Ankete pokazuju da je Biden prestar za učinkovito obnašanje dužnosti predsjednika SAD-a

Bajden
32 komentara

Rezultati ankete pokazuju da Amerikanci žele mlađi naraštaj zakonodavaca u Washingtonu

Prema nedavnoj anketi velika većina Amerikanaca smatra da je previsoka dob Joea Bidena glavni kamen spoticanja za njegov drugi mandat u Bijeloj kući. Studija Associated Press-NORC Centra za istraživanje javnih poslova provedena ovog mjeseca otkrila je da oko 77% Amerikanaca vjeruje da je Biden, koji u studenom navršava 81 godinu, prestar za učinkovito obnašanje funkcija predsjednika, u slučaju ako bude ponovno izabran sljedeće godine. To mišljenje drži 89 posto republikanskih ispitanika, kao i 69 posto demokrata, prema anketi.

“Čini se da Bidena najviše ograničavaju njegove godine”, rekao je Eric Dezenhall, bivši zaposlenik u Bijeloj kući Ronalda Reagana, putem Associated Pressa u komentarima objavljenim u ponedjeljak. “Čak i ljudi koji ga vole vide da je krhak i da ”nije baš doma”.

Dezenhall je dodao: “Kakvi god bili Trumpovi minusi, smatram da većina njegovih protivnika ne smatra da su oni povezani s njegovom dobi”.

No, ankete pokazuju da oko polovice Amerikanaca smatra Trumpovu dob (77) isto tako negativnim čimbenikom i potencijalnim uzrokom neuspjeha osvajanja drugog mandata.. Čini se da rezultati uvelike odražavaju želju američkih glasača koja je usmjerena na želju za političarima mlađeg naraštaja u Washingtonu; oko dvije trećine ispitanih želi uspostavu jasnih dobnih granica za obnašanje dužnosti predsjednika i članova Kongresa.

Slično tome, 67% ispitanika u anketi također podržava nametanje obvezne dobi za odlazak u mirovinu za suce Vrhovnog suda. “Oni su sveukupno prestari”, rekao je Noah Burden, 28-godišnji stručnjak za komunikacije za AP, dodajući da političari veterani s obje strane prolaza predstavljaju “osjećaj za vrijednosti i osjećaj za zemlju i svijet koji jednostavno više ne stoji”.

Osim toga, anketa je pokazala da je oko 15% sudionika ankete najčešće koristilo riječi kao što su “spor u glavi” i “zbunjen” za opis Bidena. Isti broj (15%) opisao je Trumpa kao “pokvarenog” i “korumpiranog”, prema anketi koja je brojala 1.165 odraslih ljudi. Anketa je provedena od 10. do 14. kolovoza. Trump trenutačno ima značajnu prednost u anketama u utrci prema osiguravanju mjesto u GOP-u, kako bi izazvao vjerojatnog demokratskog kandidata Joea Bidena na američkim predsjedničkim izborima, koji su zakazani za 05. studenog 2024.

BidenkandidaturaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

”Vjerujem da je Biden već pokazao svoj neuspjeh kao predsjednik Sjedinjenih Država. Amerika treba mladog, energičnog, svježeg predsjednika koji će uvesti red u zemlju i dovesti do prosperiteta, predsjednika poput mene.” – Zelenski

Podsjetnik
1 mjesec prije

SAD prave biološko oružje, koje je usmereno protiv određenih etničkim grupa, rekao je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Aleksej Ševcov.

A pred godinu I pol su govorili da su nasli gmo muhe u labosima u ukrajini…

Puno lajanja malo dokaza
Logično, rekao bi Max

nastran
1 mjesec prije

nisu ni godine toliko bitne…već zbrka u glavi lopine

Gregor Samsa
1 mjesec prije

Kako može anketa pokazati i dokazati da li je netko prestar ili nesposoban za obavljanje dužnosti? Ankete mogu jedino pokazati što građani o tome misle. A predstava koju o nečemu ima većinom ionako neupućena, zbunjena ili ravnodušna javnost sigurno nije relevantan pokazatelj stvarnog stanja. Naslov je trebao glasiti: Ankete pokazuju da američka javnost misli kako je Biden prestar i nesposoban obavljati dužnost Joe Biden jeste star i senilan, ali Donald Trump nije puno mlađi (tri godine) pa za njega nitko ne može reći da je zbog svoje dobi nesposoban za dužnost. (I čisto sumnjam da će kad dosegne osamdesetu poseniliti i postati sličan Bidenu. Uostalom i neprežaljeni miljenik mnogih ovdašnjih komentatora Tito je bio otprilike istih godina kad se nemilosrdno obračunavao sa “hrvatskim proljećem” i srpskim “liberalima” i čvrsto držao sve konce vlasti u rukama. Joe Biden nije nesposoban zato jer ima osamdeset godina, nego zato, osim što je zaista… Čitaj više »

Alex
1 mjesec prije

Pa on je samo figura,kojom upravljaju proizvođači oružja…lutka na koncima.

Ivan HR
1 mjesec prije

Zasto takove nistarije zive nenormalno dugo?

Dax
1 mjesec prije

Dobro jutro Amerika.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

On je naprosto – nepodesan ! Toliko .

Ja to onako
1 mjesec prije

Ma moze(Pantelija) da vlada Amerikom bar jos jedno 20 god.

BlueZg
1 mjesec prije

On je prije svega kriminalac i mafijaški boss a tek je onda star. Cijela familija mu je umočena u kriminal. Nikakva korist od toga ako ga samo frknu sa mjesta predsjednika a ne završi u zatvoru. 🇵🇸

hiber
1 mjesec prije

Kako moze mrtav covjek da bude prestar? U svakom slucaju bio mrtav ili prestar, daleko je uspješniji od Putina koji bi morao ime promjeniti u Šeprtljin. Situacija je kao kad mrtav kandidat pobjedi živog kandidata na izborima. Šeprtljin je uspio sve to. Nagomilao je NATO na granicama, uveo neutralne zemlju u NATO a sada besplatno daje naftu za bezvrijedne rupije. Eto, i ja mu dajem par milijardi hibera na tanker nafte. Samo se ne možemo dogovoriti o mjestu isporuke. 🤣🤣🤣

Max
1 mjesec prije

To svatko vidi.

yoco ono
1 mjesec prije

da li je biden guster na ja kad ga gledam ne zaostaje on za njiha,,,senilan i sluga

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI