korupcija će se smanjiti sa brojem Ukrajinaca a dugoročno smanjenje korupcije moglo bi smanjiti cjepivo tako da Ukrajnu ćeka svijetla budućnost. 
       

Sparkling
7 mjeseci prije

Koje granice, šta je to ukrajina, gdje je to?
Izgubili su sve, a imali su na stolu dokument za potpisati i dobili bi cijelu zemlju (osim Krima) s posebnim statusom za pokraine.
Ali izuzetni su rekli ne može. Idite ginite, možda tako pobijedimo Rusiju. I sada kad je zemlja spala na 60% od broja stanovništva prije sukoba, e sada neki “zapadni partneri” pričaju kako bi bilo dobro da se sukob privede kraju. 
A Rusi im lijepo kažu: može, ali pod našim uvjetima ili nema nikakvog primirja ili slanja nekih bijelih šljemova. Vidimo se preko nišana ako vam to više odgovara.
Lp

Max
7 mjeseci prije

To,je,standardno.

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Znači – nikad 🤗

Ziv je Geza
7 mjeseci prije

Sarmati su stavljeni u operativni modus,posebna stavka u pristupnim pregovorima bit ce pitanje radijacije, odnosno moze li jedna drzava uci u eu i nato ako gajgerov brojac pokaze vise od 1000 bekerela po glavi stanovnika.

Istina
7 mjeseci prije

Super postavljena priča. Mi Vas podržavamo, mi Vas volimo, mi smo uz Vas, ALI MORATE NAPRAVITI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE.
Ovi Ukri imaju dvije varijante;

  1. izginuti do kraja i nadat se da će pobijedit Rusiju što je nemoguće jer ako su Rusi ugroženi neće biti ni Londona, ni Kijeva
  2. ubiti lagano Zelenskog i cijelu ekipu i proglasiti primirje i pojest govno, a moraju tada i platiti silne novce za kramu od oružja, tako da im je finacijski jefitinije postat dio Rusije i neplatit nikakav dug Zapadu.

Budući da su Ukri i Ukrajna čudo neviđeno od države mogla bi biti zanimljiva kombinacija na kraju.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

“Zapad je toliko koristio manipulaciju i laži da započne ovaj “mlaki” rat s rusijom da ce efekti ovoga biti razarajuci….

nema vise nikakvog integriteta, zapad drži bezskrupulozni i korumpirani deepstate i sve te laži i medijske manipulacije vlastitog puka koje su korištene, teško su i trajno nagrizle i uništile temelje zapadnjačkog društva, vrijednosti i principe.”

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Podsjetnik:
“Institut za proučavanje rata osnovala je 2007. vojna povjesničarka Kimberly Kagan.
Frederick Kagan je brat novinara i političkog stratega, Roberta Kagana. A Robert Kagan je suprug zamjenice državne tajnice – Victorie Nuland.

Ona ista Victoria Nuland koja je snimljena sa američkim ambasadorom u Ukrajini kako dogovara da umjesto ukrajinskog državnog tužitelja Šokina, postave Tyahnyboka, čelnika ultra-nacionalističke (i nazi) stranke Svoboda.

Šokin je smijenjen tako što je Biden ucjenjivao Porošenka milijardom dolara pomoći Ukrajini. Jer je uporno htio istraživati korupciju u Burisma Holdings, gdje mu je sin Hunter dobijao oko 86.000 dolara mjesečno unatoč apsolutnom neiskustvu u energetskom sektoru.
Nakon što je smijenjen, novi ukrajinski tužitelj nalazi neke sitne nepravilnosti u kompaniji, kazne ih za kikiriki, i sve pometeno pod tepih.”

7 mjeseci prije

Ovi iz nato lažu samo svoje tj skrivaju da je nato već u ukrajini , ukrajina u nato , i da svi veselo plove ka armagedonu..
Druga opcija im je put u rang tamo gdje je bila afrika , koja se sad diže tj rang zemlaja četvrtog svijeta..

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Predsjednik EU komiteta za razvoj NATO-a – nisam ni znala da to postoji… PRIJETI BRAZILU da će ga rastaviti na ni više ni manje nego na 5 država.
😯🤪

“Председник Европског комитета за развој НАТО – Гинтер Фелингер – запретио је да ће алијанса „разградити“ Бразил на пет одвојених држава ако та земља настави да подржава Русију.

          Није случајно што се размахао на овај начин одмах након самита БРИКС-а у Јоханесбургу. А ни што је себи дозволио да додатно каже:

          „Позивам на ослобођење народа Бразила раздвајањем од Русије, поделом на пет нових, слободнијих држава које могу да се придруже НАТО“.

           Обећао је да ће „разградити“ Бразил ако председник Луиз Инасио Лула да Силва настави да подржава Русију, Кину и Иран”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI