Moldavski prozapadni političari provociraju Rusiju

37 komentara

Moldavske vlasti prosvjedovale su kod ruskog veleposlanika u Kišinjevu zbog Moskovinih planova da otvori biračka mjesta za predsjedničke izbore u Rusiji u samoproglašenoj republici Pridnjestrovlju na istoku Moldavije, te pokazale da nemaju pojma o čemu govore.

Pridnjestrovlje, uska regija između Moldavije i Ukrajine, odcijepilo se od Moldavije nakon kratkog rata 1992. godine. Prema službenim podacima, u Pridnjestrovlju je još stacionirano 1500 ruskih vojnika u sklopu mirovne misije.

Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je ruskog ambasadora Olega Vasnjecova na razgovor i iznijelo prosvjed putem društvenih mreža. Moldavija je prethodno pristala na jedno biračko mjesto u Kišinjevu za ruske izbore od petka do nedjelje, ali Rusija sada namjerava otvoriti čak šest u Pridnjestrovlju.

“Ovim činom krši se međunarodno pravo i narušava teritorijalni integritet i suverenost Moldavije”, stoji u priopćenju moldavskog MVP-a.

Vasnjecov je novinarima izjavio da smatra moldavski prosvjed “neutemeljenim”, ističući kako dodatna biračka mjesta trebaju olakšati glasovanje ruskih državljana, što je istina, jer sve države svijeta organiziraju predsjedničke izbore u drugim zemljama i do sada to nije pravilo nikakav problem.

Moldavski prozapadni političari uporno provociraju sukob, do kojeg će na kraj na žalost svih i doći.

Maia SandumoldavijaPredsjednički izborirusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 mjesec prije

Skupstina Pridnjestrovlja zatrazila je pomoc od RF. Sefica galguske autonomije zatrazila je pomoc od Putina. 2/3 moldavaca je protiv Maje Sandu.

Nekoime
1 mjesec prije

Moldavija je Rumunjska, Pridnestrovlje je Rusija, i gdjej je tu problem?

Lucija, prva
1 mjesec prije

Opet su žrtve… 🇷🇺🐻big bully: šta ne sviđam ti se ? daj mi pola kuče k*jo ili dođem kroz vrata.😁

Grdi
1 mjesec prije

Klaus schwabova globalisticki indoktronirana banda ispranih mozgova ….. ova glupaca, pa annalina baerbock, pa ona bivsa u finskoj sanna marin, pa onda ona u estoniji kaja kallas, pa ona bivsa u novom zelandu jacinda ardern, pa onaj u ceskoj petr pavel ….. ima ih dosta ………. svi navijaju za rat a NITKO NE SPOMINJE NITI JEDNU RIJEC o miru !! ….. da se razumijemo ima idiota ispranih mozgovai i u hrvatskoj koji nas guraju u tragediju ……

Grdi
1 mjesec prije

*In 2010, she graduated from the John F. Kennedy School of Government at Harvard University. From 2010 to 2012, Sandu worked as an Adviser to the Executive Director at the World Bank in Washington, D.C..* ………………………………………………… sve bi vam trebalo biti jasno …………………..

Darko
1 mjesec prije

Tako to izgleda kada se lude krave prime politike umjesto kuhinje i odgajanja djece te odvedu svoje države i narod u katastrofu.

Ženama treba zabraniti bavljenje politikom te uvesti zabranu bavljenja tim područjem od općeg interesa svima starijim od 50 godina uz prethodnu obveznu psihijatrijsko psihološke provjeru.

Darko
1 mjesec prije

Patuljci poput tebe se sprdaju jer ne razumiju što pišu i govore

Max
1 mjesec prije

Za to su plaćeni.

oli
1 mjesec prije

Maia hi Maia ha

Karma
1 mjesec prije

Miljon nerodjene djece posljedica cijepljenja u eu . Spike u jajnicima. Trovanje hrane mikroplastikom, GMO itd. Pad kvalitete spermija kod muskaraca u eu.
Jeste li se ikad zapitali tko je neprijatelj svijeta? Rusija sigurno nije, razmisljajte dalje.
Znaju da im planete i vibracija zemlje dolazi glave. Zlo pada i novo se radja. Svemir ima svoj zakon.
Bipolarni svijet bez dominacije demona cionizma i njihovog demona Baala

Dalmata
1 mjesec prije

Ovaki,poluproizvodi imaju,na “Kolektivnom zapadu”,titulu-“Političari”?!Da bi shvatili,ove,navrnute,cirkus
ante,najbolje je,objasnija Haso.
Jedan dan,doša,Mujo kod Hase i kaže mu;
-Haso,ja sam gay.-Haso ga,gleda,razmišlja,pa ga upita;
-Je li,Mujo,imaš li ti,vilu sa bazenom?
-Nemam-odgovori Mujo
-Mujo-opet pita Haso-imaš li ti,”Poršea”?
-Nemam-odgovori Mujo
-Mujo,imaš li ti,zlatni”Rolex”?
-Nemam-odgovori Mujo.Haso zaključi
-Ti si,onda,obična,pederčina.
Eto,razlika,od,političara,,do političara.Kratko i jasno.

eks
1 mjesec prije

‘ajde?

Suze Roni
1 mjesec prije

Vidite tu jadnicu Maju Sandu, zadnji primjerak globalisticke dresure.To su oni sa dna koji samo slijede saptace uz pozadine i nisu apsolutno sposobni kriticki razmisljati.

Suze Roni
1 mjesec prije

Upravo suprotno. Lihvarska kabala jedina ima aspiracije da vlada svima. Rusi zele kontroolirati svoj prostor i onaj u susjednim regijama koji ih moze ugroziti kad USA i saveznici upadnu u te drzave.

Bruno
1 mjesec prije

Postaviš glupu famfulju na mjesto predsjednika i sve ode u PM. Svako može biti predsjednik, pod uvjetom da narod stoji iza njega (nje). Nije nepoznato u povijesti da su žene bile bolji političari od muškaraca, ali su one radile za svoj narod i mir. Samo u miru možeš imati razvoj i prosperitet. Na žalost to EU političari ne shvataju. Tako guraju i Moldaviju i Finsku i švedsku u mašinu za taracanje. Neka im je bog na pomoći.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI